Gyermeksziget
Az iskolaérettség feltételei
  Az iskolaérettség feltételei
Fejlesztőjátékok
  Őszi kupak lottó
  Trabi Gabi és Lurkó Ferkó - Mese és fejlesztés
  Kupak-tanács - az újrahasznosított fejlesztőjáték - Fejlesztőjátékok
  Suli nyitogató fejlesztőkártya újragondolva - Fejlesztőjátékok
  Forma lomtalanítás - Fejlesztőjátékok
  Suli-nyitogató fejlesztőkártya
  Tapintókártya - Fejlesztőjátékok
  Mi van a zsákban? - Fejlesztőjátékok
Külföldön nevelem gyermekem
  Franciaorszagban élek
  külföldi ovik
  konyvek kulfoldre
  Milyen iskolaba jarjon?
  Svájcba készülök
  Belgium - magyar babak
  LYON
  Magyarul beszelo jatekok
  Segítsetek! Kisfiával egyedül élõ anyuka kér tanácsot Tõletek ...
Szülõk egymás közt
  Fogyatékkal élõ gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlõdési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsõde
Munka - Állás
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielõtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Óvónõ válaszol
  VIDEÓK
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlõdés
Alkoss velünk!
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Farsangi jelmezek
  Húsvét
  Anyáknapja
  Dekoráció
Mesék
  Kálmán iskolába megy - Kálmán kalandjai
  Vírus Ilus szinre lép - Kálmán kalandjai
  Kálmán és a védőöltözet - Kálmán kalandjai
  Széllel-bélelt szeretet mese - Kálmán kalandjai
  Gyere haza, Krampusz! - Kálmán kalandjai
  Csoki kaland - Kálmán kalandjai
  Foci vita - Kálmán kalandjai
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces
Játékok
Játokok
Kapcsolat
  gyermeksziget@gyermeksziget.hu


Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

konyvek kulfoldre
Kedves Ovono, en is hasonlo cipoben jarok mint Olaszorszagban elo szulotarsam, de nekem nehezebb Magyarorszagra ugranom bevasarolni. Buszke voltam magamra, hogy az On altal javasolt dolgok nagy reszet mar beszereztuk, ugyhogy jo nyomon jarok. 18 honapos lanyom ert flyekonyan magyarul es angolul, de a magyart meg is kell tartani hosszu tavra.
Kerdeznem hogy ismer-e online vasarlasi lehetosegeket, illetve downloadolhato zene/mese elemeket amik konnyen elerhetoek. en hetente tobb orat toltok keresessel, es eleg szomoru az eredmeny. Ismerosok, szulok kuldozgetnek nehany konyvet, cd-t, de nem kerhetem mindig oket hogy koltsek a penzt es az idot.
Elore is koszonom valaszat.


Kedves Anyukák!
Kb. 60.000 kötönyi könyvem van és speciális igényeket is ki elégítek amennyiben megkeresnek problémáikkal, igényeikkel. Jelenleg még online áruházat nem üzemeltetek de magam is nevelek egy gyermeket és rengeteget dolgozunk. Amennyiben van konkrét elképzelés vagy legalább valamilyen jól belátható értékrend, szerintem ezt kellene becélozni. Mese hangkazetták bakelit lemez, video és dvd is rendelkezésre áll. Engem itt érhetnek el amennyiben igénylik: Email: vonwolf2011@gmail.com

Kedves Anyuka!
Az interneten olvastam,hogy keres magyarnyelvû gyerek könyveket,vagy online hozzáférést.
Egy párat fel tudok sorolni:Mondoka.lap.hu,
Gyerekkönyv.lap.hu
Könyvesbolt.lap.hu ezen belül Német online üzletek/Hungarian-Books.com,itt lehet könyvet onlain rendelni.
Ha itt szétnéz, remélem megfelelõ könyveket talál majd.
Üdvözlet Magyarországról:
B.Melinda

Hello mindenkinek
Mér rége volt az utolsó hozzászólás és az én helyzetem egy kicsit más is. Olaszországban élek, de nem a saját gyerkõcõmmel hanem mint gyereklány vagyok itt, két gyerekhez. De a problémám ugyanaz. Ugyanis az anyuka kérésére a kicsit magyarul tanítom és beszélek vele. Ez szép és jó de rajtam kívül nincs a környezetben senki aki ezt beszélné és értené. A kicsi már mindent ért 2 éves és 5 hónapos, de alig beszél. Erõsebb a német nyelv, mert én dél- tirolban vagyok és itt ez az anyanyelv... de mindegy ha vlkinek van ötlete azt szívesen fogadnám.Könyvek, mesék versek és énekek nagyon tetszenek neki és fújja is 2-3 alkalom után, de néha magában fordítja és németül jön vissza... Szóval néhány ötletet szívesen vennék gyakorló anyukáktól, mert én csak ovónõ vagyok otthon Magyarországon és itt meg gyereklány. csillibilli112@fremail.hu

Sziasztok!

