Gyermeksziget Fejlesztés Ovi.hu Suli-nyitogató fejlesztőkártya Magányos szülők klubja Fogyókúra
Fejlesztőpedagógus válaszol
  Fejlesztőpedagógus válaszol
Óvónő válaszol
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlődés
Munka - Állás
  Hirdetés kiemelés
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielőtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Szülők egymás közt
  Fogyatékkal élő gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlődési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsőde
Alkoss velünk!
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Húsvét
  Farsangi jelmezek
  Anyáknapja
  Dekoráció
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces


Egyéb nevelési kérdések

Kérdezni szeretnék

Elkezdjem a munkát vagy sem? (2015-01-22 15:06:25)

Éva tanácstalan, elkezdje-e ősztől óvónői munkáját, hiszen válás előtt álló, két kisgyermekes, egyedülálló anyaként nehéz lesz megbirkózni a mindennapok kihívásaival, a betegségek miatti hiányzásokkal?

Kedves Óvónő!

Jómagam 3 és 5 éves kisfiúk anyukája vagyok, egyben hamarosan óvodapedagógus is. Egy óvodában, ahol a gyakorlatomat végzem, nagyon-nagyon várnak ősztől, mint óvónőt, kiscsoporttal kezdeném az óvónői pályafutásomat. Egy nagy gondom van. Mint édesanya épp egy válás előestéjében vagyok, azaz bizonytalan a családi környezetem jelenleg. Nagyon jó kapcsolatban vagyok gyermekeim apukájával, de elment tőlünk. Máshol él. A hétvégeken foglalkozik a gyermekeinkkel, mindent megad nekünk másként (pl. anyagiakban), de nyílván velem vannak a fiúk jellemzően. Nagyszülők nincsenek, illetve messze vannak, azaz egy nagymama van, de az is Győrben, szóval egyéb állandó személy nincs az életükben, csak én. Én vagyok, ha hirtelen betegek lesznek, s ez még évekig elő fog fordulni időről-időre, valószínűsíthető. Erkölcsi "válságot" okoz ez számomra, hogy hogyan tudok ilyen magánélet mellett egy engem nagymértékben leterhelő (az elején nyilván 1-2 évig, amíg ki nem alakítom a nevelési stílusomat)állást elvállalni, ahol már mondta a leendő társam, hogy: ugye nem hiányzol majd sokat? mert a kiscsoportos beszoktatásnál minden nap, amikor egyedül marad, mert engem kell helyettesítenie, nagyon nehéz. S, a munkaidő is olyan, hogy, ha délelőttös vagyok, nehéz elvinni a gyerekeket még a kezdésem előtt, ha pedig délutános, akkor fél 6 után nem mehetek a gyermekeimért. Ha pedig egy külső személyt keresek ezen feladatra, akkor a gyermekeim további bizonytalansági tényezőket kapnának: most apuka jön értünk, vagy a néni? Nem is beszélve az anyagi tehertétel nehézségeiről. A lelkemnek nagy vágya van elfoglalni ezt az állást, de nem csak rólam van szó. Bizonyára érti a problémámat. A kis óvodásokkal se tehetem meg, hogy hol vagyok, hol nem az óvodában. Persze, lehet, hogy nem lesznek betegek a gyermekeim, de erre nincs garancia. Úgy érzem, ilyen háttérrel nem vállalhatok egy teljes állást, mert elsősorban, pici gyermekeim lévén, édesanya vagyok, bármennyire is szeretnék elmenni dolgozni. Várnám szíves válaszát, tanácsát. üdvözlettel, Éva

Válasz >>>


Átlagon felüli gyermek: hogyan támogassuk? (2015-01-04 09:49:34)

A 4,5 éves gyermek, szülei meglátása alapján, átlagon felüli értelmi képességekkel bír: 50-ig számol, érdeklik a betűk, sőt, az iskolakezdés gondolata is foglalkoztatja. Szülei szeretnék a lehető leghatékonyabban megtámogatni gyermeküket, ám tanácstalanok, hogyan fogjanak hozzá?

Tisztelt Óvónő!

Kislányomról szeretnék kérdezni. Most tölti a 4 és fél évet. Én ( lehet elfogltan) nagyon okosnak tarom. Beszéde felettébb értelmes, mindent megmagyaráz Felnőtteket meghazudtoló válaszokkal . Folamatosan számol, senki nem eröltet. Magyarul nem tudom már meddig tud elszámolni , talán 50 ig Onnan a tizeseket segíteni kell Angolul 20 ig. Próbál olvasni és állandóan az iskolát emlegeti hogy mikor mehet már. Emelett viszont a magatartáa nem a legmegfelelőbb Sőt.... akaratos, hisztis öntörvényű a kisasszony. Olyan érveket hoz fe amiket tátott szájjal halagatok Egy példa : Ha én lennék a te picinyed én nem így viselkednék veled, vagy megengedném neked.. Ezeket saját maga "találta" ki. Sokszor elgondolkodom mi lenne a jó lépés Tényleg átlagon felüli e az értelmi szintje Ha igen , hogyan tovább Kérem szíves válaszukat .

