Gyermeksziget
Az iskolaérettség feltételei
  Az iskolaérettség feltételei
Fejlesztőjátékok
  Őszi kupak lottó
  Trabi Gabi és Lurkó Ferkó - Mese és fejlesztés
  Kupak-tanács - az újrahasznosított fejlesztőjáték - Fejlesztőjátékok
  Suli nyitogató fejlesztőkártya újragondolva - Fejlesztőjátékok
  Forma lomtalanítás - Fejlesztőjátékok
  Suli-nyitogató fejlesztőkártya
  Tapintókártya - Fejlesztőjátékok
  Mi van a zsákban? - Fejlesztőjátékok
Nevelési kérdések
  Nehezen kezelhetõ gyermek
  Figyelemzavar - hiperaktivitás
  Óvodai nevelés a mûvészetek eszközeivel
  DVD elsõ osztályban
  Nem beszél
  pszichológus
  2 eves3 honapos kislanyom van!
  Eltérõ nevelési stílusok a családban
  Gyerekmunka
  Hiszti, akaratosság 2 és fél éves korban
Szülõk egymás közt
  Fogyatékkal élõ gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlõdési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsõde
Munka - Állás
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielõtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Óvónõ válaszol
  VIDEÓK
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlõdés
Alkoss velünk!
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Farsangi jelmezek
  Húsvét
  Anyáknapja
  Dekoráció
Mesék
  Kálmán iskolába megy - Kálmán kalandjai
  Vírus Ilus szinre lép - Kálmán kalandjai
  Kálmán és a védőöltözet - Kálmán kalandjai
  Széllel-bélelt szeretet mese - Kálmán kalandjai
  Gyere haza, Krampusz! - Kálmán kalandjai
  Csoki kaland - Kálmán kalandjai
  Foci vita - Kálmán kalandjai
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces
Játékok
Játokok
Kapcsolat
  gyermeksziget@gyermeksziget.hu


Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

Hiszti, akaratosság 2 és fél éves korban
2és fél éves a kislányom és az utóbbi pár hónapban nagyon nehezen tudom kezelni a hisztirohamait, dühkitőréseit.Sajnos néha a türelmemet is próbára teszi.Az apukájával együtt nagyon sokféle módszert kipróbáltunk már de sokszor úgy érzem hogy nagyon nem jól csinálunk valamit.Egyáltalán túl leszünk ezen a korszakon valaha?Légyszíves adjatok pár ötletet hogyan lehet átvészelni ezt a dacos, akaratos korszakot!
Egyébként imádom a lányom! Előre is köszi!


A pofonlekeverõnek üzenem, hogy ha nincs türelme a gyermekhez, legalább ne itt írogasson ilyeneket! Szégyen, illetve törvénybeütközõ!

ikreim vannak, lany e s fiu 3 evesek de a kisfiu egy borzaszto hisztis, turelmetlen , akaratos gyerek amit sokszor mar nem lehet elviselni, mar arra is gondoltam hogy elviszem orvoshoz, mert amit sokszor muvel az kibirhatatlan, nem tudom hogy kezeljem, ha szepen mondom ugysem jo, ha csunyan raformedek az megrosszabb, mar nincs semmi otletem, mindeki mast mond, de eddig meg semmi sem valt be, mindig az ove az utolso szo, en pedig mar nagyon ki vagyok idegileg, xanaxot szedek.a lanyom eppen az ellentetje, hallgat ram, es kezelheto, vele tudok kompromiszumokat kotni, valami tanacsot kerek, segitsetek, elore is koszi:))

Le kell keverni 2 nagy pofont. A férjem ezt szokta csinálni, és nagyon hatékony. olyankor nyugtunk lesz egy idõre.

Én is pont ebben a cipõben járok, 2, 5 éves a kislányom, és csak nekem hisztizik.Nem sok megoldást találtam eddig, ha bevált neked már valami és megírnád megköszönném.Pici apró dolgokon balhézik, és olyankor durván csapkod, rombol.Sajnos igaz az is amit itt olvastam, hogy a gyerek a szülõ tükörképe.Én sem vagyok egy nyugodt típus, és igen szoktam hisztizni, , de Õ lényegtelen dolgokon.ez riaszt meg.Még olyan pici és már ilyen.Elõre is köszönöm a válaszodat.


Kedves fáradt és aggódó apuka!

Szinte szóról szóra a mi esetünket írta le, azzal a különbséggel, hogy nálunk kisfiúk vannak, a kisebb pedig csak pár hónapos.
Mi testvérféltékenység egy módját véltük felfedezni a nagyobbnál. Sosem a kicsi ellen irányultak az elviselhetetlen hisztik és veszekedések, hanem minket, szülõket büntetett, teljesen lényegtelen dolgokból lettek nagy kiborulások, ezekbõl láttuk, hogy a háttérben más gond lehet. Azt a megoldást találtuk ki, hogy minden héten legyen egy nap, ami FIX idõpontban csak az Övé és anyáé. Mivel minden héten ugyanaz a nap, ezért tudja várni, készül rá, és akkor senki más nincs, csak Õ meg én (Anya). Ilyenkor még a közelben sincs a tesó, ovi csak ebédig van, önfeledt ugrálóvár, fagyizás és minden van, ami Neki kedves. Ez pár órát jelent nálunk, mert a szoptatás miatt még be vagyok határolva, de nálunk MÛKÖDIK. A Fix idõpontok elõtt is ügyeltünk arra, hogy nagyon figyeljünk a nagyobbacskára, de pl. séta közben hiába beszélgettünk, vagy bújócskáztunk, közben ott volt velünk a babakocsiban szunyókáló picike. Tehát nem kettesben voltunk. Ez változott, ezzel a heti egy nappal amit ki tudok szabadulni vissza adtam a nagykisfiam biztonságérzetét és megerõsítettem abban, hogy iránta érzett szeretetünk változatlan.

