Gyermeksziget
Az iskolaérettség feltételei
  Az iskolaérettség feltételei
Fejlesztőjátékok
  Őszi kupak lottó
  Trabi Gabi és Lurkó Ferkó - Mese és fejlesztés
  Kupak-tanács - az újrahasznosított fejlesztőjáték - Fejlesztőjátékok
  Suli nyitogató fejlesztőkártya újragondolva - Fejlesztőjátékok
  Forma lomtalanítás - Fejlesztőjátékok
  Suli-nyitogató fejlesztőkártya
  Tapintókártya - Fejlesztőjátékok
  Mi van a zsákban? - Fejlesztőjátékok
Autizmus
  Asperger szindróma
  Autista óvóda
  Autista a gyerkőc?
  Autista a gyerek vagy nem autista?
  Autizmus vagy helytelen nevelés?
  AUTIZMUS
  autista gyermekek története
  autista gyermek iskolakezdése
Szülõk egymás közt
  Fogyatékkal élõ gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlõdési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsõde
Munka - Állás
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielõtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Óvónõ válaszol
  VIDEÓK
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlõdés
Alkoss velünk!
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Farsangi jelmezek
  Húsvét
  Anyáknapja
  Dekoráció
Mesék
  Kálmán iskolába megy - Kálmán kalandjai
  Vírus Ilus szinre lép - Kálmán kalandjai
  Kálmán és a védőöltözet - Kálmán kalandjai
  Széllel-bélelt szeretet mese - Kálmán kalandjai
  Gyere haza, Krampusz! - Kálmán kalandjai
  Csoki kaland - Kálmán kalandjai
  Foci vita - Kálmán kalandjai
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces
Játékok
Játokok
Kapcsolat
  gyermeksziget@gyermeksziget.hu


Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

Autista a gyerek vagy nem autista?
Kedves Lelkes Szülõk!
Egy ismerõsöm gondjával fordulok Hozzátok. 4 és fél éves fia nem beszél, nem komunikál a környezetével, kivéve édesanyját és két évvel idõsebb nõvérét. Tárgyakat ismer, de csak néhány szót mond, a többi beszédje ugatáshoz hasonlít. Elég agresszív a viselkedése, és könnyen kap dührohamot, ha nem értik. Magánóvodába jár, hetenként 2 alkalommal logopédus fejleszti, de kevés eredménnyel. Bár egyelõre sem óvoda, sem szülõk sem gondolják, hogy beteg a gyerek, én mégis autizmusra gondolok. Ezért kérem minden szülõ segítségét, akinek van tapasztalata e téren, hol tudunk bebizonyosodni, ill. kizárni az autizmust. Hol tudják fejleszteni kommunikációkszségét, mert így kevés esély van, hogy normál iskolába járjon.
Nagyon köszönöm a segítségeteket.
Egy aggódó barát.


I bought a small one, about the size of my palm so I di;#182&7nt have too much of a tough time. I’m going to try roasting it next!! N makes a face whenever I make squash, so I usually hide it in some pulusu (kozhambu) type thing.

Gyerekpszichiater allithat ki diagnozist csak tobbszori vizsgalat utan. Az en kisfiamnal 4 evesen jottek elo tunetek es addig semmilyen elteres nem volt a normaltol. Kiprobaltunk negy ovodat, elviekben mindegyik fogad snis gyereket, gyakorlatban gozuk nincs arrol, hogy kell egyaltalan vele kommunikalni. Korai autista specifikus fejlesztes, tsmt majd alapozo torna regressziv homloklebeny terapiaval kiegeszitve, ezt visszuk jelenleg es mar lathato eredmenyek vannak. De ez lassu es sok turelmet igenylo folyamat, rengeteg szeretettel ellatva. Az integralashoz talaltunk Mogyorodon egy csaladi maganovit a Varlak ovit. Itt vegre hozzaerto, gyerekcentrikus es tapasztalt ovono es fejlesztok vannak kis letszamu (8-10 fo), vegyes csoporttal. Nincsenek kulonleges szakkorok, viszont rengeteg szabadteri mozgas erdon mezon hoban, sarban es jo idoben, rengeteg mondoka es kezmuves, tarsas jatek. Es ez a legfontosabb. Mindent megtanulnak a jatek altal. Ritka kincs az ilyen hely. Csak ajanlani tudom annak, aki hasonlo cipoben jar, mint mi, mar szinte feladta, hogy valahol integralva lesz a gyerek. Mi csak felnapot vagyunk, mert delutan fejleszteseink vannak pluszban. Ez is rengeteget jelent. De orulok, hogy megtalaltam es szivbol ajanlom a hasonlo cipoben jaroknak.

