Gyermeksziget Fejlesztés Ovi.hu Gyerekabc Fogyókúra
Gyermeksziget
Alternatív pedagógia
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  Montessori iskolát keresek!
  Waldorf iskola
  Zsolnai-módszer
  Montessori oktatás
  Montessori tapasztalat
  Hol vagytok Montessori-s szülők?
  kecskemeti montessori ovit keresek
  Zala megyei alternatív oktatás
  DOMAN Módszer
Szülők egymás közt
  Fogyatékkal élő gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlődési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsőde
Munka - Állás
  Hirdetés kiemelés
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielőtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Fejlesztőpedagógus válaszol
  Fejlesztőpedagógus válaszol
Óvónő válaszol
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlődés
Alkoss velünk!
  Farsangi jelmezek
  Húsvét
  Anyáknapja
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Dekoráció
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  ViccesHozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

Montessori iskolát keresek!
Montessori iskolát keresek a gyerekemnek, aki most nagycsoportos. Fóton lakunk, szóba jöhet a 4, 16, 15 ker., és Fót vonzáskörzete. A Veresi iskolát ne ajánljátok, mert sok rosszat hallottam róla.


Láttam sokan kerestek Montessori magániskolát. Én is elkezdtem keresni már most a fiamnak, pedig cak jövőre kezdi. A legtöbb helyen várólista van, ezért gondoltam megosztom, most tudtam meg, hogy még lehet jelentkezni a Csepeli Akácfa utcai Montessori kétnyelvű iskolába. Most szeptembertől indul, kis létszámú csoporttal, családias hangulatban. Sajnos hamar betelik a létszám mindenhol, mert szuperjó módszer. Ezért érdemes jó hamar jelentkezni a várólistára is.

Sziasztok,

Én érdeklődni szeretnék, hogy a Montessori iskola kizárólag problémás, SNI, autista vagy down kóros gyerekekkel foglalkozik ????
Mert voltam bemutatójukon, nagyon megtetszett a Veresi Montessori - mostmár Gyermekliget, azt hiszem - iskola, és utána, mikor más szülőkkel beszélgettem, furcsán néztek rám, hogy miért akarom nem problémás gyerekemet Montessoriba iratni a hagyományos általános iskola helyett. Nem egy szülő mondta ezt, hanem mindenki. Én mondtam, hogy mert úgy tűnt, a gyerekre figyel, a módszert a gyerekhez igazítja, stb, erre mondták, hogy de hát a veresi Gyermekliget Montessoriba - mostmár nemsokára Hangvár iskola - csak papírral rendelkező gyerekeket iratnak, Érdekes, de a bemutatón erről elfelejtett az iskola említést tenni. Utána viszont találkoztam egy anyukával, akik oda járnak, és az ő fia pl autista. Szóval kérdés, hogy ide csak papírral rendelkező, valamilyen szempontból problémás gyerekek járnak csak, vagy lehet, hogy az osztály fele legalább "normális".

Kf6szf6nf6m le1nyok.Hella, ke9pzeld az e9n le1nyomnak annak ideje9n nem varrtam, a fiam ke9k kocke1s zse1kje1t f6rf6kf6lte, amire re1ade1sul sze9p nagaybn re1 volt varrva a monogramja is. Hie1ba, a suszter (le1nya) meg a cipője :)Csipkerf3zsika, kf6szf6nf6m a dedjat.

Sziasztok,

Tudtok ajánlani Lőrincz közelében (18.kerület) montessori általános iskolát?

előre is köszi minden hozzászólást
G.

Gondolom az a szulo aki a vagabond után irt(2011.03.08) már nem látogatja az oldalt.A felsö vezetök seggnyaloja nem tudom mit ért a problémás gyerekekhez.A saját életét a nagypofája és az eröszakos férjével tette pénzközpontuvá.Senkinek nem fog hiányozni, ha nem lesz.

Tisztelt Szülők!

