Gyermeksziget Fejlesztés Ovi.hu Gyerekabc Fogyókúra hazatepitek.hu
Gyermeksziget
Autizmus
  Autista a gyerkőc?
  Asperger szindróma
  Autista a gyerek vagy nem autista?
  Autista óvóda
  Autizmus vagy helytelen nevelés?
  AUTIZMUS
  autista gyermekek története
  autista gyermek iskolakezdése
Szülők egymás közt
  Fogyatékkal élő gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlődési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsőde
Munka - Állás
  Hirdetés kiemelés
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielőtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Fejlesztőpedagógus válaszol
  Fejlesztőpedagógus válaszol
Óvónő válaszol
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlődés
Alkoss velünk!
  Húsvét
  Anyáknapja
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Farsangi jelmezek
  Dekoráció
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces


Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

Autista a gyerkőc?
Sziasztok!
3 éves kislányomról még Mo-on kiderült,hogy kommunikációzavaros,most 3 éves,nem beszél és nehezen kommunikál,vagy nem is! Azóta külföldre költöztünk,így még kevesebb lehetőségem van hasonló cipőben járó Anyukákkal fölvenni a kapcsolatot. Ez az első honlap,ahol találtam erre lehetőséget,szívesen meghallgatnék más szülőket is,hogy nekik milyen tapasztalatuk van. Kislányom elég nehéz eset,most spec oviba jár,de minden előítélet nélkül mondom,hogy Mo-on jobbnak találom a hozzáértők tudását,vagy csak kíváló szakemberekhez vezetett a sors? A beszédfejlődésére nem fordítanak akkora figyelmet,legalábbis én kevésnek érzem. Az is érdekel,ha vki esetleg integrált oviról tud nekem írni,hogy milyen jellegű,miket csinálnak,hány órát vannak bent... minden érdekel ebben a témában (autizmus)!
Megadom a mail címem: fuenzalida@hotmail.co.uk
Köszönöm mindenki segítségét,
Dina


Kedves Dina!
Nyolc éves autista kisfiamnak még 2015-ben a hiperbár oxigénterápiát választottuk. Már ez első kezelések alkalmával szembetűnő volt a hatás. Megváltozott a magatartása, kommunikációja és az iskolai teljesítménye is kimagasló volt. Két évvel később a megszerzett képességeit nem veszítette el, nem történt visszaesés. A lemaradásait is szépen bepótolta. Minden hasonló helyzetben lévő gyermeknek és szülőnek szívből ajánlom ezt a terápiát.
Üdvözlettel: János

Sziasztok! Énis érintett vagyok az ügyben 3.5 éves kisfiammal. Mikor hivatalosan is kiderült róla, amit addig is sejtettünk, ezután felkutattam az egész internetet. 5 hónapja kezdtük el a gyógyítását, azóta az ATEC (atec.uw.hu, nemzetközileg elfogadott mérőszám) teszten 107 pontról 57-re csökkent a pontszáma (minél kevesebb, annál jobb).

Dióhéjban: Az alapvető hiba a gondolkodásmódban van, legalábbis itt Magyarországon. Jelentős javulást vagy teljes gyógyulást el lehet érni.
Főbb összetevők: diéta, méregtelenítés, gyógypedagógia, mozgásterápia.

Ezeket csináljuk mi: GAPS diéta, ABA terápia. Nemsokára kezdjük a CEASE terápiát és táplálék kiegészítőket is fog kapni.

Dühít mikor valaki azt mondja, hogy fogadjuk el úgy, ahogy van. A saját fiam az ellenpélda rá!
5 hónap alatt ekkora eredmény igen jelentős és ez még csak a kezdet.

