Gyermeksziget Fejlesztés Ovi.hu Suli-nyitogató fejlesztőkártya Magányos szülők klubja Fogyókúra
Fejlesztőpedagógus válaszol
  Fejlesztőpedagógus válaszol
Óvónő válaszol
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlődés
Munka - Állás
  Hirdetés kiemelés
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielőtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Szülők egymás közt
  Fogyatékkal élő gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlődési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsőde
Alkoss velünk!
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Húsvét
  Farsangi jelmezek
  Anyáknapja
  Dekoráció
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces


óvodán belüli feszültségek

Kérdezni szeretnék

Amikor az óvoda váltás már elkerülhetetlen (2014-06-16 14:14:58)

Fejetlenség, káosz, zűrzavar... Az új óvónők érkezése óta sem a gyerekek, sem a pedagógusok nem tudnak úrrá lenni e helyzeten, ami heves sírást, óvodától való ódzkodást vált ki az aprónépből.

Óvodaváltás - jót vagy rosszat tenne?

Lassan 6 éves gyermekem 3éve jár egy tiszta csoportba! Az első évben 2 óvónő és egy dadus volt! Félévkor elment az egyik óvónő, helyere a második évben se jött senki! Az óvónő és a dadus mellé alkalmanként besegített más csoport dadusa! Mindezek ellenére a gyerekek, köztük az enyém is, imádott oviba járni, rajongtak az óvónőért! Fejlődtek, rndesen foglalkozott velük, sok mindent tanultak, készitettek!
Az idei tanév elején új vezetője lett az óvodának, a mi óvónőnk elkerült egy másik csoportba, mi kaptunk két új óvónőt, az egyiket ismertük a másik csoportböl, a másik óvónőt a vezető hozta magaval a korábbi óvodából!
Az új óvónő merőben más stílust képvisel a korábbihoz képest, erős, irányító zemélyiség, nem tűr ellentmondást!
A 6 éves gyerekek sírva járnak oviba, nem akarnak bemenni, ha ez az óvónő van reggel!
Sokat kiabál, nagyon türelmetlen, hajhúzás, koki, karrángatás többször előfordult - ha szóvá tettük, azt mondta, hogy hazudnak a gyerekek!
Büntetésből nem mennek az udvarra, nem segítenek wc használat után a gyerekeknek, sőt, azt mondja, kakiljon otthon!!! Káosz van, állandóan kiabálnak a gyerekek, ki-be rohangálnak a csoportból, ez nem tűnik fel az óvönőknek!
Sokszor van sérülés a gyereken, nem is jelzik, hogy történt valami!
A csendesbb, visszahúzódobb gyerekek nem mernek semmiért szólni, segítséget kérni az óvónőtől!
A reggelizés úgy zajlik, hogy egy asztal van megterítve, ahogy jönnek a gyerekek, akinek van kedve, az eszik! 32 gyerek jár a csoportba, nem hiszem, hogy követhető így, hogy evett-e mindenki?! Szerintük igen! Az elmúlt 2 évben egyszerre reggeliztek! Szülőin a vezetőnő előtt is szóvá ttetük többen, azt mondta , hogy ez a folyamatos nevelés része, hogy nem kellejen megszakítani a játékot!
A szülői értekezlezre behívtuk a vezetőnőt, de semmit nem ertünk el! Hiába tettük szóvá a dolgokat, ók nem látták azokat problémának! Az óvónő engem meg is hazudtolt, latagadott olyat, ami több alkalommal megtörtént! Ezek után nem tudom it tegyeK,
A gyerekem nem nagyon akar oviba menni, sír, kéri, hogy hozzam el ebéd után! Mostantól el is hozom, kistestverrl itthon vagyok!
Egyébként egy nagyon barátkozós, társasági gyerek, mindenhol rögtön társaságot keres! Tavaly nyáron az ügyeletes oviban egyből ott maradt, pedig se gyerekeket, se óvónőket nem ismert!
Kérdeztem tőle, hogy akar-e másik oviba menni, de azt mondta, hogy a régi óvónénihez akar menni! Ha ő szóba kerül, akkor még mindig sír! Ugyan nem kérdeztem meg, de nagy valöszísüséggel nem menehtne át abba a csoportba, mert ott is 30 fölötti a létszám- ami ugyan 25- nél nem lehetne több a leírtak szerint!
Nem tudom, hogy mivel okozok neki nagyobb problémát? Ha itt marad, de nem szeret ide járni, de a barátai itt vannak, vagy egy új helllyel, ahol senkit nem ismer és be kell illeszkedni? Az iskola előtti utolsó évről van szó, nem akarok rosszat neki!