Elolvasva a sok véleményt a Montessori tanítással kapcsolatosan, nem is csodálkozom, hogy az érvek és ellenérvek egymást érik. Mivel a szülő gyerekének minden téren a legjobbat szeretné megadni, érdemes elgondolkodni, azon hogy egy óvoda, iskola vagy módszertan választásánál a gyerek igényeit kell szem előtt tartani.
Személyesen Budapesten több mind tizenöt iskolával van kapcsolatom Köztük megtalálható Montessori oktatású, általános, sporttagozatos, zene, általános és gimnázium.
Tíz éves tapasztalat után ki merem jelenteni, hogy nem a módszertan sem a fórum nem ad egy reális képet az oktatási intézményekről.
Példákkal alátámasztva :
- van egy jó hírű sporttagozatos általános iskolánk, ahol olimpikonokat is neveltek és erre büszkék is, csak hogy a gyerekek magaviselete kritikán aluli a pedagógusokkal szemben is.
- egy másik jó hírű általános iskolában a gyerek meglopja a tanárát
- egy utolsó példaként amikor az iskola igazgatója szerződést megszegve , hazudva próbál érvényesülni .
Véleményem szerint sajnos a z oktatási rendszerrel vannak a gondok. Az óvodák vezetősége és az óvónők befolyása alatt a szülő 90% -ban dönt a gyerek beiratkozásán az iskolába. Nagyon kemény és könyörtelen harcok folynak az iskolák között a jövendőbeli kisiskolások létszáma miatt.
Az oktatás a tapasztalat az iskola vagy óvoda hírnevét a szülők terjesztik akár mint egy jól megszervezett reklám hirdetés.
Budapesten a XIV-ik kerületben a Padlizsán utcai Heltai Gáspár Általános Iskola Montessori rendszerbe oktatja a gyerekeket. Nagyon sok szülőt és gyereket is ismerek az iskolán belül és véleményem szerint csak az óvodák negatív hadjárata járatja le az iskola hírnevét.
Nem tudom ha tudják de ebben az iskolában a sport területén vannak világkupa győztes gyerekek, tanulmányi eredményeikkel sem az utolsók a kerületbe.
Tíz év tapasztalat és kapcsolat, tizenöt iskola de ha lehetne akkor a Montessorit választanám újra a gyerekemnek . Igen nagyon sokan megbuknak , igen nagyon sokan magaviseleti problémákkal küszködnek de hol nem?
Köszönöm hogy elolvasták és várom válaszukat, véleményüket !

Vagabond

Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak a veresi általános iskolával, két gyermekem járt oda eddig, fantasztikus tanítónénik vannak, az alsó tagozat kiváló !
Nagylányom innen jutott be kitűnő eredményeivel az egyik legjobb budapesti gimnáziumba, kisebb lányom tanítónénije is fantasztikus ember, fantasztikus szakember, érzékeny, megértő, a kicsik lelki életét is figyelembe vévő tanítók, akik nagyon jól, és igenis megtanítják őket. Persze mi is úgy állunk a dolgokhoz, és segítjük a munkájukat.
Két gyermek hagyta ott nálunk az általános iskolát, mindkét gyermek gáz családból származott, a szocializációt, a másik ember identitását figyelembe nem vevő, csak mérgező lények voltak, hál isten, egyiket átvitték a Waldorf-ba, azóta sincsenek barátai, a másikat átvitték a Montessoriba, amikor ott voltam bemutató órán, a gyerek sértődötten ült a pad alatt, és neki gyakorlatilag semmiben nem kell részt vennie, ha nem akar. Kérdezem én, ezek az abszolút szocializálatlan, neveletlen, szülők által elhanyagolt gyerekek hogyan fognak beilleszkedni a felnőttek világába ? Alkalmazkodni mikor tanulnak meg? 20 évesen már nem lesz rá biológiailag képes, és egész életében küszködni fog.
Nem tudom, ki mond rosszat a veresi általános iskola alsós tagozatára, de aki igen, az nem járt oda. Kiváló tanítók !
Itt jegyezném meg a Montessoriba járó gyermek édesanyjának, hogy ugorjon már be a gyermeke mellé az órára, mert bizony ő is lemaradt valahol az alsós tagozatban a tanulmányaival. Az én másodikos gyermekem ekkora hibákat már nem ejt helyesírás közben. Ez az alap.
Még egy hozzászólás: Munkám során elég magas körökben dolgozom elég jó beosztású, és felelős vezetőkkel. Felnőttként, a munka világában még egyetlen Montessorit vagy Waldorfot végző emberrel nem találkoztam.
üdv, egy átlagos anyuka.

