Gyermeksziget Fejlesztés Ovi.hu Gyerekabc Fogyókúra hazatepitek.hu
Gyermeksziget
Szülők egymás közt
  Fogyatékkal élő gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlődési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsőde
Munka - Állás
  Hirdetés kiemelés
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielőtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Fejlesztőpedagógus válaszol
  Fejlesztőpedagógus válaszol
Óvónő válaszol
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlődés
Alkoss velünk!
  Húsvét
  Anyáknapja
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Farsangi jelmezek
  Dekoráció
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces


Új kérdés

Nehezen kezelhető gyermek - 2017-12-14 17:15:08

SEGITSÉGÜKET SZERETNÉK KÉRNI, NAGYON TANÁCSTALANOK VAGYUNK FIUNKKAL KAPCSOLATBAN, EGYSZERŰEN MÁR ELVISELHETETTLEN A MAGATARTÁSA (AGRESSZIV, TANULÁSI PROBLÉMA, VISELKEDÉSI PROBLÉMA). FIUNK MOST 14 ÉVES LESZ DECEMBERBEN.
KORASZÜLÖTT VOLT 1,13 DKG-val született, nagyon eleven gyermek volt, fejlödése hamar rendbe jött, 15-16 éves gyeremeknek felel meg a fejlődése.
7-8 évesen nevelési tanácsadóba jártunk, ott az eredmény: vigyük el a gyermeket sportolni, erröl sajnos hallani sem akar. 11 évesen az iskolában Drarts vesenyekre jár elég jó eredménnyel. AZ iskolát nagyon nehezen viseli, egyszer bukott negyedikben, azota minden évben pótvizsgázunk.
Nagyon elvagyunk keseredve egyszerüen félünk, hogy egyre rosszabb lesz helyzetünk. És neki is segitségre van szüksége. Meixner korrepetálásra járunk, heti egy alkalommal. (az idén sajnos nem sikerült eljutnunk mert megmakacsolta magát). Megprobáltuk ide beiratni talán könnyebb lesz a tanulás de sajnos elutasitották, idoklás: sok rossz gyermek van az osztályban és a gyermekem nem hiányzik oda.
Nagyon szépen kérem Önöket segitsenek!

Köszönettel:
Tisztelettel:
Végsőné Erika

Hozzászólások (23)

Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel - 2016-05-17 06:36:45

A fenti című alternatív programmal dolgozó óvónőket illetve az ebben a programban résztvevő gyerekek szüleit kérem arra, hogy osszák meg velem tapasztaltaikat, véleményüket.

Hozzászólások (4)

DVD első osztályban - 2016-05-17 06:25:13

Szükség van-e első osztályban, hogy az osztályteremben legyen tv és dvd? Helyes-e, hogy szabadidejükben a gyerekek dvd-én mesefilmet nézzenek, mikor kint szakad az eső?

Hozzászólások (5)

Nem beszél - 2016-05-17 04:13:49

2 éves kisfiam nem hajlandó beszélni. Ha kérem, hogy utánozza amit mondok inkább elsírja magát, minthogy egy szót is kimondjon. Mindent ért, megteszi amit kérek, de beszédre nem hajlandó. Ha mondom, hogy olvassa le a számról, akkor is csak néz, és nem akar utánozni. Egyébként meg babanyelven tökéletesen elbeszélget ha olyanja van. Ha valakinek van valamilyen ötlete, hogyan tudnám rávenni, hogy mondja is, ne csak mutogasson, akkor kérem írjon. Előre is köszönöm

Hozzászólások (8)

pszichológus - 2015-11-25 10:22:31

Nem tudna valaki egy gyermekpszichológust ajánlani? Nagyon megköszönném. Egy aggódó anyuka

Hozzászólások (4)