Válasz >>>


Óvónő váltás havonta, fejetlenség, káosz (2014-05-19 22:55:21)

Levélírónk ilyen tapasztalatok után döntött úgy, hogy legkisebb gyermekét már nem abba az óvodába íratja, ahová nagyobb testvérei jártak, de ismét csalódnia kellett.

5 gyermekem van 16-3 éves korig. A két nagyobbal nem voltak gondok az óvodában. Az utóbbi 5 évben felmerült problémák a következők:
Harmadik gyerekünket ahhoz az óvónőpároshoz írattuk be ahova a nagyok jártak. Az óvónők már ismerték a kicsit. Szeptemberben szétszedték őket és az egyikhez betették a gyereket. Párja alkalmatlan volt a fegyelem megtartására, így 4 nap múlva gyerekünk már a mellettük lévő csoportba járt egy tündéri óvónőhöz, aki egyedül volt. Október elején elment az oviból. Kaptunk egy újabb óvónőt, elment. Majd még egyet és még nem volt karácsony.
A három év alatt folyamatosan cserélődtek az óvónők. Nem volt állandóság, biztonság. Ezért negyedik gyerekünket már egy másik oviba írattuk be. Voltunk nyílt napon, megnéztük az óvónéniket…
Örültünk és vártuk a szeptembert. Az élet 3 év után egy másik intézményben ismételte önmagát. Az óvónőpárosból az egyik már nem volt a csoportban Helyette kaptunk egy másikat, aki 25 éve dolgozik már és 4 saját gyereket nevel. Mosolyogni sosem láttuk. Mindig elbújik a szekrények közé. Se reggel, se délután nem tudunk vele kommunikálni. Szeretnénk tudni aludt e, ebédelt e rendesen…stb. Ha véletlenül sikerül vele beszélni állandóan a szabályzatokra hivatkozik és arra, hogy neki sok dolga van és nem ér rá, mert még a portfólióját is el kell készítenie. Verseket , dalokat nemigen tanulnak a gyerekek, kézműves elfoglaltság alig van – rajzokat is ritkán hoznak haza – pedig van összehasonlítási alapunk a nagyok miatt. Nem igazán látjuk mivel teli el a napjuk. Délután nem mennek le az udvarra, hiába van jó idő. A többi csoport lenn van ők nem. Reggelek nehezek, mert az óvónő nem fogadja a gyereket. Nem is látjuk. A gyereknek egyedül kell bemennie. Ha kiszalad utánam az óvónő észre sem veszi. Én pedig nem mehetek be a csoportszobába.
Hozzátenném, hogy a kedves óvónéni, aki megmaradt az óvónőpárosból márciusban elment. Így csak a 25 éve dolgozó pedagógus maradt. Hol ő van a csoportban, hol egy idegen arc, hol az egyik dadus, hol a másik csoport dadusa. Ha kérdezem aludt e, ő nem tudja csak uzsonna után jött, vagy karmolás a gyereken, nem tudja, mert aki reggel volt az már nincs itt… Őrület.
Nem beszélve arról a problémáról, hogy szeptember óta folyamatosan eltűnnek a ruháink, hajpántjaink. Ahogy a többi szülő is mi is kértük, hogy segítsen. Nem kerültek meg a ruhák. Se a gyerekemé, sem másoké. Folyamatosan hárítanak minket. Pedig nem márkás ruhákról van szó. De nem mindegy meg kell e venni újra a sapkát, pulóvert, kabátot…stb. vagy sem. Annyit tettek meg, hogy kiírták, figyeljünk a ruhánkra.
A gyerekem többször más ruhájában volt, mert ha vizes lett ráadtak mást. Pedig a zsákjában volt a saját váltóruhája.
Sem az óvónővel sem a vezető óvónővel történt szülői beszélgetés nem vezetett eredményre. Udvariasan mossák kezeiket és hárítanak mindent idézve az óvodára vonatkozó szabályokat. A GAMESZ, az Önkormányzat… a szabályok és értse meg édesanya…
Eközben mi úgy érezzük egy 3 éves kiscsoportos ennél több figyelmet érdemel, több biztonságot és szeretetet amíg anya és apa dolgozik.
Kérdésem: nekünk szülőknek milyen lehetőségünk maradt ezek után arra, hogy az óvodai figyelmet, nevelést és szeretetet megkaphassa gyermekünk.
Hogyan lehet ezt túl élni?
Köszönöm válaszát.

