Gyermeksziget
Szülõk egymás közt
  Fogyatékkal élõ gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlõdési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsõde
Munka - Állás
  Hirdetés kiemelés
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielõtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Fejlesztõpedagógus válaszol
  Fejlesztõpedagógus válaszol
Óvónõ válaszol
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlõdés
Alkoss velünk!
  Anyáknapja
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Farsangi jelmezek
  Húsvét
  Dekoráció
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces


Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

Gyerekzsúr
Kedves Anyukák, Apukák!

Ötleteiteket szeretném kérni óvodás babazsúr szervezéséhez, hogy kellemes, tartalmas idQtöltés és szép emlék maradjon minden kisgyermeknek és fiamnak az elsQ szülinapi bulija. Hány gyereket érdemes meghívni, szüleik is maradjanak-e ott velük vagy csak a gyerekek, milyen zenéket szerezzünk be elQtte, milyen ételekkel, dekorációval készüljünk. Milyen programot, játékokat kínáljunk a meghívott gyerekeknek, hogy jó hangulat legyen és ne unatkozzanak, meg unalmukban ne rongáljanak, ne verekedjenek, stb. Milyen idQpontban szokás tartani: lehet-e szombat délelQtt vagy hétköznap délután, hiszen a legtöbb családban a szombat délután meg a vasárnap rokoni, baráti összejöveteleké, amibQl nem szeretnénk kiszakítani a gyerekeket? Milyen buktatói lehetnek egy gyerekzsúr sikerének, ami kivédhetQ, ha elQre gondolunk rá? Tudtok-e szép verset ajánlani névnapi, születésnapi köszöntéshez? Milyen ajándékokat érdemes vinni?

Tapasztalataitokat, tanácsaitokat nagyon várom, és elQre is köszönöm! Lívia


Sziasztok!

Zsúrok lebonyolításához ajánlani tudnám a Gyereksereg Party Szervizt! :)

www.gyerekseregparty.huAnnyi gyermeket érdemes meghívni, ahányan elférnek leülve az asztalnál, illetve kb. 15-20 m2 a programok levezetéséhez. Bár óvodás korú gyerekek szeretnek futkározni, ha szervezett programon vehetnek részt, akkor kis helyen is elférnek. A szülõk nem feltétlen szükségesek egy bulin. Általában csak az elsõ 10 perc érdekli õket, aztán elkezdenek beszélgetni egymással, ami viszont a gyerekek programját zavarja meg, és még inkább zajongnak, hogy túlkiabálják a felnõtteket. Zenét tekintve mindenféleképpen pörgõs, dallamos zenét válogassunk! Óvodás korú gyerekek szülinapi zsúrjára érdemes rajzfilmzenéket válogatni. Feltétlen szerezzük be az Alma együttes gyorsabb számait is! Dekoráció: lufi, szerpentin minden mennyiségben:) A csapatjátékoknál nincs jobb, fõleg, ha zenét is játszunk alatta, sõt a zenés játékokat kedvelik a legjobban(székfoglaló, szoborjáték, stb) Hétköznap délutánokat nem kedveli senki. Biztos, hogy kevesebben jönnének el a szülinapi zsúrra, mint hétvégén. Szombat délután többen ráérnek, mint vasárnap. A délelõttökkel sincs semmi gond. Buktatói elég sok van, ami a legfontosabb, hogy feltétlen készüljünk fel elõre a tortával, zenével, ne húzzuk az idõt a terítéssel, és a torta tûzijátékkal! Ha már leültettük õket az asztalhoz, akkor menjen a zene és a torta felszolgálása. A játékok között ne hagyjunk szünetet, folyamatos, megszakítás nélküli, pörgõs játékokat vezessünk le!
Emi animátor

Keresd a kölyökzsúr oldalát a neten. Mindenféle témaparti leírás található, ötletek mikorra érdemes idõzíteni a bulit és még egy ingyen letölthetõ parti útmutatót is találhatsz az oldalon. www.kolyokzsur.fw.hu

