Gyermeksziget Fejlesztés Ovi.hu Gyerekabc Fogyókúra hazatepitek.hu
Gyermeksziget
Fejlesztőpedagógus válaszol
  Fejlesztőpedagógus válaszol
Óvónő válaszol
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlődés
Munka - Állás
  Hirdetés kiemelés
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielőtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Szülők egymás közt
  Fogyatékkal élő gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlődési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsőde
Alkoss velünk!
  Húsvét
  Anyáknapja
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Farsangi jelmezek
  Dekoráció
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces


válás a családban, válás a házastársak között

Kérdezni szeretnék

Egy elvált apa üzenete (2012-01-02 04:56:12)

Egy 3 gyermekes, elvált édesapa, elkeseredett sorain keresztül üzen az elvált anyukáknak: a gyerek mindenképpen megsínyli a különválást.

Tisztelt Óvónő
...Nagyon sokat,(valójában az összes) levelet elolvastam,amit írtak önnek ill. a válaszait is..."válás a családban",című rovatában keresve valami választ az én családi életem zátonyra futása kapcsán,de eddigiek alapján azt mondanám,h nem találtam....
Én 33 éves és 3 gyönyörű gyermek édesapja vagyok.Van egy 8 éves kislányom,6 éves "nagy" fiam Kevin,és egy most 17 hónapos kislányom.
Édes anyukkal 10 évet éltünk együtt/hozzáteszem boldogan/,mikor 3 kislányunk születése után ő összemelegedett egy 21 éves fiúval, /aki nekem elvileg barátom volt,és a sógornőm volt osztálytár.../
Mikor kezdtem gyanítani a viszonyukat,egyre elhatalmaskodtak a viták otthon,aminek a vége az lett,h kórházba kerültem,ahonnan én már szüleimhez voltam kénytelen menni.Míg kórházban voltam,oda is költözött ez a srácc,és elkezdték közös életüket.10 hónap alatt megtörtént náluk az ami nálunk X év alatt:eljegyzés,terhesség,házasság..
A gyermekeimet egyszerűen imádom ,ők is engem,és üzenem minden kedves levél író 'Anyukának',h igen is kihat a gyermekre ez az egész,és nem igazán lehet ezt szépen tálalni.Most 15 hónap elteltével is veszek észre változásokat gyermekeimen,Illetve csak a két nagyobbikon. Annyit még hozzáfűznék a történethez,h én rendes dolgos,ráadásul ezermester vagyok voltam.Volt párommal is jó volt a kapcsolatunk(szex)terén is,egyedül a gyereknevelésben voltak vitáink....
Kettő kérdésem lenne önhöz.
1.Tényleg létezik ilyen,h 10 év után 3 gyönyörű gyerek és kész.....minden további nélkül../mert ő szerelmes lett/eldobja az addigi életét,és nem is gondolva arra,h a gyerekeknek ez,h jön majd le???

2.Szeretném kikérni /már amennyire lehet/ a véleményét volt párom lépéséről,hát ha esetleg hallott hasonlót.És maga szerint most h születik a gyermek a 4 ik,az,h fog a gyermekeimre kihatni?
...Azt tudom,h a törpék már tudják,de másképp néz ez ki a valóságban..
Igazából azt is megkérdezném öntöl,h ez normális dolog?
Érdekel válasza,/még,ha csak felületesen vázolt információja van erről az "esetről",előre is köszönöm!

Válasz >>>


Válófélben... (2011-10-31 18:13:28)

Szilvi nehezen kezeli kisfia szófogadatlanságát, feleselését, és bizony odacsap néha gyermekének, aki ilyenkor visszaüt. A kisfiút egyedül az édesapja tudja fegyelemre bírni, akinek „szava van“ a családban. A párkapcsolat azonban most széthullani látszik, és nem tudni, hogyan hat mindez a gyermekre.

Tisztelt óvónő!

Két problémára keresem a választ. Középsős ovis kisfiammal és élettársammal hol boldogan, hol nem éltük napjainkat. Apának mindig szava volt itthon, kisfiam neki szót is fogad, nem úgy mint nekem. Engem inkább barátnak tart, ami nagyon nem jó. Visszafelesel, ha netán ráütök, visszaüt, és egyáltalán nem tart tőlem. Nem tudom hogyan tudnék hatni rá. Pedig nagyon fontos lenne, mert a közeljövőben különköltözünk a páromtól, és meg kell tanulnunk normálisan együtt élni anya fia viszonyban. Mit tegyek? Kisfiam amúgy nagyon ügyes, szorgalmas, aranyos, csak sajnos néha nagyon eleven, öntörvényű. Kérem segítsen! Üdvzlettel:
Szilvi

Válasz >>>


Nagyszülő láthatási joga (2011-01-31 15:40:29)

Egy Nagypapa érdeklődik, hogy neki, mint nagyszülőnek vajon van-e láthatási joga? ...

