Gyermeksziget Fejlesztés Ovi.hu Suli-nyitogató fejlesztőkártya Magányos szülők klubja Fogyókúra
Fejlesztőpedagógus válaszol
  Fejlesztőpedagógus válaszol
Óvónő válaszol
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlődés
Munka - Állás
  Hirdetés kiemelés
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielőtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Szülők egymás közt
  Fogyatékkal élő gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlődési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsőde
Alkoss velünk!
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Húsvét
  Farsangi jelmezek
  Anyáknapja
  Dekoráció
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces


csoportösszetétel

Kérdezni szeretnék

Váltson vagy maradjon? (2008-11-07 12:49:28)

Éva 5 éves kislánya kis-középsős életkorú vegyes csoportba jár, ám ő a legidősebb, legfejlettebb gyermek. Felmerült a csoportváltás gondolata, hogy idősebb gyermekcsoportba járhasson.

Kedves Óvónő!

A tanácsát szeretném kérni 5 éves kislányommal kapcsolatban.Az oviban "vegyes" korcsoportú csoportba jár.Nagyon szereti az óvónéniket, a pajtásait, általában az egész óvis életet.Kiegyensúlyozott,aktív,jól kezelhető gyermek.KÖnnyen barátkozik,közvetlen.Sokszor dícsérik. Mivel a csoportjában a lányommal együtt csupán ketten vannak öt évesek(a lányom decemberben tőlti),a többiek 3 és 4 évesek, ezért mint lehetőség felmerült az óvónők részéről, hogy a későbbi eredményes iskolai felkészítés érdekében esetleg az ovin belül csoportot váltson jövő szeptembertől.A másik csoportban szinte csak öt éves gyerekek vannak.Abban biztos vagyok, hogy a két óvónéni valóban a gyerek érdekében gondoltak erre, mivel nagyon szeretik a lányomat.Kis óvódáról van szó(három csoport van), mindenki ismer mindenkit, a három csoport gyerekei együtt játszanak az udvaron, a gyerekek ismerik a többi óvónénit,ezért fontolóra venném a dolgot, amennyiben valóban ez a legjobb megoldás.Estleg maradjon a csoportjában és ovin kívüli iskolai előkészítő foglalkozáson vegyen részt? A kérdésem az, hogy nem okoz-e a váltás traumát a kislánynak?Valóban nyer a lányom ezzel a változással vagy esetleg megkeserítheti az utolsó évét?Várom segítő válaszát!KÖszönettel:L.Éva

Válasz >>>


Óvodaváltás: igen vagy nem? (2008-06-21 10:10:17)

Szilvia tanácstalan 4,5 éves kisfiát illetően. A gyermek vegyes csoportba jár, ahol az óvónők, - saját bevallásuk szerint- a kicsik miatt nem tudják kellően felkészíteni a nagyokat a sulira. Érdemes óvodát váltani?

Szép napot!
Kérdésem a következő lenne.
Kisfiam jelenleg egy teljessen vegyes (3-7 éves)oviscsoportba jár.Most költöztünk el,és bár ugyan abban a kerületben maradtunk,van egy másik ovi itt a közelünkben,ahol müködik tiszta középsös csoport is.A régi ovinkhoz BKV-val kell utazni kb.20 percet.Fiam idén Decemberben lesz 5 éves.A régi ovinkban az Óvonénik elmondása szerint, nem igazán tudják felkészíteni az iskolába menő nagycsoportosokat,mert rengeteg kicsi jött csoportunkba az év közben is ill.ovikezdéskor szintén jönnek még.Fiam egyébként sem rajong a kicsikért,azt mondja mindig sírnak:)
Gondolkodom rajta ,hogy esetleg idén Szeptembertől átiratnám a másik oviba "tiszta középsős" csoportba.
Szeretném a véleményét kérni!
Előre is köszönöm: S.Szilvia

Válasz >>>


Vegyes vagy homogén csoport? (2007-03-02 11:04:16)

Levélírónk tanácstalan: nem tudja eldönteni, vegyes vagy homogén csoportba írassa ikergyermekeit...

Kedves Ovónő! Ikerlányaim most 2,5 évesek és el kellene döntenem melyik csoportba írassam őket. Itt a városban az ovodákban van sima kiscsoport és vannak vegyes csoportok, Ön szerint melyik csoport jobb a gyerekeknek, mert nagyon megoszlóak a vélemények. Köszönöm!

Válasz >>>


Kérdés: (2006-08-04 08:03:49)

kedves Óvónő!

kisfiam tavaly szeptemberben kezdte az ovit. vegyes csoportba került (nagycsoportosokkal). a nagyok azonban 'kirepültek', csoportja most homogén kiscsoportként indul, ő kora szerint azonban már középsős lenne. így azonban az ovi már mindenképpen 4 évig fog tartani neki. kérdésem, hogy hagyjam a már megszokott (amúgy nagyszerű) óvónők keze alatt, vagy inkább tegyük át középsős csoportba? problémám az, hogy amikor ő már nagycsoportos lenne, és a foglalkozások alatt az iskolára készülhetne, akkor is a középsős gyerekekkel együtt foglalkoznának vele.