Kedves Krisztina!
Érdekelne hová lehet spéci ovodába vinni a kisfiút 3 éves és "gondok" vannak vele. Kivizsgálás folyamatban van. A x.-ik ker-ben hol van helyileg az óvoda, magán v. Önkormányzati?
Köszönöm ha válaszolni tudsz.
Üdv. Judit

A gond ott kezdõdik, hogy a szülõk nem gondolják, mi lehet a probléma a gyerekkel. A fiam még nem volt 3 éves, amikor a furcsa jelek miatt már tudtam, hogy autista. Ezt egy szülõnek észre kell venni és el kell fogadnia. A logopédusnak semmi köze a dologhoz, ennek a kisfiúnak autizmus specifikus fejlesztés kell. De nagyon gyorsan kellene, mert minél tovább várnak a szülõk, annál rosszabb lesz. Kevés esély van arra, hogy normál iskolába járjon?? Nem is szabad normál iskolába járnia majd, hát 30 gyerek között hogyan állná meg a helyét? Az enyém csak aspergeres, mégis kis létszámú osztályba jár, gyógypedagógusok tanítják és fejlesztik. 11 az osztálylétszám. Én pánik szerû gyorsasággal vinném autizmus specialistához, akár a Vadaskertbe, akár a SOTE Gyermekklinikára, bárhová, ahol ezt diagnosztizálják. Amit írsz a kisfiúról, teljesen egyértelmû, hogy autista. Nem értem a várakozást a szülõk részérõl. Nálunk sem szólt az óvoda annak idején, hogy bármi lenne a gyerekkel, saját magam jöttem rá, hogy autista tünetei vannak. Utána kell olvasni a neten, és közben gyorsan elvinni orvoshoz. Minél tovább várnak, annál rosszabb lesz. Sajnos ez az igazság.

Kedves Szülõk!

5 éve nevelem egyedül gyermekemet (jelenleg 7 éves), neki óvodában, annak is nagycsoportjában jöttek elõ autisztikus vonások. Mindig problémáztak az oviban, hogy túl eleven, figyelemzavaros, egyszercsak lelassult, s teljesen más lett, mint a többi. Egyszerûen bezárkózott, velem sem beszélt, mint régen. Jelenleg iskolás, de emiatt speciális iskolába kellett iratni, mert a normálba sehogyse vették volna fel. Már sokat javult a helyzet, s szerencsére szeret iskolába menni. A szakemberek soha nem tudtak megfelelõ segítséget nyújtani (Nevelési Tanácsadó nem sokat ér), s ebben az iskolában azt hiszem megkapja a fejlesztéseket, amiket korábban nem kapott meg. (Pedig én azt hiszem, elég nyitott voltam e téren). Jó lenne azonban, ha lenne hasonló korú gyermek, akivel a szabadidejében játszana, mert jelenleg csak én vagyok számára ebben partner. Mi egy éve lakunk a X. kerületben, nem sok mindenkit ismerünk. Üdvözlettel: Krisztina
---
Kedves Krisztina,
8 éves nagylányom van, (Asperger és ADHD), nagyon nagyon vágyik kislány játszótársa. X. kerületiek vagyunk. Itt érsz el: bne.szabo.agi@gmail.com

