Gyermeksziget
Ikrek
  Ikrek együtt vagy külön?
  Ikrek
  Hármasikrek
  hármasiker
  Nem egynemû ikerpár
  Ikrek és az iskolakezdés.
  ikerlányaim magatartása
  hármas ikrek
  hármas ikrek
  ikreket várok
Szülõk egymás közt
  Fogyatékkal élõ gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlõdési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsõde
Munka - Állás
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielõtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Óvónõ válaszol
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlõdés
Alkoss velünk!
  Anyáknapja
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Farsangi jelmezek
  Húsvét
  Dekoráció
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces
Játékok
Játokok
Kapcsolat
  gyermeksziget@gyermeksziget.hu


Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

Ikrek együtt vagy külön?
Szeretném kérni alsótagozatos ikres szülõk véleményét, tapasztalatait,az ikrek egy osztályba illetve külön osztályba járatásának elõnyeirõl, hátrányairól.
Fontos,hogy egypetéjû vagy kétpetéjû ikrekrõl van-e szó. A téma kétszeresen foglalkoztat, mivel ikrek édesanyja vagyok, valamint a szakdolgozatomat is ebbõl írom.
A válaszokat elõre is köszönöm!


Sziasztok!
Szintén ikres szülő vagyok, és szintén ikres témában írom a szakdolgozatomat! Aki már megírta a sajátját és publikus, elküldené nekem a tengeri.beata@gmail.com címre? Hátha tudok plussz ötleteket meríteni, vagy találnék plussz szakirodalmi hivatkozást... Köszönöm!

We only havea PC and iPhones but I found the tsunamis were even on those more than we d like. We just went cold tukery one day. They get 4 x 15 mins blocks a weekend and that s it. It was surprisingly easy and, oh joy!, they are playing together again! Good luck, hon, but you won t look back. x

Sziasztok! A szakdolgozatom témája nekem is az ikrek kapcsolata, nevelése, gondozása. Ha valaki ebbõl írt és lenne olyan kedves és ötlet merítés, segítség képpen elküldene nekem anyagokat, akár az egész dolgozatot azért nagyon hálás lennék. Nemsokára itt a leadási határidõ és nagyon tanácstalan vagyok ez ügyben. Az e-mail címem a következõ: sisscoo@freemail.hu

Sziasztok!
Valaki még itt van a szakdolgozat írók között? Én is az ikrekbõl szeretném írni a diplomamunkámat és tanácsra lenne szükségem. Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném.
e-mail címem: zsofikitti@freemail.hu
Köszönöm elõre is! :)

Szia.Nekem is van két csodálatos 15 éves egypetéjû ikerlányom.Nekem a pályaválasztás okozott nagy gondot, de õk ragaszkodtak egymáshoz és egy osztályba jelentkeztek, úgy érzem jól döntöttek teljes támaszai egymásnak.

SZIA, HASONLÓ TÉMÁBAN ÍROK SZAKDOLGOZATOT, ÍGY NAGYON ÉRDEKELNE A SZAKDOLGOZATOD.NAGYON ÖRÜLNÉK HA EL TUDNÁD KÜLDENI A GYORI@MORPLUSZNET.HU CÍMRE.

Kedves ikres anyuka!
Igaz, hogy alsótagozatos véleményeket kértek, de talán érdekes lehet egy idősebb ikerpár története is.
Az én fiaim 16 évesek, egypetéjü ikrek.
Az élet különleges ajándékának érzem őket, ezért sosem küzdöttem, hogy "kialakuljon a saját egyéniségük", sosem ugy kezeltem őket, mintha egyes babák lennének. Kicsinek egyformába öltöztettem őket, mindent egyformán kaptak a másik 3 testvérükkel együtt. Fejlődési tempójuk is egyforma volt. Oviba is egy csoportba jártak,általános suliba is egy osztályba, mégis lassan "kettéválnak" maguktól. Nem nyomták el egymást, semmi negativot nem tudok irni, amitől sok ikres szülő fél. Az idő és saját érési tempójuk eldönti, mikor válnak "külön" emberré, de ez mindenképp bekövetkezik előbb-utóbb, siettetni szerintem felesleges. Az erősebb kapocs ugyis megmarad, mig élnek.Pl. kevesebbet veszekedtek egymással, mint a nem iker testvéreik.
Az enyémek tavaly szeptemberben kerültek különböző középiskolába. Az első néhány nap kemény volt, az ismeretlen hely mellett a teső is hiányzott, de 1-2 hét alatt rendeződtek a dolgok, és már azt is kitalálták, hogyan tudnak együtt közlekedni a sulikig, meg haza. Itthon pedig érdeklődve hallgatják egymás élmánybeszámolóját a számukra ismeretlen másik világról, de mindketten megállják a helyüket külön is.
Tehát szerintem elsősorban élvezni kell ezt a különleges helyzetet, és nem meg nem történtté tenni azzal, hogy minden téren tagadjuk az ikerséget idő előtt szétválasztva őket!

