Gyermeksziget
Az iskolaérettség feltételei
  Az iskolaérettség feltételei
Fejlesztőjátékok
  Őszi kupak lottó
  Trabi Gabi és Lurkó Ferkó - Mese és fejlesztés
  Kupak-tanács - az újrahasznosított fejlesztőjáték - Fejlesztőjátékok
  Suli nyitogató fejlesztőkártya újragondolva - Fejlesztőjátékok
  Forma lomtalanítás - Fejlesztőjátékok
  Suli-nyitogató fejlesztőkártya
  Tapintókártya - Fejlesztőjátékok
  Mi van a zsákban? - Fejlesztőjátékok
Alternatív pedagógia
  Montessori iskolát keresek!
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  Waldorf iskola
  Zsolnai-módszer
  Montessori oktatás
  Montessori tapasztalat
  Hol vagytok Montessori-s szülõk?
  kecskemeti montessori ovit keresek
  Zala megyei alternatív oktatás
  DOMAN Módszer
Szülõk egymás közt
  Fogyatékkal élõ gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlõdési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsõde
Munka - Állás
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielõtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Óvónõ válaszol
  VIDEÓK
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlõdés
Alkoss velünk!
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Farsangi jelmezek
  Húsvét
  Anyáknapja
  Dekoráció
Mesék
  Kálmán iskolába megy - Kálmán kalandjai
  Vírus Ilus szinre lép - Kálmán kalandjai
  Kálmán és a védőöltözet - Kálmán kalandjai
  Széllel-bélelt szeretet mese - Kálmán kalandjai
  Gyere haza, Krampusz! - Kálmán kalandjai
  Csoki kaland - Kálmán kalandjai
  Foci vita - Kálmán kalandjai
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces
Játékok
Játokok
Kapcsolat
  gyermeksziget@gyermeksziget.hu


Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

Montessori tapasztalat
Olyan szlk vlaszt vrom, akiknek van tapasztalata Montessori vodval kapcsolatban.


T. Vagabond.
Nagyon rlk vlemnynek . Tancsot szeretnk ntl krni fiammal kapcsolatban. Tudnnk esetleg privtban levelezni. karoly113@mail.com

Sziasztok!
A kisfiam most msfl ves s most kezdjk a blcsdt, s ha lehet, 2, 5 vesen kezdennk a Padlizsn utcai Montessori ovit. Tudtok nekem segteni, kb. milyen havidjra s egyb kltsgre szmtsak az oviban?
Ksznm! Bbe

Sziasztok!
A kisfiam most msfl ves s most kezdjk a blcsdt, s ha lehet, 2, 5 vesen kezdennk a Padlizsn utcai Montessori ovit. Tudtok nekem segteni, kb. milyen havidjra s egyb kltsgre szmtsak az oviban?
Ksznm! Bbe

Sziasztok!
Montessori-s tancsokat felvilgostst a Kati Oviban is kaphattok Csepelen, akrcsak Valdorf-osat!
Ez irnyad tmutats lehet a hogyan, merre s hova tovbb krdsekre!
Csak nzztek meg melyik vonnitl kritek a tancsot, felvilgostst szakmailag, mert ott is van sajnos negatv plda!
Ezrt eltte nem rt ha elolvasstok itt a krdsek-hozzszlsok kzt a 'Kati ovi pro s kontra' cmzett pl, meg hasonlkat is!
S.Krisztina.Bp.

Kedves Szlk!
n csak egy nagymama vagyok, aki sokat van az unokival, gy van rltsom a fejldskre. A legnagyobb unokm - 10 ves - 2. osztly vgn ment t egy hres zugli iskolbl a Heltaiba, ahol Montessori szellemisg oktats-nevels folyik. A kislny nagyon okos, aktv volt, amit a jhr iskolban majdnem sikerlt letrni. Szerencsre vletlenl j sulit vlasztottak a szlei, gy kerlt a Heltaiba, ahov nagyon szeret jrni, itt is j tanul (kitn) s az aktivitst, szereplsi vgyt nem letrik, hanem segtik s "kihasznljk". Lnyomk egy pest- krnyki kisvrosba kltztek a nyron, de a gyereket tovbbra is behordjk a Heltaiba, mert a gyerek hallani sem akar ms iskolrl. A kislnnyal legutbb a krnyezetvdelemrl beszlgettnk (10 ves!) s olyan okosakat mondott, hogy sok felntt megirigyelhetn.
Megjegyzem, hogy a kzps unokmat is (2 ves mlt) a mellette tallhat Montessori-oviba akarjk majd jratni, mert a mdszer s az azt alkalmaz pedaggusok nagyon jk.