Most jottunk meg Mo-rol. Kislanyom ott lett negy eves. Hat a tobbi gyerek akivel jatszott szepen megtanult angolul, bar a masodik heten mar Isa is beszelt. A legrosszabb az volt hogy folyton raszoltak a felnottek hogy magyarul beszeljen, erre bedugta a cumizos ujjat a szajaba es elhallgatott. Aztan az anyunal meg mondta am, produkalta magat magyarul. Es azota is beszel velem magyarul.

Eroltetni, levontam a mostmar gyakorlati kovetkeztetest is, nem lehet. Ha szuleitek nem beszelik a nyelvet (vagy a gyerek nem jon ra hogy beszelik), akkor szerintem konnyebb dolgotok lesz, mert a nagyi az fontos. sajnos nalunk Isa rajott amsfel eves koraban hogy AI beszel angolul, es utana mar nem torte magat.

Na, most ennyi. irjatok a tapasztalataitokrol, ha van idotok!

Koszonettel,

Muranyi Eszter, VA USA.

Kedves Dora! Talàn hasonlò cipoben jàrunk. En is Olaszorszàgban èlek (juniusig Firenzèben, azòta Abruzzoban), fèrjem olasz ès kèt csemetèmmel szuletèsuk ota kuzdom. Ugy dontottek (Aron 22 honapos ès Anna 3 ès fèl eves), hogy nekik “ciki” nem olaszul beszèlni. Pedig èletmodunk, szokàsaink (jòban vagy rosszban) gyakran eltèrnek a konformitàstol. Bar lehet, hogy pont ezèrt. A gyerekek nem nagyon szeretnek kilògni a sorbol, “màsok” lenni, furcsan viselkedni. Anna lànyom az idèn kezdett oviba jàrni, ahol a kotèny (il grembiulino) nem kotelezo es en ennek roppant orultem, de o ragaszkodkodott hozzà s meg kellet vennem neki azt a ronda rozsaszin fèligmuszalas rongyot. De boldogan megy vele a baratnoihez, mert persze nekik is olyan van. Szerintem a nyelvvel ugyanez a helyzet. Majd’ 4 ève nyomom neki a magyart (mert mèg pocaklako koràban keztem), s kozben 40-szer mondtam, hogy feladom, semmi èrtemle, “fatica sprecata” de aztàn mègis folytattam, mert makacs vagyok s mert anyàm megfenyegetett, hogy elobb-utòbb kikozosit (bar o beszel olaszul tehat elvben semmi komunikacios problema az unokaival)… s azt hiszem megerte. Erteni mindig is mindent megertett, meset magyarul olvastam fel, rajzfilmet is szivesen nez, de az iden nyaron, 3 es fel evesen (!) elkezdett spontànul igennel-nemmel felelni, elmondja nekem a szineket magyarul, aztan mondja, hogy olaszul meg maskepp vannak. Tehat nem keveri a ket nyelvet (sot 3-at, mert most az abruzzoi tajszolàssl is szembesult, ami valòjàban egy kulon nyelv), de meg nem kepes egy egyszeru Magyar mondatot osszehozni. De bizom benne, hogy elobb-utobb sikerulni fog neki. Talàn egy 3-4 hetes magyarorszagi ovodai kornyezet jot tenne neki majd valamikor a jovo nyar tajan. Ha valakinek van hasonlo tapasztalata, nagyon kèrem irja meg. A kicsi fiam megcsak 22 honapos ès nem nagyon beszedes (9 honaposan mar jart de mindjart 2 eves es meg nemigen beszel). Nem is nagyon eroltetem. A lenyeg, hogy mindent megert, s az olasz papàt „apà“-nak szolitja es mondja neki, hogy „deje“ (gyere), en meg màmmà vagyok es az olasz nagymamatol „ammà“-t (almàt) kèr...
Dora, ha kedved van, nyogodtan irhatsz (persze màs is, foleg Olaszorszagban elo anyukak): eniko.lorinczi@libero.it
Sziasztok, Eniko
PS. Nagyon jo ez a forum, a tegnap fedeztem fel.