Válasz >>>


Óvónő, tartós betegállományban (2014-05-19 22:28:21)

Levélírónk kisfia 27 fős vegyes óvodai csoportba jár, ahol az egyik pedagógus alig volt a gyerekek között a két év alatt. Ha nagy ritkán megjelenik, majd néhány hónap után ismét eltűnik, nagyon felzaklatja a gyerekeket. A helyettesítés is káoszt eredményez, hiszen a dajkától a logopédusig mindenki volt már „helyettes óvónő“.

Kedves Óvónő!

Kisfiam most középsős egy 27 fős vegyes csoportban. Az egyik óvónéni azonban tartós betegállomány miatt a 2 év alatt alig volt bent. Az óvoda nem vesz fel helyette senkit, mivel, ha az állapota úgy alakul visszatér a csoportba, azért a dadus,a gyermekvédelmis, a logopédus helyettesít.A gyerekeket nagyon megviseli az óvónéni megjelenése, majd pár hónap múlva az eltűnése.Miközben az óvoda semmiféle tájékoztatást nem ad a szülőknek. A másik óvónő hihetetlenül kimerült, a gyerekek nem fejlődnek, gondolom a fegyelmezés éppen elég energiát elvisz...És egyébként is ő a türelmetlenebb, katonásabb típus, akivel a kisfiamnak napi szinten vannak konfliktusai,a gyerekem egész éjjel csikorgatja a fogát, feszült, stresszes. Én reménytelennek látom, hogy jövőre bárki is felkészítse az iskolára ilyen körülmények között. Szeretném megtudni, van-e valami jogszabály arra vonatkozóan, hogy az óvodának hány szakképzett felnőttet kell biztosítani ekkora létszámhoz,folyamatosan illetve mit tehetnék, kérjem át a gyereket egy másik csoportba, vagy óvodába?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz >>>


Új vezetés, új szokások, színvonal esés... (2013-09-25 09:43:46)

Erika gyermekének óvodájában egyre több, nem feltétlenül pozitív változás köszöntött be az intézmény tagóvodává válásával. Sok minden új irányt vett: állandóan változó pedagógusok, zártkörűvé vált óvodai rendezvények, süket fülek a szülők kérései felé és a gyerekekhez való viszonyulás.

Kedves Óvónő!

Egy nagy problámánk van!
Az ovink kb. 3 éve tagovodává vált, uj vezetővel :( Azóta a színvonala mélyen süllyed. A mi csoportunk Óvonénijeit mind a ygerekek mind a szülők szeretik. Azt még csak megemésztettük, hogy minden ünnepet zártkörüvé tettek, és a mi véleményünk az nem is számít, aztán a tavalyi nyáriszünet után a megszokott ovónő párosokat is szétbontották (mieink maradtak szeremcsére) de a mostani tanévre a mi egyik óvónőnket is eltetteék másik csoportba :( még most ezt is lenyeltük de a mi óvónőnk egyedül maradt a 25 fős csoporttal mert nem lett párja :( a mi csoportunk ráadásul egy elég peroblémás csoport, vegyes csoport vagyunk és legalább 4 olyan gyerek van aki 2-nek számít , na most az történt, hogy ez az óvónénink sajnos belefáradt ebbe hogy egyedől van és felmondott (megértjük ) de nagyon sajnáljuk mert minden gyerek szerette és mi is :) most viszont kettő vad idegen óvónő van a gyerekeinkkel aki besem mutatkozik nekünk kérdezzük mi volt a gyerekkel azt a válasz, a szokásos... ő honna is tudja mi a szokásos?????? azzal kezdte első nap kidobálta a könyveket mert túl sok van , átrendezett mndent.. a gyerekek mindegyik ugy jönnek haza. hogy kiabál ők a szolgák az óvónéni meg a királynő stb stbés ezeket a gyerekek mondják :( az lenne a kérdésem mit lehetne tenni?????mert ez nekünk nem jó és a gyerekeinknek sem . amásik óvónéninket szeretnénk vissza mert ő ismeri a gyerekeket és a gyerekek őt is szerették,ráadásul a nagycsoportosoknak azért azt gondodlom nem mindegy mert aki nem ismeri őket milyen jellemzést ír ill. honnan tudja mit kell fejleszteni nála????kérem mielöbbi válaszát!