üdv

killi

Válasz >>>


Kérdés: (2006-05-24 13:38:54)

Kedves Óvónő!
Két kisfiam van: kisebbik 10 hónapos, nagyobbik 2 és 1/2 éves. Eddig úgy áll, hogy a nagyobbik szeptembertől megy az oviba.Mivel itthon leszek a tesójával, ezért nyugodt,a kisfiú igényeihez maximálisan alkalmazkodó beszoktatási folyamatot tervezek.(hiszen előreláthatóan semmiféle határidő nem fog minket sürgetni..)Andris még csak kb 20-25 szót mond (azoknak is leggyakrabban csak az első szótagját).Több helyről hallom, hogy a "kétnyelvű" babáknál -nálunk francia-magyar a felállás-,mint ő igen gyakori a beszédfejlődés időbeli kicsúszása..emiatt egyelőre nem aggódom..Az lenne a kérdésem, hogy a beszéd késése miatt kerülhet-e hátrányba lelki téren az óvodában (s ezért esetleg várjunk még egy picit az óvodakezdéssel), vagy éppenhogy motiváló hatás jelenkezhet látva kortársai "kommunikációs előnyét"?
Másik szintén az óvodakezdéssel kapcsolatos kérdésem, hogy mit gondol a "vegyes csoport"-ról? Több helyről hallom, hogy piciként (éppencsak 3 évesként) inkább ún."mini"csoportba íratják a picit, hogy véletlenül se sérüljön a "nagyobbacskáktól"?!?Én ezt egy picit furcsállom, hiszen talán nem pont a "szocializációs" fejlesztést köszönhetjük -sok-sok egyéb felbecsülhetelen értékközvetítés mellett- az óvodának? Mindenesetre ahova ő megy, falusi óvoda révén összesen 2 csoport van: a "kicsik" és a "középsősök" együtt vannak. Adódhat-e ebből hátránya (mármint, hogy nem egészen 3 évesként s arányaiban a többiekhez képest kicsi szókinccsel kezdi az ovit), vagy ha adódik is ebből gond az előnyök sora mellett ez eltörpül? Előre is köszönöm válaszát

Válasz >>>


Kérdés: (2005-10-28 08:43:45)

Kedves Óvónő!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy segítsen nekem egy igen fontos döntéshozatalban.
Kisfiamat szeptembertől oviba adjuk. Vegyes csoport vagy a sima csoport a célszerűbb? Sok jót és rosszat hallottam a vegyes csoportról,szülőktől, de a szakember véleményére is kíváncsi lennék. Köszönöm előre i a segítséget
Tisztelettel Fiore Angéla

Válasz >>>


Kérdés: (2005-04-27 13:15:51)

Kedves Óvónő!
Kisfiam 2001.07.10-én született, kétéves korától bölcsibe járt, most kiscsoportos óvodás. Az önkormányzat által meghatározott keretszámokra hivatkozva valószínűleg nem mehet szeptemberben a középső csoportba a jelenlegi pajtásaival, hanem őt, és még 2-3 nyári születésű gyereket beolvasztják az újonnan beíratkozottakból összeállítandó kiscsoportba. A gyermekem testi fejlettsége megfelel a korosztájának (103cm, 15 kg), a szellemi képességeiről pedig annyit, hogy százig számol, nyomtatott nagybetűkkel 4-5 betűs szavakat ír önállóan, és kis segítséggel hosszú szavakat is elolvas. Le kell szögeznem, hogy mindez nem hosszas nyüstölés eredménye, mindent kíváncsiságból tanult el, kérdezett, mi válaszoltunk. ő pedig megjegyezte. Az óvónő szerint jól viselkedik, örömmel vesz részt a foglalkozásokon. Itthon persze elengedi magát, rendkívül sokat mozog, szalad, beszél, és eléggé szófogadatlan. A lényeg az, hogy nem is az iskolaérettségét akarom bizonyítani, hanem félek, hogy a kiscsoportos közeg (sírós "új gyerekek", kevesebb foglalkoztatás, a megszokott pajtások elvesztése), károsan fog hatni rá. Kérem, adjon tanácsot, hol fellebezhetem meg a döntést, vagy törődjek bele a bürokratikus létszámelosztásba, mert hatévesen úgysem mehet majd iskolába, és inkább a kiscsoportot járja kétszer???

Válasz >>>


Kérdés: (2004-04-29 10:34:59)

Kedves Óvónő!

A véleményére lennék kiváncsi abban a tekintetben, hogy az elkövetkezendő időszakban egy új rendelet alapján a sérült gyermekeket integrálják az egészséges gyermekek óvodai csoportjaiba.
Előre szeretném vetíteni, hogy semmiféle fenntartásom nincs a tekintetben, hogy ez mindkétfél számára egy emberibb, elfogadóbb magatartásmintát jelent.
A tekintetben van némi félelmem, hogy a meglévő rendszer hogyan tudja befogadni ezt az új szemlélelet, az óvónők leterheltsége, szakirányú képzettsége megfelelő alapot ad ezen új elvárásoknak.
Köszönettel: Fanni

Válasz >>>


Kérdés: (2004-01-08 22:29:40)

Kedves Óvónéni!

