Gyermeksziget Fejlesztés Ovi.hu Gyerekabc Fogyókúra hazatepitek.hu
Gyermeksziget
Nevelési kérdések
  Nehezen kezelhető gyermek
  Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel
  DVD első osztályban
  Nem beszél
  pszichológus
  2 eves3 honapos kislanyom van!
  Figyelemzavar - hiperaktivitás
  Eltérő nevelési stílusok a családban
  Gyerekmunka
  Hiszti, akaratosság 2 és fél éves korban
Szülők egymás közt
  Fogyatékkal élő gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlődési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsőde
Munka - Állás
  Hirdetés kiemelés
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielőtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Fejlesztőpedagógus válaszol
  Fejlesztőpedagógus válaszol
Óvónő válaszol
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlődés
Alkoss velünk!
  Húsvét
  Anyáknapja
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Farsangi jelmezek
  Dekoráció
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces


Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

Nehezen kezelhető gyermek
SEGITSÉGÜKET SZERETNÉK KÉRNI, NAGYON TANÁCSTALANOK VAGYUNK FIUNKKAL KAPCSOLATBAN, EGYSZERŰEN MÁR ELVISELHETETTLEN A MAGATARTÁSA (AGRESSZIV, TANULÁSI PROBLÉMA, VISELKEDÉSI PROBLÉMA). FIUNK MOST 14 ÉVES LESZ DECEMBERBEN.
KORASZÜLÖTT VOLT 1,13 DKG-val született, nagyon eleven gyermek volt, fejlödése hamar rendbe jött, 15-16 éves gyeremeknek felel meg a fejlődése.
7-8 évesen nevelési tanácsadóba jártunk, ott az eredmény: vigyük el a gyermeket sportolni, erröl sajnos hallani sem akar. 11 évesen az iskolában Drarts vesenyekre jár elég jó eredménnyel. AZ iskolát nagyon nehezen viseli, egyszer bukott negyedikben, azota minden évben pótvizsgázunk.
Nagyon elvagyunk keseredve egyszerüen félünk, hogy egyre rosszabb lesz helyzetünk. És neki is segitségre van szüksége. Meixner korrepetálásra járunk, heti egy alkalommal. (az idén sajnos nem sikerült eljutnunk mert megmakacsolta magát). Megprobáltuk ide beiratni talán könnyebb lesz a tanulás de sajnos elutasitották, idoklás: sok rossz gyermek van az osztályban és a gyermekem nem hiányzik oda.
Nagyon szépen kérem Önöket segitsenek!

Köszönettel:
Tisztelettel:
Végsőné Erika


Szép jó estét... Andi vagyok. Van egy eléggé fura történetem, leirnám hátha tudna nekem valaki segiteni. :( Van egy 12 éves lányom, aki utálja a sulit, tanulni nem akar és semmi nem érdekli a táncon kivül. Hipp Hopp órára jár és ezt nagyon élvezi és szereti is. Ezen kivül el kell mondanom, hogy a biologiai apja ugye elment mikor megszületett a lányom azóta sem jelentkezett. Azota összejöttem a jelenlegi párommal aki nagyon következetes és szabályokat ir elő a lánynak. Amit én megmondom az őszintét jónak is tarok mert erre szüksége is van. Az anyám viszont, a párommal 8 éve vagyunk együtt, kezdetektől fogva ocsárolja és mindennek elmondja őt. Hogy ő nem az igazi apád és hogy semmilyen jogai nincsenek, nem kérhet Tőled semmit számon. A gyerekben természetesen ez annyira mélyen benne van hogy úgy is viselkedik ahogy anyám mindezt elmondta. Nagyon ellenséges, nem hallgatja meg a tanácsait. De sajnos már rám sem hallgat sőt az iskolában is nagyon csúnyán viselkedik. Nagyon problémás gyerek lett. Nem tudom már mit tegyek mert úgy érzem azon dolgozik hogy szétverje a családunkat. Van egy 5 éves downkoros kisfiunk is, akit állitólag a lányom nagyon szeret. Kértem már könyörögtem sirtam mindent megprobáltunk..zsákutca úgy érzem. Ha bárkinek valamilyen véleméye vagy kapásból ötlete van nagyon megköszönöm... de elsősorban köszönöm hogy meghallgattatok. Üdvözlettel andi

Anita vagyok. Nekem 16 éves a fiam. Magántanuló egy kisegítő suliba, nyolcadikos és sajnos a tanulás nem érdekli. Semmi életcélja nincs, nem csinál semmit csak alszik, fürdik, csavarog. Ha szólunk neki még ő neki áll feljebb. Nem tudom mit tegyek már sokszor elegem van az egészből. Voltam sok helyen tanácsért de senki sem tud segítenek. Félek ennek e viselkedésnek nagyon rossz vége lesz. Kérem valaki adjon valami jo tanacsot. Köszönöm! Anita

Kedves Szülők!