Tisztelt Szlk!

Elolvasva a sok vlemnyt a Montessori tantssal kapcsolatosan, nem is csodlkozom, hogy az rvek s ellenrvek egymst rik. Mivel a szl gyereknek minden tren a legjobbat szeretn megadni, rdemes elgondolkodni, azon hogy egy voda, iskola vagy mdszertan vlasztsnl a gyerek ignyeit kell szem eltt tartani.
Szemlyesen Budapesten tbb mind tizent iskolval van kapcsolatom Kztk megtallhat Montessori oktats, ltalnos, sporttagozatos, zene, ltalnos s gimnzium.
Tz ves tapasztalat utn ki merem jelenteni, hogy nem a mdszertan sem a frum nem ad egy relis kpet az oktatsi intzmnyekrl.
Pldkkal altmasztva :
- van egy j hr sporttagozatos ltalnos iskolnk, ahol olimpikonokat is neveltek s erre bszkk is, csak hogy a gyerekek magaviselete kritikn aluli a pedaggusokkal szemben is.
- egy msik j hr ltalnos iskolban a gyerek meglopja a tanrt
- egy utols pldaknt amikor az iskola igazgatja szerzdst megszegve , hazudva prbl rvnyeslni .
Vlemnyem szerint sajnos a z oktatsi rendszerrel vannak a gondok. Az vodk vezetsge s az vnk befolysa alatt a szl 90% -ban dnt a gyerek beiratkozsn az iskolba. Nagyon kemny s knyrtelen harcok folynak az iskolk kztt a jvendbeli kisiskolsok ltszma miatt.
Az oktats a tapasztalat az iskola vagy voda hrnevt a szlk terjesztik akr mint egy jl megszervezett reklm hirdets.
Budapesten a XIV-ik kerletben a Padlizsn utcai Heltai Gspr ltalnos Iskola Montessori rendszerbe oktatja a gyerekeket. Nagyon sok szlt s gyereket is ismerek az iskoln bell s vlemnyem szerint csak az vodk negatv hadjrata jratja le az iskola hrnevt.
Nem tudom ha tudjk de ebben az iskolban a sport terletn vannak vilgkupa gyztes gyerekek, tanulmnyi eredmnyeikkel sem az utolsk a kerletbe.
Tz v tapasztalat s kapcsolat, tizent iskola de ha lehetne akkor a Montessorit vlasztanm jra a gyerekemnek . Igen nagyon sokan megbuknak , igen nagyon sokan magaviseleti problmkkal kszkdnek de hol nem?
Ksznm hogy elolvastk s vrom vlaszukat, vlemnyket !

Vagabond

Kedves Montessori ovit keres!

A Magyarorszgi Montessori Egyeslet vezetjhez forduljon ha mg aktulis.
www.montessori.hu/

Stefn Mariann, elnk
+36-70-315-5077
mariann@montessori.hu

dvzlettel egy Montessori pedaggus

Kedves rdekld(k)!

