Gyermeksziget Fejlesztés Suli-nyitogató fejlesztőkártya Magányos szülők klubja Fogyókúra
Fejlesztőpedagógus válaszol
  Fejlesztőpedagógus válaszol
Óvónő válaszol
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlődés
Dettike játékkuckója
  Mackó Misi kalandja
  LÜK - Logika Ügyesség Kitartás - Videóval
Munka - Állás
  Hirdetés kiemelés
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielőtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Szülők egymás közt
  Fogyatékkal élő gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlődési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsőde
Alkoss velünk!
  Húsvét
  Farsangi jelmezek
  Anyáknapja
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Dekoráció
Fotóalbum
  A család szeme fénye
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces
Szórakozás
  Játékok


ábrázoló tevékenység

Kérdezni szeretnék

Mit csináljunk Mikulás napjaiban? (2010-10-02 21:48:10)

Levélírónk kreatív ötleteket szeretne kapni, amivel hasznosan tölthetnék a Mikulást követő napokat.

Tisztelt Óvónő!
Mikulás utáni napokban szeretnék vizuális tevékenységet játszani óvodás korú gyermekeimmel, hogy fejlődjön a kézügyessége. Szeretném kérdezni, hogy milyen tevékenységet javasol, lényeg hogy mikulás utáni napokban pl játék, kézimunka. Köszönettel egy anyuka

Válasz >>>


Kevert dominancia, kézügyesség fejlesztés (2009-12-26 08:50:07)

Levélírónk közel 5 éves unokája kevert dominanciával bír, azaz számtalan tevékenységet jobb kézzel végez, ám a ceruzát csak bal kézbe hajlandó fogni. Ami gondot okoz, hogy rajzolni nem szeret, így ábrázolása szemmel láthatóan alig fejlődik. Mit lehet tenni?

Kedves óvónő!
Unokám 4év 9hónapos egyértelműen ballábas, mindent jobb kézzel csinál, kivéve a ceruzafogást, csak bal kézzel próbál rajzolni, de nagyon bizonytalanul fogja a ceruzát, és nem is szeret rajzolni. Kezdettől azt hittük egyértelműen balkezes lesz, de mostanra bármilyen tevékenységét figyeljük mindent egyértelműen jobb kézzel végez, csak a ceruzát fogja ballal, logopédussal megnézettem, ő bal dominanciát állapított meg, tanácstalan vagyok, hová forduljunk még mert én úgy látom, semmit nem fejlődik az ábrázolása.

Válasz >>>


Mit barkácsolhatnánk? (2009-07-06 13:48:30)

Levélírónk lelkesen támogatja gyermekét a különböző barkács tevékenységekben. Gondja az, hogy a barkács könyvek ötletei sokszor nehezen beszerezhető alapanyagokat igényelnek.

Kislányom nagyon szeret kézimunkázni.Vettem is neki néhány könyvet melyben ötletek vannak.Igen de olyan dolgokra van az elkészítésükre szükség(pld.ételfesték)amelyeket egy boltban se kapok.Nem nagyon van ötletem amit egyszerübb dolgokból is elkészíthetne,ami volt ár megcsinálta,vagy nem tetszett neki.Vannak olyan oldalak melyen kézimunka ötletek vannak?Látom itt is vannak de a töbséget(ami tetszett)elkészítettük.

Válasz >>>


Fejjel lefelé rajzol (2008-06-21 14:18:03)

Ez a probléma aggasztja Levélírónkat 2,5 éves kislányát illetően.

Tisztelt Óvónő!

Kislányom 2,5 éves, januártól indul az óvodába. Rengeteg időt tölt rajzolással. Bal kezes. (számomra még mindig furcsa mert férjemmel együtt jobb kezesek vagyunk)Rajzaiban leggyakrabban embereket rajzol, ahol a fejéből rajzol kezeket, lábakat, illetve megrajzolja a szemeket, orrot és szájat. Ami nekem nagyon furcsa az hogy mindent fejjel lefelé rajzol. Ha kész a rajzzal átfordítom a papírt és minden arányos. Ez balkezes sajátosság vagy van valami jelentése, jelentősége?
Válaszát előre is köszönöm.

Válasz >>>


Nem akar rajzolni! (2008-06-03 11:13:04)

Levélírónk 4 éves kisfia a gyurmázáson kívül szinte minden ábrázoló tevékenységet elutasít mind otthon, mind az óvodában. Hogyan segíthetünk a problémán?