Szia! Saját pedagógiai- és szülői tapasztalatom alapján a külön osztályt javaslom kétpetéjű gyerekek esetében. A dominánsabb gyermek olyan mértékben tarthatja vissza a fejlődéstől a párját, ami külön osztály esetében elkerülhető. Az én ikreim nagyon különbözőek minden szempontból, erős negatív hatást tapasztaltam minden olyan esetben, amikor az egyikük valamit meg tudott csinálni, a másikuk pedig nem.

Kedves szakdolgozatot író ikres anyuka! Én is hasonló cipőben járok, nekem ugyan még csak másfél évesek az ikerfiaim, de én is ebből a témából írok egy dolgozatot. Sajnos, nagyon kevés a szakirodalom, érdekelne te mit találtál!

Kedves Szakdolgozat író!Én egy 19 éves pedagógiai asszisztens vagyok, akinek van egy egypetéjű ikertesója, mi lányok vagyunk.Csak idén váltunk szét, Olgi fősulira ment, nehéz volt, de a tinikorszakot jobb, ha együtt vészelik át, mint külön sokat segíthetnek a lemaradásban estleg egymásnak, tehát ne válasszátok szét őket együtt erősebbek és ha külön akarnak válni majd szólnak ők maguk az én tesóm is elköltözött kicsit nehéz volt, de túlélhető,hagyjátok a gyerekekre a döntést, ők érzik mi a jó nekik!

Kedves ikres anyuka és szakdolgozatíró!
Nekem most harmadikosak a kétpetéjû, különnemû ikreim. Számomra egyszerû és egyértelmû volt a döntés, hogy külön osztályba járjanak a gyerekek: Réka szépen, tisztán beszélt, jobban terhelhetõ és érettebb volt, ezért õt a kéttannyelvû német nemzetiségi osztályba irattam be. Ikertestvérének nyolc hangja nem volt meg, mikor elsõbe ment, logopédushoz jártunk egész évben, tehát egyértelmû volt, hogy nem mehet rögtön idegen nyelvet tanulni, mikor anyanyelvét sem beszéli még jól. Azonkívül õ rendkívüli matemetikai érzékkel bír, ami indokolta, hogy matek tagozetra adjam. A két gyerek teljesen különbözõ, mindenben megerõsített a tapasztalat, hogy remek döntés volt õket külön osztályba adni. A szünetekben, egyéb rendezvényeken találkoznak. nincsenek teljesen elszakítva. Viszont mindegyiknek megvan a saját baráti köre, mindegyiket önmagához mérik, nem a másikhoz, és ez nagyon javukra vált. Valószínû, ha egypetéjû ikreim lennének, nehezebb helyzetben lettem volna. Így viszont szinte tálcán kaptam a megoldást, olyan egyértelmû volt, mit kell tennem. Szerencsére ilyen gond nem merült föl, hogy melyik járjon a jó tanárhoz, mindegyiknek remek pedagógusai vannak.
Sok sikert az életben és a szakdolgozathoz egyaránt!

Kedves ikres mamák!
Nekem 11 éves iker fiaim vannak, különbözõek testileg, lelkileg. A kérdést én is feltettem az iskola elõtt: együtt, vagy külön? A döntés nehéz volt, más osztályba kerültek. Miért? Mert az én kedves fiaim elkezdték felosztani az élet fontos területeit egymás között. Az egyik erõs és ügyes volt, ezért a másik meg sem próbált fára mászni, a másik okos volt, ezért az egyik nem volt hajlandó megoldani a gondolkodást igénylõ feladatokat. S még egy, a gyerekek állandóan összekeverték a nevüket. Hogy találhatnák meg így önmagukat?! Most külön osztályba járnak,azóta külön iskolába is, külön barátaik vannak,külön hobbijuk, de nagyon szeretik egymást, és nagyon szurkolnak egymásnak, ha versenyre, vagy mérkõzésre mennek. De, hogy ez csak így lehetetséges-e?! azt még én sem tudom. Mindenkinek magának kell döntenie!