Keresd a kölyökzsúr oldalát a neten. Mindenféle témaparti leírás található, ötletek mikorra érdemes idõzíteni a bulit és még egy ingyen letölthetõ parti útmutatót is találhatsz az oldalon. www.kolyokzsur.fw.hu

Sziasztok! Lányom 7 éves és most szeretnénk neki egy kisebb szülinapi bulit szervezni otthon. Nagyon szereti Aranyhajat, tudtok valami ötletet adni, hogyan kezdjek neki a szervezésnek: Köszi Anita

sziasztok
kb 100 gyerekpartyt szerveztem eddig. a saját négy csemetémnek, míg fel nem nõttek, utána pedig a munkám keretében másoknak.
szeretném megosztani mindezt valahogy a neten.
keresem a lehetõséget
blog, honlap?
egyelõre elakadtam....

Sziasztok,

a "Mese Habbal Zsúrszervíz" elérhetõségét valaki meg tudná adni?

köszi,
Lilla

Kedves olvasók!
Mi barátnõmmel tavaly keztük ezeket a zsúrokat csiálni. azzal a külömbséggel, hogy nem kötöttük névnaphoz, és szülinaphoz! A nyár hosszú és le akartuk kötni õket olyan programmal ahol részt vehettek a barátaik is. Olcsón hoztuk ki a bulit, de mégis jól érezték magukat a lurkók. Bevontuk a gyerkõcöket is a programkitalálásban.
Olyanokat mit: Fõttojás vivés kanállal, kötélhúzás, csokievés hátratett kézzel, akadáj verseny, tárgyak felismerése bekötött szemmel, fûszerek felismerése bekötött szemmel, kukoricapufi evõ verseny, szék verseny, rajz verseny, és a végén arcfestés otthoni anya kozmetikumaiból stb...
Idén is tervezzük és már hozzá is fogtunk a listához! De mivel lassan kifogyunk az ötletekbõl így kérném az olvasókat küldjenek ötleteket. angi2005@freemail.hu-ra. 4-14 éves korig!

Kedves lelkes Anyukák Apukák!!

Azért írok ezen az oldalon, mert hétvégén tartottuk kislányunk 4. szülinapját és mint lelkes, gyermekének meglepetést szerzõ szülõk lévén gondoltunk egy nagyot! Lányunk odavan a bohocokért, nosza nagymamival összefogva ezt kapja a zsúrra, jöjjön el hozzá egy bohóc. Intermeten kiválasztotam a GYEREKZSÚR.HU ról a megnyerõ bohóclányokat (pasiktól jobban megilletõdik lányunk, ezért gondoltam nõkre)és telefonon, emailban egyeztetve NIKOLETTEL megbestéltünk mindent! Eljött a nagy nap, egy órával elõbb becsönget egy öreg pasi, kézenfogva az 5éves fiával,modja õ a bohóc!!!!Egészen pomtosan GÉZU BOHOC!Nem szaporítom a szót, a mûsora katasztrófa volt, a jelmeze egy sapka, kantárosgatya volt, a fia két vendég kisfiút megvert, ettek-ittak majd több pénzt akart volna mint amiben a fönökével megállapodtam!!!KÉREK MINDENKIT EZEKET A LÉHÛTÕ,CSALÓKAT NEHOGY MEGRENDELJE!GYERMEKEM ZSÚRJÁT ILLETVE AZ ÉN KEDVEMET ELRONTOTTÁK, MÁSRA SE VOLTAK JÓK!!!
Egy imádott gyerekének jót akaró anyuka

Segítség! 13 éves a fiam, nagyon érdeklõdik a matematika és a reál tárgyak iránt, és a bulijára hasonszõrûeket szeretnénk meghívni. Valami ötletet szeretnék, mit csináljak velük, valami fejtörõs játékot, de hogy foglalkoztassam õket 2-3 órán keresztül? Ezek már nem gyerekek, hanem kisfelnõttek, nem szeretném, hogy "cikis" legyen a szülinap.
Júlia

A hatodik szülinap!