Üdv Ákos,
Elérhetőség: wize.dcn@gmail.com
2014.06.22

Sziasztok Mariann vagyok!
Sajnos én csak most találtam ezt az oldalt meg.Az én kisfiamat 2013 szeptemberében diagnosztizálták autizmussal.Mi Somogy megyében élünk és ahova jár az én kisfiam sec.oviba sajnos más fogyatékossággal rendelkező gyerek is van.Autisták 5-en vannak.Nekem van még egy kisfia az érintett gyerek ikertestvére, neki semmi baja, és egy 2éves kislányom.Sokszor ők sínylik meg a gyerek rohamait, persze próbálok folyton a nyomában lenni, mert 24órás figyelmet igényel.A segítségeteket kérném, hol tudok Pecs-kártyát beszerezni?Már sokat segítettem neki a felylődésben, lassan már talán elindul a normál beszéd is, mert amit ez az ovi megfelelő szakember hiány nélkül egyenlő a 0-val.Ha én nem álltam volna a sarkamra akkor ez a gyerek még sehol sem lenne.Várom olyan autista szülők jelentkezését akik még tudnak tanácsokat adni abban, hogy pl:hogyan tudok segíteni a fiamnak, hogy kicsit türelmesebb legyen, és hogy a várakozást segítsem neki.
Email címem:szentes3@freemail.hu
Köszönettel:Mariann

Kedves N.V! Teljesen igazad van mert a mi 4 éves kislányunk is ugyan ezeket csinálja. igaz már viszonylag szoba tiszta és beszél. Rengeteg dühkitörése van minden ok nélkül és napról napra rosszabb mert hisztizik mindenért. Befogja a fülét, ha hangosabb zaj van és sír kiabál. ha lenyugszik akkor aki a közelében van azt provokálja és hiába szólsz rá nem hagyja abba. Nagyon agresszív és sorolhatnám. A barátnőd minél előbb intézze a kivizsgálást mert csak rosszabb lesz a helyzet sajnos. Mi 2 és fél éve futkosunk és mostanra jutottunk el oda hogy kivizsgálják. Sokszor már agyvérzést tudnék kapni a lányomtól mert nem lehet kezelni őt de azért szeretem és imádom. Ja és nagyon jó nyelvérzéke van. Minden szülőnek aki ebben a helyzetben van sok kitartást kívánok és erőt. A gyerkőcöknek meg gyógyulást ha ez gyógyítható. Melcsi1984. kalanyos84@freemail.hu

Szia!az "Én is tudok beszélni" könyvhöz lehet venni "A megkésett beszédfejlődés terápiája" című könyvet,amit direkt a könyvhöz csináltak,minden levan benne írva,az is hogy hogyan mond a képen szereplő dolgokat,hogy tanítgasd belőle a gyermekedet!Én a Krasznár és Társa Könyvkereskedelmi Bt-nél vettem!interneten megtalálod őket,rendelni is lehet tőlük!Szia!

Szia!az "Én is tudok beszélni" könyvhöz lehet venni "A megkésett beszédfejlődés terápiája" című könyvet,amit direkt a könyvhöz csináltak,minden levan benne írva,az is hogy hogyan mond a képen szereplő dolgokat,hogy tanítgasd belőle a gyermekedet!Én a Krasznár és Társa Könyvkereskedelmi Bt-nél vettem!interneten megtalálod őket,rendelni is lehet tőlük!Szia!

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hogy hogyan kell használni az Én is tudok beszélni című könyvet.
Köszi

Tünde

sziasztok,
érdemes több helyre elvinni a gyereket, akinek autisztikus tünetei vannak, mert kiskorban a szenzomotoros diszfázia nagyon hasonló tüneteket produkál.Illetve autizmuson kívül vannak más gyermekkori pszichopátiák, de mivel most náunk legtöbben az autizmust és a pervazív zavart ismerik - ez a divatos - rögtön diagnosztizálják a gyereket már első alkalommal.Egy tünet nem tünet és egy vizsgálat nem vizsgálat.
egy gyógypedagógus anyuka