Tisztelt Cím!
A szülők válása esetén van -e a nagyszülőknek unoka láthatási joguk?
Köszönettel: nagypapa

Válasz >>>


Együtt vagy külön? (2011-01-14 12:35:07)

Ez a kérdés foglalkoztatja Levélírónkat, aki 2 éves kisfia miatt hezitál a döntésen. Párkapcsolata tönkrement, társával szinte idegenként élnek egymás mellett. Már a nyitott kapcsolat lehetősége is felmerült... biztos, hogy ez a legjobb megoldás?

Kedves Óvónő!
Párommal már a terhességem előtt is voltak gondjaink sexuális téren...ő sosem akart szeretkezni,úgy kellett rábeszélni...aztán mégis fogant egy gyönyörű kisfiunk. Annyira ritkán voltunk együtt, hogy eleinte Párom kételkedett is abban,hogy az övé-e a gyermek! Mindig reménykedtem, hogy helyrejönnek a dolgok, de csak egyre elhidegültünk egymástól. Most már viták sincsenek, mintha 2 idegen élne együtt. Most 2 éves múlt kisfiunk, mindkettőnket nagyon szeret...mégis úgy gondolom, jobb lenne, ha Apát és Anyát igazán boldognak láthatná, ha külön-külön is...Apa nem akar elszakadni kisfiától, amit meg is értek. Nyílt kapcsolatot ajánlott fel, de úgy gondolom így nincs esély egy igaz új kapcsolatra. Mi a véleménye? Köszönöm

Válasz >>>


Csonka család vagy feszültségekkel teli, teljes család? Mi a jobb a gyermeknek? ... (2011-01-13 20:53:00)

... teszi fel a kérdést Nóri, aki 14 hetes terhes kismamaként úgy érzi, kapcsolata kudarcra van ítélve.

Tisztelt Óvónő!
14 hetes várandós vagyok. A párommal nem vagyunk házasok, nagy szerelem volt kettőnk között, a kapcsolat mindössze 1,5 éve tart. Szerettünk volna kisbabát, mégis váratlanul jött, de egybehangzóan felvállaltuk. Pár nap boldogság után a párom gyökeres változáson ment keresztül, teljesen kifordult magából. Egyáltalán nem társam már a babavárásban, minden nap sírok a hozzáállása miatt. Úgy érzem, hogy rövid időn belül teljesen elhidegültünk egymástól, már most úgy érzem, hogy nem bírom vele leélni az életem és felnevelni a gyermekünket. A Babánkat nagyon várom, őt viszont szívem szerint a legtávolabb szeretném tudni tőlünk, mert nagyon kiábrándult és csalódott vagyok. A kérdésem természetesen az az lenne, hogy a pici életére mivel lennék jobb hatással, ha ebben a kapcsolatban nevelnénk fel, vagy ha nem is ismerné az édesapját? Nagyon nehéz kérdés, el vagyok keseredve. Válaszát nagyon várom és előre is köszönöm! Nóri

Válasz >>>


A válás óta hisztis, akaratos (2010-12-07 15:12:07)

Ezt tapasztalta Levélírónk 2,5 éves kisfiánál, aki korábban könnyen kezelhető, szófogadó kisgyermek volt. Hogyan lehet egy válást könnyebbé és elfogadhatóbbá tenni egy gyermek számára? Íme a válasz...

A párommal már régen nem egyeztünk, és hiába próbáltuk többször is helyrehozni a dolgokat, nem ment. Így november közepén a két és fél éves kisfiammal elköltöztem a szüleimhez.A problémám az, hogy az addig könnyen kezelhető gyermekem azóta hisztis, akaratos, mindig ellenkezik, és csak azért sem azt csinálja, amit mondok neki, viszont amit tiltok, azt előszeretettel. Sokszor mondja azt is, hogy nem szeretjük őt, pedig állandóan mondogatom neki, hogy én is, és apa is imádjuk. Sokat kiabál, verekedni akar, csúnyán beszél, stb. Nem tudom, hogy hogyan magyarázzam el az ő szintjén a dolgokat, és azt sem, hogy hogyan reagáljak a szófogadatlanságára?! Kétségbe vagyok esve, mert szeretném, ha minél kevésbé sérülne, de azt is, ha újra szófogadó lenne, és nem állandósulna az agresszív viselkedése. Hogyan neveljem? Mindig büntessem, amikor rosszat csinál? Hiszen akkor állandóan büntetésben lehetne! De szerintem az sem megoldás, ha mindent elnézek neki. Kérem, adjon tanácsot!

