Gyermeksziget Fejlesztés Ovi.hu Gyerekabc Fogyókúra hazatepitek.hu
Gyermeksziget
Alternatív pedagógia
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  Montessori iskolát keresek!
  Waldorf iskola
  Zsolnai-módszer
  Montessori oktatás
  Montessori tapasztalat
  Hol vagytok Montessori-s szülők?
  kecskemeti montessori ovit keresek
  Zala megyei alternatív oktatás
  DOMAN Módszer
Szülők egymás közt
  Fogyatékkal élő gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlődési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsőde
Munka - Állás
  Hirdetés kiemelés
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielőtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Fejlesztőpedagógus válaszol
  Fejlesztőpedagógus válaszol
Óvónő válaszol
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlődés
Alkoss velünk!
  Húsvét
  Anyáknapja
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Farsangi jelmezek
  Dekoráció
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces


Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
A Waldorf iskolák előnyei ill. hátrányai érdekelnek, a szülők esetleg a pedagógusok tapasztalataira lennék kiváncsi...


Volt egy waldorfos kisiskolás 1-7 osztályon át, a nyolcadikat talán ma sem tudja senki miért, de másik iskolában fejezte be. Az óvodai éveket is a győri Waldorf "szellemű" környezetben töltötte. Ki tudná megmondani miért 13 évesen elmenekült. Igyekeztem a legjobb szakgimnáziumot megtalálni neki, vele együtt. Sikerült. Szárnyalt. Jó lett az első 2 éve. Ma ugyanott tart, mint akkor 13 évesen. Menekülne a jelenlegi iskolából. Bukásra áll. Homoszexuális, anyagot fogyaszt, amire azt mondja, hogy kiképezte magát, természetesen az interneten és nyugtatja magát, mert Amerikában akár még gyógyszerként is használják. Természetesen telefonfüggő, amire az anyja állítja, mivel tőlem kapta, ezért viseljem én ennek káros következményeit, azaz én miattam van. (Ez is).
A hetedik osztályos koráig csak bíztam benne, hogy minden rendben, minden rendben lesz és jó utat jelölt ki a WALDORF pedagógia. Aztán egyre inkább ez megváltozott bennem. Közben is bizonytalanná tett néhány élethelyzet. Ma már tudom és maximálisan biztos vagyok, hogy rohadtul tévedtem. Rohadtul nem úgy van ahogy szeretné egy normális apa. Minden szétesett. A család, ahol az anyja szerintem most is vak és istenként üdvözli a nagy WALDORF családot. Szétesett a gyerek. Nem tudja a mai világot kezelni. Nincs meg hozzá semmi alap. Ez természetes, hisz a nagyfokú szabadság, a mindent lehet csinálni, nem állítok fel szabályokat, lehet késni mindenhonnan, nem érdekes mikor érek be, a hit hiánya, miszerint a tanár sem gondolja hogy ez működik, a tanári képességek hiánya miszerint a tanár nem képes feladatát ellátni, a szervezetlenség, az állandó pénzügyi gondok miatt fennálló megoldatlan problémák, a szülő leterhelése, ......................oda vezet, hogy teljes oktatási, emberi, kapcsolati, önértékelési kudarcok jönnek, sorra, ha nem is azonnal, de rövid időn belül, mondjuk 15, 16, 17 évesen. Amikor már kint van a gyerek az életben. Illetve kint kellene lennie. Nekem szerintem ez több millió forintot emésztett fel, bár nem mertem soha összeszámolni (mert, hogy én bíztam és bíztam a jóban. Jól keresőnek számítottam és annyit ajánlottam a közösbe, amennyit senki, legalábbis nem hiszem, hogy sokan). Plusz elvárások voltak a szülőkkel szemben, hogy építsünk egy jó WALDORF iskolát. Ott is ment az idő, ment a pénz, ment a szervezetlenség, ment a semmi. Szóval tök értelmetlen volt MINDEN.
ÉRTELMETLEN, ÉRTELMETLEN, ÉRTELMETLEN. MINDEN. MINDEN. MINDEN. AMI WALDORF. Utálattal gondolok vissza mindenre. Most. Minden tanárra, majdnem minden szülőre, minden ötletre, minden ötlettelenségre, minden pénzkidobásra, minden közös, elvárt programra, minden szerencsétlenkedésre, minden erőltetett élethelyzetre.
És itt vagyok egy homokos, félénk, céltudatlan, szabályokat nem ismerő, szabályokat nem követő, Tv-t állandóan néző (pedig a pedagógia…………..), telefont állandóan szorongató, nem tanuló (de nagyon jó képességű), anyagfogyasztó, önző, életre nem képes, apját nem tisztelő, rendetlen, maga után el nem pakoló, kapcsolatokkal nem rendelkező (csak a virtuális világban létezőkkel), sportot feladó, zenélést feladó, ................. nagy fiammal.
Szerintetek??? Ez normális???
Ezek lennének a nagy WALDORF eredményei???
Ezért értelmetlen. Értelmetlen. Értelmetlen.
Elég volt. Elég volt. Elég volt. Többet nem ér még csak gondolkodnom sem, hogy mit írjak.