Köszönöm, Ági

Tisztelt Szülôk!
Kisfiunk szeptember 6.-án lesz 3 éves. Beszél egész nap csak nem lehet érteni hogy mit. Pár szót már kilehet venni de azokat sem tisztán mondja. Énekel, mondókázik. Utánozza amit a mesében lát. Nagyon bújós mindenkitôl elfogadja a testi kontaktust. Szemkontaktust csak azokkal teremt, akiket már ismer, idegenekkel egyáltalán nem. Sokszor van olyan mintha nem hallaná amit mondunk neki ha idegen beszél neki egyáltalán nem reagál rá. Rengeteget szaladgál amirôl egyszerûen nem tudjuk leszoktatni. Sokszor hisztis ha nem az van, amit ô szeretne eldobja magát mint egy rongybaba, ha felveszem kifeszíti magát, hogy nehezebb legyen. nincsenek berögzött dolgai, nem fél idegen helyen idegen emberektôl. Finnommotorikája nagyon ügyes. Étkezés borzasztó minden alkalom, 13 hós koráig jó evô volt egyik napról a másikra megváltozott. Eddig is mondtam a Doktornônknek védônönknek, hogy ez szerintem nem normális azt mondták majd kinövi minden gyerek ilyen. magánúton 10 hónapja járunk fejlesztôhöz, konduktorhoz ôk mondták amit én már sejtettem, hogy autisztikus jelek vannak. Most Doktornôt váltottunk ô segít mindenben amiben tud. a gond az hogy szegeden a gyermekpszichiátriára csak augusztus végén tudunk befeküdni az altatásos bera pedig ôszig szünetel mert költözik az osztály. A doktornônk a hallására gyanakszik, fül orr gégész azt mondta hogy lehet süket és a pszichiátriai klinikán is gyanakodnak a hallására. Kérdem én ilyenkor mi van? nagyon nem szeretnénk ôszig várni, egyszerûen most elakadtunk. Így nem tudunk ovit kezdeni bölcaiben csak napi másfél órát bírnak el vele, a pszichiátrián azt mondták mindenféleképp fejlesztôoviba kell majd járjon, csak én így nem tudok dolgozni menni lejár a gyes azután fogalmam sincs hogyan tovább...Ha valaki tud nekünk segíteni hogy juthatnánk el valahogy valahová bera vizsgálatra írjon kérem! foliacska@citromail.hu Köszönettel: Flóra.
(kicsit hosszúra sikeredett sorry)

Sziasztok!

Sok-sok hozzászólást elolvasva a következõket osztanám meg Veletek! Az én kisfiamat 2 éves korában diagnosztizálták pervazív fejlõdési zavarral, autizmus gyanúval. Tünetek: hiperaktivitás, figyelemzavar, szemkontaktus hiánya, beszédfejlõdés elmaradása, monoton játék, játékok nyalogatás, kevés alvás, magas fájdalomküszöb.
Egy év telt el és mintha kicserélték volna, annyit fejlõdött.
Ami borzasztóan fontos és mindenkinek tudnia kell, a korai diagnosztika ebben az esetben életmentõ!!! Minél fiatalabb az idegrendszer, annál jobban fejleszthetõ, ha bárkinek gyanús a gyereke viselkedése, azonnal kérjen segítséget és minél elõbb kezdje meg a fejlesztést!!! Nem igaz, hogy az a jó, ha egy fiú rossz, majd kinövi stb. ezek mind csak szõnyeg alá söprik a problémát, én is ezt hallgattam a családtól és milyen jó, hogy magamra és a megérzéseimre hallgattam. A Korai Fejlesztõ Központban diagnosztizálták (ide be lehet jelentkezni bárkinek) heti egy gyógypedagógiai fejlesztést kapunk, egy zeneterápiát, hetente 4x tornáztatjuk otthon TSMT-vel, egyszer úszunk HRG terápiával. Ez utóbbiakat a BHRG Alapítvány (Bp. III. Tavasz utca) segítségével, ott is fantasztikus emberek dolgoznak. A gyerekemet kicserélték, elkezdett beszélni, figyel, játszik, kommunikál másokkal, mintha nem is ugyanaz a gyerek lenne. Én azt látom, hogy van remény, bár sajnos minden önköltséges, de nagyon fontos lenne, hogy minden segítségre szoruló kisgyerek ezt megkaphassa. Az állami óvodák rémálmok, 25-30 fõs csoportlétszámok, utazó gyógypedagógus állandó helyett, holott ezeknek a gyerekeknek kis létszám kell és speciális odafigyelés, rengeteg türelem. Ezzel küzdök jelenleg, mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy a gyerek akkor kapja a legnagyobb segítséget, ha szembenézünk a problémával és segítünk neki, hogy fejlõdhessen minél korábban! Ami 2-3 éves korban fejleszthetõ, az már 7-8 éves korban sokkal kevésbé.
Mindenkinek kitartást kívánok!