Ahogy olvasom a panaszokat mindenhol igazából magatartás zavart vélek felfedezni. Nagyon jónak tartom, hogy elvitték a gyerekeket vizsgálatokra, de nem szabad megállni amíg nem tudják pontosan az okát. Nem biztos, hogy egy vizsgálattal ki lehet deríteni. Érdemes elmenni pszichológushoz/pszichiáterhez is. A magatartás zavar hátterében sok probléma meghúzódhat. Ez lehet beilleszkedési gond is, amit a gyermek talán nem oszt meg a szülőkkel. De a nehezen tanulás is a hátterében állhat, mint az írás-olvasás-számolási nehézségek. Kedvetlen, érdektelen lesz az iskola iránt, mert nem akar részt venni ezeken az órákon. A probléma ott van, ha ez későn van felfedezve. Minél korábban diagnosztizálják, annál jobb eredményt lehet elérni a későbbiekben.
A magatartás zavart sajnos nem lehet kinőni, de a sorozatos büntetésnek sincs értelme. A gyermeknek, magának kell rájönnie arra, hogy szüksége van a tanulásra.

Tisztelettel: M. Szabina, gyógypedagógus

Nekem is segitségre lenne szükségem! A fiam 16-ik éves, most járja másodjára a középiskola első osztályát. Mindig nehezen tanult, nagyon sok energia befektetés ellenére, gyenge eredményei voltak. Ebben az évben már ott tartunk, hogy annyit hiányzott, hogy osztályozóvizsgát kell tennie. Nem igazolatlanul, hanem ilyen-olyan indokokkal, orvosi igazolással. Tanulni egyáltalán nem akar. Sok éves kinlódás után, sikerült megvizsgáltatnom a pedagógia szakszolgálatnál, ahol szövegértési nehézséget állapitottak meg, fejlesztést irtak elő, de nem hajlandó járni. Nagyon el vagyok keseredve, mert igy el fog kallódni, ha jövőre kiteszik az iskolából! Mit tegyek??? Tisztelettel: Rabbné Icu

Kedves Erika!

Sajnos mondandójából nem tudtam kibogozni, hogy mely tantárgyakban van gondjuk, ha Meixner korrepetálásra járnak feltételezem diszlexiás a gyermekük. Minden olyan gond amit leír valószínűleg fiánál az iskolai sikertelenségekből, tanulási nehézségekből adódó viselkedési megnyilvánulás amihez hozzájárul a kamaszodás időszaka is. De mindenre van megoldás. Azt tanácsolom, hogy keressenek egy gyógypedagógust aki biztosan szívesen megnézi és foglalkozik gyermekükkel. Nem tudom, hogy Budapesten vagy vidéken élnek-e. Én gyógypedagógus vagyok, és sok hasonló problémával küzdő családdal találkoztam. Ha úgy gondolja, hogy segíthetnék várom a válaszát a kerekbe@externet.hu e-mail címre. Nagyon szívesen segítek, nyugodtan keressen meg, biztosan találunk valami megoldást! Üdvözlettel: Kerekesné Zsófia

Kedves Tanácstalan Szülők!

Bár az én lányom még csak 17 hónapos, de már nála is sokszor tapasztalható hihetetlen erős akarat! Tudom, még messze az igazi dackorszak, de remélem, akkor is tudom majd kezelni. Persze a remény hal meg utoljára:) Az optimizmusom alapjául egy pár hónapja olvasott könyv szolgál: CHAPMAN,-CAMPBELL,
GYEREKEKRE HANGOLVA - A GYEREKEK ÖT SZERETET-NYELVE
Mióta elolvastam és megpróbálom alkalmazni, úgy érzem, sokkal többször sikerül még a felpörgés előtt újra lehiggasztanom kislányomat. Az írópáros szerint, ha rátalálunk gyermekünk domináns szeretetnyelvére, és annak segítségével kommunikálunk vele, sok félreértés és frusztráció elkerülhető, a gyermek érzi, hogy szeretik, még akkor is, ha adott esetben valamit épp nem engedünk meg neki. Hétköznapi nyelven íródott, sok példával. Szívből ajánlom minden kimerült szülőnek:)