n csak ajnlani tudom mindenkinek a padlizsn utcai Montessori vodt. Vagy 6 zugli vodba elmentem nylt napra, vgl gy dntttem, hogy a Nagy Lajos kirly utcai j is lesz. Az vnkkel se volt igazn bajom. Elsre!!! Msodik alkalommal, amikor ott jrtam a kislnyommal, mr valami szorongs kezdett bennem kialakulni. A pontot az tette fel, amikor egy nagyobb fi feldobta a manyag talicskt, azt se nzve, hogy hov esik. Ez mg nem is lett volna olyan "megrz". Az vnk reakcija annl inkbb. "Az sorst bortkolni tudjuk..." Na neeeee! Ksz? Ennyi? Itt van mr vagy 3 ve s erre jutottak vele? Na innen el, de minl hamarbb!
Egy j bartunk kislnya a Padlizsn utcai Montessoriba jrt s mindig csodltam, hogy milyen talpraesett, nyitott s magabiztos kiscsaj. Tudom, ez a szlkn is mlik, viszont amikor ovisok lesznek, akkor mr a nap nagy rszt mgiscsak az vnkkel tltik. Nzzk meg mit tudnak ott nyjtani??!!...
Nos. Itt egy ilyen esetben soha nem hallan senki a fent idzett mondatot. Amikor megrkeztnk, az vn Edit lelt a sznyegre egy nagy bgre kvval s kedvesen, kzvetlen stlusval eladta, hogy hogyan folyik nluk az let. Kzben egy kisgyerek keringett krlttnk egy repcsivel. Erre Edit: " egy msik helyrl kerlt ide, mert nem szerettk az vnk! Azt mondtk r hiperaktv. Most nzz r. Szerinted egy hiperaktv gy el tud jtszani? Tudod szerintem mindenkit meg lehet menteni! :)"
Be is iratkoztunk s...s most minden tlzs nlkl, teljesen szintn azt kell, hogy mondjam, a mai napig ezt rzem: ISTENEM, DE J, HOGY IDEJR A GYEREKEM!!!! Olyan mintha egy msik otthonunkba vinnm. Hihetetlen csaldias a hangulat. Brmit meg lehet az vnkkel beszlni. Tnyleg brmit! Nagyon jl llnak a gyerekekhez, szeretem ahogy bnnak velk. Edit a hatrozott, "szigorbb" vanyu (mint a legtbb csaldban az apa), ami nagyon fontos, hogy a gyerekek biztonsgban rezzk magukat s tudjk hol a hatr. Enik helyett, aki most mr a budai Montessorit vezeti, jtt Kati a maga friss, kreatv lendletvel. s ott van a babusgats, a knyeztets mestere (kabca)Gabca, akin mindig "lg" egy gyerek, mert annyira szeretik. Tuti csapat. s igazn k a lnyegek, a mdszer csak egy hatalmas plusz.
Minden nap tudom, hogy mi trtnt a gyerekkel, milyen kedve volt, mit csinlt stb. Radsul ezt soha nem n krdezem, hanem az vnk maguktl elkezdik meslni. s ha nha kemnyebben is beszlnek a kicsikkkel, azt soha nem undoksgbl teszik, soha nem a gyerek ellen, hanem a gyerekrt. Mert a kemny szavakra is szksg van, ahhoz hogy a gyerek magabiztosan el tudja magt helyezni a vilgban.
Az n gyerekem egybknt tipikus feladatos gyerek. Mg nem is jrt vodba s mr azt szajkzta, hogy jtszunk feladatosat. Ht itt aztn nem szenved hinyt benne. Persze, ha nincs kedve nem ktelez feladatosat jtszania. Mert itt semmi se ktelez (flrerts ne essk, nem azt csinl, amit csak akar, mert az otthon se gy van!!!), de az vnk elbb-utbb szrevtlenl gyis belevonjk a gyereket mindenfle jba. Szerintem azt is meg kell szoknia egy gyereknek, hogy bizony olykor a msok utn otthagyott rumlit is ssze kell pakolni mg, ha nem is csinlta. Elvgre a fnknek se fogja azt mondani, hogy ez nem is az feladata lenne, hanem Jska Pist, szpen meg fogja csinlni. :) A montessori mdszer rengeteg szablyt rejt magban, csak a gyerekek nyelvn van tlalva, ezrt szrevtlenl, jtszva tanuljk meg. Egyedl jtszanak, amikor montessori jtkot vesznek el, de ha van kedvk simn egytt is jtszhatjk. A kis sznyeg az munkaasztaluk, territriumuk, amire kipakoljk a jtkot. A msik nem mehet csak gy oda s nem rondthat csak gy bele az „munkjba”. Bekapcsoldhat, ha megengedi neki az, aki ppen azzal az eszkzzel foglalatoskodik. Ezzel megtanuljk tiszteletben tartani egyms munkjt. De ezt sem szabad gy elkpzelni, hogy nem szlhatnak egymshoz s ilyenkor nem jtszhatnak egymssal. A gyerekek hl istennek ettl sokkal rugalmasabbak s nyitottabbak s szvesen veszik a msik trsasgt.
Msrszrl olyan j, hogy itt be lehet menni a csoport szobba jtszani. Mi pl. a kisebbik gyerekkel, aki most lesz kt ves, rendszeresen ott jtszunk. Mire ovis lesz mr otthonosan fog mozogni ebben a kzegben.
Kedves Zsuzsa valamit nagyon flrerthettl. Szerintem a gyereknkkel kapcsolatos negatv kritikt is el kell tudnunk szenvedni s tanulnunk kell belle. Nincs tkletes ember. Mg a Dalai Lmnak is vannak hibi. Mondom ezt gy, hogy engem is bepontoztak egy-kt nevelsi dologgal kapcsolatban, pl. hatrozottabban jelljem ki a hatrokat, ha nem szeretnm, hogy kiessen a kezembl az irnyts. Szp dolog a demokrcia, de egy gyerek ne azt rezze, hogy mindenben van dntsi lehetsge, hiszen a gyerek s n vagyok a felntt. Magamba nztem s meg fogadtam a tancsot, mert bzom bennk, hogy jt akarnak s nem csak gy vaktban kritizlgatnak.
Vgl csak azt tudom tancsolni, az vodt keresknek, amit nekem is tancsoltak: az vnket kell megnzni, hogy milyenek, hogy bnnak a gyerekekkel, hogyan llnak a vilghoz. A mdszer csupn msodlagos. Shanti, shanti :)))!!!
dv. mindenkinek: a msik Zsuzsi (aki egy elktelezett, de nem lektelezett s nem elvakult anyuka, a padlizsn utcai montessori vnk irnt)