UTOIRAT:
A telefonos fiaskon ne akadj ki. Es foleg ne szegyelld hogy forditanod kell. TEljes bemerules kell a gyereknek, es foleg legalabb egy nap, hogy valtani tudjon. NEha meg nekunk felnotteknek is nehez.

Remelem a latogatas sikeres lesz!!!!! Jo szorakozast!

Kitartas! Ez legyen a jelszavunk szerintem, mert konnyu feladni.

Latod, anyukaddal muszaj volt magyarul beszelni, es hasznalt. Nalunk is ez volt/van.

Az en kislanyom eleg palocos tajszolasban beszel, az ö meg ü meg á meg é nem igazan sikerul. De beszel. A BACSI szo egesz sokat fejlodott az elmult harom honapban. Ha passzivan is, de fejlodjon a nyelv. Aztan majd osszeszedik magukat a lurkok ha Mo-ra menve senki nem erti oket ha nem magyarul beszelnek.

Kar hogy a Nintendo videojatekok nem kompatibilisak. Ugyhogy majd PC jatekokkal ejlesztjuk meg a gyereket. Van olyan amit jonak talaltatok? 4-5 eveseknek valot?

Jaj, mi Februar 2-an megyunk Mo-ra. Mar alig varom!

Sziasztok! Eszter

Boccs Eszter!
Csak most olvastam a nekem szóló válaszod.
Azóta eltelt egy jó év. A kislányom rengeteget fejlődött. Nyáron Anuykámmal volt majdnem egy hónapot és ez nagyon sokat jelentett, a magyar nyelvtudása sokat fejlődött. Aztán Anyu hazament és megint nagyon háttérbe szorult a magyar nyelvaz olasz mellett, de igyekszem nem feladni. Én is észrevettem, hogy sokkal többet tud, mint amit én otthon hallok tőle. A mese olvasás szerintem gazdagítja a szókincsét és váratlan pillanatban előáll addig nem hallott szavakkal. A kiejtése nem túl jó, főleg az ő és ű betükkel van baj. Nem tudom, hogy tanítsam meg rá. Sokat ismételgetek, mondókákat mondok neki, amiben sok ilyen betű van. Talán majd kinővi? A magyarországon élő gyerekek sem beszélnek sokszor teljesen jól, nem?
Kitartás mindenkinek. Üdv: Dóra


Szia Eszter!

Draga toled, hogy igy érdeklodsz! Orulok, hogy nektek jol mennek a dolgok! En ezt annyire nem mondhatom el magunkrol. Azt se tudom hol kezdjem...
Mint minden leleményes szulo, én is megprobalok taktikazni. Neki csak én vagyok, aki magyarul beszél. Kozben az apja, a dadaja, a gyerekek és mindenki mas franciaul beszél hozza. Mar azt is észre vettem, hogy tudna o beszélni hozzam magyarul, de nincs "kedve". Csak annyit tudok taktikazni, hogy most egy kis ideje megrogzotten nézi a "Némo nyomaban" rajzfilmet mind2 nyelven. De persze én csak magyarul nézetem vele. Igy nem csak tolem hall magyar beszédet. De még ez is édes kevés... Persze valtozatlanul nézi a francia "hétkoznapi kis" meséket, de magyart nem. Tudom, hogy ez csak jo neki, ha ilyen lazan megtanul 2 nyelvet, de akkor is... Nekem elég rosszul esik, amikor minden irant csak ugymond franciaul érdeklodik. Pl, csak a francia megfelelojét probalja helyesen kiejteni vagy arra emlékszik hamarabb stb. A magyarral nem is torodik. Legalabb is abszolut nem gyakorolja. Ez normalis? Meg az, hogy engem ez ennyire elszomorit? Nincs magyar kornyezete, akik egy kicsit rahatnanak vagy hogy talan tobb kedve legyen beszélni. Persze ha beszélunk telefonon a csaladommal csak franciaul beszél. Erzem, hogy vmit nem jol csinalok. De nincs otletem.
Voltunk a minap tropikariumba és mindent franciaul sorolt fel. Hiaba mondtam mi az magyarul... semmi. Pedig megérti szépen a magyar beszédet is.
A csaladom is eléggé el vannak szomorodva, hogy tolmacsolnom kell. Majd novemberben jonnek egy kis idore. De szerintem még igy sem fogja a kis pocok hasznalni a magyar tudasat.
Természetesen nem adom fel soha. Az ad egy kis reményt, hogy megérti amit mondok és latom rajta, ha akarna talan beszélne is. De ugy érzem, ha most valami modon nem csinalok neki kedvet, akkor ezt elbuktam.