SZIASZTOK!
Nekem is ikerlányaim vannak akik szeptemberben kezdik az iskolát.
Sokat gondolkodtam azon hogy egy osztályba járjanak-e vagy külön.Végül egy osztályba irattam Õket mivel két osztály indult különbözõ módszerrel és nem akartam megzavarni Õket.
Ugy gondolom az is fontos hogy egyenlõ eséllyel induljanak.Mindig a legjobb pedagógust szeretnénk választani gyermekünknek és akkor melyikük járjon a másik osztályba?
Viszont az egyéniségük jobban kialakulna ha külön osztályba járnának.
Azon is sokat gondolkodtam hogyan érinti Õket ha valamelyikük jobb képességü.Próbálom tudatositani bennük hogy nem gyõzhetnek mindig mind a ketten.
Ugy látom legjobb ha mindent velük gyerekekkel beszélünk meg és nem a fejük felett döntünk ,elvek alapján.
Nekem még az öltözködés jelent gondot.
Szeretném ha nem egyfomában járnának ,de vagy nincs ugyanaz a fazon más szinben vagy nekik tetszik ugyanaz a szin.
Néha sikerül rávennem Õket hogy mást válasszanak,
de sokszor még reggel is ugyanazt választják a szekrénybõl.

Sziasztok!

Nekem van két harmadikos lányom, egypetéjû ikrek én is sokat gondolkodtam annak idején, hogy mit tegyek.
Most úgy látom jól döntöttem, hogy egy osztályba járnak, mert egymás mellett vannak ugyan, de nem ülnek egymás mellett, nem keresik egésznap a másik társaságát, külön baráti körük van. Mégis, ha szükségük van a másikra, közel van hozzájuk.

Nem vagyok ikres mama, sem tanárnéni,úgyhogy ne vedd készpénznek, amit írok.Csak próbáltam beleélni magam a helyzetbe, nyilván rengeteg egyéb dologgal nem számoltam. Ha jól tudom, vannak ikrek, akik nagyon össze vannak nõve, én õket mindenképp szétválasztanám, hiszen elõbb-otóbb meg kell tanulniuk a saját életüket élni. Persze tenném ezt fokozatosan, türelmesen, nagy körültekintéssel.Ha azonban nem annyira szoros a kapcsolatuk, akkor nem csinálnék ügyet belõle, együtt hagynám õket. Persze próbálnám már egész kiskoruktól kezdve más hobbik, más barátok felé terelgetni, de semmiképpen sem erõszakosan.

 

A fórumban olvasható információk tartalmáért a Szerkesztõség semminemû felelõsséget nem vállal!


OVI.HU
KIEMELT HIRDETÉS
  Lotti és Maxim Montessori
(Dajka állást kínál)
Budapest
konyhás, takarító
  Csillag Pagony Családi Bölcsőde
(Egyéb munkát kínál)
Budapest
azonnal
megállapodás szerint
  Szőlőszem Óvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Nagykovácsi
angol nyelvi nevelő
Kjt-n felüli, versenyképes
  Váradi Katalin
(Babysitter)
Bp.és környek
Bármikor
1500/v.havi fix
  Gyöngyösiné Júlia
(Babysitter)
Budapest

Megegyezés szerint.
Forum
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  Montessori iskolát keresek!
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  Aludj jól gyermekem!
  Két tannyelvû általános iskola
  Nehezen kezelhetõ gyermek
  Miért nincs iskolaelõkészítõ osztály?
  Logopédus , Szenzoros integrációs terapeuta - Vác és környéke
  A mese hatása a gyermekekre
  Ikrek együtt vagy külön?
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  Asperger szindróma
  Autista óvóda
  Franciaorszagban élek
  Autista a gyerkőc?
  Ovikeresés
  Figyelemzavar - hiperaktivitás
  külföldi ovik
  Magán vagy állami??
  meleg allergia
  mit tegyek még?
  Gyermekpszichológus
  konyvek kulfoldre
  Óbudán keresek iskolát
  Ikrek
  Milyen iskolaba jarjon?
  Fóti Montessori óvoda
  Kamaraerdei Kerekerdő ovi
  Ismét váltsak vagy maradjunk?
  vírusos szemölcs
Óvónõ válaszol
  Miért nem szól, ha pisilni kell?
  Nagydolog: nem is olyan nagy dolog
  Iskolaérettségi vizsgálat
  Kistesó érkezik: család vagy óvodakezdés?
  Kisfiam retteg a szakállas bácsitól!
  Diszlexia, diszgráfia: óvodásnál miért nem állapítják meg?
  Nehéz óvodai beszoktatás
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csõstül jönnek
  Traumatizáló repülõs nyaralás
  Még az unokaöccsétõl is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülõk dilemmája az iskolakezdésrõl
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónõé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
  Muszáj beíratnom az iskolába?
  Retteg a zajoktól
  Az ovira nem akar emlékezni
  Kerüli a gyerektársaságot
  Okos, ügyes, de zárkózott
  Óvodaköteles vagy sem?
  Anya, ne hagyj itt!
  Elkezdjem a munkát vagy sem?
  Társas magány a vegyes csoportban
  Nem barátkozik senkivel
  Átlagon felüli gyermek: hogyan támogassuk?
  Óvodai visszaszoktatás
  Van helyünk, de nem a körzetes oviban...