Válasz >>>


Válás és lelki viharok (2010-12-05 13:16:12)

Ezek keserítik meg Angéla és 4 éves kisfia életét. Az édesanya szeretné nyugodtabbá tenni gyermeke életét, ám a megoldást még nem találta meg.

Tisztelt óvonő!
Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz: mi már tavaly juniusban elváltunk s sajnos nagyon sokat veszekedtünk válás elött és után is. Ezek sokszor a gyerek elött történtek.Én nem akartam válni, de a kisfiam apja ragaszkodott hozzá egy másik lány miatt, meg hogy szabadságot akart.Különköltöztünk tavaly márciusban és tavaly májusban felkarolt minket egy régi barátom. Kisfiam egyböl elfogadta és apának szolította.Most havi egyszer elviszi az igazi apa fiunkat a barátnöjével együtt, s mikor visszahozzák, nem birunk a gyerekkel, egyszerüen kezelhetetlen lesz.Szobatiszta már 2 és fél éves kora óta, 2006.12.04-én született császárral.Mit tudnék csinálni,hogy többé ne viselkedjen igy a fiam? Maradak tisztelettel: Angéla.

Válasz >>>


El akarok válni! (2010-06-30 10:28:22)

Egy 7 éves kislány édesanyjában már megérett erre az elhatározás, ám munka és egzisztencia nélkül ezt nehezen tudná megoldani. Mit lehet tenni, hogy a gyermek minél kevésbé sérüljön?

A férjemmel van egy hét éves kislányunk. A kapcsolatunk évekkel ezelőtt kezdett megromlani, a mostani állapot már számomra rettenetes. Nincsenek hangos viták, de mint két lakótárs élünk egymás mellett. Évek óta külön alszunk, semmilyen testi és lelki kapcsolat nincs már közöttünk.
Én szeretnék elválni, de szerinte és a családom szerint is ez képtelenség lenne, mert a férjem biztos anyagi háttért ad nekünk, és a gyereket is tönkretenném vele. Munkám nincs, bár mindent megteszek, hogy ez ne így legyen. Pár hónapja van egy kapcsolatom, szeretnénk együtt folytatni tovább, de ha kiderülne minden "erre" lenne fogva, hogy ettől ment tönkre a házasságunk. De ez egyátalán nem igaz. Én már magamban lezártam a házasságomat, ami egy nagyon nehéz lelki folyamat volt. Próbáltam rendbehozni, de állandóan csak "falba" ütköztem. De ezt képtelen vagyok megértetni mind a családommal, mind a férjemmel, mert szerintük én nem érezhetnék így, mikor eltart minket, dolgozik, nem folytat züllő életmódot. De egyszerüen mintha két külön bolygón élnénk.
Nagyon tanácstalan vagyok, mit és hogyan kellene tennem. Minden oldalról nagy a nyomás, hogy maradjunk, már sajnos idegileg is nagyon "elfáradtam", de ami a legfontosabb, a lányomnak szeretném a legjobbat, de már ő is érzi ezt, látja rajtam, s a családom Ő előtte is próbál rám hatni. Teljesen megszakítani, nem akarom velük a kapcsolatot, de ha más nem marad, akkor kénytelen leszek.
Kérem segítsen ebben a problémában nekem. Nagyon várom válaszát.

Válasz >>>


Az anyukánál bekakil-bepisil, az apukánál nem... (2010-06-26 13:57:53)

Az apukánál jól érzi magát, máshol kevésbé... - panaszolja egy 3,5 éves kislány nagymamája.

Tisztelt ovónéni!

Kislány unokám 3,5 éves. Januártól ovodás. nem szereti. A szülők elváltak,az apának 2nap láthatása van 2 hetente.Az apánál jól érzi magát,nagyon szeretik egymást. Eszik alszik rendesen pisil kakil WC-be., vidám, anyukáját nem hiányolja.Az oviban csak délig van , mert nem eszik. A láthatás után az anyukánál (otthon) bepisil bekakil.
Kérdésem, hogy mi lehet az ok? ,ha ez tudható, vagy mit lehet tenni?