Tanácsot kérek...
Fiam négy és fél éves, igazi első gyerek volt egy túlbuzgó anyukával. Mostanában kudarcok sorozata ér, a két és fél éves húgára féltékeny és gyakran nem tudom, mit tegyek. Ha bántja és büntetem, úgy érzem tovább növelem a szakadékot. gondolom azért rosszalkodik, hogy rá figyeljek. Egy ismerősömtől lopva az ötletet, heti egyszer tartani szeretnék egy anya napot, amikor csak vele vagyok 2-3 órát, és azt csináljuk amit ő szeretne. Az első alkalom kudarcba fulladt, csak másfél órára sikerült kettesben maradni, mikor hazahozták a tesóját, kiborult, zaklatta, onnantól kezdve büntetésben volt. Mindig beszélgetőset játtszana velem, (beszélgetnek az autók, a robotok) de a testvére és a napi teendők mellett nem tudok vele nyugodtan órákat beszélgetni. Remélem kapok néhány ötletet, ki hogyan oldja meg az ilyen problémát...
Üdv: Sz.Mónika (sszmoncsi@citromail.hu)

Egy elkeseredett anyuka vagyok,aki tanácsot szeretne kérni!

Egy 18-s Fiam van,aki nagyon jó gyerek volt eddig.Sokat segített a ház körül,és mai napig is ezt teszi. De ha az apjával dolgozik és több munkát kel megcsinálni,akkor elkezd engem meg a kis öcsét szidni,de olyan módon,hogy az nekem nagyon fáj,és ha észre veszi,hogy sikerült meg bántani,akkor nevet és öntelt arcal el vonul.Ilyenkor mit tegyek?
Köszönöm,Pappné Mónika.

Kedves Erika!


Sok hasonlóságot találok a Te fiad és az én fiam közt.Ezért gondoltam megosztom Veled egy nagyon aranyos kedves fejlesztő pedagógus néni telefonszámát,aki segített nekünk megoldani a problémákat(a kisfiam sem akart tanulni,nagyon konok volt,de a tanárnővel hajlandó volt együttműködni,és a bukásról a 3-4-es szintre küzdötte fel magát.A száM:0620-5216367.
Üdv:

K.Klári

Ha jól értettem a válaszokból az eredeti levél 2 éves már.
Nem vagyok gyógypedagógus, de tavaly egy parlamenti képviselő által szervezett nyilvános meghallgatás
témája a hiperaktív gyermekek helyzete volt.
Ott tudtam meg, hogy csak akkor "jár" emelt családi pótlék és 12 éves koráig GYES, ha súlyos és organikus (tehát orvosi okra visszavezethető)eredetű hiperaktívitásról van szó.
Ha nincs ilyen ok, az iskolának a nevelési tanácsadónak és a szülőnek magának kell megoldani a gyermek helyzetét, és nem jár külön támogatás rá, hosszított GYES- sem.
Pedig plusz költségei egy ilyen családnak igencsak vannak.
Volt olyan szülő, aki vitte magával a Bizottsághoz az ide vonatkozó rendeleteket, és azóta kapja a kiemelt családi pótlékot.
Elsőre őt is elhajtották, pedig 10 évesen 1 órát utazik minden reggel, hogy az őt befogadó alapítványi iskolába beérjen.
Ha nincs probléma, ami miatt jár a kiemelt családi pótlék, akkor miért nem tudta a körzeti iskola biztosítani a tanulást a gyermeknek, amihez egyébként a hiperaktívaknak is joga van?
Ha meg van probléma, akkor az anyagi támogatás is jár, mely segíti a tanulását a gyermeknek.
Hajni

Azt szeretném megtudni, hogy valóban jár-e emelt összegű családi pótlék a hiperaktív gyermek után, ugyanis vannak egymásnak ellentmondó eseteim/fejlesztőpedagógusként dolgozom/Ugyanazzal az F90-es BNO kóddal van aki után folyósítják, még a másik szülőnek azt mondják, hogy csak mozgás, látás, hallás, középsúlyos vagy súlyos értelmi fogyatékosság és autizmus esetén jár.Hol találok erre egyértelmű magyarázatot?
Köszönöm:Anita

Kedves Erika !