Kedves Aggódó Barát!

Az én kisfiam autista.A diagnózist a 3.számú szakértõi bizottságtól kaptuk!Elõször letarlózott a hír...éppen próbáltam összeszedni magam, mikor a rádióban hallottam egy óvodáról, a Kiskavicsok Magánóvoda és Fejlesztõházról, akikhez jár a kisfiam. Nekünk nagyon tetszik........minden ami ott van!Itt biztosan jó helye lenne, ha autista ha nem!
Remélem tudtam segíteni!

Kedves Szülõk!

Egy ingyenes programról szeretnélek tájékoztatni Titeket.
2003 január végétõl szülõ tréningcsoport indul autista, autisztikus gyermekek szülei számára. A csoportba tehát szülõket várunk, és olyan ötleteket, módszereket lehet tanulni, amelyek segítik a gyermekkel való kommunikációt, a nevelési nehézségek kezelését, közösségi beilleszkedést. Elsõsorban autisztikus, beszélõ autista, zárkózott-szorongó, aspergeres gyermekek szüleit várjuk.
A program FSZK támogatásnak köszönhetõen a Suttogó LTE szervezésében zajlik.Helyszín: 11.kerület, idõpont: kedd délelõttönként.
Tudom, sokféle problémájú gyermekek szüleiként vagytok itt jelen, és nem mindenkinek nyújt segítséget ez a csoport, de reméljük, lesz akinek igen. Sok szeretettel várjuk az érdeklõdõket!
További információ, jelentkezés: nora.szekeres@gmail.com

Tisztelt Szülõk, aggódó ismerõsök!
Az autizmus megnyilvánulási formája, és a kapcsolódó tünetek igen különbözõek lehetnek ezért a legkülönbözõbb viselkedés- és kommunikációs zavarokat is idesorolják. 2 éve foglalkozom autista gyerekek fejlesztésével, egy Magyarországon viszonylag új, de nagyon hatékony, minden területre: viselkedés, kommunikáció, játék, kognitív képességek stb. kiterjedõ módszerrel. A módszer lényege, hogy a gyerek aktuális motivációját felhasználva, játékosan, egyénre szabva fejlesztünk.
Ha bárkit bõvebben is érdekel, vagy bármilyen kérdése van az autizmussak kapcsolatban, kérdezzen bátran az alábbi email címen:
liaszabolcs@yahoo.com
B. Emília
gyógypedagógus