Köszönettel: Erika

Válasz >>>


Hülye vagy, mint a föld! (2012-05-29 18:31:54)

... hangzott el az óvónők szájából, mellyel többek között Levélírónk gyermekét is „méltatták“. Legalábbis erről számolt be édesanyjának a kisfiú, szülője pedig tanácstalan. Beszéljen erről az óvónőkkel? Vagy felesleges, mert úgyis letagadnák?

Tisztelt Cím!

Kisfiam nagycsoportos "végzős" Óvodás fiú gyermek. Értelmes (difer tezst 100% feletti) eleven, érdeklődő, aktív...
Nem angyal de nem is ördög!!!
Az utóbbi két hónapban azt tapasztaltam, hogy nem szeret oviba menni, nem érzi ott jól magát. Az utóbbi hetekben pedig fény derült arra, miért is van ez. A kedves óvónénik hülyézik, buta vagy mint a Föld jelzőkkel dobálják". Minden szülő elfogult ezt tudom, és az én gyermekem sem tökéletes, de nem is vad és nem is buta. Mindent meghall, amit az óvónénik beszélnek sajnos azt is, és akkor a legszomorúbb amikor róla mondják, hogy buta, neveletlen....
Én úgy gondolom, ha egy gyermek rossz, akkor jár neki a büntetés, de a hülye és egyéb jelzőket egy pedagógus a szájára sem vegye.
Gyermekem érzékeny kis lélek, és félek, hogy ez nyomot hagy majd az iskolában is benne! Érdemes ezt az óvónővel megbeszélni? Vagy úgyi tagadja? eygébként én mindig jó véleménynel voltam róluk, mindig kértem a véleményüket a kisfiasmmal kaopcsolatban és nagy csalódás az amit az utóbbi időben átéltünk!!!

Válasz >>>


Óvodaváltás (2012-05-19 18:30:43)

Levélírónk gyermekét olyan atrocitás érte az óvodában, melyet szülője nem hajlandó tolerálni, így óvodát váltanak. Hogyan tovább? - érdeklődik az anyuka.

Sajnos az egyik óvónővel már nem találjuk szülőként a hangot, folyamatosan megalázza és megfélemlíti a gyerekeket, köztük a miénket is, felmerült a gondolat, hogy mégis más óvodában van a helyünk. Az esetleges átiratásnak mi a menete, még nem vagyunk lekésve, ugye? Sajnos a múlt héten volt egy olyan incidens, amivel végleg betelt a pohár. Van esélyünk még valahol helyet kapni? Hogyan induljunk el?

Köszönettel

Válasz >>>


Egy pályakezdő kolléganő aggodalmai (2011-09-22 20:00:33)

Levélírónk pályakezdő óvónőként fordult Szaktanácsadónkhoz, aki egyelőre nehezen boldogul a sok-sok gyakorlati kérdéssel, problémával, ami hirtelen a nyakába zúdult. Miért fogadják el őt nehezebben az ovisok? Hogyan boldoguljon a sok beszoktatós kiscsoportossal, mikor gyakran a dajka sincs elérhető közelségben?

Tisztelt Óvónő!

Kezdő óvónőként szeptembertől egy nagy létszámú kiscsoportban vagyok segítő óvónő.
A két csoportos óvőnő már több, mint 20 éve összeszokott páros.
A csoportban sok olyan gyerek van, aki nincs is 3 éves(12). A gyerekek nagy része önállótlan, nem tud öltözni, és azt sem tudja, melyik az ő ruhája.
Az egyik óvónéni rendszeresen tanul.
A problémám az, hogy nagyon sok(20) gyerek alszik itt, és mikor egyedül maradok velük!!! hiányolják a két rendszeres óvónénit, és nagyon nehéz emiatt a figyelmüket fenntartani.
Nehezíti a helyzetet, hogy az emeleti teremből jövünk le egy hatalmas udvarra ahol nehéz figyelemmel kísérni őket. Főleg amikor a szülők is jönnek a gyerekekért, általában olyankor még több konfliktus van a gyerekek között. A dajkanénit nem tudom elérni, ha pl bárkinek pisilni kell mivel az emeleten van a dajkanéni.
Mit javasol, hogyan lehetne orvosolni ezt a helyzetet?
A törvényben hogyan van ez szabályozva, hogy ilyen korú gyerekekhez hány felnőtt felügyelete szükséges?