Nekem egy 15 éves lányom van, aki hasonló problémákkal küzd, nagyon sok helyet, megjártunk, sok mindent "megértünk".
Ha gondolod e-mailban, beszélgethetünk a gyerekekről,hátha tudok valamiben segíteni.
Üdvözlettel: Erika
e-mail: roxber@citromail.hu

Budapesten A vadaskeri korházat tudom ajánlani a tel benne van a telefonkönyvbe

de ha írsz akkor megadom mert én is jártam oda ua volt a probléma szombatikriszti@freemail.hu
te:06-20-206-14-43

Kedves Erika!
Én egy 28éves andragógia szakos egyetemista vagyok, és terveim szerint kifejezetten az Ön által leírt fiatalkori viselkedészavarokkal foglalkozom majd a későbbiekben. Amennyiben gondolja, egy személyes találkozó után elvállalnám fia korrepetálását és segíteném őt a beilleszkedésben, személyisége egészséges fejlődésében.
Üdvözlettel: Rataj Tímea
06 70 535 4523

Kedves Erika!
A fiad nagy valószinüséggel Hiperaktiv és tanulási nehézségekkel is küzd.Néha ha a tanár nem figyel eléggé,akár a gimnáziumot is kijárja agyerek mire rájönnek hogy dislexiás vagy disgrphiás.EZ a hiperaktiv gyerekeknél nagyon gyakori.Ha nagyon nem birtok vele,és a sulival is gond van akkor fel kéne keresni időpontkérés céljából a Vadaskerti Fészket(06-1-392-14-00)illetve el kéne gondolkozni egy iskolaváltáson is.Ezek a gyerekek nem értékelik ha gyerekként kezelik őket,és szinte azonnal reagálnak ha úgyérzik valami sérti a jól fejlett igasságérzetüket.Nem igazán lopják be magukat ezzel a tanárok szivébe,és egy idő után bármit is csinál Ő lesz a bűnbak.Ha a helyzet elfajul,sokkal nagyobb gondok elé néztek.Szinte rekord gyorsasággal kerül bajba,rossz társaságba.Valamelyik alapitványi iskola tud neked segiteni,Pl a Gyermekház.Elviheted a Tanulmányi Szakbizottság elé is,ahol kideritik mi a baj a gyerekkel,és segitenek megfelelő intézményt keresni.A szakbizottság Budapesten a Deák ferenc u.6-11 ben van.Érdemes ide is időpontot kérni.Mellesleg ha tényleg hiperaktiv a gyerek,akkor nektek emelt összegű családi is jár,ami kicsit megkönnyiti a gyerek anyagi ellátását is.(Pl gyógyszer,különfoglalkozások)
Remélem segitettem kicsit.
Üdvözlettel:Szűcs Erika

Kedves Erika!
Gyermeked pont a serdülőkorát éli, ez nagyon nehéz időszak mind a gyermeknek, mind a családnak! Fontos ebben az időszakban is, hogy gyermeked érezze hogy a család mellette áll! Szeretném megtudni, véletlenül nincs az iskolában ahova jár iskolai segítő?(iskolai szociális munkás vagy szociálpedagógus)Ők pont azért vannak, hogy ilyen esetben segíteni tudjanak! Fel keresheted a lakóhelyedhez közeli családsegítőt is, ott is tudnak neked segíteni! Ne félj segítséget kérni! Sok SIKERT!!!!!!!! NYBGY

Kedves Erika! Nem tudom, hogy megoldódott-e a problémájuk, találtak-e segítséget. Ha még nem, keresse meg a www.gyerekneveles.hu oldalt, ahol a hiperaktivitasról olvashat, ill. e-mailben kérdezhet. Ha kell, fel is keresheti ezt a Tanácsadót,de elötte egyeztessen időpontot.

Üdvözlettel: Katalin

Kedves Erika! Sajnos hasonló a helyzetem mint a tiéd!A pszichológus tanácsára kerestük fel a VADASKERT ALAPÍTVÁNYT , amit neked is ajánlanék!! megtalálod őket a neten is csak írd a nevét egybe! üdv Dia
ui:ha valakinek van a hiperaktivitással kapcsoladban infója azt szivesen venném a filinke@freemail.hu e-mail címen

Tisztelt Végsőné Erika!