Mi most szerveztünk meg fiamnak a hatodik születésnapjára egy gyerekzsúrt. 12-en vettek részt (egy-két testvér is jelen volt), fiúk-lányok, vegyesen. Nagyon féltem az otthon-rendezéstõl, meg hogy az ördögfiókákat mivel kötöm le, ezért hívtam egy csapatot (Mese habbal zsúrszervizt), akik régebben barátnõm lányának egy hamupipõke zsúrt tartottak.
Rendelkezésükre állt a nappali és a kert, amit nagyon szépen feldíszítettek. Maga a parti csodásan sikerült, csomó kreatív ötlettel és játékkal tették felejthetetlenné a zsúrt.
Volt kalózok toborzása, kalóz zászló felvonás, hordós játék, egyszóval végig szuperül lekötötték a gyerekek figyelmét, az én feladatom egyedül az etetés maradt. A sok játéktól alig jutott idejük az evésre, pedig szendvicseket, pogácsát is készítettem, de zömében csak a chips és az üdítõ (icetea) fogyott.
A parti 3 órán keresztül tartott, a végén alig akartak hazamenni a gyerekek, a fiam nagyon örült, hogy ilyen bulival "villoghatott" a barátai elõtt. Alig várja a következõt! Sziasztok, Anikó

Kedves Lívia!
Én már túl vagyok egy gyerekzsúron. Pont egy éve májusban akkor 6 éves volt a lányom( most jön a második zsúr). Én névnapi zsúrt tartottam pontosan azért mert a szülinapja nov. végén van, és semmi képp sem akartam benti bulit. Mindenkinek ezt javaslom aki teheti, hogy inkább kinnt mint bennt. Bennt vigyázni a bútorokra, hifire, vázákra ... stb. az idegölõ, biztosan lesz aki meg akarja nézni mi van a szekrényben, tuti lesz aki lecsokizza az ülõgarnitúrát, vagy a polc mögé beönti az üdítõt. Csak bevállalós szülõknek javasolt.
Nálunk 8 gyerek volt meghívva, szigorúan szülõk nélkül, ugyanis melyik szülõt hagyod ki, ha meg mindet meghívod akkor róluk is gondoskodni kell, arra már nem lesz ideged, ja és szép lassan jönnek majd a javaslatok, hirtelen majd mindenki okos lesz, arról nem beszélve, hogy a gyerekek is jobban fegyelmezhetõk, ha nincs ott az anyjuk.

Az udvarunkon van egy füves placc ott ment a buli.
Van két hinta és egy gyûrû. Extrának annyi volt, hogy a férjem összeeszkábált még egy ilyen drótköteles csúszó függeszkedõt - biztosan láttatok már nagyobb játszótereken. Kb. 10 m hosszan ment egy drótkötél, embermagasságban, rá egy csiga azon egy db rúd, abba kapaszkodik a gyerek, lábak fel és végigcsúszik a drótkötélen. Nem volt nagy beruházás, és imádták olyan fegyelmezetten álltak sorba mintha paracsoltam volna.
Amikor megunták volt egy-két vizibomba, azzal kergetõztek, mikor jött egy kisebb szünet akkor bedobtam a kaját - pizzát rendeltem, volt ilyen is olyan is, meg csináltam sütit + rágcsálni valók, üdítõ és ennyi. Nem is nagyon akartak enni, nem érdemes ebbe nagy energiát fektetni. A végén volt tombola amit elõzõ nap állítottunk össze, és a bulin a lányom húzta ki. Ez is bejött nekik.
A meghívóban gondosan rögzítve volt, hogy 15.00 - 18.00 óráig tart, így 6 órakor szépen mindenkiért jöttek.
Nagy dekoráció sem volt, csak lufik, amibe konfettit töltöttem, így amikor kilukasztották rájuk hullott. Nagy sikere volt.
Szerintem bohóc és ilyesmi szükségtelen, talán kisebbeknek poén.
Remélem tudtam segíteni ez volt nálunk tavaly. Most jó lenne valami exta új ötlet ha tudtok osszátok meg velem.
Most hallottam a Limbó hintózást még az sem rossz ötlet. Betenni a Limbó Hintót a Hungáriától és átmenni a léc alatt.
Köszönöm: Kriszta