Kedves Óvónő!
Kisfiam 4 éves lesz, egy éve jár oviba, de az ábrázolás (lehet rajz, festés, gyurma, szinezés) egyáltalán nem foglalkoztatja. Vagyis velem rengeteget gyurmázik, de mindent velem csináltat meg, de hiába próbálom belecsempászni az ő tevékenységét, két-három sodrás után abbahagyja...rajzolni inkább firkál, de alakzatot nem akar rajzolni, ha fejeket rajzolok, akkor szemet, orrot, szájat, már fülei, nyakat is rajzol rá, de nagyon ritkán, nem érdekli, csak a gyurma, festékkel maszatol, inkább a vizzel való játékot élvezi, de amint egy csigát, karikát, formát próbálok rajzolni vele, már abba is hagyja, vagy odaadja, hogy csináljam én...Óvónénink azt mondta, hogy bent sem akar csinálni semmit, de nem baj, majd megjön a kedve, de aggódom, hogy ennyire nem érdekli, és nem tudom, mivel segíthetnék, miért ennyire elutasító az önálló alkotásban...
Ha lenne valami tanácsa, örömmel fogadnám!Köszönöm!

Válasz >>>


Nem szeret rajzolni (2008-04-21 11:33:11)

Levélírónk 5 éves kisfia minden tekintetben kiemelkedően fejlett, egyedül rajzolni nem szeret. De mi lesz így az iskolában?

Tisztelt Óvónő!

A fiam 5 éves, középső csoportba jár. Nagyon értelmes kisgyerek, hatalmas szókincse van, választékosan beszél. A rajzkészségével van egy kis problémám. Nem nagyon szeret rajzolni, mint mondja azért mert nem olyan lesz, amilyet ő elképzel. Rengeteget foglalkozunk vele, de a rajzolás nem megy. Azt szeretném megtudni, hogy az iskolába lépéskor lesz-e ennek valamilyen hátránya? Illetve, hogy lehet-e , hogy e miatt ne javasolják az iskolába lépést?
Köszönettel: Egy anyuka

Válasz >>>


Nem szeret rajzolni (2007-04-12 11:46:26)

Levélírónk 5 éves kisfia nem szeret rajzolni, ezért szülei és az óvónők igyekeznek minél többet "rajzoltatni". A gyermek emiatt egyre kevésbé kedveli ezt a tevékenységet, mit lehet tenni?

Kedves Óvónő!
Kisfiam 5 éves, középsős. Ha megkérem, hogy rajzoljon valamit, általában csak "firkál" persze ő elmeséli mi van a rajzon. Ha leülünk ketten rajzolni, ami azt jelenti, hogy én rajzolok neki valamit, pl. embert, házat stb. azt szépen lemásolja. Rajzolni, színezni nagyon nem szeret, de gyurmázni, festeni stb.igen. Amúgy könnyen tanul verseket, ügyesen végez "matematikai műveleteket".
Itthon és az óvodában sokat "rajzoltatjuk", de úgy veszem észre, ezzel még jobban megutáltatjuk vele a rajzolást. Az óvónőktől szinte minden nap hallom, hogy nagyon el van maradva a rajzolásban, sokat kell rajzonia. Mit tegyek?
Köszönettel: Ani

Válasz >>>


Szörnyű szörnyetegek (2007-03-22 13:27:40)

Zsuzsa 5 éves kisfia keveset és nem túl "szépen" rajzol, akkor is csak szörnyeket. Az anyuka aggódik, mert gyermekét jelenleg ezek az ijesztő alakok foglalkoztatják leginkább. Baj ez?

Kedves óvónő!
Kisfiam augusztusban lesz 5 éves, óvodás. Az óviban sokat rajzolnak, bár Ő nem nagyon szeret. Nem is tud "szépen" rajzolni, általában egy nagy össze-visszaság van a lapon, kivehető forma alig. Mindíg megkérdezem, hogy mit rajzolt és ő mindíg szépen el is mondja. A gondom az, hogy sokszor, mikor kérdezem mit rajzoltál, azt mondja szörnyet. Nem szokot durva meséket nézni, bár hazudnék ha azt állítanám nem látott már buta mesét, de oda figyelünk erre. A fantáziáját nagyon izgatják a szörnyek. Megbeszéltük, és tudja is, hogy szörnyek nincsenek, de ennek ellenére csak ott kötönk ki. A kérdésem az, hogy hagyam-e míg magától lecseng nála a szörnyek iránti érdeklődés, vagy nem? Baj-e, hogy nem rajzol szépen ennyi idős korában?
Egyébként sokat olvasunk mesét ( mici mackó, pán péter a kedvencek ), értelmi fejlődésével nincs gond, nem zseni, de korának megfelelő.
Válaszát előre is köszönöm: Zsuzsa