Sziasztok!

Újpesten új Waldorf óvoda nyílt, és még 6 főnek tudnak helyet biztosítani. Az alábbi címen minden infót megtaláltok.
www.csillagberek.blogspot.com
De hívhatjátok az egyik alapítót is : Jakab Eszter 0670-554-6576
Kérlek, adjátok tovább, ha úgy gondoljátok valamelyik ismerősötöket érdekelheti!
Köszönettel
Tamás

Az én gyermekem nem gyurcsánypalánta, csalás sem volt a Veresi iskolában. Annyira élvezzük, 10 elsőssel dolgoznak kiválló pedagógusokkal.
A régi iskolába járt a nagyfiam ahol a Traspotting című filmet vetítették le, drogprevenció címén a 6. osztályosoknak.
Nem kell annyira felháborodni. A veresi montessoriba járo gyerek kiválló oktatásban részesülnek, 4. osztály után 80-100% os felvételi arány van. Mikor mondhatja el a veresi iskola ugyanezt. Kérlek mielőtt véleményt mondanak nézzék meg az iskolát. Menjenek el a nyíltnapokra és kizárólag azon szülők véleményét kérdezzék, akinek oda jár a gyereke.

Akkor már értem! A szocialista botrányoknak , csalásoknak megfelelő terep a montessori, ezmiatt kapnak újabb épületet. Emellé had mondjam el, hogy a veresi ligetekben ahol eddig egy csoport volt, 25 gyerekkel, ott most egy épületben 50 gyereket zsúfolnak össze. Az emeleten is lesz egy csoport, meg a földszinten is. De a montessorisok új épületet kapnak. Komolyan mondom, kiakasztó! De mostmár legalább tudom, honann fúj a szél! Kellenek az ilyen sulik, hogy a gyurcsánypalánták is le tudjanak érettségizni.No komment.

Működik bizony, egyre nagyobb gyerek létszámmal, akik között egyre több a veresi is, így jövőre kapunk még egy épületet.

Műxik még a veresi suli? HALLOM, MÁR KÉT IGAZGATÓT IS LECSERÉLTEK! Végre valami jó hír is!

Sziasztok! Az én fiam 6 éves lesz a nyáron, de idén még nem megy iskolába. Mi a XI. kerületben lakunk és idén indult a Keveháza utcai Általános Iskolában az első Montessori osztály. Nagyon sok jót hallottam erről a módszerről, viszont azt olvastam, hogy általában ez fizetős iskola. De nem mindenhol. Ez mitől függ? Mert nem mindegy, hogy havi 30-40 ezer forint vagy tandíjmentes. Úgy tudom, a Keveháza utcaiban ingyenes. Tud erről valaki valamit?
Köszönöm
Miranda

Szia,miért ne lenne nyilvános?!Jelenleg 35 ezer forintot fizetünk havonta.Természetesen lehetséges egyéni elbírálás is.A hivatalos tájékoztatóban is az áll,hogy 20 és 35 ezer között.Sajnos még nem áll az oktatás olyan szinten az országban,hogy a plusz lehetőségekért ne kelljen fizetnünk.De elmondhatom,hogy én sem fizetném,ha nem látnám,hogy mennyire megéri.A gyerekemnek,a gyerekeknek!
Szeretettel várunk!
Mariann

Budapest, XI. kerület, Keveháza utcai általános iskola

Köszönöm szépen a választ. 23.-án szerintem elmegyünk, a nyílt nap sajnos nem jó talán egy napot majd tudunk szorítani arra is.
Még annyit, hogy mennyit fizettek? Ha nem nyilvános (bár miért ne lenne az) írj a tamtun@t-online.hu-ra.

