Gyermeksziget Fejlesztés Ovi.hu Suli-nyitogató fejlesztőkártya Magányos szülők klubja Fogyókúra
Fejlesztőpedagógus válaszol
  Fejlesztőpedagógus válaszol
Óvónő válaszol
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlődés
Munka - Állás
  Hirdetés kiemelés
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielőtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Szülők egymás közt
  Fogyatékkal élő gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlődési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsőde
Alkoss velünk!
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Húsvét
  Farsangi jelmezek
  Anyáknapja
  Dekoráció
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces


Egészség

Kérdezni szeretnék

Gyermekem nem eszi meg a halat (2013-03-11 07:25:57)

Levélírónk emiatt aggódik, valamint az ennek nyomán megjelenő hiánybetegségek miatt. Hogyan kompenzálhatná a problémát?

Tisztelt Óvónő! Gyermekem iskoláktól kezdve egyszerűen nem képes megenni a halat. Utána olvastam az interneten, hogy ez kihathat mentális fejlődésére. Ez sajnos be is bizonyosodott, sokkal el van maradva a korabeliekhez képest.Találtam egy olyan készítményt, amely kifejezetten ilyen gyermekek számára készült nagy omega tartalommal. A kérdésem az lenne, hogy merjem-e neki adni a készítményt, nem lehet-e tőle valamilyen mentális megbetegedése?

Válasz >>>


Miért nem mehet náthásan, ha úgyis viszünk zsebkendőt? (2013-02-04 12:13:58)

... kérdezi egy felindult szülő, akit mélységesen felháborított, hogy az óvónők nem engedték a közösségbe náthás gyermekét.

A mi óvodánkban akkor sem mehet a gyermek óvodába ha folyik az orra. Az óvonőnek mikor lett szólva hogy minek visszük akkor a 100 db-os zsebkendőt, válasz ha kimegyünk legyen nálunk erre én kimentem az övönő vezetöhöz panaszt tenni és most annyira megsértödöt rám az óvonö, hogy ma reggel megkérdeztem tőle hogy menyibe kerül a báb előadás mert akkor befizetném, erre ö nyolc ora van ö ezzel ilyenkor már nem foglalkozik, mire én máskor volt idő erről beszélgetni, de ha egy nyalizos szüli kérdezte volna meglehetett volna beszélni!!Most pedig azon aggódok hogy nehogy a gyermekemmel szívozzanak mert akkor nem álok jót magamért!!!

Válasz >>>


Védőnői vélemény: nem hall a jobb fülére (2012-09-20 20:45:58)

Kriszti aggódva hallgatta a 6 éves státuszon elhangzott védőnői véleményt: gyermeke valószínűleg nem hall a jobb fülére. Mi lesz most? Az édesanya már speciális iskolán gondolkodik, de álljunk meg egy szóra!

6 éves kislányom a jobb fülére nem hall ez a 6éves státuszon derült ki amit a védőnő csinált. Javasolta hogy menjünk el a hallásvisgálatra Mi van ha tényleg nem vagy csak 50%-ban hall a gyerekem hogy megy így iskolába? És hova írassam a nagyot hallók iskolájába vagy integrált iskolába ráadásul a kislányom 3-4 dioptriás szemüveget is hord
Köszönöm válaszát
Kriszti

Válasz >>>


Nem figyelnek rá? (2011-12-12 16:21:25)

Levélírónknak komoly aggályai vannak az óvodai gondozó munkával kapcsolatban. Előfordulhat-e, hogy az udvarról való bejövetel után nem veszi le a csizmáját és abban van ebéd utánig? És miért nem adják rá a kesztyűt 0 fokban?

Tisztelt Óvonő!

Mai délután folyamán amikor a kislányomért mentem zokniban jött ki a mosdóból.Én ebéd után járok a gyermekemért mivel otthonról dolgozok és megtehetem.Általában délelőtt szoktak kint játszani az udvaron és úgy vettem észre hogy ezután már nem veszik le róla a csizmát,mert mindíg csizmában(utcai cipőben szokott lenni mikor érte megyek.Szerintem ma levette magáról, mivel megszokta itthon, és nem vette fel a váltócipőt.A kérdésem az :hogyan lehetséges hogy egyik óvónő ill. dajka sem vette ezt észre.Így ebédelt zokniban és ment a mosdóba amelynek vizes a padlója? Egy másik alkalommal a kesztyűt ne adták rá 0 c -ban..Önnek mi a véleménye?elfogadható-ez?