Válaszát köszönöm: egy aggódó óvónő

Válasz >>>


Utálom az óvodát! (2011-08-16 07:50:42)

Levélírónk 4 éves kisfia sírva, kétségbeesve tiltakozik az óvoda ellen, ahol, - mint mondja,- nem foglalkoznak vele az óvónők. Ha a többi gyerek bántja, homokot szór a nadrágjába vagy megüti, nem számíthat a pedagógusok védelmére. Az óvónő figyelmét az is elkerülte, mikor a kisfiú vékony melegítőnadrágban ment ki a kertbe fagyos téli időben. Az óvodaváltás sajnos nem lehetséges, mi lehet hát a megoldás?

Jó napot!
4éves a kisfiam,most lesz középsős,de még mindig nagyon utál óvodába járni.Már csak ha kiejtjük a azt a szót hogy ovi akkor az egész napja el van rontva a gyereknek, üvölt,sír hogy ő nem akar menni.Sokszor mondta hogy az ovónénik nem segítenek neki pl:az öltözésben,vetkőzésben,hiába kéri.Az udvaron szokták bántani,homokot szórnak a nadrágjába a szemébe,hátba verik,gyomron ütik meg stb...Nem mer szólni az óvónéninek mert fél hogy őt fogják sarokban állítani,vagy az a válasza az óvónőnek hogy most beszélgetek nem érek rá. Akkor kérdem én hogy minek van ott a dadussal hogy csak beszélgessenek?!Ha rákérdezek akkor meg annyi a válasz,hogy el ne higgye már anyuka!!!Télen is pl:egy nagyon vékony melegítőbe vitték ki az udvarra,szegény meg otthon panaszkodott hogy majd meg fagyott kint,erre is rákérdeztem,ez volt a válasz:jaj hát nem vette fel a gyerek a vastag nadrágot!Nem azért de erre is szerintem az óvónőnek meg a dadusnak kellene odafigyelni,és ennyit mondtak hogy legközelebb odafigyelnek.Sajnos vidéken élünk Tápiószőlősön,nem tudom másik óvodába íratni,mert Ceglédre drága lenne a bejárás.Kérdezem én hogy ilyenkor mi a teendő?!vagy már végig utálni fogja az óvodát?! Legszívesebben kiosztanám az óvónőket,de akkor meg a gyereknek ártanék.Eleve nem szimpatikus az óvoda,ha tehetném már rég másik oviba írattam volna,de ezt a gyereknek soha nem mondtam, meg nem mutattam ki.Kérem segítsen hogy mi lenne a jó megoldás! Válaszát előre is köszönöm!

Válasz >>>


"Állandóan panaszkodik" (2010-06-20 17:10:55)

... írja levelében Ildikó, aki nehezményezi, hogy gyermeke óvónője mindig valakire "rászáll".

Tisztelt Óvónő!
Az egyik levél írójával kísértetiesen hasonlóak a problémáink.A 2010. május 28-án kelt Hanyagság az óvódában c. levél mintha csak a lányom ovis csoportjában folyó életről szólna, de nekem ezeken felül a fegyelmezéssel és az óvónő hozzáállásával kapcsolatban is vannak aggályaim. (Azért egyes szám, mert csak egyedül van, plusz mindíg más helyettesít)
A mi esetünkben az óvónővel való beszélgetés nem javított, inkább csak rontott a helyzeten. Teljesen tanácstalanok vagyunk. Mivel az őszinteség, közvetlenség nem segített, a vezetőnő sem bizonyult partnernek, a továbblépést fontolgatjuk.
A kislányom csoportjából elég sok gyereket elvittek menetközben, az ottmaradt nagyobb gyerekeket (főleg fiúkat) átrakta az óvónő egy másik csoportba, mert túl elevenek voltak. A mi óvónőnk mindig panaszkodik a "rossz" gyerekekre. Nekem is rendszeresen szidja mások gyerekeit. Reggel, és délután, amikor találkozom vele, legalább 10 percen keresztül azt ecseteli, hogy XY. ma hogy viselkedett, hogy kifárasztotta őt, és ő még ennyi problémás gyerekkel soha nem találkozott. Aztán XY. elmegy a csoportból, rövid ideig nyugalom van, de hamarosan újra kezdődik az egész, másik gyerek szidalmazásával.Már jól ismerjük a forgatókönyvet, az utóbbi 2 évben mindig ez volt. Szerintem nem létezik, hogy egy csoportban ennyi problémás gyerek legyen. Az én gyermekemmel csak annyi a gond az oviban, hogy beszélget alvás alatt, és zavarja a többieket. Ja, és hogy válogat. De ezt is minden nap végighallgatom.Amennyire én tudom, a csoportunkból többeknek van problémája az óvónővel, de sok szülő nem mer szólni, nehogy a gyermekén csattanjon az óvónő haragja. Ha többen lennénk, talán könnyebben elérhetnénk, hogy gyermekeink nyugodt, szerető, biztonságos légkörben tölthessék el az óvodai éveiket. Mit javasol nekem és a hasonló helyzetben lévőknek? Kihez forduljunk? Hogyan lehetne jobb a csoportban az élet? Mindezt persze úgy, hogy a gyermekünk ne érezze, hogy gond van. Várom válaszát.
Üdvözlettel:
Ildikó