Feladom. Feladom. Feladom.
Kérdésetekre a válaszom, írassátok e oda a kölköt?
Hát ne! NE! NE! NE!
Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok!

Sziasztok! A Káposztásmegyeren lévő Csillagberek Waldorf Iskolával kapcsolatosan szeretnék érdeklődni. Vannak esetleg személyes tapasztalatok?

Ezen felül is érdekelnek a vélemények a Waldorf pedagógiával kapcsolatosan, de inkább olyan szülők véleményére lennék kiváncsi, akinek a gyereke járt Waldorf suliba. És ha kérhetem, akkor egy picit jobban fejtsétek ki a véleményeteket, tapasztalatotokat a "Szuper" vagy "Nem jó" jelzőknél. Előre is nagyon köszönöm!

A Waldorf oktatásban rengeteg a lehetőség, ki kell fogni a jó pedagógust, ezen múlik minden. Alaposan járja körül mindenki a kinézett intézményt, és igen, van, akinek nem való, az meg jöjjön el onnan.

A kecskeméti W ovi viszont szuper, csak ajánlani tudom!

A kecskeméti Waldorf iskolával nekünk is nagyon rosszak a tapasztalataink. Tanított ott W-képzést nem végzett tanár, aki folyton kiabált a gyerekekkel, de van ott rendkívül korlátolt és bigott Waldorf tanár is. Állandó veszekedések, konfliktusok zajlanak az intézményi fórumokon, nem tudnak megegyezni az esedékes épület bővítésben, folyton változik az intézményvezető személye, stb. A mozgás tanár egy link, alkalmatlan, hazudós alak, összevont osztályok működne egy évfolyam nincs is, fiktív tanulók is vannak, stb. Nem csoda, hogy nem prospreál ez az iskola.

Mi a Montessori suliba járunk a 20.kerületbe 3 éve Nagyon jó!!!!!!!

Szeretnem mdgkerdezni hogy diszkalkuliás gyermekem bekerulhet-e waldorf gimnazium 9. Osztalyaba. Nagyon szorgalmas jo tanulo gyerek egyebkent. Koszonom

Itt olvastam egy véleményt a győri Waldorf iskoláról, ami nem jó színben tünteti fel az intézményt.Mi most szeretnénk az eddignormál iskolába járt unokámat átíratni ha lehetséges.Kérem, írjanak véleményt róla minél többen, csak 1-1 mondatban.A mi számunkra olyan értelemben nagy döntés, hogy nem elsőtől járna oda a gyerek.Mindenkinek köszönöm a segítségét.