Montessori ovodat keresek pesten.

Hol tudnam megtalalni a montesszori ovodak listalyat az egyes keruletek-ben, es esetleg kozelebbi info-t / velemenyt ezekrol az ovodakrol?

Montessori szl lettem Ausztrliban, vletlenl alakult gy. Csak pozitv tapasztalatokat tudok meslni, mindenkinek j szvvel ajnlom a mdszert. Nhny hnapja rkeztnk, s els dolgunk volt termszetesen, hogy ppen hrom ves kisfiunknak ovit keressnk. Kzelsg, r, ilyen szempontok dntttek. A helyi Montessory ovi teljesen beleillett a kpbe. Mr az egyter, kis polcokkal teli terem is megkap volt, plne ami benne trtnt. A gyerekek nyugodtan, nllan, zavartalanul mindennel jtszhattak. Nem voltak elrhetetlen jtkok, tiltott jtkok, csak bizonyos alkalmakra elvehet jtkok. Emellett a krnyezetket maguk rendezik, elmosogatjk a dolgaikat. A Montessory jtkok tnyleg szenzcisak. A hrom ves, ppen vods, blcsdjt s minden stabil pontjt elveszt kisfiunknak egy htbe telt a beilleszkeds gy, hogy radsul egyetlen szt sem beszlt angolul. Ht, ez azrt nem olyan sok id! Imd ide jrni, s olyan mrtkben nll, hogy az felntt szemmel nzve dbbenetes. Nem csupn meg szeretn oldani maga krl a dolgokat, de meg is tudja oldani. Brmit szeretne, elsknt maga prblja meg, s csak akkor kr segtsget, ha nem megy egyedl, de akkor sem azt kri, hogy csinljuk meg helyette. Vletlenl s tudatlanul kerltnk a Montessory mdszer kzelbe, de nem bntuk meg, remljk kisfiunk boldog felntt lesz.

Sziasztok!
10 ves kisfiamat a 10. ker. Montesszori isk.vinnm.
Akinek van az iskolrl informcija, tapasztalata azt nagyon megksznnm ha rna a renata74@citromail.hu e-mail cmre. ksznm!