Válasz >>>


Betegség észlelésekor... (2011-10-10 20:14:17)

Mikor kell értesítenie az óvónőnek a beteg gyermek szüleit? - tette fel a kérdést egy Levélíró.

Tisztelt Óvónő!

Azt szeretném öntől megkérdezni, hogy az óvodában a betegség észlelését követően mennyi idő múlva köteles az óvónő értesíteni a szülőt?

Válasz >>>


Krízishelyzet! (2011-08-28 08:48:56)

„Ön mit tenne az én helyemben?“ kérdezi kétségbeesve egy édesanya, akinek 4 éves kislánya, -korábbi megrázkódtatása miatt-, mára szorongó, óvodát csak eltűrő gyermekké vált. Az óvónők ugyanis, - szájhipotóniáját elbagatellizálva, - elhatározták, hogy erőszakkal megtanítják rágni, szilárd ételt fogyasztani.

Krízishelyzet...

Kislányom novemberben lesz 4 éves és még NEM HARAP/RÁG, NEM eszik SZILÁRD ÉTELT! :((
Anamnézis:8 hónapos korában Dévény Anna-féle mozgásfejlesztésre kezdtünk el járni fele,mert szerintünk - a védőnénink és a gyerekorvos szerint NEM! - lényeges mozgásbeli elmaradásai voltak a kortársaihoz képest(nem tudott a hasáról a hátára és onnan visszafordulni)=a háttér okaként test-szerte fennálló laza izomzatot említettek; de a születése óta fennálló küzdelmes=sírós,elutasítós, idegileg kimerítő étkezési/hozzátáplálási, s emiatt kis súlygyarapodással járó tüneteinkre Csak 20 hónaposan kaptunk egy feltételezést, miszerint ez is a szájkörüli-, és a rágóizmokat is érintő "szájhipotónia" tünete:((
A kislány 20 hónaposan bölcsődébe került - szükséges munkavállalásom miatt;nagyon szerette a közösséget, hamar kitűnt az intelligenciájával, 45 perces kitartó figyelmével, dallam- ,mondókamemoritereivel és választékos szóhasználatú beszédjével...Az étkeztetési gondunkat először próbálták elbagatelizálni, aztán rájöttek, hogy Mit is jelent? ez a hétköznapokban és együttműködésre találtunk..
PROBLÉMA:Idén áprilistól óvodába kezdtünk el járni=nagyon várta, nagyon BÜSZKE volt rá, hogy Ő már "nagy óvodás!"...csak aztán a 23 éve pályán levő és NAAGGYYOONN HATÁROZOTT karakterű óvónénink úgy gondolta a vátóóvónénivel, majd a dadussal és végül a vezetőóvónénivel karöltve, hogy - idézem - "BETÖRIK" az én gyermekem=mert CSAK MAKACS! és KÖZÖS RÁHATÁSSAL MEGPRÓBÁLTÁK MEGETETNI!!! A közel 10 perces tortúra végén pedig behívattak telefonon az óvodába és közölték, hogy "akadályba/hisztibe, makacsságba ütköztek...S ami a legszebb az egészben, hogy azóta az én Büszke óvodás kislányom egy SZORONGÓ, az ÓVODÁT NEM szerető - mivel okos, így elfogadja, hogy Anyának/Apának dolgoznia kell... - CSAK ELVISELŐ gyermek lett...:(((
Jelenleg: én is szorongok, mert a tortúrát követően,nem igazán jó a kapcsolatunk az óvónéninkkel=személyesen közölte Velem és a vez.óvónővel is, hogy neki PROBLÉMÁT jelent az én gyermekem etetése(+ az intelligenciája, mert mindenre van kész észérve:egy felmérés szerint a gondolkodása már 5,5 éves szinten van...), így igen hosszú "nyáriszünet"=kihagyás után kezdjük most el az óvodát holnap reggel...SAJNOS u.abban a csoportban és óvónénivel, mert sajnos a túljelentkezés és betelített magas csoportlétszámok miatt azt sem tudtam elérni a vez.óvónőnél, hogy legalább egy másik csoportba mehessünk át...((
A kérdésem egyszerű:Mit tehetünk/tehetek,Ön/Önök mit tennének a helyemben,hogy a gyermeknek Boldogabb Óvodáskora lehessen?
A választ köszönve: egy Aggódó Anyuka

Válasz >>>


Óvodába járás betegen? (2010-04-02 19:12:23)

Levélírónk 4 éves kislánya hétről-hétre újra és újra lebetegszik, miután elkezdi az ovit. Édesanyja igyekszik minden ilyen alkalommal otthon tartani a kislányt, ám ezért még az óvónők is megmosolyogják. Valóban megmosolyogni való vagy inkább követendő példa?