Van egy Gyöngyi nevû hölgy, Buda határában, õ gyógypedagógus-logopédus, és van mellette egy autista szakértõ. Nagyon jó a fejlesztési programjuk, korrekt szakvéleményt adnak.
akit érdekel: nagy.szebenianna@gmail.com

még elfelejtettem hozzátenni, hogy voltunk pár orvosnal es mindegyik megállapitotta hogy a gyerek hiperaktiv es figyelem zavaros. mindegyik kuldott pszichiáterhez. aki ezeket alátámasztotta es meg megallapitotta hogy autista tuneteket produkál. honapok mulva kapunk idopontot egy specialistahoz, aki még ki is zárhatja az autizmust, de azt fogja vizsgalni hogy hany szazalekban van jelen az autizmus a gyerekben. több tünet egyelore nemjutott eszembe. ja es meg a pszihiaternot levegonek nezte. van kényszer mozgasa is. nemtudom mi lesz... üdvözlettel egy fiatal aggodo anyuka

még elfelejtettem hozzátenni, hogy voltunk pár orvosnal es mindegyik megállapitotta hogy a gyerek hiperaktiv es figyelem zavaros. mindegyik kuldott pszichiáterhez. aki ezeket alátámasztotta es meg megallapitotta hogy autista tuneteket produkál. honapok mulva kapunk idopontot egy specialistahoz, aki még ki is zárhatja az autizmust, de azt fogja vizsgalni hogy hany szazalekban van jelen az autizmus a gyerekben. több tünet egyelore nemjutott eszembe. ja es meg a pszihiaternot levegonek nezte. van kényszer mozgasa is. nemtudom mi lesz... üdvözlettel egy fiatal aggodo anyuka

még elfelejtettem hozzátenni, hogy voltunk pár orvosnal es mindegyik megállapitotta hogy a gyerek hiperaktiv es figyelem zavaros. mindegyik kuldott pszichiáterhez. aki ezeket alátámasztotta es meg megallapitotta hogy autista tuneteket produkál. honapok mulva kapunk idopontot egy specialistahoz, aki még ki is zárhatja az autizmust, de azt fogja vizsgalni hogy hany szazalekban van jelen az autizmus a gyerekben. több tünet egyelore nemjutott eszembe. ja es meg a pszihiaternot levegonek nezte. van kényszer mozgasa is. nemtudom mi lesz... üdvözlettel egy fiatal aggodo anyuka

hello kedves mindenki!
nekem a kisfiam most volt 2éves. elmentem beszélni a doktornõnkkel, hogy valami nincs rendben a gyerekkel. furcsa, abszurd dolgokat csinál. az okok amiert felkerestem a doktornõt: nem bírom a tempóját, 23eves vagyok de nem birok utána futni, tartani vele az iramot a tempót. jön-megy, fut, kipakol a szekrényekbõl, de nem azert hogy játsszon velük, csak úgy, a késeket is már kiszedte az asztalra. nálunk az õ magasságában nincs semmi. se egy asztal teritõ, semmi! mindent leszed, kiszed, szétdobál. totális a káosz. 1percre sem lehet leültetni. aztan elkezdunk beszélgetni a doktornõvel. és sokminden amire nem is gondoltam volna, hirtelen tünetnek bizonyult. 2eves koráig egyetlen éjszakát sem aludt végig!!! sokszor éjjel felébredt és órákat fent volt, játszott, mesét nézett. szinte ez az egyetlen ami lefoglalja. a zenés mesék-walt disney. a nem evés, mert elélne vajas kenyéren és pudingon meg vizen. a nem alvás. a szemkontaktus hiánya, a játékokkal máshogy játszik, sokszor olyan dolgokat talál játéknak ami nem is az. egyáltalán nem reagál a nevére, semmire sem-hozd ide, gyere ide. nem int pápát, egyáltalán nem beszél csak hangokat ad ki. sehogy sem hozza a tudtunkra hogy éhes vagy szomjas vagy mit szeretne. mindent ugy kell kitalálni. nem mutogat, nem húz oda sehova hogy megmutassa mit szeretne, még mindig mindent a szájába szed, nyalogat, magas a fájdalom küszöbe, ezek tipikus autista tünetek..