n 1.ben kerltem be a heltai gspr montessori osztlyba, amit akkor kezdtek az iskolban, mi gymond "ksrleti osztly" voltunk. az "osztlyfnknk"-amely fogalomat kb 3.ig nem is hangzott el a 2 tanrunk kzt- tanulmnyozta a mdszert s utnnaolvasott, a msik tanrunk pedig tanfolyamot vgzett legjobb tudomsom szerint. azt kell mondanom nekem rossz szavam nem lehet a mdszerrel kapcsolaban, csoportmunka, bartsgos lgkr, magas sznvonal oktats jellemezte els 4 iskols vemet, s mindez gy, hogy szvesen jrtem be s alig vettem szre mennyi mindent is tanultam. jellemfejldsrl n nem tudok beszmolni, errl szleim tudnnak meslni. annyit tudok mondani, hogy azta is gyorsan beilleszkedek brmilyen j kzegbe, tanulmnyi eredmnyeimmel eddig nem volt gond, st ! szval n az alss osztlyokban csak ajnlani tudom, s nekem az tlls sem volt olyan nehz a hagyomnyos mdszerre, ezt bizonytja az is, hogy6.ban eredmnyesen felvteliztem egy gimnziumba. azzal egyetrtek hogy elgg tant/vnni fgg de attl fggetlenl hogy "80-100" ves mg mindig aktulis lehet. montessori maria pont az iskolakerlket illetve utcagyerekeket kezdte el tantgati, abbl pedig van pr mostansg.

w

(csak vlemny, ill. tapasztalat, nem szeretnk senkivel sem vitba szllni)

Az albb lert j tapasztalatok teljes mrtkben rillenek az n kisfiamra is, de ehhez nem kellett montessori vodba jratni, elg volt egy alaptvnyi (fizets) oviba beiratnom. A ngyves kisfiam risi vltozson esett t kt v alatt -j irnyban- (szocializldott, megtanult jtszani, ms gyerekekkel- felnttekkel bnni, nagyon szpen rajzol /alig megy ki a vonalon/, j kedly, szeret oda jrni, stb.), s ehhez csak az kellett, hogy egy kis ltszm oviba jrjon, ahol figyelnek a fejldsre. Ez altmasztja azt a vlemnyt, hogy a montessori nem mindenhat - st. Csak az szmt, hogy a nevelk szakkpzettek legyenek, s legyen idejk foglalkozni a gyerekekkel. Ehez kis ltszm ovi kell, s sajnos ez csak alaptvnyi oviban lehetsges. (Br egyetlen olyan ovit ismerek, amely llami, nem alaptvnyi, mgis olyan szinten foglalkoznak a gyerekekkel mint egy alaptvnyiban, de oda risi tljelentkezs volt persze). n is gondolkoztam a montessorin, de most mr nem. Elg egyetlen rossz vlemny, s az mr elveti a ktkeds magjt. Lehet hogy van egy-kt j montessori, de lehet hogy van egy-kt rossz is - n ezt nem kockztatnm.
Nem beszlve arrl, hogy 80-100 ves oktatsi mdszerrel inkbb ne dogmatizljk a gyerekemet, amikor n pont az j dolgok hve vagyok...

Az n lnyom csak felsbe ment hagyomnyos osztlyba. Egy hnap alatt gond nlkl beilleszkedett, s alkalmazkodott. A jegyei sem romlottak, nem voltak nagy lemaradsai. Azrt alsban sem azt csinljk, amihez kedvk van.

Montessori tapaztalatom van a Batthnyi Lajos lt.Iskolban. Az als ngy osztlyban inditanak 2 osztlyt az egyiknek a taniti szakkpzettek a msiknak csak gyakorlatuk van.A fels tagozatba mikor bekerlt a gyermekem rengeteg volt a gond, mert ott mr a rgi mdszer szerint tanitanak s a gyerek nehezen viselte el a rendet, fegyelmet s azt, hogy nem azt csinlhatja amihez kedve van, hanem fegyelmezetten tanulni kell.Annak volt igaza aki mg az als tagozaton tvitte a gyerekt a hagyomnyos oktatsu osztlyba, mert azzal nem volt gond.Ne adjtok montessoriba !!!

Sziasztok!

Harmadik vnket tltjk egy Montessori ovdban (csepelen). Egy nkormnyzati ovibl kerltnk t. Szemlyes tapasztalataim nagyon jk. Az ovnk kedvesek, s valban megvan a vgzettsgk, kpestsk a mdszer oktatshoz. Ktelez feladatok nincsenek, a krben s a csendgyakorlatok sem ktelezek. Megfelelen strukturlt, figyelembe veszik a gyerek kpessgeit s rdekldst. s valban integrlt oktats, nevels folyik. Ami szmunkra azrt fontos, mert a lnyom autisztikus. Az ovodnak ksznheten egy hagyomnyos iskolba kszlnk, a kpessgei annyira kibontakoztak, hogy ez lehetsgess vlt. Iskola (montessori) nincs a kzelnkben).
Nem ktelez szeretni ezt a mdszert, hisz minden gyerkc ms-s ms. Egybknt a szakdolgozatom (rsz)tmja is a Montessori-pedaggia s a kommunikci lesz. :-)

dv: Renta

Sziasztok!