Julinak:
Ha az átlagosnál érzékenyebb, gazdagabb fantáziájú és nagyobb mozgásigényű, impulzívabb fiad van, ne a Hajni-csoportba add! Lovász Anna

Sziasztok!
Waldorf iskoláról szeretném megkérdezni hogy mi igaz abból hogy egészséges és mondjuk autista vagy down kóros gyerekek egy osztályba járnak? Ha igaz ez nem hátráltatja az egészséges gyerekeket? Vagy ilyen csak az oviban van?
Köszönöm.

Sziasztok! A fóti waldorf ovi érdekelne, ill. az iskola is. Egy-két éven belül költöznénk a környékre. Mi most Kamaraerdőn vagyunk ovisok, azt mindenkinek csak ajánlani tudom!! Üdv: Juli

Ha tényleg érdekel a Waldorf -világa, gyere el:
ISKOLAVÁLASZTÁS - 2013

Előadássorozat a Rákosmenti Waldorf Általános Iskolában
Segítünk megismerni iskolánk mindennapjait, pedagógiáját

2013.01.14. hétfő
A Waldorf-iskola mindennapjai

- átmenet az óvodából az iskolába
- ritmusok a Waldorf-iskolában
- Bothmer gimnasztika

2013.01.28. hétfő
Művészeti nevelés és szakórák

- nyelvoktatás
- zene
- kézimunka
- fafaragás
- rajz-festés

2013.02.11 hétfő
Ünnepek, mesék, euritmia

- a mesék, történetek szerepe az oktatásban
- szabadvallás
- az évkör ünnepei az iskolában
- euritmia

2013.03.04. hétfő
Gyakorlati tudnivalók

- beszélgetés az elsős osztálytanítóval
- gyakorlati tudnivalók a jelentkezésről
- kötetlen beszélgetés végzett diákokkal,
waldorf-iskolás szülőkkel

Az előadások 18:00-20:00 óra között zajlanak.

Ez idő alatt a gyermekeknek játszóházat biztosítunk.
Bemutatkozik KNEISZ ANDREA, leendő elsős osztálytanító.

Rákosmenti Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
1163 Budapest (Sashalom), Thököly út 13., (Bejárat az Elemi utcából.)
06-1-405-33-77, 273-09-00
www.waldorfsuli.hu
info@waldorfsuli.hu

Kedves mindenki!
Nagyon érdekes olvasni a különféle véleményeket itt. Gondoltam én is megosztom a sajátomat. Általános iskolában kezdtem és az első 3 évemet " rendesen" be is fejeztem ott. Rettenetes tapasztalataim voltak, sírás, szendvedés, és megaláztatás amit abban az időben kaptam. Ekkor váltottunk Waldorf iskolára, ahol minden megváltozott. Elkezdtem szeretni tanulni, kialakult bennem egy teljesítmény vágy hogy megmutatassam jó vagyok. Ez a mai napig kísér. Őszintén el tudom mondani, hogy nem volt minden tökéletes, de sokkal sokkal jobb, élvezhetőbb mint az előtte lévő időszak. Itt nem nyomják el a gyerekeket, vidáman játékosan megtanulsz, írni, olvasni, kötni, kenyeret sütni, énekelni, előadni és persze a kötelező tantárgyak is sokkal egyszerübben ragadnak meg a fejekben. Waldorf suliban végeztem , most tanárnak készülök és Dániában tanulok. Ezután az iskola után Waldorf képzésre is szeretnék menni, és reményeim szerint egyszer én is Waldorf tanár leszek. Ekkor nyomot hagyott bennen ez az iskola ez a világszemlélet, pedagógia. Kérdésekre szívesen válaszolok!
Üdv: Eszter