Kedves érintett Szülõk,
az idei évben gyermekem egy speciális táborban volt, zseniális szakemberekkel, pillanatok alatt eljutottunk a legjobb kezekbe, a megfelelõ intézetekhez. Gyorsan, célirányosan diagnosztizálták, egész évben kiscsoportokban táboroztatják az autista, aspergeres gyerekeket, nagyon jó a szakmai vezetésük, ajánlom mindenkinek.A gyereknek is nagy élmény volt.Akinek szükséges, mail cimre elküldöm az elérhetõségeket. Sok sikert. egy aspergeres kisfiu anyukája

Kedves autista gyermekek szülei, ismerõsei! Véletlenül akadtam erre az oldalra, aztán rájöttem hogy véletlenek nincsenek.Nemrég találkoztam egy olyan termékkel, amely már néhány hét alatt egyértelmû, látható javulást idézett elõ. Méghozzá minden esetben. Ha érdekli Önöket keressenek meg és megadok minden információt. Járjanak utána, döntsék el, ha gondolják, próbálják ki. Eddig hihetetlen javulásoknak voltunk tanui.-gykriszti@t-online.hu

Kedves Mindannyian (fõleg érintettek)! Az én kisfiam 4, 5 éves most. Õ sem beszélt sokáig és ami nekünk a legnyugtalanítóbb volt, hogy láttuk, nem is igen ért. Nem volt egészen 3 éves amikor a Korai Fejlesztõben azt mondták az autista spektrumon van és örüljünk ha egyáltalán vmit mond. Mi akkor nagyon "rákapcsoltunk" fejlesztésekre. És elértük, ahogy betöltötte a 3 évet, elkezdett integrált oviba járni. Mivel okt.-i, úgyis mindenképp évvesztes. 1 évvel késõbb, mint a Korai Fejl., a Szakértõitõl visszamaradások diagnózist kaptunk és kap logopédiai fejlesztést és gyógyped. fejlesztést az oviban és külön is. Ma már nagyon sokat ért (persze, kevesebbet, mint a korosztálya) és egyszerûbb mondatokkal beszél. És fõleg látszik, nagyon igyekszik kommunikálni. Õ mindig elég kiegyensúlyozott volt, nála inkább hiperaktivitás jelei voltak annak, hogy nem értett rendesen. Ami szerintem nagyon fontos: mozgás, mozgás célzottan is (TSMT vagy vmi hasonló), nagymozgás és finommozgás fejlesztése és szerintem egyáltalán nem butaság az étkezéssel sem kísérletezni. Ezeknél a gyerekeknél igen látványos változást hozhat pl. a tej elhagyása (de lehet más is). És játékosan is nagyon sok mindent lehet fejleszteni. Játék-játék "okosan". És nálunk (vele foglalkozó pedagógus szerint is) az ún. hallásterápia nagyon sokat segített. Ne adjátok fel, olvassatok utána, menjetek utána, mert sajnos az ún. ellátó rendszer tényleg nem tesz szinte semmit értünk ill. ezekért a gyerekekért. De érdemes.

Kedves aggodó ismerõs!Megrendülve olvastam leveled de sajnos én ugyanebben a cipõben járok mint az ismerõsöd csak mi már valamivel elõrébb.Az én kisfiamnál megállapították, hogy az autizmus jeleit produkálja ami nem azt jelenti, hogy biztos autista.Elkellett vinnem a gyermekklinikára a pszihiátriára ahol ezt megállapították, ezután kaptam vissza a gyest illetve emelt családit.Majd a további fejlesztés érdekében A TANULÁSI ÉS FEJLESZTÉSI REHABILITÁCIÓS BIZOTTSÁGNÁL kijelölték azt az intézményt ahová vinni kell a gyereket az oviba vagy netán iskolába, ez a Dohány utcában van ha Pest megyei vagy.Errõl a betegségrõl senki a világon nem tehet fõként a gyermek nem nekik esélyt kell adnunk arra, hogy könnyebb legyen z életük a továbbiakban.Remélem segíthettem.Üdvözlettel Temesvári Bernadett

Kedves Aggódó Ismerõs!