Válasz >>>


Válás és annak lelki hatása (2009-04-16 10:16:55)

Levélírónk január óta külön él férjétől, a válás folyamatban van. Az anyuka aggódik gyermeke lelki egészségéért. Hogyan lehet minimálisra csökkenteni a traumát?

Tisztelt Óvónő!
Férjemmel jan.vége óta külön élünk,a közös házban én maradtam az 5 éves kislányommal.A gyermek szerencsére sérülés nélkűl végigcsinálta az elmúlt időszakot,kiegyensúlyozott,és nyugodt volt,az óvónői is azt mondták,hogy semmi okom aggódni,sikerűlt vele sok-sok beszélgetéssel megértetni a helyzetet.Ám húsvét hétfőn a férjem megjelent a bőröndjeivel,hogy ő visszaköltözik,és csak akkor hajlandó elmenni,ha kifizetem a részét.Én akkor leköltöztem a szüleimhez,mert szerintem nem tudjuk a gyereknek elmagyarázni,hogy mi az,hogy jogilag és pénzügyileg rendezetlen ügyeink miatt lakik itt apa.Nem szeretném,ha reményeket táplálna,és összezavarodna,azért költöztem el.Egyenlőre jól viseli,bár már kérdezgette,hogy mikor megyünk haza(ő nem tudja,hogy az apja visszajött). Férjem állítólag megkérdezett egy pszihológust,aki azt mondta,hogy a gyereket nem zavarja össze,ha ő ki-be költözget.Az lenne a kérdésem,hogy ez igaz-e?És személyes találkozó nélkűl kijelenthet-e ilyet egy orvos?
Továbbá,a gyermekemmel egy új lakásba költözöm 1 héten belűl,de az összes holmink még a régi házban van,és jól gondolom-e,hogy csak akkor engedem vissza a régi házba,ha már mindenki berendezkedett,nem építő látvány a sok doboz,és az üres falak,elvégre kislányom ott élt,mióta megszületett.Azt gondolom,hogy 1 hét nem olyan hosszú idő,az apával is találkozhat(már,ha Ő is igényli),csak máshol..Szeretnék neki stabilítást és biztonságot,nyugalmat,és szerintem nem fogadná jól,hogy a szobája tele van dobozokkal,zsákokkal.Féltem a túl sok változástól,próbálom a minimálisra szorítani a traumát,ami ezzel jár.Szeretném kérni erről a véleményét,és kérem,ha tud mihamarább válaszoljon.
Köszönettel:NM

Válasz >>>


Következő 10 válás a családban


KIEMELT HIRDETÉS
  Váradi Katalin
(Babysitter)
Budapest
, bármikor
1500/ó/gyerek
  Laborc Általános Iskola
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
tanító
bértábla+
  Sashegy Óvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
Óvodapedagógus
  Babapihenő
(Egyéb munkát kínál)
Budapest
2018. március
megegyezés szerint
  Bóbita
(Dajka állást kínál)
Budapest
Dajka
Hírlevél feliratkozás
Forum
  Franciaorszagban élek
  Két tannyelvű általános iskola
  A mese hatása a gyermekekre
  mit tegyek még?
  Gyermekpszichológus
  Autista a gyerkőc?
  meleg allergia
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  konyvek kulfoldre
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
Óvónő válaszol
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csőstül jönnek
  Traumatizáló repülős nyaralás
  Még az unokaöccsétől is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülők dilemmája az iskolakezdésről
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónőé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
Linkek
  Fogyókúra
  Manó terhesség naplója
  Szájpenész
  Jelmez
  Családi pótlék
  láthatási jog
  Terhesség hétről hétre
  teherbeesés
  GYED
  GYES
  Anyák napja
  Terhesség
  Duphaston
  Diszkalkulia
  Farsangi jelmezek
  Diszlexia
  Farsangi ötletek
  óvodapedagógus állás
  dajka állás
  iskolaérettség
  babysitter állás
  budapesti óvodák
  terhesség tünetei
  Magányos szülők klubja
  Terhességi teszt
  Bárányhimlő
  gyerektartás
  Szülés
  babysitter
 
  Fejlesztő játékok | Állássziget | OVIK | Picursziget | Fogyókúra | Könyvek | Kapcsolat