Kedves Lídia!

jó ötletnek tartom hogy szervezel egy ilyen zsúr.Én is szerveztem a lányomnak mikor még két éves volt.hát igen..és nagyon jól sikerült.Én sok kis aprósággal készültem pl: gyurmázás ezeket az ovisok már vízfestékkel ki is tudják festeni és az sem baj hogy ha maszatosak lesznek(szólj a szülõknek hogy a gyerekeknek hozzanak játszós ruhát)meg ezután jöhet az is hogy befested a kezüket lábukat és lenyomatokat készítetek egy jó nagy csomagolópapírra. Én még töltöttem le a netrõl kifestõket,kinyomtattam és vettem 4 csomag zsírkrétát (nagyon olcsó kb60ft/cs) és közösen leülve színeztek majd jutalmakat adtam.A zenét illetõen mi a az én régi kazettámat hallgattuk a Tini Dal-t. biztos ismered(moncsicsi, pancsoló kislány stb.) Nos az étel hát igen ez nehéz mert minden gyerek csak tortát akar. de szerintem egy nap nem is baj:)
mellé persze egy két rágcsálni való mehet nyugottan meg egy pár szendvicset is csinálhatsz ha tényleg éhes lenni valaki de nem nagyon fog fogyni, bár a nutellás szendvics a kedvencük.
dekoráció: lehet kapni kis csomagokban szülinapi sípokat és kalapokat ennek kb.800 forint csomagja és 4 személyes de nagyon ötletes bár nem sokáig tartják a fejükön de a síp meg a duda tetszik nekik. és sok lufit kell fújni!!!
én örültem ha marad a szülõ mert sok segítséget adtak és persze nem árt ha figyel valaki a gyerekekre még én a konyhában vagyok stb. jobb ha maradnak ha nem is mindenki de egy 10 fõs csoportnál rajtad kívûl még 2 el kell.
tartsd szombat délután alvás után.nem sok bulira járnak a gyerekek és ezt a családok és a rokonok is megértik nem lesz gond belõle.
ennyit tudtam segíteni remélem ebbõl is fel tudsz7 használni pár dolgot:)
hupsz meghívót ne feledj csinálni!