Én az Autizmus Alapítványt ajánlanám, amely a Delej utcában található a Nagyvárad tértõl 1 villamos megállónyira. Honlapjuk megtalálható az interneten. Itt dr. Balázs Anna és Õszi Patrícia révén alapos diagnózishoz juthat az aggódó szülõ, ill fejlesztõ, szinten tartó, a gyermek önállóságát segítõ módszer ajánlását is.

üdvözlettel: Lukács Roland

 

Következõ 20

A fórumban olvasható információk tartalmáért a Szerkesztõség semminemû felelõsséget nem vállal!

 

Rákospalotai Meixner Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
(Budapesti iskolák)

Tóth István u. 100., 1155 Budapest

Intézmény típusa: Alapítványi, egyházi vagy egyéb fenntartású intézmény

- Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének Gyakorló Óvodája, Általános Iskolája, Kollégiuma, Előkészítő Szakiskolája és Egységes Konduktív Módszertani Intézete
(Budapesti iskolák)

- Csata Utcai Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

- Mókus Óvoda
(Budapest III. kerület)

- Mese-Vár Óvoda
(Budapest XIX. kerület)

 

Happy Face Magánóvoda
(Budapest III. kerület)

1039 Budapest, Bivalyos u. 1.

 
KIEMELT HIRDETÉS
  Kovácsné Éva
(Babysitter)
Budapest, Zugló és környéke
h-p, és hétvége, este-éjszaka
  Kerekerdő Magánóvoda
(Dajka állást kínál)
Budapest, II.
dajka vagy pedagógiai asszisztens
Versenyképes
  Kovács Borbála
(Babysitter)
Budapest
bármikor
2000 ft / óra
Forum
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  hármas ikrek
  mit tegyek még?
  A mese hatása a gyermekekre
  Franciaorszagban élek
  Aludj jól gyermekem!
  Nehezen kezelhetõ gyermek
  Miért nincs iskolaelõkészítõ osztály?
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  Montessori iskolát keresek!
  Két tannyelvû általános iskola
  Logopédus , Szenzoros integrációs terapeuta - Vác és környéke
  Ikrek együtt vagy külön?
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  Asperger szindróma
  Autista óvóda
  Autista a gyerkőc?
  Ovikeresés
  Figyelemzavar - hiperaktivitás
  külföldi ovik
  Magán vagy állami??
  meleg allergia
  Gyermekpszichológus
  konyvek kulfoldre
  Óbudán keresek iskolát
  Ikrek
  Milyen iskolaba jarjon?
  Fóti Montessori óvoda
  Kamaraerdei Kerekerdő ovi
  Ismét váltsak vagy maradjunk?
Óvónõ válaszol
  Nem akar szerepelni
  Könnyes beszoktatás
  Beszoktatás miatti megrázkódtatás
  Nem akar beszélni és a beszoktatás is nehezen megy
  Melyik kezével írjon?
  Eleven, fegyelmezetlen, a szabályokhoz nehezen alkalmazkodik
  Miért nem mondja, ha tudja?
  Ez így nem fog menni!
  Miért nem szól, ha pisilni kell?
  Nagydolog: nem is olyan nagy dolog
  Iskolaérettségi vizsgálat
  Kistesó érkezik: család vagy óvodakezdés?
  Kisfiam retteg a szakállas bácsitól!
  Diszlexia, diszgráfia: óvodásnál miért nem állapítják meg?
  Nehéz óvodai beszoktatás
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csõstül jönnek
  Traumatizáló repülõs nyaralás
  Még az unokaöccsétõl is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülõk dilemmája az iskolakezdésrõl
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónõé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
  Muszáj beíratnom az iskolába?
  Retteg a zajoktól
  Az ovira nem akar emlékezni
  Kerüli a gyerektársaságot
  Okos, ügyes, de zárkózott