Gyermeksziget
Az iskolaérettség feltételei
  Az iskolaérettség feltételei
Fejlesztőjátékok
  Őszi kupak lottó
  Trabi Gabi és Lurkó Ferkó - Mese és fejlesztés
  Kupak-tanács - az újrahasznosított fejlesztőjáték - Fejlesztőjátékok
  Suli nyitogató fejlesztőkártya újragondolva - Fejlesztőjátékok
  Forma lomtalanítás - Fejlesztőjátékok
  Suli-nyitogató fejlesztőkártya
  Tapintókártya - Fejlesztőjátékok
  Mi van a zsákban? - Fejlesztőjátékok
Gyermekirodalom
  Aludj jól gyermekem!
  Egy egér naplója
 
  alvás
 
 
  Angol hang és képanyag!
 
  Török Sándor könyvek
Szülõk egymás közt
  Fogyatékkal élõ gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlõdési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsõde
Munka - Állás
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielõtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Óvónõ válaszol
  VIDEÓK
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlõdés
Alkoss velünk!
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Farsangi jelmezek
  Húsvét
  Anyáknapja
  Dekoráció
Mesék
  Kálmán iskolába megy - Kálmán kalandjai
  Vírus Ilus szinre lép - Kálmán kalandjai
  Kálmán és a védőöltözet - Kálmán kalandjai
  Széllel-bélelt szeretet mese - Kálmán kalandjai
  Gyere haza, Krampusz! - Kálmán kalandjai
  Csoki kaland - Kálmán kalandjai
  Foci vita - Kálmán kalandjai
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces
Játékok
Játokok
Kapcsolat
  gyermeksziget@gyermeksziget.hu


Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

Aludj jól gyermekem!
szia
nekem a kisfiam 9 hónapig semmit nem aludt.sem éjjel sem nappal.már majd meghaltam a fáradságtól.akkor hallottam az "aludj jól gyermekem"című könyvről.azt mondtam most vagy soha.Még aznap elolvastam,és elkezdtem csinálni a módszert.2 nap után végigaludta az éjszakát,nappal ugyanezt tettem.hidd el megéri előbb kellett volna elolvasnom.az nem jó ha a cicire teszed,azzal a céllal,hogy majd azon visszaalszik,mert a cicihez fogja társítani a visszaalvást,akkor is ha cumisuveget vagy akármit adsz neki.ha nem tudod megszerezni a könyvet én szívesen leírom neked a lényegét.


szia!! ha van lehetőség szeretném én is kérni a könyvet. címem lugi77@freemail.hu

köszönöm!!! :)

Szia, szeretném én is elolvasni a könyvet.E-mail címem:zorbassopron@gmail.com
Köszönöm szépen.

Sziasztok!


Akinek szüksége lenne az "Aludj jól gyermekem " címû könyvre, pdf formájában el tudom küldeni. E-mail címem: kempingbringas@gmail.com, ide írj, ha tudok segíteni.
Nekünk amúgy bevált a könyvben szereplõ módszer, ezért nyugodt szívvel ajánlom. Nem olyan spártai, mint amilyen elsõ olvasatra tûnik.
Linda

Sziasztok. Akinek esetleg meg van az aludj jól, gyermekem címû könyv és eladná. én szívesen megvenném. benezs19@citromail.hu címre kérem küldjön egy emailt. köszönöm szépen

Szia, még nem tudtam beszerezni ezt a könyvet, de addig is nagyon sokat szenvedünk éjszakánként és néha nappal is az alvással! Kérhetném hogy a módszert röviden elküldöd nekem amíg nem tudom beszerezni a könyvet? A címem: kovacsanita3@freemail.hu
Elõre is köszönöm szépen!
Anita

Szia!
Köszönöm, megvan a könyv, hamarosan ki is próbálom a módszert.
Köszi a választ!
Kata

Sziasztok!