Még nem tartottunk zsúrt, mert 5 éves most a lányom, két hete volt a szülinapja és kicsinek tartom hozzá.De én úgy kezdenék hozzá, hogy kit összeírnám kiket szeretnénk meghívni és korlátoznám a meghívottak számát, aszerint, hogy mit bír el a lakásom./ hány wc van, hányan tudnak egyszerre enni, mekkora az a hely, ahol játszhatnak /Kikérdezném a meghívott gyerekek szüleit, arról, hogy vajon az õ gyerekeik vettek-e már részt zsúron, mert az nagyban befolyásolja, hogy maradjon -e anya v. apa is ott.Azt is megkérdezném, hogy ételallergiája van-e a gyereknek, mert csúnya dolgokat lehet kivédeni.Ez fontos!!!!!A délelõttöt nem ajánlom, mert egy hétvégi reggeli indulás nyugalmát szerintem nem szeretik felcserélni az emberek azzal, hogy akkor is menni kell vhova idõre, meg nagy gondot vennél a nyakadba az ebéddel vagy azzal, hogy nálatok mindenfélét esznek, otthon meg majd nem.Én biztosan a péntek vagy szombat délutánt választanám, az a legkevésbé macerás. aki el akar jönni, mert a zsúrt választja, azt nem szakítod ki sehonnan.És fontos, hogy kérj visszajelzést arról, hogy jönnek-e majd.Szervezheted úgy is, hogy a fiadnak is meglepetés legyen a barátai érkezése.Ezzel kivédheted azt, hogy ha esetleg szinte senki nem ér rá a választott idõpontban, akkor csalódott legyen. De az sem baj, ha csak egy-két barát tud eljönni, csak te tudd elõre, mert mindent ahhoz kell igazítanod.Díszítésnek vmi egységeset választanék / meghívó,pohárjelölõ,papírtányér/,olyat, ami a fiadra jellemzõ, amit szeret.Nálunk éppen a Disney-hercegnõ mánia van, így a családi szülinapra papírtányérokra kivágtam ilyen képeket, és decoupage-ragasztóval felkentem.A nagyi Jasmine-os meghívót kapott, ezért a tányérja is az volt, a dédi Hamupipõkéset kapott mindenbõl.A papírtányér azért jó mert irtó sok mosogatástól mentettem meg magamat. Lehet az is, hogy mindenkinek az ovis jelét használod, akár papír, akár porcelán, akár üveg esetén. Elég lehet csak odatenni kis kártyára mellé. Azt is döntsd el, hogy az evés mindenütt megengedett-e vagy csak az étkezõben.Vagy hogy krémes tortát csak kint esztek, de más rágcsálnivalókat szobában is.Ha nagyobbacskák, lehet társasozni,de mindenképp találj ki vmi mozgásos játékot is, mert különben bediliznek a bezártságtól.Az ovónéni segíthet,ajánlhat játékleírásoket tartalmazó könyvet is.Ha van kertetek és nincs sár,ott is lehet játszani.Ételekbõl az egyszerûekre gondolj, aminek nem macerás az elkészítése és az elfogyasztása,abból csak az idegesség van, ha "juj, ez még meleg", "jaj, túl hideg","csöpög".Mindenféle feltétekkel készülõ minipizzákkal,viccesen feldíszített szendvicsekkel,finom és egészséges gyümölcslevekkel, sült krumplival sikeresebb lehetsz,mint faxnis kajákkal, amiket nem láttak még a gyerekek soha és biztos, hogy most nem is akarják kipróbálni.Verseket találhatsz a Szeret engem a világ címû gyûjteményben, de a választást befolyásolja , hogy ki fogja azt a verset mondani.Kimondottan névnapi, szülinapi nincs benne, de nagyon kedves verseket tartalmaz.Azt nem mondtam,hogy akár minden kis vendéget fogadhattok kis gumis papírkalapkával.Van egy olyan szakácskönyv, aminek az a címe:Luca szülinapi zsúrja, ez egy gyerekszakácskönyv, az alexandra kínálatában szerepel.Most ennyit tudtam segíteni, ha ez segítség, a lányaim felébredtek, úgyhogy mennem kell.Ha lezejlott a zsúr, írd meg ide, hogy milyen volt végül.Éva

 

A fórumban olvasható információk tartalmáért a Szerkesztõség semminemû felelõsséget nem vállal!


KIEMELT HIRDETÉS
  Váradi Katalin
(Babysitter)
Bp. és környéke
Bármikor
1500/vagy havi fix
  Bóbita Magánbölcsőde
(Egyéb munkát kínál)
Budapest, IV.
azonnal
versenyképes
  Zuglói magánóvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
Óvodapedagógus
Bértábla feletti
  Annamária Pál
(Babysitter)
Budapest
h-v bármikor
1500
  Frankó Zsanna
(Babysitter)
Budapest
h-p
1200-1500 Ft
Forum
  Autista a gyerkőc?
  Ovikeresés
  Figyelemzavar - hiperaktivitás
  Miért nincs iskolaelõkészítõ osztály?
  külföldi ovik
  Franciaorszagban élek
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  Magán vagy állami??
  Nehezen kezelhetõ gyermek
  meleg allergia
Óvónõ válaszol
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csõstül jönnek
  Traumatizáló repülõs nyaralás
  Még az unokaöccsétõl is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülõk dilemmája az iskolakezdésrõl
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónõé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
  Fejlesztõ játékok | Állássziget | OVIK | Picursziget | Fogyókúra | Könyvek | Kapcsolat