Gyermeksziget Fejlesztés Suli-nyitogató fejlesztőkártya Magányos szülők klubja Fogyókúra
Fejlesztőpedagógus válaszol
  Fejlesztőpedagógus válaszol
Óvónő válaszol
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlődés
Dettike játékkuckója
  Mackó Misi kalandja
  LÜK - Logika Ügyesség Kitartás - Videóval
Munka - Állás
  Hirdetés kiemelés
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielőtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Szülők egymás közt
  Fogyatékkal élő gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlődési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsőde
Alkoss velünk!
  Anyáknapja
  Húsvét
  Farsangi jelmezek
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Dekoráció
Fotóalbum
  A család szeme fénye
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces
Szórakozás
  Játékok


Szobatisztaság

Kérdezni szeretnék

Pelenkás a gyerekem, elutasíthatják emiatt az oviból? (2014-03-03 13:52:12)

Erről érdeklődik Levélírónk, akinek kislánya márciusban lesz 3 éves, de csak pelenkába hajlandó kakilni.

Kedves Óvónő! Kislányom márciusban lesz 3 éves, kezdené az óvodát. Ma bent voltam az oviba, hogy megbeszéljem velük a kezdés pontos időpontját. Tudni kell a kislányomról, hogy nappalra teljesen szobatiszta, de kakilni csak a pelenkába hajlandó. Mikor ezt a vezető óvónő meghallotta mereven elutasított ez miatt. Azt mondta, hogy amíg pelus kell a kakiláshoz, addig nem mehet. Én igyekszem ösztönözni kislányomat, hogy a bilibe kakiljon (ugyanis érzi, ha kakilni kell, mert szól érte, de amíg nem adok rá pelenkát, addig nem kakil), de nem vagyok az erőltetés híve. Kérdésem, hogy erre hivatkozva valóban elutasíthatják az óvodából? A problémám, hogy vissza kell mennem dolgozni, és nem tudom kire hagyni a gyereket. Bőlcsöde nincs a faluban, és a legközelebbi városban pedig csak akkor vennék fel, ha helyi lakos lenne (tehát, ha abban a városban lakna). Tudna nekem tanácsot adni? Előre is köszönöm.

Válasz >>>


Alvás alatt bepisil, felveszik így oviba? (2014-02-24 15:15:32)

Levélírónk kisfia márciusban lesz 3 éves, ám a délutáni alvás alatt még pelenkát visel. Erre szükség is van a gyakori bepisilések miatt, ám édesanyja aggódik: felveszik-e így a gyermeket oviba?

Kedves Óvónő! Kisfiam márciusban lesz 3 éves, és kezdődik számára az óvoda. A probléma az, hogy a nappali alváshoz még kell pelenka (néha száraz pelussal ébred, néha nedves pelenkával).Elutasíthatják ez miatt az óvodából? Nagyon aggódom, mert vissza kell mennem dolgozni, nagyszülők távol laknak. Előre is köszönöm. Gabrielle

Válasz >>>


Rendszeresen bekakil: mit jelent ez? (2014-01-20 14:35:36)

A 3 éves kisfiú folyamatosan bekakil, és ez a gyereket még csak nem is zavarja - panaszkodik a bölcsődei gondozónő, aki biztos benne, hogy az ilyen probléma minden esetben szülő-gyerek konfliktust jelez.

Tisztelt óvónő!Kisgyermeknevelőként kérdezem az alábbi esetről:a kisfiú áprilisban 3 éves.Rendszeresen bekakil a bugyiba és azt még utólag sem jelzi.Láthatóan nem is szégyelli,mert jókedvűen játszik,rosszalkodik tovább.Szülő elmondása szerint soha,sehol nem szokott bekakilni,csak nálunk a bölcsiben.Na ez az,amit én nem hiszek .Ön mit gondol erről,én úgy tudom minden ilyen esetben szülő-gyermek konfliktus álla háttérben./Anyuka nem dolgozik./Mi a teendő?Köszönöm válaszát!

Válasz >>>


Újra bepisil. Mi lehet a baj? (2013-10-05 09:31:24)

Emiatt aggódik Viki, akinek 3 éves kislánya fél éve stabilan szobatisztának tűnt, ám az elmúlt időszakban visszaesett.

Üdvözlöm!

Az lenne a problémám hogy kislányom májusban 2,5 évesen leszokott a pelusról és szoba tiszta lett.3 nap alatt eljutottunk addig hogy se éjjel se nappal nem volt pelus.kb julius végén elkezdett becsurrantani,mindig amikor egy pár csepp pisi volt a bugyiban szolt hogy pisilni kell,mostanra viszont már nem szol pár csepp pisi után hanem vagy akkor szol ha már elég sok bement vagy ha teljesen bepisilt illetve van hogy nem is szol henem én veszem egyszer csak észre.amikor igy vissza esett nem igazán volt semmi ami kiválthatta volna. előtte sokat volt orvosnál meg különféle vizsgálatokon de amikor ezek véget értek le is szokott.aztán eltelt két hónap és vissza esett.miért lehet ez? már oviba jár,nem rég kezdte.és ott is néha bepisil de néha csak becsurgat de olyan is van hogy időben szol.miért lehet ez?
Várom válaszát. előre is köszönöm.
Viki

Válasz >>>


Vissza a kezdetekhez (2012-12-25 15:20:47)

Levélírónk közel 3 éves kisfia a nyári időszakban, 2,5 évesen már elérte a szobatisztaságot. Az ősz és a tél beköszöntével azonban újra követelni kezdte a pelenkát. Eleinte csak nagydologhoz, később már pisiléshez is.