2 eves3 honapos kislanyom van! - 2015-11-23 08:45:28

masodik hazassagombol,szememfenye a kislanyom,Mercedesz.Sajnos nem vagyok mar mai gyerek de a gyereknevelesben maximalisan meresz elvet vallok:ugyanis azt hogy sohase eleg koran elkezdeni.A gyereklelekivilagat ugy tekintem mint egy rostat,ra kell bizni,hogy o valassza mi tetszik neki es mi nem.Ezert mindent,de mindent amit lehet megmutatok a babamnak es magtanitom hogy kell vele banni.A fogaszati rendeloben,mely itthon van,minden babajanak kifurja a fogat,letrara felmaszik a csuszdahoz,a cirkuszban elkerem a kigyot hogy jatszon vele,nemethjuhasz kutyusa van,teknosbeka,csincsilla,motorbicikli(akus).Tegnap felvittem a levegobe egy kismotoros sportrepulogepen(en jobban feltem mint o)csak azert hogy ezt is megismerje.Persze,a csaladban nagy a vita.Azt mondjak tul extremista vagyok.Pedig csak azt akarom,es eddig nagyon sikerult,hogy egy maximalisan okos es talpra esett babam legyen.Szivesen leveleznek apukaval,aki szinten ezt az elvet valja es igy gondolkozik.Addig is minden hasonlo babanak joegeszseget es elmenydust gyerekkor kivanok.Ocsy

Hozzászólások (10)

Figyelemzavar - hiperaktivitás - 2015-11-23 06:13:05

Kisfiam 3. osztályos. Az iskolájában 3. osztálytól új tanító néni tanít. Kiderült, hogy figyelemzavarral küzd, ezért hamar elfárad, izeg-mozog az órán, feláll, többször belebeszél, nem tartja be a szabályokat.
A tanító néni jelezte, hogy nagyon nehéz tanítani tőle. Most már dacol is az iskolában. Otthon elfogadja a szabályokat.
Szeretnék tapasztalatot szerezni, hogyan lehet kezelni a helyzetet?
Előre is köszönöm, ha segítséget kapok.Hozzászólások (16)

Eltérő nevelési stílusok a családban - 2014-07-17 13:46:47

Kedves Olvasók!

A következőben kérem segítségeteket: kislányom 3.5 éves, családi napközibe jár, falun élünk, nagyszülők, dédszülő közvetlen közelében. Ami nagyon jó lenne, csak 1 nagy gond van. Az én nevelési stílusom és a család többi tagjáé jelentősen eltér. Én szeretnék szabályokat szabni a gyereknek, napirendet tartani, sokat foglalkozom vele, mesélek, játszunk, az étkezését is szeretném rendszeressé, egészségessé tenni, az édességfogyasztást szabályozni, ezek lennének a fő irányvonalak... természetesen rengeteg szeretettel és a lehető legnagyobb türelemmel... De ebben szabotálva vagyok, mert a család többi tagja más- kedvenc tevékenységük a TV nézés, folyamatosan édességeket esznek és ezzel traktálják a kislányomat is... lányomnál már első helyen áll az életében a TV, egész nap nézné, a nagyinál hozzá chipseket, édességeket kap, nincs foglalkozva vele, csak az ajándékokat kapja, egyre-másra az újabb játékokat, amivel aztán nem is foglalkoznak... a nagymama és a dédmama ebben egyforma, a gyerek szeretetéért mindent megtesznek és meg is kapják... a lányom már alig akar hazajönni, nem akar bejönni az ajtón, mert itthon szabályok vannak... a nagyanyákkal nem lehet beszélni, nem értik meg a helyzetet... szerintük én akadékoskodom, "nem etetem rendesen" (amúgy 18 kiló) túl jó húsban is van... "nem hagyom békén" "szekálom" a gyereket, csak azért, mert kikapcsolom egy idő után a TV-t. A gyerek előtt hordanak le engem (a páromat is egyébként) hányszor kaptam meg a gyerektől, hogy "anya, rossz vagy" ha a nagyik nincsenek a közelben, akkor köztünk a lányommal minden rendben, a kisebb dackorszakos hisztiken kívül. Ha vannak nagyik, azonnal oda akar menni "kapcsold be a TV-t, kérek jégkrémet" követeli. Velük követelőző, hisztis, nagyon csúnyán viselkedik, mert mindent azonnal megkap és mindent megtehet. Eltiltani nem lehet tőlük, at a közelség miatt lehetetlen és botrány is lenne. Az apa türelmetlen a gyerekkel is, velem is és a nagyszülőkkel is, alkalmatlan arra, hogy rendet tegyen. A lányom viselkedése kívülálló számára egyébként nem zavaró, kissé nagyszájúnak, akaratosnak, cserfesnek mondják, de amúgy dumájával és közvetlenségével mindenkit levesz a lábáról. De én látom, hogy így gond lesz vele, amúgy is nyugtalan az alaptermészete, ez a sok feszültség, cukros étel meg TV-zés biztosan az ártalmára lesz. Mit tehetnék?? Köszönöm!!