Harmadik vnket tltjk egy Montessori ovdban (csepelen). Egy nkormnyzati ovibl kerltnk t. Szemlyes tapasztalataim nagyon jk. Az ovnk kedvesek, s valban megvan a vgzettsgk, kpestsk a mdszer oktatshoz. Ktelez feladatok nincsenek, a krben s a csendgyakorlatok sem ktelezek. Megfelelen strukturlt, figyelembe veszik a gyerek kpessgeit s rdekldst. s valban integrlt oktats, nevels folyik. Ami szmunkra azrt fontos, mert a lnyom autisztikus. Az ovodnak ksznheten egy hagyomnyos iskolba kszlnk, a kpessgei annyira kibontakoztak, hogy ez lehetsgess vlt. Iskola (montessori) nincs a kzelnkben).
Nem ktelez szeretni ezt a mdszert, hisz minden gyerkc ms-s ms. Egybknt a szakdolgozatom (rsz)tmja is a Montessori-pedaggia s a kommunikci lesz. :-)

dv: Renta

Kedves va!

Ezzel a vlemnyemmel szerencsre nem vagyok egyedl, azt pedig ne lltsd, hogy nem adnak feladat lapokat, hiszen az n kisfiam 4 vesen erre knyszerlt (volna, ha ott maradunk), radsul az vnni mindg elkiablta magt, hogy: FELADAT! s a gyerekek nem lhettek egyms mell, hanem szigoran egyedl kellett a FELADATOT megoldani. Szerintem ez vtek egy 3-4 ves gyerekkel szemben. Ezt iskolai rossz oktatk csinljk gy, mg kisiskolsoknak sem j.
Ne is haragudj, de n ezt a vitt a tovbbiakban mellznm, mert nem ltom rtelmt.
Te valamirt elktelezettje vagy ennek az ovinak, amihez jogod van, de szeretnm, ha megengednd msnak, hogy ne legyen az ilyen mdszerek elktelezttje!

Kedves Zsuzsa!

Pont errl beszltem n is, hogy a tnyek azok tnyek! Mi semmi hasonlt ngy v alatt nem tapasztaltunk, st megkockztatom a tbbi szl sem! A gyerekem kiegyenslyozott, jban van nmagval s a krnyezetvel. Zrkozott, flnk emberke volt, most mer nyitni msok fel. Ez pedig az vnnikkel val egyttmkds eredmnye. Soha nem kibeszltnk, hanem megbeszltnk dolgokat. Volt szerencsm a ngy v alatt bepillantani az ovi letbe, ha valamit szv tettem, mert ms volt a vlemnyem, nem zrkztak el a megoldsok keresstl. Feladatlapok (ilyen jellegek) egszen az idei vig nem voltak. A kisfiam sem sznez a vonalon bell tkletsen, de ez nem is szmt! Rajzol helyette trkpet, szerkezetet,emberi testet mindazt, amit szeret. Sajnlom, hogy nektek nem sikerlt s valami komoly flrerts rnykolta be a kapcsolatotokat. Szemly szerint n btran merem ajnlani az ovit azoknak, akik a gyerekket boldognak szeretnk ltni. Ksznet Edit nninek, Eniknek s nem utols sorban Gabnak!
va

Kedves va!