Üdvözlöm. A kisfiam februárban lesz három éves. Júliustól napközben levettük már a pelenkát. Működött a dolog, tetszett neki, hogy pisilhet a bilibe, nem melegíti a fenekét a pelus. A kakálás nehezen ment, de már az is sikerült. Azt hittem már rendben van a dolog, nagyfiúk lettünk. Viszont a kaka nem tetszett neki a biliben, mivel sokáig kakál és általában térdelve. Amióta bejött az őszi idő és hidegebb lett, már az udvaron nem akart pisilni és odáig jutottunk, hogy először csak a kakáláshoz, most meg már a pisiléshez is visszakéri a pelenkát. Szépen elmagyaráztam, hogy ő már nagy fiú, nem kell az neki, de olyan ellenállásba fordult a dolog, hogy most már a kakát sem akarja sokszor hogy kivegyük a pelusból, inkább azt mondja, hogy jön még. Kérem segítsen mitévő legyek, mert egyre depressziósabbnak érzem a kicsit. Előre is köszönöm a válaszát!

Válasz >>>


Távol az otthontól: visszaesések a szobatisztaságban (2012-10-12 21:41:24)

Külföldön élő Levélírónk Magyarországra látogatott 3,5 éves gyermekével. A 3 hónapos itt tartózkodás alatt azonban gyermeke visszaesett a szobatisztaságban.

Üdvözlöm,

3 és fél éves kislányom 1 éve teljesen szobatiszta. Külföldön élünk, de júliusban hazalátogattunk Magyarországra. Az első 6 hétben semmi gond nem volt, azóta azonban minden éjjel bepisil és napközben is. Igaz, 3 hónapig maradtunk és apa nincs velünk, de pontosan tudja, hogy hazamegyünk, és folyamatosan megerősítem, hogy mindketten nagyon szeretjük. A balesetekről nem beszél, de pelenkát nem szeretne felvenni (ennek ellenére én éjjel ráadom kb 2 hete.) Mit tehetek? Egy aggódó anya

Válasz >>>


Szobatiszta volt, most bepisil (2012-09-27 08:56:26)

Levélírónk 3 éves kislányával kapcsolatban kér tanácsot. A gyermek korábban stabilan szobatiszta volt, az óvodakezdés óta azonban rendszeresen bepisil.

Kedves Óvónő!

Lehet az én kérdésem nem egyedi,de már nagyon kétségbe vagyok esve.Kislányom 3 éves, 4hónapja ágy tiszta.Elkezdtük az óvodát szeptemberben,2 hétig nem pisilt be.Előtte nem volt gond vele sem a bölcsiben,sem itthon.Az óvodában és itthon már napi rendszerességgel bepisil.Már nem tudom mit tegyek vele.Az óvónénik nálunk már nagyon morcin várnak.Hozzam haza ebéd után és altassam itthon?A bölcsiben a stressz ugy jött ki rajta,hogy elkezdett tikkelni(szemével).Alvás előtt pisil,önállóan jár a bilire vagy a wc-re.Válaszát köszönöm:Benkőné.

Válasz >>>


3 éves, és sem bilire, sem vécére nem ül (2012-07-03 16:41:39)

Levélírónk tanácstalan 3 éves gyermekét illetően, hiszen a kisfiú mereven elzárkózik mind a bili, mind a vécé használatától. Mi a teendő ebben az esetben?

Tisztelt Hölgyem!

Kisfiam 3 éves,és egyáltalán nem akar sem bilire, sem wc-re ülni.Tanácstalan vagyok: hagyjam még továbbra is pelusban, vagy vegyem le róla?

Válaszát köszönöm!

Válasz >>>


Már végképp elutasítja a bilit (2012-06-07 22:45:58)

Andrea 2,5 éves kislánya eleinte elfogadta egyszer-egyszer a bili használatát, ám mostanában kategorikusan visszautasítja azt. Megoldások a játékosság útján...

Tisztel Ovono!
Lanyom 2,5eves meg nem szobatiszta. Korabban tobbszor is pisilt bilibe ha raultettem es orult hogy sikerrel jart. Egy jo ideje nem hajlando belepisilni a bilibe. Napkozben nem adok ra pelust es ha pisilnie kell akkor osszeszoritja a labait leguggol es kepes meg orakig is visszatartanui a vizeletet. Mikor mar vegkepp nem megy neki bepisil. Mar mindent kiprobaltam ami letezik hogy meghozzam a kedvet de o kategorikusan kijelenti hogy nem szol ha pisilnie kell. Fel eve szuletett kistestvere. Tanacstalan vagtok hogy most adjam vissza ra megint a pelist vagy hagyjam bugyiba napkozben? Mit tegyek hogy merjen bilibe vagy wc-be pisilni? Valaszat elore iskoszonom! Udvozlettel Andrea.