Hozzászólások (0)

Gyerekmunka - 2014-05-26 14:25:53

Szerintetek mennyit kell egy 5 éves kislánynak segítenie? Elvárható-e tőle, hogy ő tartsa rendben a szobáját, megterítsen a vacsihoz, pár percet vigyázzon a kistesóra(akkor is, ha nincs kedve),stb .Ilyen és ehhez hasonló apró feladatokra gondolok. Az én Vicuskám mindig kibújik ezek alól!

Hozzászólások (21)

Hiszti, akaratosság 2 és fél éves korban - 2014-04-22 10:04:28

2és fél éves a kislányom és az utóbbi pár hónapban nagyon nehezen tudom kezelni a hisztirohamait, dühkitőréseit.Sajnos néha a türelmemet is próbára teszi.Az apukájával együtt nagyon sokféle módszert kipróbáltunk már de sokszor úgy érzem hogy nagyon nem jól csinálunk valamit.Egyáltalán túl leszünk ezen a korszakon valaha?Légyszíves adjatok pár ötletet hogyan lehet átvészelni ezt a dacos, akaratos korszakot!
Egyébként imádom a lányom! Előre is köszi!

Hozzászólások (43)

Következő 10


KIEMELT HIRDETÉS
  Kamilla
(Babysitter külföld)
Ausztria, Németország

  Telki Óvoda
(Dajka állást kínál)
Telki

Kjt. szerint
  Bóbita
(Dajka állást kínál)
Budapest
Dajka
  Váradi Katalin
(Babysitter)
Budapest
, bármikor
1500/ó/gyerek
  Kubinyi Erika
(Babysitter)
Budapest
h-p:17 óra után, hétvégén bármikor
1500
Hírlevél feliratkozás
Forum
  meleg allergia
  mit tegyek még?
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  Franciaorszagban élek
  Két tannyelvű általános iskola
  A mese hatása a gyermekekre
  Gyermekpszichológus
  Autista a gyerkőc?
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  konyvek kulfoldre
Óvónő válaszol
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csőstül jönnek
  Traumatizáló repülős nyaralás
  Még az unokaöccsétől is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülők dilemmája az iskolakezdésről
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónőé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
Linkek
  Fogyókúra
  Manó terhesség naplója
  Szájpenész
  Jelmez
  Családi pótlék
  láthatási jog
  Terhesség hétről hétre
  teherbeesés
  GYED
  GYES
  Anyák napja
  Terhesség
  Duphaston
  Diszkalkulia
  Farsangi jelmezek
  Diszlexia
  Farsangi ötletek
  óvodapedagógus állás
  dajka állás
  iskolaérettség
  babysitter állás
  budapesti óvodák
  terhesség tünetei
  Magányos szülők klubja
  Terhességi teszt
  Bárányhimlő
  gyerektartás
  Szülés
  babysitter
 
  Fejlesztő játékok | Állássziget | OVIK | Picursziget | Fogyókúra | Könyvek | Kapcsolat