Kedves D:
2011 02 12.ei írásoddal kapcsolatban szeretnélek megkeresni téged (autistáknak ovi)Én szintén autistákkal foglalkozom,és emiatt szeretném felvenni a kapcsolatot.ha gondolod.
Üdv
Az én email címem:csilla1110@gmail.com

Tudok ajánlani egy nagyon jó terápiát. www.abakozpont.hu

Én pedig találtam egy olyan tábort, ahol a nyáron együtt nyaralhat az egész család....mert egészséges, autista, mozgássérült gyerekeknek egyaránt lesz program, a szülőkkel együtt.
Az egyik csoportjuk iskolaelőkészitő lesz. Szivesen elküldöm a szervező elérhetőségét privátban. Kisagi.judit10@gmail.com

Kedves Szülők!
Barátnőmmel megálmodtunk s megvalósítottunk egy olyan óvodát,hol autista csoportot is indítottunk!Nem gyerekeket szeretnék toborozni ezért a címünket sem írom meg!Egyszerűen csak tapasztalataimat szeretném megírni autista gyerekeket nevelő szülőknek.Én személy szerint 11 évet töltöttel el gyermekotthonban fogyatékos gyerekek mellett(autista,down-kóros...középsúlyosan értelmifogyatékos)gyerekekkel.Ott is azt tapasztaltam,hogy nagyon későn jönnek óvodába a csöpségek,s kimarad az a nagyon meghatározó idő amikor megalapozhatnánk a fejlődést.Egy szülő soha nem tudja ezt megadni...a szülőnek teljesen más a feladata. Szerintem fontos a napi legalább 6h-s óvoda. Persze gyerek függő de nálunk is külön csoportba vannak ezek a gyerekek 7-en,hogy folyamatosan elkaphassuk náluk azt az időt amikor befogadóak a fejlesztésre,hogy megfelelően használni tudják(juk) a PECS kártyát. Erre a 7gyerekre 3felnőtt van,de viccen kívül még sokszor 4-en kellenénk!Itt megis húztuk a létszámhatárt,mert szerintünk megfelelő fejlődést csak ilyen feltételekkel lehet elérni.Heti 3egyéni logopédia,3 egyéni zeneterápia(2csoportos is),napi egyéni fejlesztések,napi csoportos fejlesztések(mozgás).Ezek mellett a szülők még lovagolni,úszni viszik őket,s otthon is persze nyüstölve vannak a feladatokkal.
Ha pénz hiányában nemis tudják magánóvodába járatni vagy külön egyéni terápiára járatni a gyerekeket,akkor is próbáljanak egy kis létszámú csoportot keresni és az interneten található otthon is elkészíthető játékokkal fejleszteni őket.Köszönettel:D

Sziasztok!

Nekem is van egy 3 éves autista kisfiam. 2 hónapja pecs-ezünk nagyon ügyesen fejlődik vele, már mindent tud kérni kártyával és néha már mond is ezt azt "kérek" "apa" "haza". Szerintem a pecs-nek köszönhető. A napirendi kártya pedig valóságos csodát tett, nyugodtabb és végre alszik éjszakánként! Sajnos a fejlesztő pedagógusokról annyit tudok mondani, hogy nagyon odateszik magukat de sokan nem hajlandóak új dolgokkal képezni magukat (ingyen sem) persze hallottam már az ellenkezőjéről de sajnos nagyon kevés ez a százalék! Az pedig nem hiszem hogy integrációnak minősül ha egy autista gyereket beteszünk egy 18 fős csoportba. A gyerekeknek pedig mindenhová hordaniuk kell a pecs kártyáikat hiszen nekik az a szótáruk felénk ezzel pedig igen sokat fejleszthetik a pedagógusok a gyereket úgy hogy szinte észre sem veszik! nem hiszem hogy nehéz lehet ha egy gyerek a kezébe tesz egy kártyát odaadni neki a kért tárgyat hangosan kimondva annak nevét, mert ugye ennyi az egész! A hölgynek aki egyedül van otthon, ne adja föl! Kérjen segítséget ott ahol a gyermekét diagnosztizálták és ahol a pecs kártyákat elkezdték segíteni fognak. Nálunk például a nasi be sem vállt pont nem érdekelt egy rossz evő gyereket a kaja na de a buborék fújó meg a thomas annál inkább! azzal lehet tanítani a gyereket amiért hajlandó hisztizni, földhöz csapni magát stb. Nálunk ez jött be remélem írtam hasznosat is :-)

Sziasztok !