Válasz >>>


Csak a kádban tud pisilni (2012-06-04 14:37:17)

Andrea 3 éves kisfia egy nap nagy elhatározással jött haza a bölcsiből: közölte édesanyjával, hogy ő bizony mától kezdve bugyit fog viselni pelenka helyett. A megvalósítás azonban nehezen megy: görcsösen fél a pisiléstől, kakilástól, így csak kádban állva, kisvödörbe tudja elvégezni kisdolgát.

Tisztelt Óvónő!
Szobatisztasággal kapcsolatos kérdésemre sehol se találok választ. Kisfiam márciusban volt 3 éves. Télen néha sikerült kedvet csinálni neki a bilizéshez, azon ülve nézte a mesét, és 2 alkalommal sikerült is belepisilni. Nagyon megdicsértük, jutalmat kapott stb. De ez ritkán jött össze. Áprilisban aztán egyik délután azzal jött haza a bölcsiből, hogy ő már nagy fiú, és nem kell neki többet pelus, csak kisgatya. Nagyon örültünk, de korán. Attól, hogy ő elhatározta, még nem jártunk sikerrel. Sűrűn szól, hogy pisilni kell, próbáljuk bilibe, wc-be, fűbe stb, de nem tudja elengedni, nem pisil. Volt, hogy reggeltől délután 5-ig visszatartotta, nem akart bepisilni, de elengedni se tudta. Mivel féltettem az egészségét, visszaadtam rá a pelust, és pihentettem a témát, nehogy a sok kudarctól és a visszatartástól baja legyen. Most újból próbálkozunk. Megfigyeltem, hogy fürdés előtt, mikor beteszem a kádba, állva egy kis vödörbe bele tud pisilni, aztán kiborítjuk a wc-be. Ezért is nagyon dícsértük. Sajnos máshová most sem sikerül neki, bár sűrűn szól és próbáljuk mindenféle módon. Unokatesói is mutatták neki, hogy kell. Vizet is csurgattam. Talán az lehet a baj, hogy fogjuk a fütyijét (vagy ő fogja).Lehet, hogy rosszul teszem, de a napokban ha szólt,és a wc-be nem sikerült, mindig betettem a kádba, odaadtam a vödröt, és abba pisilt. (A kaki-ingert is jelzi néha, pelust kér.) Összefoglalva a problémát, akarja is, próbálja is, motiváljuk is, mégse sikerül neki wc-be, bilibe, fűbe pisilni. Hogy tudnék segíteni neki? Már sajnálom szegényt, és senki nem tudott tanácsot adni. Válaszát előre is köszönöm! Andrea

Válasz >>>


Következő 10 szobatisztaság
KIEMELT HIRDETÉS
  Erdőszéle Óvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
óvodapedagógus
megegyezés szerint
  Berta Jolán
(Babysitter)
Budapest
egész héten
1000-1500 Ft/óra
  L.Lászlóné, Marika
(Babysitter)
Dél-Buda és környéke
heti 3 nap
1300, -/óra
  Micimackó magánbölcsőde
(Egyéb munkát kínál)
Budapest
Megbeszélés szerint
Megegyezés szerint
  Micimackó magánóvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
Óvodapedagógus
Megegyezés alapján
Forum
  Franciaorszagban élek
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  Fóti Montessori óvoda
  Montessori iskolát keresek!
  Kamaraerdei Kerekerdő ovi
  Miért nincs iskolaelőkészítő osztály?
  Asperger szindróma
  Ismét váltsak vagy maradjunk?
  vírusos szemölcs
Óvónő válaszol
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülők dilemmája az iskolakezdésről
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónőé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
  Muszáj beíratnom az iskolába?
  Retteg a zajoktól
  Az ovira nem akar emlékezni
Linkek
  Fogyókúra
  Manó terhesség naplója
  Szájpenész
  Jelmez
  Családi pótlék
  láthatási jog
  Terhesség hétről hétre
  teherbeesés
  GYED
  GYES
  Anyák napja
  Terhesség
  Duphaston
  Diszkalkulia
  Bábok
  Farsangi jelmezek
  Diszlexia
  Farsangi ötletek
  óvodapedagógus állás
  bobo car
  dajka állás
  fejlesztő játékok
  iskolaérettség
  babysitter állás
  budapesti óvodák
  terhesség tünetei
  Magányos szülők klubja
  Terhességi teszt
  Szárítógép
  Bárányhimlő
  gyerektartás
  Szülés
  babysitter
 
Partnereink
 

  Fejlesztő játékok | Állássziget | OVIK | Picursziget | Fogyókúra | Könyvek | Kapcsolat