Gergő, a kisfiam szeptemberben lesz 3 éves. Már találtunk egy szimpatikus ovit, bár az óvónénikkel még nem sikerült megismerkedni, majd a májusi beíratáskor kerül erre sor. Nekem kicsit soknak tűnik a 22 fő körüli csoportlétszám. Első kérdésem: mennyire átlagos ez a szám, találhatok-e olyan ovit, ahol kevesebb gyerek van egy csoportra/egy pedagógusra? Második kérdésem: mi előnyösebb egy fizikailag nagyon aktív, de ugyanakkor nagyon figyelmes gyereknek, a homogén vagy a vegyes korosztályú csoport? Gergő aki nagyon élvezi kortársai társaságát a babaklubokban és láthatóan nyitott, de nem tudom, hogyan fog reagálni kistesója április végi születésére. Tény, hogy nagyon anyás, ragaszkodó, sok figyelmet igényel. Kell attól tartanom, hogy szeptemberben nem akar majd oviba menni, hogy "ne lehessek a kistesóé"? Vagy addig bőven kiheverheti az életünk megváltozását (igyekszünk ezért tenni, sokat figyelni rá és minden tevékenységbe bevonni a tesó körül). Előre is köszönöm válaszait! Üdvözlettel: Kranzné Niki

Válasz >>>


Kérdés: (2003-05-13 12:05:29)

Tiszztelt Óvónő!

Kisfiam, Peti április végén lesz 3 éves. Február/márciustól szeretném őt közösségbe vinni. Tavaly úgy gondoltam, hogy nem adom őt bölcsibe (mondván: ott biztosdan nem foglalkoznak annyit velük), és sikerült is egy olyan ovit találnunk, ahová januártól ún: minicsoportba felvették, csupa vele hasonló korú, 3 évet még be nem töltött csöppség közé. Most viszont azt gondolom, hogy talán jobban járna, ha bölcsibe adnám, ugyanis az óvodával kapcsolatban dolog miatt bizonytalan vagyok van:
1)Az biztos, hogy februárra még nem lesz teljesen szobatiszta, bár nappalra már 2 éves kora óta szobatiszta, de kakilni csak este a pelusba hajlandó és alváshoz is szükséges a pelus, bár időnként száraz marad. Ezért nem szeretném sem az ő sem a saját napjaimat a szobatisztaság "erőltetésével" megkeseríteni.
2) Az oviban délelőtt 22-25 gyerekkel 1 óvónő foglalkozik, bár ehhez a minicsoporthoz 2 helyett 3 dadust sikerült beosztani, mégis úgy érzem, hogy ez túl nagy létszám.
Van a közelünkben egy bölcsi (alapítványi), ahol 8-10 gyermekkel 2 gondozónő van, 1,5 éves kortól veszik fel a kicsiket és nagyon,jónak tűnik.
De nem tudom mégis mi lenne jobb Petinek, a kisebb létszámú bölcsi, ahol talán több figyelmet kaphat, de nála kisebb gyerekekkel van, vagy a nagyobb létszámú ovi,hiszen előbb-utóbb úgyis meg kell szoknia, hogy nem csak rá figyelnek, viszont talán többet "foglalkoznak" (festés, ragasztás... stb.) velük és a többi gyerek jobban inspirálja?
Szíves válaszát előre is köszönöm: ANDREA

Válasz >>>


Következő 10 csoportösszetétel


KIEMELT HIRDETÉS
  Schenk Józsefné
(Babysitter)
Dél - Pest
h-p 8 - 16
  Módos Oktatási Alapítványi Iskola
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
Tanár, tanító
  Pitypang Tagóvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
óvodapedagógus
Ped. életpálya Nkt.
Forum
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  Ikrek
  A mese hatása a gyermekekre
  Franciaorszagban élek
  Milyen iskolaba jarjon?
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  Fóti Montessori óvoda
  Montessori iskolát keresek!
  Kamaraerdei Kerekerdő ovi
Óvónő válaszol
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csőstül jönnek
  Traumatizáló repülős nyaralás
  Még az unokaöccsétől is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülők dilemmája az iskolakezdésről
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónőé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
Linkek
  Fogyókúra
  Manó terhesség naplója
  Szájpenész
  Jelmez
  Családi pótlék
  láthatási jog
  Terhesség hétről hétre
  teherbeesés
  GYED
  GYES
  Anyák napja
  Terhesség
  Duphaston
  Diszkalkulia
  Farsangi jelmezek
  Diszlexia
  Farsangi ötletek
  óvodapedagógus állás
  dajka állás
  iskolaérettség
  babysitter állás
  budapesti óvodák
  terhesség tünetei
  Magányos szülők klubja
  Terhességi teszt
  Bárányhimlő
  gyerektartás
  Szülés
  babysitter
 
  Fejlesztő játékok | Állássziget | OVIK | Picursziget | Fogyókúra | Könyvek | Kapcsolat