Tényleg orulok, hogy nektek "sikeretek" van. Csak igy tovabb! Meg annak is orulok ha néha irsz! Sok erot adsz vele!
Ha jobb szeretnél e-mailt irni itt a cimem:
reka-n@hotmail.com

Puszi nektek és tovabbi sikereket!

Rekam,

Most jottunk haza egy szulinapi partirol ahol 6 masik magyar szuloju amerikai gyerek volt, 2-4.5 evesig. Jo tanulsag volt. Edes gyermekem olyan szepen kommunikalt foleg magyarul, pedig csak 4-5 orat volt veluk. BEcsuszott egy-egy angol szo, de a tobbieknek is. A megrogzott "this is mine!!!!!!!!!!!!!!!!!" (ez az enyem), termeszetesen angolul jott elo, HA HA HA. De a kerem szepen, gyere ide, a lufi, a labda, a vonat......nagyon meg voltam illetodve. Es azon a delutanon sokat tanultam en is.

Neked hogy megy? Irj!


Rekam, nagyon skizofren a gyereknek a ket nyelv, es azt se felejtsuk el hogy ha kihasznalhatja a panikot, akkor ki fogja!!!!! A cica band-aid, megyunk a store-ba, es hasonlo keveresek nalunk is vannak. En turelmesen visszakerdezek magyarul. A baratnom, aki nemet es a ferje meg amerikai, 6 eve beszel egyfolytaban, rendithetetlenul a geyrekevel nemetul, es a kislany kizarolag nemet gyerekekkel hajlando nemetul megszolalni.

En ugy oldom meg hogy kizarolag magyarul beszelek vele. Az egyetlen kivetel talan a fegyelmezes, mert azt 5 honapos kora ota Isabel angolul tanulta meg. Amerikai kornyezetben ha keveri, es latja hogy nem ertik, automatice tud valtani. Ha megvan a magyar tudasa, Magyarorszagon el fog boldogulni.

Ne hagyd hogy felorolje az idegeidet. Amig te kitartasz mellette es nem adod fel, pl ha egyedul vagytok csak magyar mesekonyvet lasson, teged hallgasson, meg fog jonni az eredmenye. Nem lehet eroltetni mert megmakacsoljak magukat. En kb ket honapja minden este felajanlom, amikor kivalszatotta a meset, hogy angolul vagy magyarul olvassam. Kb egy honapja magyarul keri. Addig kizarolag angolt volt hajlando hallgatni elalvaskor.

Varni kell Isa 3.5 eves most, masfel eve majdnem feladtam. De rajottem nem erdemes. A gyereknek a ketnyelvuseg munka. Es nekunk kell kitartani.

Ha a kutyat mondja magyarul, vidd el az allatkertbe papa nelkul. Szerezzetek DVD-t, vagy vidd el hetente egyszer magaddal ugy hogy ott csak ketten vagytok. Es magyarul.

MEg egy tapasztalat. Nalunk most tort ki a szamitogepes jatekok korszaka. Vannak magyar jatekok, meg a weben is. Es ha a gyerek azokba szeret bele, a nyelv is fejlodik. Foleg amig ra nem jon hogy manipulaltuk, HA HA HA

En most lehetek magyarok kozott, igaz az egyik baratnom masfel, a masik harom oranyira lakik. Viszont havonta egyszer nagyon megeri a dolog. A gyerekek legjobban a gyerekektol tanulnak. Nektek nincs ilyen lehetoseg? Vagy olyan csaladot keresni akinek az egyik szuloje mas nemzetisegu, ha nem is magyar?

Ketevesen mi sem voltunk ezen a szinten. Sot! Az en gyerekem ketevesen fele akkora szokinccsel rendelkezett mint a tobbi keteves. Se angolul, se magyarul nem igazan szolt sokat.

Na, osszefoglalva, ne add fel. Magyarul magyarul magyarul beszelj hozza. Ha elmentek egy honapra Magyarorszagra (egy het alatt nem fog hozzaszokni), hamar ra fog jonni hogy senki nem erti meg.

Az utolso ervem, es az neha segit, hogy az edesanyad nagyon megsertodne ha feladnad!!!!!

Irj majd hogy mennek a dolgok. Nem egy fenekig tejfel, de ha belegondolsz hogy 10 ev mulva milyen jo lesz neki ha elmehet MO-ra vakaciozni, megeri.