Üdv! a lányom most 7.osztályos és érdekelne bennünket a Szolnoki waldorf gimi , milyen eredmény kell hogy felvegyék , van-e felvételi, sajnos nagyon nagyon rossz tapasztalatunk van a sima sulival kapcsolatban , és nem szeretném tovább kitenni a gyerekem ennek, mi egy kis városban élünk, egyedül nevelem, sokat szenvedtünk már az általános iskola miatt és kihangsúlyoznám hogy pedagógus volt az aki borzasztó módon alázta és bántotta lelkiekben , ami ellen hiába mentem nem tudtam a gyerekemen segíteni, hangsúlyoznám nem vagyok elfogult a gyerekemmel de tudni kell róla egy nagyon nehezen meg nyíló kislányról van szó aki amúgy egy nagyon jó magaviseletű gyerek ami pont az egyik indoka volt a tanítónéninek hogy túl csendes, ami azt eredményezte hogy ha nem oda írta a füzetben a szót ahova épp a tanítónéni kitalálta elvette a füzetet és oda adta egy másik gyereknek és annak kellet nevetve kigúnyolnia a lányomat.Sok minden lenne még amit írhatnék hogy mit művelt egy másik pedagógus társával a lányommal és még egy pár gyerekkel...amit le is fogok majd írni és egyszer nyilvánosságra hozom mit műveltek ezek a pedagógusok .Ha valaki tud a gimivel kapcsolatban írjon ide vagy az esztereszter@partymail.hu előre is köszönöm:))

Kedves Mindenki!

Vitáznék a Kecskeméti Waldorf intézmény jó hírét illetően. Az én gyermekeim elsősként járnak eme intézménybe, és MELEG SZÍVVEL MEREM MINDENKINEK AJÁNLANI! Röviden: a szülőkkel kötött támogatási szerződés alapján kell havonta fizetni a támogatási összeget. Ez befolyik az intézmény számlájára, amiből a pedagógus az aktuális bértábla szerinti bérezést kap. Mind emellett az utolsó fillérrel el kell számolni az ellenőrző szerv, a Magyar Államkincstár felé. Nincs hol megkérdőjelezhető anyagi tisztességről beszélni!!! Ami megkérdőjelezhető, az a pedagógus rátermettsége, és szakmai tudása. Én örülök is neki ha van szelekció, mert az a gyermekek javát szolgálja. Az elküldött pedagógus pedig rossz hír keltéssel próbál elégtételt venni.

Sziasztok!
Jár valaki a pécsi Mandulafa waldorf iskolába? Szülők tapasztalatait szeretném kérni.
Hálás köszi.
Vick

Azért ez nem igaz. A közoktatási törvény érvényes a Waldorf iskolákra is. Minden tanárnak van pedagógusi (állami) végzettsége ÉS Waldorf tanári végzettsége is. Nem kevesebbek, hanem többek. A tantervről pedig annyit, hogy az az Oktatási Minisztérium által elfogadott tanterv és igenis vannak átjárási pontok, csak nem elsőben, hanem harmadikban, hatodikban. Aki Waldorf iskolába iratja a gyermekét az legyen azzal tisztába, hogy nem fog karácsonyra írni, olvasni. Az első osztályban a nyomtatott nagybetűkkel ismerkednek meg, a másodikban a nyomtatott kisbetűkkel (ezekkel írnak) és csak harmadikban az írott betűkkel. De aztán tudnak is szépen írni! Matematikából viszont elsőben mind a négy műveletet megtanulják. Persze a szorzást és az osztást csak ismerkedés szinten. Tessék utánajárni a dolgoknak, mielőtt vagdalkozunk! Esetleg be lehet kéredzkedni egy Waldorf suliba is. Általában mindenkit szeretettel látnak, sőt nyílt napokat rendeznek!
M.A.