Válasz >>>


A pedagógusváltás hatása a gyermekre (2012-10-23 10:21:24)

Anikó, mint leendő óvodapedagógus, egy előadásához kért gondolatébresztőt szaktanácsadó óvónőnktől. A téma: pedagógusváltás hatása a gyermekre

Tisztelt Óvónő!
Óvodapedagógus hallgató vagyok, és szeretném segítséget kérni egy előadásomhoz! A témám a pedagógusváltás hatása a gyermekre. Érdekelne, hogy egy ilyen helyzet milyen hatást válthat ki egy gyermekből, illetve, hogy egy új csoportba érkezve mire kell figyelnie az új pedagógusnak, valamint a társának, aki már régóta a csoporttal van, hogy segítse a beilleszkedését, munkáját az új óvónőnek! Ezzel kapcsolatban találok e irodalmat, és esetleg ilyen helyzetekre javasoltak valamilyen közösségformáló játékok? Válaszát előre is köszönöm! Anikó

Válasz >>>


Megállom majd a helyem? (2011-10-16 22:43:09)

Így aggódik Éva, aki bár 10 éve megszerezte óvodapedagógusi diplomáját, ám munkatapasztalat híján mégis pályakezdőnek érzi magát.

Tisztelt Óvónő!

10 évvel ezelőtt végeztem óvodapedagógusként, ám az élet másfelé sodort. Bár pedagógiai területen dolgoztam, óvodáskorú gyermekekkel is foglalkoztam végig,mégis messze kerültem ettől a pályától. Most azonban úgy hozta az élet, hogy óvónői állást keresek. Ezt a lehetőséget soha nem zártam ki, de most, hogy így alakult tele vagyok bizonytalansággal.Nem a gyermeki közeggel kapcsolatban, mert az számomra létfenntartó jellegű, hanem az óvodai élet mindennapjainak szervezésétől-tervezésétől-működésétől, a konfliktusok megfelelő kezelésétől van bennem bizonytalanság.Vajon 10 éves diplomával a zsebemben pályakezdőként hogyan fogok boldogulni?Vajon kellően magamévá tudom- e tenni az adott óvoda eszméjét?Vajon mennyit változtak az akkoriban általam megtanult módszertanok?Ezeket a gondolatokat aztán egyből követi egy határozott érzés, hogy biztosan menni fog!A napokban előkerestem a főiskolai könyveimet, jegyzeteimet, a hospitálások alkalmával gondosan elkészített olvasónaplókat és olyan melegség járt át, ami szintén önbizalmat adott, hirtelen előjött sok tudás.És erőd adnak a saját gyermekeim is, akik az elmúlt hat évben születtek, általuk még empatikusabb, emocionálisabb ember lettem.
Ön szerint lehet egy 31 éves pályakezdő óvónő is munkájában sikeres,gyerekek, szülők, kollégák által is elfogadott?
Válaszát köszönöm:Éva

Válasz >>>


Nagyothall az óvónő (2011-04-03 21:55:59)

Márti eleinte nem értette, miért kell külön füzetben jelezni az óvónő felé, ha kérdés, kérés merül fel, mint ahogy azt sem, miért fordít neki hátat az óvónő a beszélgetés közepén. A probléma időközben kiderült: a pedagógus erősen nagyothall.

Tisztelt Óvónő!
Nekem az óvónővel van problémám. Minden alkalomról, fizetnivalóról... a faliújságról tájékozódtunk, ha a szülőnek van közlendője pl.: nem jön a kislány, egy arra kinevezett füzetbe kellett beírni.Adódott egy olyan problémám amit személyesen szerettem volna megbeszélni, de Zs.néni hátat fordított és bement. Meséltem ezt a barátnőmnek aki erre kinevetett és közölte velem, hogy Zs.néni nagyot hall vagy inkább talán nem is hall semmit. A kislány többször is mondta, hogy nem figyel rájuk nem hallja ha bántják...
Még ekkor sem hagytam annyiban a dolgot, addig álltam az ajtóban míg vissza nem jött. Mondtam neki a problémámat, majd megkért rá hogy hangosabban, mondanom sem kell így sem értettük megy egymást. Szóltam a vezető óvónőnek aki közölte, hogy tudomása van róla és elköszönt. Így már másodjára láttam a mondatom közepén óvónő hátát.
A kislányom már nem szeret oviba járni és folyton panaszkodik, már ott tartunk ha kell betegséget is szimulál csak ne kelljen menni. Azt mondja amíg ott van a dadanéni is az jó, de ha csak Zs.néni van ott mindenki rossz és verekszik.
Várom a válaszát.
Köszönettel márti0509

Válasz >>>


Waldorf pedagógia (2011-02-09 07:09:39)

Levélírónk arról érdeklődik, hogy 3,5 éves érzékeny lelkű, zárkózott kisfia számára megfelel-e a Waldorf-óvoda nyújtotta nevelés?