SOKSOKSOK SIKERT!!!!!! (Es ahogy Pesten mondanak...HAJRA MARI NENI!)

Szia Eszter!

Koszonom a kedves biztatast! A magyar mesék helye a kislanyom top listajan még mindig nem ment feljebb... talan csak lejjebb. Viszont ami kezd picit aggasztani, hogy kezdi keverni a franciat a magyarral. Sot, ha az apja elmond neki valamit franciaul, akkor azt magyarul nem akarja tolem elfogadni. Csak a kutyat mondja magyarul. Voltunk most nyaron Pesten a csaladomnal és veluk is csak franciaul beszélt. Nem tudom mi fog kisulni ebbol... :(

Réka

Sziasztok,
Lattam sokan kerestek magyar nyelvu konyveket.Ime egy hasznos cim, ahonnan rendelni is tudtok es elojegyzest is csinalnak. Mi mindig innen rendelunk mindent, ha kell.
www.pannonia.ca email cime:info@pannonia.ca
tel: 416-966-5156
Ha kersz ingyenes katalogust is kuldenek.

Emese

.

Reka,

Ne keseredj el. A gyereknek valoszinuleg a francia lesz (ha meg nem az) a dominans nyelve, de nem azt jelenti hogy a magyarra fujni fog. Az en lanyom 3.5 eves, es tiz amerikai rajzfilmet megnez mielott kerne a Susu-t vagy a Mazsolat. En este magyarul olvasok neki, meg az angol kepeskonyveket is. Ha magyarok koze megyunk, olyan szepen elbeszelget, pedig otthon folyton nekem angolul valaszol.

TARTS KI es ne add fel. Es az eredmenyt probald meg nem a gyerek mindennapi, szuk csaladon beluli kommunikaciojan lemerni.

Eszter (Norfolk, VA USA)

Sziasztok!
En Parizsban élek a 2 éves kislanyommal és a parommal, aki francia. En csak magyarul beszélek hozza, a parom csak franciaul. Mindent megért és szépen valaszolgat is és nem keveri a dolgokat. Néha hozzam franciaul szol, de leginkabb magyarul. Ami kicsit neheziti a babank dolgat, hogy mivel én nem beszélek olyan jol franciaul ezért mi a parommal sokszor angolul beszélunk egymas kozt és a baba nem érti mit halandzsazunk. Az érdekesség meg az, hogy a baba jobban végig uli a francia nyelven beszélo meséket mint a magyart. Nekem is van egy szép gyujteményem magyar rajzfilmekbol, de hiaba... Mar sajat magatol kicseréli, vagy ha nem éri el a kiszemelt DVD-t, akkor szol. De nem adom fel. Ha kell végig ulom vele a magyar rajzfilmet, csak nézze. Szivesen leveleznék magyar csaladokkal, akik Parizsban élnek. De az se baj ha mas orszagban él.
Koszonom: Réka

Jo napot mindenkinek. Erdeklodnek,m kiprobalta-e valaki hogy a buvospad konyvek kompatibilisek-e a kulfoldon arult szerkezettel, vagy forditva?

Koszonom,

Eszter

Dora!

Az en kislanyom ugyanigy van. Az angol a dominans nyelv nala (nalatok az olsz), de ez teljesen termeszetes. En arra jottem ra, hogy nem szabad feladni. Magyarul kel hozza beszelni. Az en kislanyom 100%-ban erti amit mondok, es csodak csodajara, ket honapja, elkezdett egyre tobbet magyarul is mondani. A fegyelmezes es a kozossegi envelessel kapcslatos dolgokat azt en is angolul nyomom, mert ugy erti. Kicsit megkavarja a mi fejunket, de a gyereket nem izgatja a dolog.

Nekunk vannak magyar latogatoink, edesanyam eljon par honapra, megyunk Magyarorszagra, es a gyerek rajon hogy ott csak ugy ertik meg. HA ehhez kiskoraban hozzaszokik, nem hiszem hogy gond lesz kesobb.

Irj hogy mik a fejlemenyek.