Kedves Óvónő! Kérem, segítsen helyretenni (jó helyre) a gondolataimat. Kislányom most lesz 4 éves, tavaly májustól jár az óvodába. Legfőbb problémám az, hogy folyamatosan összeszed valamilyen náthát, hurutot a közösségben, és ez igen érzékenyen érint mindannyiunkat mivel kruppos hajlama van a lánykámnak. Igyekszem minden náthával itthontartani, de engem ezért igen sokszor megmosolyognak az ismerőseim, hogy hááát így nem fog óvodába járni a gyerek, csak náthás... Sőt, az óvónénik is megmosolyognak. Főleg, mikor megkérdeztem még az óvódakezdés idején, hogy miért jár ennyi taknyos gyerek az óvódába. Válasz: Hiszen csak náthásak. Január közepétől gyermekem max. 1 hétig bírja az ovit, s máris jön a takony. Legutóbb én is kipróbáltam a csak náthás a gyerek verziót, és a nátha 4. napján vittem az oviba, ahol természetesen nekem szóltak, hogy nagyon folyik a gyerek orra, inkább maradjon otthon. Mit tegyek? Vegyes csoportba jár a lányom, a nagyok náthásan bejönnek, szépen önállóan orrot fújnak, de szerintem fertőznek. Az én lányom még nem fúj önállóan orrot, tehát kéri az óvónéni segítségét, így hát ő zavaró. Ne értsen félre, nem taknyosan akarom óvódába vinni Őt, de már nem tudom kezelni a helyzetet: a nagyok behozzák a fertőzést, én meg szép lassan munkanélkülivé válok, mert lelkiismeretes vagyok, és itthon próbálom tartani. Nagyon várom válaszát, előre is köszönöm!

Válasz >>>


Szakirodalom gyermek betegségekről, óvodai balesetekről (2010-02-21 20:38:02)

A fenti témában keres szakirodalmat egy óvónő, mert ezen terület kapcsán szeretne alaposabb ismeretekhez jutni.

Szeretném megkérdezni hol lehet olyan szakirodalmat venni,ami arról szól,mit kell tenni egy óvónőnek ha a csoportban a gyerekek közül valaki beteg lesz,baleset,stb.... mondhatni betegségek kezelése az óvodában,mert pályakezdő vagyok és sok esetbe nem tudom mit kell tennem,és ezen kívül milyen jó szakirodalmat ajánl?Köszönöm

Válasz >>>


A balesetveszélyes helyzetek problematikája (2010-01-23 11:34:57)

Erika most végzi a dajka-képzőt, ám egy kérdés, mely a balesetveszélyes helyzetek kiküszöbölésére irányul, gondolkodóba ejtette. Hogyan kerülhetjük el a veszélyes szituációkat?

Kedves Óvónő!
Szeptemberben kezdtem a dajka képzőt, február elsején vizsgázom. Szorgalmasan készülök, kidolgoztam a tételeket is. Két unokás nagymama vagyok, mind a kettő fiú, és két felnőtt lányom van. Nem érzem magam tehát egészen kezdőnek a gyermeknevelésben. A tételek között van néhány olyan feladat amelyekkel nem tudok megbirkózni. Pl. Jancsika és Pistike játszik az óvoda udvarán és Pistike meglöki Jancsikát, aki elesik és csúnyán megsérül. A tételhez kapcsolódó alkérdés: az udvari játékok, a játszóudvar rendben tartása, aztán, balesetvédelmi szabályok ismerete és megtanítása a gyermekeknek. Ha Pistike meglöki Jancsikát és az elesik és megüti magát, annak mennyi köze van ahhoz, hogy én a dajka mondjuk felsöpörtem-e az udvart. A konfliktuskezelés módszereiről nagyon kevés konkrétum van a könyvemben, amiből tanulok. Szinte semmi. Én a magam feje után úgy gondolom, Pistikének megmagyaráznám, hogy a durvaság nagyon csúnya dolog, lökdösődni, verekedni nem való, és kérjen bocsánatot attól, akinek fájdalmat okozott. Aztán ellátnám Jancsikát, megnézném nem lett-e komolyabb baja. Ha ez még mindig nem elég, nem bánom, esetleg utána felseperhetem az udvart is. Szeretnék jó dajka lenni és sikeresen levizsgázni. Szeretnék többet tudni az óvodai konfliktuskezelésről. Köszönettel Erika

Válasz >>>


Gyakori vizelési inger: testi vagy lelki ok a kiváltó? (2009-04-05 15:21:58)

Orsi orvostól-orvosig szaladgál 6 éves kisfiával, akinek a gyakori vizelési inger okoz problémát. Vajon testi vagy lelki ok áll a háttérben?