Az imént olvastam fiáról írt levelét. Nem bocsátkoznék talalgatásokba a problémái mögött álló okok tekintetében, csupán szeretnék támogatást nyújtani. Az alábbi kérdések jutottak eszembe mialatt a levelét olvastam:

A nevelési tanácsadó annak idején mit diagnosztizált a fiánál?
Mit csináltak vele? Milyen terápiát kapott, milyen eredménnyel?
A magatartásproblémái jelentek meg előbb vagy a tanulási zavarok?
Születése után mennyi ideig kapott kékfény terápiát? Nem tud-e arról, hogy a szülés közben érte-e valami ártalom?
Mióta negativisztikus az iskolai magatartása?
Meg tudja fogalmazni saját magának vagy másnak a problémáját?
Saját véleménye szerint van-e problémája egyáltalán?
Hogy érinti őt magát a problémája megléte?
Van-e társasága/barátai/barátnője?
Miért járnak jelenleg Meixner korrepetálásra? Kinek a javaslatára? Mettől-meddig jártak oda? Milyen eredménnyel? Miért makacsolta meg magát a fia?
Hogy "segítségre van szüksége", Ő fogalmazta meg?

Jelenleg ezek a kérdések jutottak eszembe. Amennyiben még figyeli ezt az oldalt és továbbra is segítsére van szüksége és megtisztel bizalmával, kérem, írjon erre az oldalra vagy a gyp007@freemail.hu címre.

Tisztelettel: Turi András
gyógypedagógus

Kedves Erika!

Sok jó tanács közül Önnek kell választania, de dönteni leginkább gyermekének van joga. Azt írja, már nem "pici" a gyermeke, ezért beszélgetni, megkérdezni szándékáról biztosan lehet. Ne adja fel, legyen vele türelmes és megértő. Próbálja meg többször megkérdezni gyermekét. Tudja meg miről álmodik, mi a vágya...stb. Legyen felé nyitott és érdeklődő. Ezek a mai gyerekek nagyon fejlettek és érzékenyek, a hyperaktivitás "csak" egy jelző, de legtöbbször nincs mögötte semmilyen egészségügyi probléma. Ha megengedi elmondom mit érzek.
Gyermeke kreativitása nincs eléggé kiaknázva. Alkotó készsége erős, fejlett intuicíós készségel bír. (nyugodtan forduljon hozzá tanácsért is akár :) Kérdezze, kérdezze...amilyen gyakran csak tudaj! Had beszéljen, lehetőleg minél többet és meglátja, lassan "megnyugszik", mert megérzi, hogy értik őt. :)
Üdvözlettel
Rozália

 

Következő 20

A fórumban olvasható információk tartalmáért a Szerkesztőség semminemű felelősséget nem vállal!


KIEMELT HIRDETÉS
  Bóbita
(Dajka állást kínál)
Budapest
Dajka
  Váradi Katalin
(Babysitter)
Budapest
, bármikor
1500/ó/gyerek
  Kubinyi Erika
(Babysitter)
Budapest
h-p:17 óra után, hétvégén bármikor
1500
  Erdőszéle Óvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
óvodavezető
megegyezés szerint
  Eszter
(Babysittert keres )
Budapest
főállás
Hírlevél feliratkozás
Forum
  meleg allergia
  mit tegyek még?
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  Franciaorszagban élek
  Két tannyelvű általános iskola
  A mese hatása a gyermekekre
  Gyermekpszichológus
  Autista a gyerkőc?
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  konyvek kulfoldre
Óvónő válaszol
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csőstül jönnek
  Traumatizáló repülős nyaralás
  Még az unokaöccsétől is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülők dilemmája az iskolakezdésről
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónőé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
Linkek
  Fogyókúra
  Manó terhesség naplója
  Szájpenész
  Jelmez
  Családi pótlék
  láthatási jog
  Terhesség hétről hétre
  teherbeesés
  GYED
  GYES
  Anyák napja
  Terhesség
  Duphaston
  Diszkalkulia
  Farsangi jelmezek
  Diszlexia
  Farsangi ötletek
  óvodapedagógus állás
  dajka állás
  iskolaérettség
  babysitter állás
  budapesti óvodák
  terhesség tünetei
  Magányos szülők klubja
  Terhességi teszt
  Bárányhimlő
  gyerektartás
  Szülés
  babysitter
 
  Fejlesztő játékok | Állássziget | OVIK | Picursziget | Fogyókúra | Könyvek | Kapcsolat