Tisztelt Óvónő!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy Önnek mi a véleménye a waldorf pedagógiáról. Ajánlana-e ezt a fajta óvodát egy 3,5 éves kisfiúnak, aki nagyon érzékeny, nehezen feloldódó típus? (persze tisztában vagyok vele, hogy az óvónő személye a legfontosabb) Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Tündér

Válasz >>>


Gyógytorna vagy kötelező óvodai jelenlét? Melyik kezemet harapjam? (2010-12-27 17:45:24)

Panka gyermeke elmúlt 5 éves, így a törvény szerint naponta minimum 4 órát kell óvodában töltenie. Péntekenként azonban gyógytornára kell járni a gyermekkel, ami után csak ebéd időre érnének vissza az óvodába, s így a foglalkozásokról lemarad. Kérhet-e felmentést az óvodavezetőtől ezekre a napokra?

Tisztelt Óvónő!
Szeretném a véleményét kérni a következő kérdésben: A gyermek 5 éves kortól óvodaköteles napi 4 órás óvodai jelenléttel a törvény szerint. Adhat ez alól hosszú távon felmentést az óvodavezető? Heti négy nap eleget tudunk tenni ennek a kötelezettségnek, ám pénteki napokon a délelőtti órákban gyógytornára szeretném vinni a gyermeket, ilyenkor pedig ebéd előtt érnénk be s ennek már nem sok értelmét látom. Megoldható ez a vezető engedélyével? Válaszát köszönettel várom. Panka

Válasz >>>


Bölcsődében is van szülői értekezlet? (2010-11-10 18:13:12)

Erről érdeklődik egy Olvasónk...

Tiszteletem!

Szeretném megkérdezni, hogy bölcsödében van szülői értekezlet?

Köszönettel: Éva

Válasz >>>


Kinti ruha, benti ruha... (2010-10-19 16:53:47)

Emese fájlalja, hogy az óvodában nem nézik jó szemmel, ha szoknyába, harisnyába öltözteti kislányát, mert kimenetelnél ez megnehezíti az óvónők dolgát.

Tisztelt Óvónő!

Kislányom az idén kezdte az óvodát, ahogy bejött a hideg idő az óvónő megkért, hogy ne adjunk a lányokra szoknyát, mert gondot jelent az átöltöztetés 26 gyereknél, ha kiviszik őket az udvarra.
Majd, ha overallos idő lesz, mert akkor úgyis át kell öltöztetni a gyerekeket.
Szerintem meg már most olyan idő van, hogy nem lehet a gyerek harisnyában és nadrágban benn is és az udvaron is.
A másik probléma az, hogy a nagylányomat sikeresen le is szoktatták a szoknya viseléséről, nem szeretném, ha a kicsi is megutálná.
Kérem válaszoljon, mi a véleménye, mit tegyek. Köszönettel:
F. Emese

Válasz >>>


Szorongok a bemutató foglalkozásokon (2010-10-05 17:26:34)

Egy leendő óvó néni írt nehézségeiről, miszerint szorong a szakmai gyakorlat során, azaz ha figyelik őt. Hogyan küzdheti le mindezt?

Tisztelet Óvónő!

Egy leendő óvodapedagógus vagyok és egy problémával fordulok Önhöz ami a következő: A gyakorlatim során szorongok amikor foglakozást kell tartanom a gyereknek, és ez engem nagyon zavar akadályoz a munkámban. A gyerekkel jó a kapcsolatom és ők is ragaszkodnak hozzám amikor ott vagyok. Mit tehetnék ez ellen ? Nagy vágyam hogy óvónő lehessek de milyen áron? A gyerekek között érzem jól magam igazán

Előre is köszönöm a válaszát

Ha megoldható akkor az email címemre írjon ami a következő: mekegi@freemail.hu

Válasz >>>


Következő 10 egyéb


KIEMELT HIRDETÉS
  Schenk Józsefné
(Babysitter)
Dél - Pest
h-p 8 - 16
  Módos Oktatási Alapítványi Iskola
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
Tanár, tanító
  Pitypang Tagóvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
óvodapedagógus
Ped. életpálya Nkt.
Forum
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  Ikrek
  A mese hatása a gyermekekre
  Franciaorszagban élek
  Milyen iskolaba jarjon?
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  Fóti Montessori óvoda
  Montessori iskolát keresek!
  Kamaraerdei Kerekerdő ovi
Óvónő válaszol
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csőstül jönnek
  Traumatizáló repülős nyaralás
  Még az unokaöccsétől is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülők dilemmája az iskolakezdésről
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónőé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
Linkek
  Fogyókúra
  Manó terhesség naplója
  Szájpenész
  Jelmez
  Családi pótlék
  láthatási jog
  Terhesség hétről hétre
  teherbeesés
  GYED
  GYES
  Anyák napja
  Terhesség
  Duphaston
  Diszkalkulia
  Farsangi jelmezek
  Diszlexia
  Farsangi ötletek
  óvodapedagógus állás
  dajka állás
  iskolaérettség
  babysitter állás
  budapesti óvodák
  terhesség tünetei
  Magányos szülők klubja
  Terhességi teszt
  Bárányhimlő
  gyerektartás
  Szülés
  babysitter
 
  Fejlesztő játékok | Állássziget | OVIK | Picursziget | Fogyókúra | Könyvek | Kapcsolat