Kedves Óvónő!
Kisfiam 6 éves, koraszülött, intenziven most járunk oviba, jelenleg nagycsoportos. A csoportot tekintve vegyes csoportba járunk. Az un. kis-, és középső csoport nálunk kimaradt a betegségek miatt.
A mi problémánk a következő: tavaly márciusban volt egy fertőzésünk, amivel orvoshoz kerültünk, akkor vérvétel következett, panaszainkra vermox tablettát kaptunk. A vizelet szaga viszont fertőzésre utalt, amivel később el is jutottunk a gyermekorvosunkhoz, aki rögtön antibiotikumos kezelés után érdeklődött. Közben már jelenkezett kisfiamnál tünetként a gyakori vizelés, kevés mennyiség kiséretében. A fertőzésből kigyógyultunk, majd rövid időn belül a gyakori vizelés újból jelentkezett. Vizsgálatok sora következett, de nem mutattak ki semmiféle rendellenességet. Közben jobb oldali vizsérvünk lett, ami visszahúzódott. Az óvónéniknek is mondtam hogy a gyermek nem emelhet, ennek ellenére rendszeresen cipeltették a gyerekekkel a nehéz faasztalokat. A vizsérv kiújult, újabb vérvételek, műtét következett. Az altatásból való ébredés nagyon megviselte a gyermeket. A műtét jól sikerült, a vizelési problémánk viszont megmaradt. A vérvételek is nagyon sebezhetővé tették, sokáig félt a fehér ruhás emberektől. Háziorvosunkhoz fordultam, előtte viszont már a nefrológust is megjártuk, aki ditropan tabletta szedését rendelte el. A tablettát egy hónapos kezelés után abbahagytuk, az idegrendszerre való(főleg gyermekkorban)hatása végett. Háziorvosunk más irányba kutakodott és mivel ez a vizelési inger itthon jelentkezik inkább, az óvódában pisilni nem nagyon mer kimenni, a kakilást már nem is emlitem, az ovival kapcsolatban érdeklődött. Kisfiam nem szeret oviba járni. A pisilési probléma érdekes módon az oviban nem nyilvánul meg. Éjszaka nem pisil be, 3 évesen lett szobatiszta, soha nem erőltettem a bilizést, minden nagyon szépen alakult és most ott tartok hogy nem tudom mit tegyek! Az orvos azt mondta hogy az oviban való pisilés visszatartása és késleltetése itthon csapódik le és mivel mi vevők vagyunk rá, ezért rendszeresen alkalmazza is. A tanácsát szeretném kérni, mert már tényleg nem tudom, hogy mit csináljak! Ha szervi okok kizárva, a műtét, vérvétel, vagy az ovi hatása válthatta ki a vizelési problémáját? Várom válaszát!
Köszönettel: P. orsi

Válasz >>>


Következő 10 egészségvédelem


KIEMELT HIRDETÉS
  Schenk Józsefné
(Babysitter)
Dél - Pest
h-p 8 - 16
  Módos Oktatási Alapítványi Iskola
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
Tanár, tanító
  Pitypang Tagóvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
óvodapedagógus
Ped. életpálya Nkt.
Forum
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  Ikrek
  A mese hatása a gyermekekre
  Franciaorszagban élek
  Milyen iskolaba jarjon?
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  Fóti Montessori óvoda
  Montessori iskolát keresek!
  Kamaraerdei Kerekerdő ovi
Óvónő válaszol
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csőstül jönnek
  Traumatizáló repülős nyaralás
  Még az unokaöccsétől is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülők dilemmája az iskolakezdésről
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónőé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
Linkek
  Fogyókúra
  Manó terhesség naplója
  Szájpenész
  Jelmez
  Családi pótlék
  láthatási jog
  Terhesség hétről hétre
  teherbeesés
  GYED
  GYES
  Anyák napja
  Terhesség
  Duphaston
  Diszkalkulia
  Farsangi jelmezek
  Diszlexia
  Farsangi ötletek
  óvodapedagógus állás
  dajka állás
  iskolaérettség
  babysitter állás
  budapesti óvodák
  terhesség tünetei
  Magányos szülők klubja
  Terhességi teszt
  Bárányhimlő
  gyerektartás
  Szülés
  babysitter
 
  Fejlesztő játékok | Állássziget | OVIK | Picursziget | Fogyókúra | Könyvek | Kapcsolat