Válasz >>>


Csoport átszervezések: de ki nézi majd a gyerekek érdekeit? (2010-05-09 17:09:20)

Levélírónk nehezményezi, hogy kislányát, néhány csoporttársával együtt jövőre másik csoportba, másik óvónőkhöz tennék át. Mit lehet tenni?

Kedves Óvónő!
Kislányom az idén kezdte a kiscsoportot,elég félénk, visszahúzodó gyermekről van szó!Mostanra megszokta az ovit, imádja a társait, kézenfogva mennek be a csoportba, és az óvónéniket is imádja. A múlt héten viszont a tudomásunkra adták, hogy jövőre 7másik gyermekkel együtt átpakolják őket a most nagycsoportos (iskolába nem mehetett) gyermekekkel. Ezt a döntést 3-an nem akarjuk elfogadni, ugyanis a kiválasztott óvónőről is csupa rosszat hallottunk, ismerjük is őt. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha a vezető óvónő sem mutat semmilyen együttműködést, viszont mi nem akarjuk a gyermekünket lelkileg megcsorbítani,azzal, hogy kiszakítjuk a már bevált, megszokott környezetükből. Volna rá lehetőség, hogy más gyermeket válasszanak a 3gyerek helyett, csak a vezető nem nagyon foglalkozik velünk!A szülőnek semmi joga nincs a gyerekét megvédeni? Hova lehet fordulni ilyen esetekben? Jelenleg kérelmet írtunk a vezetőségnek, illetve a szülői munkaközösségnek, arra még várunk,mit reagálnak rá. Más lehetőség? Kérem segítsen, ha van ötlete.
Köszönettel:Kovácsné

Válasz >>>


Következő 10 óvodán belüli feszültségek


KIEMELT HIRDETÉS
  Schenk Józsefné
(Babysitter)
Dél - Pest
h-p 8 - 16
  Módos Oktatási Alapítványi Iskola
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
Tanár, tanító
  Pitypang Tagóvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
óvodapedagógus
Ped. életpálya Nkt.
Forum
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  Ikrek
  A mese hatása a gyermekekre
  Franciaorszagban élek
  Milyen iskolaba jarjon?
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  Fóti Montessori óvoda
  Montessori iskolát keresek!
  Kamaraerdei Kerekerdő ovi
Óvónő válaszol
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csőstül jönnek
  Traumatizáló repülős nyaralás
  Még az unokaöccsétől is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülők dilemmája az iskolakezdésről
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónőé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
Linkek
  Fogyókúra
  Manó terhesség naplója
  Szájpenész
  Jelmez
  Családi pótlék
  láthatási jog
  Terhesség hétről hétre
  teherbeesés
  GYED
  GYES
  Anyák napja
  Terhesség
  Duphaston
  Diszkalkulia
  Farsangi jelmezek
  Diszlexia
  Farsangi ötletek
  óvodapedagógus állás
  dajka állás
  iskolaérettség
  babysitter állás
  budapesti óvodák
  terhesség tünetei
  Magányos szülők klubja
  Terhességi teszt
  Bárányhimlő
  gyerektartás
  Szülés
  babysitter
 
  Fejlesztő játékok | Állássziget | OVIK | Picursziget | Fogyókúra | Könyvek | Kapcsolat