A kisfiam most 4 és fél hónapos, és még kb. 3-szor eszik éjszaka, mert többször felébred, és így jobban visszaalszik. Szeretném kipróbálni az Aludj jól gyermekem módszerét, de az a kérdésem, hogy ha éjszaka felébred, etessem-e meg, vagy a módszerrel altassam csak vissza? Honnan tudom, hogy éhes-e éjjel?
Köszi a választ:
Kata.nk

az elozo hozzászólonak szeretném mondani, hogy én elolvastam az egész hozzászólásokat, es abban benne van szerintem a lényeg, neke a fiam holnap lesz 6 honapos és mi is alvási problémával kuzdunk. En is ki fogom probalni, mert már nagyon elkeseredett vagyok.

Sziasztok!

9 hónapos kisfiam nem alszik az ágyában csak mellettem hajlandó elaludni.Igen, elrontottam mikor 2, 5 hónapos korában kényelmességbõl magam mellé vettem, hogy szoptassam és én is elaludtam vele.Így hamar mellém szokott és szeretném vissza szoktatni a saját ágyába.
Segítségeteket kérem:)
Köszi- Barbi

Sziasztok, en ma kezdtem el, szegeny picurim nagyon sirt rit aztan kivettem ot az agyikobol, olembe vettem megnyugodott pillanatok alatt, ahogy lattam hogy hunyja le a kis szemet visszatettem es elaludt. Erdekelne hogy minden alkalommal ugyanigy tegyem le ha felebred? Es a nappali alvasok alkalmaval is? Keservesen megy a dolog ahogy cici-fuggo szegenykem, senki sem figyelmeztetett elore hogy mi var rank, meg csak 4 es fel honaposak vagyunk, de en teljesen egyedul vagyok vele ahogy az apukaja 12-13 orakat dolgozik, a csaladom pedig hihetetlenul tavol van es igy minden teendo ram harul... kellene az energia, de mar nagyon kimeritettem minden forrast es a pajzsmirigy tulmukodesem is visszajott igen erosen :( sok sikert mindenkinek,
Evi

Szia!

A kisfiam 5hónapos most.Az elsõ 1hónapban végigordította az éjjelt,nem aludt egyáltalán csak napközben.Emiatt mindig magam mellé vettem és így odaszokott mellém.(én az õ szobájába alszom vele)Amint letettem a kiságyba,már fenn is volt.Aztán jött egy hirtelen változás és végre aludt az ágyikójába.Igy ment ez egy másfél hónapig,semmi gond nem volt.De sajnos most megint fordult a kocka és egyáltalán nem akar a kiságyba aludni,csak a férjemmel közös ágyban,az édesapjával,de ott is csak néhány óra nyûglõdés után.Ráadásul egyedül nem hajlandó elaludni,csak ha ringatják.Nagyon szeretném visszaszoktatni az ágyába,kérlek segítsetek.

Ha bármiféle segítséget tudtok adni nekem ezzel kapcsolatban(a könyv lényegét, vagy egy oldalt ahol letölthetõ, vagy beszerezhetõ)nagyon megköszönném!!!

E-mail címem:barbi.toth@freemail.hu
Elõre is köszönöm!!!

Szia!
Sokszor hallottam már az "aludj jól gyermekem" címû könyvrõl, de sajnos nem tudom beszerezni. A kislányom 6 hónapos és a cicihez társítja az alvást, a baj hogy éjszaka 2-3 óránként felkel és szopizik, utána rögtön visszaalszik a kiságyában, ritkán ringatva. Eddig azért nem mertem szoktatni bármiféle módszer segítségével, mert úgy véltem szüksége van az éjszakai evésre. Mivel 7. hónapban vagyunk, és nagyon jól fejlett, gyanítom, hogy már nem szükségesek az éjszakai szopizások, és ezek csak megszokásból történnek. Szeretném végre kialudni magam, mert borzasztó fárasztóak a nappalok és használhatatlan, türelmetlen anyukaként nem tudom harmónikusan nevelni a gyeremekeimet. (a mások 10. éves kamasz, és sokat kell vele beszélgetni, tanulni stb.)Szeretném megtanítani a kislányomat aludni, hogy õ is nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb baba legyen. Mert bár hallottam hogy kemény a módszer, de tudom, hogy ezzel csak segítek neki.