Eszter, Norfolk VA USA

Sziasztok!
En Angliaban elek Londonban,es babat varok.Szeretnem,ha a gyerek megtanulna tolunk magyarul,es az oviban majd a tobbiektol megtanul angolul.
Szeretnek levelezni itt elo magyar kismamakkal,hogy tapasztalatokat csereljunk,es baratkozzunk.
Varom valaszokat a :zs.gere@freemail.hu-ra.
Koszi.Dorina

Fantasztikus ez a forum, mar honapok ota valami ilyesmit keresek! En is kulfoldre szakadt hazank lanya vagyok. A kisfiam 7 honapos, a ferjem Bulgar, es Los Angelesben elunk. Mar beszereztem egy csomo konyvet, es magyar rajzfilmet, de nagyon izgulok hogyan fog a csemete 3 nyelvet megtanulni! En csak magyarul beszelek hozza, a ferjem bulgarul es hamarosan megy bolcsibe ahol ugye angol a nyelv. Ha barki esetleg Los Angelesben kuzd hasonlo gondokkal legyszives irjon!
A konyveken, dvd-ken kivul meg mit javasolt az ovono?
Koszonettel: Kati

 

Következõ 20

A fórumban olvasható információk tartalmáért a Szerkesztõség semminemû felelõsséget nem vállal!

 

Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola
(Borsod-Abaúj-Zemplén megye)

Petőfi u. 1-3., 3752 Szendrő

Intézmény típusa: Állami fenntartású Általános Iskola

- Templomdombi Általános Iskola
(Pest megye)

- Szárcsa Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

- Bolyai János Katolikus Általános Iskola
(Borsod-Abaúj-Zemplén megye)

- Kiskunlacháza-Áporka Általános Iskola és EGYMI
(Pest megye)

 

Superkids Óvoda
(Budapest II. kerület)

1021 Budapest, Völgy u. 1-3.
Tel.:      1/3943815
Fax:      1/3943858
info@superkids.hu

- Zölderdõ Óvoda
(Budapest XII. kerület)

- Református Általános Iskola és Óvoda
(Pest megye)

- Rédei Móra Ferenc Általános Iskola
(Komárom-Esztergom megye)

- Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
(Fejér megye)
KIEMELT HIRDETÉS
  Telki Zöldmanó Óvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Telki
óvodapedagógus
pedagógus bértábla+egyéb kiemelt anyagi juttatások
  Telki Zöldmanó Óvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Telki
óvodapedagógus
pedagógus bértábla+egyéb kiemelt anyagi juttatások
  Prücsök Otthon
(Dajka állást kínál)
Budapest
dajka
megegyezés alapján
  Virágos Gyermekkert
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
óvodapedagógus
bértábla feletti
  Jankó Alexandra
(Babysitter)
Budapest
H-P 16-21 , Sz-V egész nap
1500-2500
Forum
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  hármas ikrek
  mit tegyek még?
  A mese hatása a gyermekekre
  Franciaorszagban élek
  Aludj jól gyermekem!
  Nehezen kezelhetõ gyermek
  Miért nincs iskolaelõkészítõ osztály?
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  Montessori iskolát keresek!
  Két tannyelvû általános iskola
  Logopédus , Szenzoros integrációs terapeuta - Vác és környéke
  Ikrek együtt vagy külön?
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  Asperger szindróma
  Autista óvóda
  Autista a gyerkőc?
  Ovikeresés
  Figyelemzavar - hiperaktivitás
  külföldi ovik
  Magán vagy állami??
  meleg allergia
  Gyermekpszichológus
  konyvek kulfoldre
  Óbudán keresek iskolát
  Ikrek
  Milyen iskolaba jarjon?
  Fóti Montessori óvoda
  Kamaraerdei Kerekerdő ovi
  Ismét váltsak vagy maradjunk?
Óvónõ válaszol
  Nem akar szerepelni
  Könnyes beszoktatás
  Beszoktatás miatti megrázkódtatás
  Nem akar beszélni és a beszoktatás is nehezen megy
  Melyik kezével írjon?
  Eleven, fegyelmezetlen, a szabályokhoz nehezen alkalmazkodik
  Miért nem mondja, ha tudja?
  Ez így nem fog menni!
  Miért nem szól, ha pisilni kell?
  Nagydolog: nem is olyan nagy dolog
  Iskolaérettségi vizsgálat
  Kistesó érkezik: család vagy óvodakezdés?
  Kisfiam retteg a szakállas bácsitól!
  Diszlexia, diszgráfia: óvodásnál miért nem állapítják meg?
  Nehéz óvodai beszoktatás
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csõstül jönnek
  Traumatizáló repülõs nyaralás
  Még az unokaöccsétõl is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülõk dilemmája az iskolakezdésrõl
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónõé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
  Muszáj beíratnom az iskolába?
  Retteg a zajoktól
  Az ovira nem akar emlékezni
  Kerüli a gyerektársaságot
  Okos, ügyes, de zárkózott