köszönöm,

Kedves Érdeklődő szülő!Második éve jár a fiam a veresi Montessoriba.Pár szóban nehéz összefoglalni,hogy miért is jó.De jó!Nagyon szerető,lelkes pedagógusok,mint második,harmadik anyukák nevelik a gyerekeket,amellett,hogy pedagógusként is a teljes tudásukat és szívüket adják.A tanrend,mint a hagyományos suliban,viszont osztályozás nincs,pozitív megerősítés annál inkább.Együtt azzal,hogy a "megtanulás" a hangsúlyos és nem a tananyag "leadása".Van olyan elsős,aki nagyon jól számol nagy számokkal is, ő természetesen nem az "egy meg egy" feldatokat kapja már.Viszont az én fiam,akinél diszkalkuliát állapítottak meg,nem megy tovább addig az anyagban,amíg az alapokat biztosan nem tudja.Nem rohannak,mindenkire szinte egyénre szabják a tanítást,de szerepet kap az egymás segítése is.Szakkör,külön torna,úszás,kori,színház,kirándulások,közös programok.Rengeteg dolgot tudnék még írni!Kérdezz,vagy beszéljünk privátban.Gyertek el a nyílt napokra:febr.14.,19.,márc.6. és 20. 7.45-től 9-ig.Vagy a szombat délelőtti együttjátszós hívogatókra:febr.23.,márc.29.,ápr.1. és 26. 10 órától.A suli honlapja:www.montessorisuli.hu

Szeretnék megkérdezni valakit akinek a gyermeke a veresi montessoriba jár, hogy mennyit fizet havonta az iskolában? És,hogy őszintén miért szereti az iskolát? Komolyan érdekel mert iskolát keresek a fiamnak szeptembertől. Privátba is írhat ha akar, megadom az elérhetőséget.
Köszönöm

Szerintem annyira kedves, aranyos gyerekek járnak oda!

Figyelj! Ha nem vagy pontosan tájékozott az iskola dolgaiban, akkor ne hablatyolj itt össze-vissza!!! Megköszönnénk!

 

Következő 20

A fórumban olvasható információk tartalmáért a Szerkesztőség semminemű felelősséget nem vállal!


KIEMELT HIRDETÉS
  Bóbita
(Dajka állást kínál)
Budapest
Dajka
  Váradi Katalin
(Babysitter)
Budapest
, bármikor
1500/ó/gyerek
  Tina
(Babysitter)
1, 2, 11, 12 Ker., Budaörs és Törökbálint
Inkább a délutáni órákban
1500 Ft
  Móki Ház családi napközi
(Dajka állást kínál)
Budapest
családi napközi munkatárs
megegyezés szerint
  Edina
(Babysittert keres külföld )
Sawbridgeworth
H-P
£100/het
Hírlevél feliratkozás
Forum
  Gyermekpszichológus
  Autista a gyerkőc?
  mit tegyek még?
  meleg allergia
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  konyvek kulfoldre
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  külföldi ovik
  Nehezen kezelhető gyermek
  Óbudán keresek iskolát
Óvónő válaszol
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csőstül jönnek
  Traumatizáló repülős nyaralás
  Még az unokaöccsétől is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülők dilemmája az iskolakezdésről
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónőé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
Linkek
  Fogyókúra
  Manó terhesség naplója
  Szájpenész
  Jelmez
  Családi pótlék
  láthatási jog
  Terhesség hétről hétre
  teherbeesés
  GYED
  GYES
  Anyák napja
  Terhesség
  Duphaston
  Diszkalkulia
  Farsangi jelmezek
  Diszlexia
  Farsangi ötletek
  óvodapedagógus állás
  dajka állás
  iskolaérettség
  babysitter állás
  budapesti óvodák
  terhesség tünetei
  Magányos szülők klubja
  Terhességi teszt
  Bárányhimlő
  gyerektartás
  Szülés
  babysitter
 
  Fejlesztő játékok | Állássziget | OVIK | Picursziget | Fogyókúra | Könyvek | Kapcsolat