Ha bármiféle segítséget tudtok adni nekem ezzel kapcsolatban(a könyv lényegét, vagy egy oldalt ahol letölthetõ, vagy beszerezhetõ)nagyon megköszönném!!!
email címem: demand3@freemail.hu
KÖSZÖNÖM!!

Sziasztok

nem tudtam sehogyan sem ralelni a konyvre. Tudna nekem valaki segiteni? nagyon fontos lenne . koszonom :)

Sziasztok!Ha visszáb olvastok a hozzászólásokban megtaláljátok a lényeget,én is ott bukkantam rá!

Szia Anita
Szeretnélek megkérni arra ,hogy a könyv lényegét küld el nekem is.Elõre is köszi
78.csilla@citromail.hu címre.

Hármas ikreink születtek 2009 május elsején.Nagyon megviselnek bennünket az éjszakázások.3 óránként esznek éjjel-nappal.Jó volna,ha legalább az étkezések közötti 1-1.5 órát tudnánk aludni.Szeretnénk megtanítani õket önállóan aludni,mert így nem fogjuk bírni.Ha tudna valaki segíteni az "aludj jól gyermekem" címû könyvvel,vagy a lényegét elküldené, nagyon sokat segítene. hagenpe@freemail.hu

Hahó Mindenkinek! Olyan anyuka vagyok, aki végigcsinálta a módszert, mert aki azt mondja, hogy lehet úgy élni, hogy sem éjjel nem alszik a szülõ, sem nappal, mert az egy éves csemetéje egész éjszaka üvölt, amivel a testvérét is fölébreszti meg ugye anyut-aput is, az hazudik! Az sem igaz, hogy ott kell egy egy éves gyereknek a szülei közt mormolni, de vannak olyan csemeték, akik ott sem aluszkálnak. A könyv megismerésekor voltak kételyeim, de mivel szinte összeestem a fáradtságtól, kipróbáltam, s kemény 3hét után igenis bevált, azóta a gyermekeim lefekszenek és alszanak reggelig!! (3 év telt el azóta!!) Nekem ne hamukáljon senki, hogy az rossz anya, aki ezt megteszi, mert a gyereknek is jó, ha tud aludni, mert a napjai sokkal kiegyensúlyozottabbak lesznek! A szülõknek pedig mindenképp, mert ha nincs semmiféle segítsége, aki megfõz, kimos és még játszik is a gyerekekkel, akkor szüksége van pihenésre! Minden szenvedõ szülõnek szívbõl ajánlom ezt a módszert! Orsolya