A XVI.kerületben van óvoda,ahol fogadnak autista gyereket szakvéleménnyel.Ha érdekel valakit,írjon a hgy1971@citromail.hu címre !
Garanciát nem vállalok arra,hogy fel is veszik,de próba cseresznye .

Gy

Sziasztok!
Én csak a fiamról tudok írni aki autista 5 éves nem beszél, de 2 éve ovis előtte bölcsis volt. Most már kezdek reményt fűzni a beszédbeinduláshoz, de a gyógypedagógusa próbált meggyőzni az ellenkezőjéről. (Úgyis a saját fejem után megyek!)Kirakókat szereti, most kezdett el szerepjátékokkal játszani. autó bemegy a garázsba, lovon lovagol az ember stb. Mire suliba megy remélem, hogy beszél, amúgy az óvónők azt mondják, hogy nagyon aranyos fiúcska, és ez a lényeg. :-)
Üdv.:
M.

Szia Timi!

Nagyon örülök, hogy a pozitív szemléletű, szeretetteljes hozzáállásoddal más szülők felé is erőt, hitet és kitartást sugárzol!

Jó egészséget és örömöt kívánok az egész családnak!!!!

Klári


Az én kisfiamról is csak most derült ki, hogy autista. 5 éves, és integrált óvodába jár, amit nagyon nehezen szokott meg, és úgy 3 hónap volt mire ott tudtam hagyni órákra. Most napi 3 órát van oviban, és nagyon szereti, bár szorongások még minden reggel vannak amikor bemegy... A beszéd: 4 évesen kezdett el először szavakat használni,de csak saját kitalált szavakat... 5 évesen jutottunk el oda, hogy a kitaláltak helyett próbálja a valódi szavakat mondani, de nehezen érthetően. Inkább a dallam és a hangsúly segít "megfejteni" a beszédet... Most öt és fél évesen van abban a korszakban, hogy : ana mi ez? Pozitívumként elmondhatom, hogy egy hónapja megengedtük, hogy a számítógép mellé üljön. Egy hónap alatt olyan szinten kezeli a gépet, hogy mire felkelek, már ott ül, bekapcsolja, fellép az internetre és megkeresi magának a cartoon network oldalt, ahol online játszik... :D Ezenkíül apjának az összes szerepjátékát játsza a gépen, és nagyon jól! Felnőtteknek való nehézségű játékokról beszélek. Ezen kívül tavaly karácsonyra kapott bionicle figurákat. Ketten az apjával az ábrák alapján fél óra alatt raktuk össze az egyiket. A fiamnak leírás nélkül öt percébe telt és rájött,hogy kell öszerakni... A tanácsom annak aki autista gyereket nevel: a rokonokkal és ismerősökkel szemben kitartás, és felvilágosítás, ne várjanak el a ti gyerekeitektől olyan viselkedést mint a többitől és nézzék nyitott szemmel és meg fogják látni az értékeit a gyereknek! Ugyanis /legalábbis nálunk/ a gyerekek sokkal érzékenyebbek a nonverbális jelekre mint más gyerekek, pontosan azért, mert nem beszélnek, így ez az irány később akár pályaválasztásnál is jól jöhet, ráadásul egész biztos, hogy valamiben egy autista gyerek kiemelkedőbb a társaihoz képest, mert az ami érdekli, napokra, hetekre leköti :) Legyen az akár rajzolás, vagy építés, vagy számítógép kezelés... Ha már tudjuk mi az irány, abban lehet előre lépni! Én boldog vagyok, hogy ilyen különleges feladatot kaptam az élettől :D Timi

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólást,megpróbálok beszélni barátnőmmel.Üdvözlet.