Lehet, hogy a te gyermekednek ez az ovi a j, de azrt a tnyek azok tnyek!
Neked nem furcsa az a kijelents, miszerint egy 4 ves gyermek - nem iskolarett? - vagy az, hogy : - a gyereked (mondja az vn) mindg megmondja a tbbieknek, hogy mi helyes s mi nem, ezrt a tbbiek nem igazn szeretik, nem veszik ezt j nven. Vagy: (mondja az v n) A gyerekednek nem megy a feladatlap, s a sznezst sem jl csinlja, mindg "kimegy a vonalon" (a gyerekem akkor 4 ves volt)
Szerinted ez az vn tudott azonosulni az n kicsimmel, megrtette t? A legtbb anyuka azrt viszi ilyen oviba a kicsikjt,mert azt gondolja, hogy ez MS, mint a tbbi, hagyomnyos ovi!
Itt rtik s rzik a gyerek szksgleteit s kpesek "gyengden" irnytani, Montessori szemllete szerint. Az, hogy feladatlapokkal rasszk el ket s ilyen mondatokat kapjanak a szlk, ht.... a mi idnkben volt ez szoks az ltalnos iskolban!!! Ez az vn elvan tvedve! Ez egy OVI s nem iskola. n ezzel a ktelyemmel tovbb akartam lpni, de nem volt hozz kedvem! Ezrt ragadtam meg most az alkalmat, hogy NE csak egy szemszgbl lssk msok ezt az vodt!
Zsuzsa

 

Következõ 20

A fórumban olvasható információk tartalmáért a Szerkesztõség semminemû felelõsséget nem vállal!

 

Első Óbudai Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

1033 Budapest, Vörösvári út 93.

Intézmény típusa: Állami fenntartású Általános Iskola

- Budapest Montessori Óvoda
(Budapest XXII. kerület)

- Patrona Hungariae Általános Iskola, Gimnázium, Diákotthon és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
(Budapesti iskolák)

- Manócska Gyermekparadicsom Nonprofit Kft
(Budapest III. kerület)

- Általános Iskola
(Pest megye)

 

Bóbita Családi Napközi Magánovi / Magánbölcsi
(Budapesti családi napközik)

1044 Budapest, Gárdonyi G. u. 3.

Intézmény típusa:

Magán, alapítványi, egyházi, illetve egyéb fenntartású óvoda

 

- Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

- Kuckó Magánóvoda
(Budapest XIV. kerület)

- II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

- Tápiószecsői Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
(Pest megye)
KIEMELT HIRDETÉS
  Kovácsné Éva
(Babysitter)
Budapest, Zugló és környéke
h-p, és hétvége, este-éjszaka
Forum
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  hármas ikrek
  mit tegyek még?
  A mese hatása a gyermekekre
  Franciaorszagban élek
  Aludj jól gyermekem!
  Nehezen kezelhetõ gyermek
  Miért nincs iskolaelõkészítõ osztály?
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  Montessori iskolát keresek!
  Két tannyelvû általános iskola
  Logopédus , Szenzoros integrációs terapeuta - Vác és környéke
  Ikrek együtt vagy külön?
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  Asperger szindróma
  Autista óvóda
  Autista a gyerkőc?
  Ovikeresés
  Figyelemzavar - hiperaktivitás
  külföldi ovik
  Magán vagy állami??
  meleg allergia
  Gyermekpszichológus
  konyvek kulfoldre
  Óbudán keresek iskolát
  Ikrek
  Milyen iskolaba jarjon?
  Fóti Montessori óvoda
  Kamaraerdei Kerekerdő ovi
  Ismét váltsak vagy maradjunk?
Óvónõ válaszol
  Nem akar szerepelni
  Könnyes beszoktatás
  Beszoktatás miatti megrázkódtatás
  Nem akar beszélni és a beszoktatás is nehezen megy
  Melyik kezével írjon?
  Eleven, fegyelmezetlen, a szabályokhoz nehezen alkalmazkodik
  Miért nem mondja, ha tudja?
  Ez így nem fog menni!
  Miért nem szól, ha pisilni kell?
  Nagydolog: nem is olyan nagy dolog
  Iskolaérettségi vizsgálat
  Kistesó érkezik: család vagy óvodakezdés?
  Kisfiam retteg a szakállas bácsitól!
  Diszlexia, diszgráfia: óvodásnál miért nem állapítják meg?
  Nehéz óvodai beszoktatás
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csõstül jönnek
  Traumatizáló repülõs nyaralás
  Még az unokaöccsétõl is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülõk dilemmája az iskolakezdésrõl
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónõé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
  Muszáj beíratnom az iskolába?
  Retteg a zajoktól
  Az ovira nem akar emlékezni
  Kerüli a gyerektársaságot
  Okos, ügyes, de zárkózott