Sziasztok!Újra itt vagyok ,de rövidre zárom a mondandomat nem szeretnék senkit sem a dolgaimmal untatni.Mikor már nagyon kivoltam bukva akkor a férjem mondta hogy miéert nem probáljuk ki a modszert ,ha nemjön be akkor is mi van legalább megprobáltuk.De én nem akartam.De hogy értse mindenki leírom nagyábol hogy mi a modszer lényegét.A könyv sok oldalon keresztül taglalja hogy az ember életében menyire fontos szerepet játszik a megszokás ha ugy tetszik napirend.Többé kevésbbé mindenki valamilyen napi ritmust követ.Attól hogy tudod mi fog történi veled ill hogy mi fog következni érzed magad biztonságban.Ezt a teoriát ülteti át a könyv lényegében a kisbabák szokásaiba.Vagyis a lényeg az hogy a babádat szoktasd hozzá egyfajta napirendhez.Itt nem arra gondolok hogy mindig minden nap ugyanabban a percben ugyanazt csináld hanem inkább a történések sorrendje az ami fontos.pl:reggel felkelés ,kakaó ivászat ,játék,reggeli,öltözés,boltba menés,ebédfözés, ebéd, csicsika,játék,uzsonna,játék,vacsora,fürdés,alvás.Ez csak példa de nagyából így tellik el egy napunk.Ugyanez érvényes este vacsi fürdés alvás.Nehéz igy pár szóban leírni hogy mi is a lényeg mégis megprobálom.A babának meg kell tanulni hogy az este arra való hogy aludjunk.Mi igy csináltuk:vacsi,fürdés semmi különös ugy ahogy eddig is.Fürdés után már inkább csak hallkan magyaráztam neki vigyáznom kellett nehogy felpörögjön (a mi lányunk nagyon pörgös kislány,néha alig lehet leállítani)Ne szóljon semmi hangossan (TV,rádió)Felöltöztettem majd kicsit dajkáltam hogy tudja, érezze ,mennyire szeretem.Kiválasztotam egy altatodalt azt szépen hallkan elénekeltem neki majd a kedvenc babáját megfogtam és mondtam hogy képzeld kicsikém mától a zsófibabával fogtok együtt aludni,a babát látványossan betettem a kiságyba ,majd befektettem Õt is.(persze jött a sírás abban a pillanatban)Lekapcsoltam a villanyt és kijöttem a szobából.Néztem az órám és 1perc múlval bementen hozzá.Behajoltam a kiságyba nyugtatgattam,visszafektetem.(persze Õ kapaszkodott belém és ordított)Kijöttem megint ,néztem az órám de már kicsivel több idõt vártam mint 1perc.Majd megint bementem,megnyugtatam,kijöttem vártam(az órát azért kell nézni mert amikor a gyerek üvölt ugy tünhet hogy a gyerek már milyen régóta sír pedig nég alig telt el fél perc.)Az elsö nap 45perc berohangálás után elaludt.Ami nálunk rekord rövididõ volt hisz elötte órákig altatgatuk.Persze éjjel felébredt és akkor megint elkezdtem 1percenként berohangálni.Sose vettem ki az ágyból mindig csak behajoltam hozzá.A második napot szintén 1percel kezdtük ,de mikor kijöttem már 2perc után mentem be.Szerintem ha a gyerek nagyon sír meglehet azt is probálni hogy kijösz és mindig 1percet vársz majd bemégy,aztán a második nap már 2percet is várhatsz.Tehát hogy a lényegnél maradjak a negyedik nap még tíz percet sírt a babám és az ötödik napon már betettük a kiságyba és Õ egy hang nélkül elaludt.Én ugy sírtam mert annyira örültem hogy sikerült közel egy év nemalvás után végre aludhatunk.Persze van hogy felébred olyankor egyböl bemegyek hozzá és mondom neki hogy semmi baj ha kell kiveszem az ágyból és elénekelem az altatódalt attól mindig megnyugszik,és vissza alszik.Elöször csak az esti alvásnál alkalmaztuk a modszert,majd a déli alvásnál is.Tök jól müködik, alszik az egész család.Nekem elsösorban ezzel a sírnihagyással volt bajom,és be kell vallanom hogy csak a második nekifutásra tudtam a modszert végig csinálni mert az elsönél nem volt mindig türelmem várni hogy leteljen az idõ és már nem bírtam hallgatni a sírását.Visszatérve a rendszereséghez ha egyszer elkezded a modszert csinálni célszerü mindig mindent abban a sorrendben csinálni mert igy nagyon gyorsan hozzászokik a dolgokhoz.Remélem azért elég érthetö amit írok ,ha mégsem akkor kérdezetek ha tudok válaszolok.Hát nagyon röviden ennyi persze még rengeteg mindent tudnék írni de inkább kérdezetek és válaszolok!Sok sikert Mindenkinek!