Kedves Szülők !
Vigyázat a Waldorf sulikkal, mert nem kötelező a"pedagógusnak"/tanítónak/oktatónak...stb. a tanári diploma, bár ma már ez sem garancia.Pl:egy Pest megyei Waldorf suliban a tanító helyett keramikus "tanított" és a nyílt napon derült ki a hölgyről, hogy gőze nincs mit kezdjen a gyerekekkel. A szülők a már túlkoros, évvesztes gyermeküket évvégén kivették és egy normál általánosban évet kellett ismételnie, mert se írni, számolni, olvasni nem tanult meg.9 évesen újra elsőt járni, hát hogy érezhette magát a gyerek, elképzelni is rossz!
Könyvtárakban van pár példány a Waldorf általános iskola tanmenetéről és köszönő viszonyban nics a NAT követelményeivel.Nincs átjárhatóság később, ha nem jönne be, de minden a tanáron múlik, ha egyáltalán tanár az illető.Nagy kockázat egy biztos.Lutri, mint ma minden iskola-választás.

Kedves Mindenki!
A kecskeméti Waldorf intézménnyel sajnos igen rossz tapasztalataink vannak. A fiam két évig járt az oviba, szerettük volna ha az iskolába megy tovább. A probléma az intézmény vezetőségével adódott, finoman fogalmazva a megkérdőjelezhető anyagi tisztességükkel. Amikor az óvónénink, aki egyben az óvoda vezetője is volt, nem volt hajlandó az ő "játékszabályaik" szerint működni elküldték, hazugságra kényszerítve őt távozásának miértjével kapcsolatban. Óriási szégyen rájuk, és szégyen a Waldorf pedagógiára, amit elvileg képviselnének.

A fóti Waldorf nagyon jó, mindenkinek ajánlom. A győrivel kapcsolatos kritikus hangvétel oka, tán az, hogy a gyermekét nem vették fel? Ennek azért számtalan oka lehet, pl. az osztálytanító nem érezte, hogy beilleszthető az adott osztályba. Ez nem feltétlen a gyermek hibája, de szerintem még mindig jobb nem felvenni, mint hogy fél év múlva derüljön ki, hogy az osztály nem tudta befogadni, a gyermek nem tudott beilleszkedni. Hm? Azért egy Waldorf osztálytanító ért ehhez, ezért nem kell a pedagógiát hibáztatni.

 

Következő 20

A fórumban olvasható információk tartalmáért a Szerkesztőség semminemű felelősséget nem vállal!


KIEMELT HIRDETÉS
  Bóbita
(Dajka állást kínál)
Budapest
Dajka
  Váradi Katalin
(Babysitter)
Budapest
, bármikor
1500/ó/gyerek
  Kubinyi Erika
(Babysitter)
Budapest
h-p:17 óra után, hétvégén bármikor
1500
  Erdőszéle Óvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
óvodavezető
megegyezés szerint
  Eszter
(Babysittert keres )
Budapest
főállás
Hírlevél feliratkozás
Forum
  meleg allergia
  mit tegyek még?
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  Franciaorszagban élek
  Két tannyelvű általános iskola
  A mese hatása a gyermekekre
  Gyermekpszichológus
  Autista a gyerkőc?
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  konyvek kulfoldre
Óvónő válaszol
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csőstül jönnek
  Traumatizáló repülős nyaralás
  Még az unokaöccsétől is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülők dilemmája az iskolakezdésről
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónőé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
Linkek
  Fogyókúra
  Manó terhesség naplója
  Szájpenész
  Jelmez
  Családi pótlék
  láthatási jog
  Terhesség hétről hétre
  teherbeesés
  GYED
  GYES
  Anyák napja
  Terhesség
  Duphaston
  Diszkalkulia
  Farsangi jelmezek
  Diszlexia
  Farsangi ötletek
  óvodapedagógus állás
  dajka állás
  iskolaérettség
  babysitter állás
  budapesti óvodák
  terhesség tünetei
  Magányos szülők klubja
  Terhességi teszt
  Bárányhimlő
  gyerektartás
  Szülés
  babysitter
 
  Fejlesztő játékok | Állássziget | OVIK | Picursziget | Fogyókúra | Könyvek | Kapcsolat