Válasz >>>


Mit rajzoltál? ... Kukacot! (2007-01-05 11:46:14)

Henriettet aggasztja, hogy 4 éves kisfia egyelőre nem rajzol mást, mint kukacokat.

Kedves Óvónő!
Kisfiam ebben a hónapban lesz 4 éves. Időnként eszébe jut,hogy rajzolni szeretne, néha fest is, az óvodában is szoktak rajzolni, festeni.
Rajzai igazából mindig csak "kukacokból" állnak, amit meg is nevez, hogy ez kukac.
Itt előző hozzászólásokban olvastam, hogy már pálcikaemebereket is rajzolnak ennyi idős korukban a gyerekek. Ezek szerint a fiam ennyire el lenne maradva társaitól, vagy csak én fújom fel a dolgot?

Válaszát előre is megköszönve: Henriette

Válasz >>>


Kérdés: (2006-09-20 07:11:53)

Kedves ovó néni!
Fiam 6 éves rendkivüli logikai képességgel megáldva. Ábrafelismerés,számolás ezerig stb.nagyon megy neki. Viszont rajzolni szinte pálcika kezü figurákat rajzol és igen picibe ábrázolja. Az egyik óvonénije pozitivan áll hozzá hogy nagyon értelmes és majd változik, a másik szerint viszont igy nem igazán iskolaérett és segitségre lesz szüksége.Lelkileg valami gond van nála. A testvére kisebb nála és nagyon szereti velünk szintén jó a kapcsolata, oviba szeret járni és imád az apukájával barkácsolni. Szinezni szeret és szereti a szineket kombinálni. Tényleg a rajza miatt gondok vannak nála?Köszönettel egy aggodo anyuka.

Válasz >>>


Következő 10 ábrázoló tevékenység
KIEMELT HIRDETÉS
  Zvada Ágnes Piroska
(Babysitter)
Budapest
bármikor /alkalmanként min. 3 óra /
1300 Ft/ ó
  Zugliget Óvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
óvópedagógus
bértábla szerinti
  Horváth Anna
(Babysitter)
Budapest (és környéke)
hétköznap délelőttökön illetve 2 hétköznap délután (a napok egyeztethetőek) esetenként szombaton nap
Megegyezés szerint (1000-1500 általában)
  Orchidea Óvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
óvodapedagógus
  Micimackó Magánóvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
Óvodapedagógus
Megegyezés szerint
Forum
  Montessori iskolát keresek!
  Miért nincs iskolaelőkészítő osztály?
  Asperger szindróma
  Fóti Montessori óvoda
  Ismét váltsak vagy maradjunk?
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  vírusos szemölcs
  Autista a gyerek vagy nem autista?
  Karai Pistike a Naplóból
  iskola
Óvónő válaszol
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülők dilemmája az iskolakezdésről
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónőé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
  Muszáj beíratnom az iskolába?
  Retteg a zajoktól
  Az ovira nem akar emlékezni
Linkek
  Fogyókúra
  Manó terhesség naplója
  Szájpenész
  Jelmez
  Családi pótlék
  láthatási jog
  Terhesség hétről hétre
  teherbeesés
  GYED
  GYES
  Anyák napja
  Terhesség
  Duphaston
  Diszkalkulia
  Bábok
  Farsangi jelmezek
  Diszlexia
  Farsangi ötletek
  óvodapedagógus állás
  bobo car
  dajka állás
  fejlesztő játékok
  iskolaérettség
  babysitter állás
  budapesti óvodák
  terhesség tünetei
  Magányos szülők klubja
  Terhességi teszt
  Szárítógép
  Bárányhimlő
  gyerektartás
  Szülés
  babysitter
 
Partnereink
 

  Fejlesztő játékok | Állássziget | OVIK | Picursziget | Fogyókúra | Könyvek | Kapcsolat