Sziasztok Anyukák!Az örök kérdés miért nem alszik a gyerekem?Én azt gondolom hogy alapjában mi szülõk rontunk el valamit!Vagyis inkább csak Magamról írnék,hogy mi hol rontottuk el.Föleg szerintem elsõ gyerekeseknél van ez így,hogy végre megszületik a várva- várt baba,édes aranyos, az elején még csicsiskál is ,de minél nagyobb annál többet szeretne fent lenni,és persze nem napközben ,hanem éjjel amikor Te éppen szundiznál.Gondolom ez azért is van náluk így ,mert még nem alakult ki a 24órás napirendük...és hát ilyenkor jövünk mi szülök és azt gondoljuk hogy a babucikánkat egy kis ringatásal újra elaltathatjuk.Igen ez így is van csakhogy a mi pici lányunk pl:2-3óráig is dajkáltatta magát mielött elaludt,és akkor még mindig ott volt a másik probléma hogy hogyan tegyem be az ágyba hogy ne ébredjen fel!?...és persze felébredt rendszerint úgyhogy mindent kezdtünk elöröl.Nappal a Drágám nagyokat durmolt,én is megprobáltam vele együtt aludni de nekem a nappali alvás nem nagyon megy ,és hát háztartást is kell vezetni.Tehát mit tehet az ember ebben a helyzetben?Tanácsot kérsz,és persze kapsz is jobbbnál -jobbat,a legjobb az az volt hogy vegyük a babát mellénk az ágyba merthogy biztosan az a baj hogy hiányol engem éjjelente.Igen ám csakhogy így sem aludtam egy percet sem, mert mindig attól féltem hogy ráfekszem,és hát az igazat megvalva igy is fent volt éjjelente.De ha mégcsak simán fent lett volna az nem is olyan nagy baj ,csakhogy képes volt akár 1-2órát is sírni folyamatossan.Azt hittük hasfájós adtunk neki mindenféle szert de nem változott semmmi.Aztán egyszer a védõnéninél láttam egy kisbabát aki torkaszakadtábol ordított és azt mondta az anyukája hogy hasfájós,így vált számomra egyértelmüvé hogy az én gyerekem nem azért sír éjjelente mert hasfájós,tehát nem adtunk neki többé semmien szert hasfájásra de az éjjszakák csak nem javultak,sõt minél jobban közelítettünk az 1éves szülinapjához annál kevesebbet aludtunk.Akkor jött a megváltás a barátnöm személyében,aki addig csendben szemlélte a szenvedésünket,arra várt hogy hátha rájövök magamtól is mit kell tennem,de az én anyai ösztönöm csak azt súgta ha a gyerekem elkezd sírni azonnal vegyem fel és dajkáljam.Az Aludj jólt adta oda elolvastam(egynap alatt)és azzal a lendülettel felhívtam és közöltem vele hogy ez egy baromság és hogy el ne képzelje már hopgy én ezt fogom alkalmazni.Azt válaszolta hogy azt csinálsz amit akkarsz.De mondanom se kell az éjjszakák olyan szinten voltak már rosszak hogy a lányom szinte csak kézben volt hajlandó aludni ha letettük a hátán egy kapcsoló bekapcsolt és már nyomta is a magas cét.Azt tudni kell rólam hogy én soha egy percre se hagytam hogy a gyerek sírjon,mindig felkaptam és vigasztaltam,nagyon nehezen viseltem a gyereksírást inkább addig tartottam a kezemben míg az majdnem leszakadt.A végén ott tartottunk hogy már én is vele bögtem.Bocsi most abba kell hagynom a beszámolomat de ha lesz egy percem folyt köv...