Szia!
Szerintem nagyon is van alapja.Az ok nélküli dühkitörések nagyon gyanúsak,de az,hogy a zajok zavarják,szintén.
Akár autisztikus,akár nem ,már az is furcsa,hogy nem lehet vele elmenni valahova.Szerintem segítségre mindenképpen lenne szükségük.Üdv: Gabi

Sziasztok!
Egyik ismerősöm problémájával fordulok hozzátok.A kisfia 3 éves,beszél de nem igazán érthetően (szótár kell hozzá-legalábbis nekem) beszél,állandóan ugrál,mozog,semmi nem köti le,ha vmi hangosabb befogja a fülét és elkezd sikitani.De volt olyan is hogy mesenézés közben sikongatott,(olyan volt mint aki fél)pedig nem nézhet durva meséket.Konkrétan Thomast nézett a kislányommal.Kényszeres mozgást végez a lábával,ha hason fekszik,nem teremt egyáltalán szemkontaktust.Iszonyatos cirkusz a peluscsere,az öltözésről nem is beszélve.Volt,hogy nem tudtak elmenni valahová,mert nem tudták felöltöztetni.Jah és ami a legfontosabb az pedig hogy dühkitörései vannak,illyetve ha lehiggadt akkor provokálja az anyukáját.Mivel pedagógusként végeztem,nagyon gyanús a vislekedése,de nem vagyok szakember.Próbáltam már utalni arra a barátnőmnek,hogy el kellene vinni nevelési tanácsadóba,de rossznéven vette.
Szerintetek van alapja az aggodalmamnak?MErt a bartánőm és ha igy van akkor is rábeszélem hogy nézzék meg a kisfiát.
Válaszokat előre is ksözönöm,nagyon fontos lenne minnél hamarabb.
Üdvözlettel:N.V.

 

Következő 20

A fórumban olvasható információk tartalmáért a Szerkesztőség semminemű felelősséget nem vállal!


KIEMELT HIRDETÉS
  Bóbita
(Dajka állást kínál)
Budapest
Dajka
  Váradi Katalin
(Babysitter)
Budapest
, bármikor
1500/ó/gyerek
  Kubinyi Erika
(Babysitter)
Budapest
h-p:17 óra után, hétvégén bármikor
1500
  Erdőszéle Óvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
óvodavezető
megegyezés szerint
  Eszter
(Babysittert keres )
Budapest
főállás
Hírlevél feliratkozás
Forum
  meleg allergia
  mit tegyek még?
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  Franciaorszagban élek
  Két tannyelvű általános iskola
  A mese hatása a gyermekekre
  Gyermekpszichológus
  Autista a gyerkőc?
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  konyvek kulfoldre
Óvónő válaszol
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csőstül jönnek
  Traumatizáló repülős nyaralás
  Még az unokaöccsétől is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülők dilemmája az iskolakezdésről
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónőé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
Linkek
  Fogyókúra
  Manó terhesség naplója
  Szájpenész
  Jelmez
  Családi pótlék
  láthatási jog
  Terhesség hétről hétre
  teherbeesés
  GYED
  GYES
  Anyák napja
  Terhesség
  Duphaston
  Diszkalkulia
  Farsangi jelmezek
  Diszlexia
  Farsangi ötletek
  óvodapedagógus állás
  dajka állás
  iskolaérettség
  babysitter állás
  budapesti óvodák
  terhesség tünetei
  Magányos szülők klubja
  Terhességi teszt
  Bárányhimlő
  gyerektartás
  Szülés
  babysitter
 
  Fejlesztő játékok | Állássziget | OVIK | Picursziget | Fogyókúra | Könyvek | Kapcsolat