Sziasztok kedves Sorstársak!Ma hallottam a könyvrõl és mivel 14 hónapos gyermekem nem alszik éjjelente (másfél két órás nyüglõdés van minden éjszaka 12 és 2 között)és én közben 8 órában dolgozom 6 hónapos várandósan, elengedhetetlen lenne a számomra, hogy végre 6 óránál többet aludjak éjszakánkánt, vagy akár csak egyhuzamban. Aki bármilyen segítséget tud nekem nyújtani, az említett könyv kivonatának vagy megvásárolhatóságának megküldésével, annak örökké hálás leszk.Eltökélt vagyok minden módszer alkalmazásában, csak már aludhassunk végre. Kata (katalinanna@freemail.hu)

 

Következõ 20

A fórumban olvasható információk tartalmáért a Szerkesztõség semminemû felelõsséget nem vállal!

 

Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Logopédiai Intézet
(Budapesti iskolák)

1201 Budapest, Vörösmarty u. 128.

Intézmény típusa: Állami fenntartású Általános Iskola

- Piliscsabai Palánta Általános Iskola
(Pest megye)

- Mackó Kuckó családi napközi
(Pest megye)

- Újpesti Szigeti József Utcai Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

- Őrségi Tarkarét Waldorf Óvoda
(Vas megye)

 

József Nádor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (ÖKO Iskola)
(Pest megye)

Iskola u. 3., 2096 Üröm

Intézmény típusa: Állami fenntartású intézmény

- Budapest VII. Kerületi Baross Gábor Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

- Kossuth Lajos Általános Iskola
(Fejér megye)

- Pácini Általános Iskola
(Borsod-Abaúj-Zemplén megye)

- Bajza Utcai Általános Iskola
(Budapesti iskolák)
KIEMELT HIRDETÉS
  Kerekerdő Magánóvoda
(Dajka állást kínál)
Budapest, II.
dajka vagy pedagógiai asszisztens
Versenyképes
  Kovács Borbála
(Babysitter)
Budapest
bármikor
2000 ft / óra
Forum
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  hármas ikrek
  mit tegyek még?
  A mese hatása a gyermekekre
  Franciaorszagban élek
  Aludj jól gyermekem!
  Nehezen kezelhetõ gyermek
  Miért nincs iskolaelõkészítõ osztály?
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  Montessori iskolát keresek!
  Két tannyelvû általános iskola
  Logopédus , Szenzoros integrációs terapeuta - Vác és környéke
  Ikrek együtt vagy külön?
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  Asperger szindróma
  Autista óvóda
  Autista a gyerkőc?
  Ovikeresés
  Figyelemzavar - hiperaktivitás
  külföldi ovik
  Magán vagy állami??
  meleg allergia
  Gyermekpszichológus
  konyvek kulfoldre
  Óbudán keresek iskolát
  Ikrek
  Milyen iskolaba jarjon?
  Fóti Montessori óvoda
  Kamaraerdei Kerekerdő ovi
  Ismét váltsak vagy maradjunk?
Óvónõ válaszol
  Nem akar szerepelni
  Könnyes beszoktatás
  Beszoktatás miatti megrázkódtatás
  Nem akar beszélni és a beszoktatás is nehezen megy
  Melyik kezével írjon?
  Eleven, fegyelmezetlen, a szabályokhoz nehezen alkalmazkodik
  Miért nem mondja, ha tudja?
  Ez így nem fog menni!
  Miért nem szól, ha pisilni kell?
  Nagydolog: nem is olyan nagy dolog
  Iskolaérettségi vizsgálat
  Kistesó érkezik: család vagy óvodakezdés?
  Kisfiam retteg a szakállas bácsitól!
  Diszlexia, diszgráfia: óvodásnál miért nem állapítják meg?
  Nehéz óvodai beszoktatás
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csõstül jönnek
  Traumatizáló repülõs nyaralás
  Még az unokaöccsétõl is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülõk dilemmája az iskolakezdésrõl
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónõé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
  Muszáj beíratnom az iskolába?
  Retteg a zajoktól
  Az ovira nem akar emlékezni
  Kerüli a gyerektársaságot
  Okos, ügyes, de zárkózott