Szinte teljesen elmúltak az elviselhetetlen hisztik és szófogadatlanságok, csak emlékeztetni kell, hogy mindjárt jön a mi napunk. Persze addig is sokat játszunk és mindig együtt vagyunk, de megérti, hogy ott a tesó, akinek szintén szüksége van rám.

Remélem segítettem. Sok sikert.
Kisfiús anyuka

Az elõbihez: elmult 4 éves.

Üdvõzlök mindenkit

Van egy hatalmas gondunk és szeretnék egy kis segítséget vagy csak tanácsot kérni a többi szülõtõl.
Két gyermekünk van mind a kettõ lány, a nagyobbik elmult a kissebik 9 hónapos.
A kicsivel egyenlõre nincs is gond de nagyobb lassan pokollá teszi minden együtt töltött napunkat. Az elmunt hónapokban eljutottunk oda hogy nem reagál semmi sem, ha szépen szólnuk hozzá meg sem mozdul. Olyan elképeztõ dolgokat müvel hogy, az embernek kihúllik a haja.
Pl: Reggel ébresztõ indulás az oviba elõtte kakaó egy kis mese, majd mikor az öltözködés következik jkön a hiszti - nem akar öltözni, nem akar oviba menni , vagy nem anya vagy nem apa ez szitu függõ.
Másik: Alszik a hugi és megkérjük hogy ne nagyon kiabáljon erre kb. az elsõ 10 percben van mód utána biztos hogy sikerül felverni a kicsit.
vagy amikor enni kéne ugyan az Õ nem hajlandó és nem akar. Olyan hisztik kerekedne ki hogy nem tud vele leállni,
Nagyon sok mindent kipróbáltunk már: TV elvétel, játék elkobzás, hideg víz, szobába zárás, lefektetés, sõt a fenekére is volt már hajigálva de semmi eredmény csak annyi hogy még jobban és tovább megy a visítás és az üvöltés.
Nagyon szeretjük a kicsiket mindent amit csk tudunk eléjük teszünk és csak ök számítanak, de lassan tönkre megyünk ebben a folyamatos veszekedésekben.
Ha van valaki aki tudja hogy lehetne ezeket a dolgokat kicsit elviselhetõbbé tenni vagy kezelni az nagyon nagy dolgot mentene meg az életünkben.
Elõre is köszönöm a válaszokat.

Egy fáradt és maggodó apuka.


szia , csak egy a lényeg , hogy te maradj a fönök.Nem kell odafigyelni , ha hisztizik hagyd ott mert ha nem lesz kinek hisztizni abba fogja hagyni.Ha megnyugszik magyarázd el neki , hogy ez nem szép viselkedés, és kérjen bocsánatot.

sziasztok.2évesek az ikreim.azt hittem hogy rosszul nevelem õket,de látom ez a hiszti kor mindenkit megfertõz.fõleg a lányokat.ha már nem birom akkor berakom a szobájába és hagyom amig megnyugszik.
nagyon nehéz,de tudom hogy következetesnek kell maradnom mert még durvábbá fajulhat.
egyébként nekem csak akkor vannak durva hisztijei amikor az apja is itthon van.

Sziasztok! A mi kislányunk 2 éves és kb. 1 hete kezdett bele a komolyabb hisztibe. Eddig tudtam kezelni a hisztiket, de most úgy érzem, mintha direkt engem akarna bosszantani. Elöször a férjem azt mondta, hogy nincs elég türelmem a gyerekhez és kért próbáljam megérteni õt, aztán amikor vele is elkezdett hisztizni, rájött nem is olyan egyszerû a dolog. Egymást hibáztattuk, hogy kicsúszott a kezünk közül a nevelése, majd leültünk és rájöttünk nem így van. Egyelöre csak tapogatodzom mit is tegyek, ha ismét bekövetkezik a hiszti, hogy nekünk és a kislányomnak is elviselhetõbb legyen.

Sziasztok!
A kislányom 22 hónapos és kb. 2 hete nem lehet vele bírni. Nem hallgat rám, ha rászólok folytatja tovább az ütögetést, dobálást. Mintha direkt csinálná! Kis barátjától mindent elvesz és lökdösi, ütögeti. Imádták egymást és most nagyon kis undok lett vele. Ha rácsapok a kezére, ugyanúgy folytatja a verekedést, irigykedést.
Imádom, de nem tudom, hogyan kellene ezt helyesen kezelni. nem hiszem, hogy a verés hasznos lenne, fõleg mert akkor egész nap csak a kezét csapkodnám. Ráadásul hamarosan kezdõdik a bölcsi is, nagyon aggódom mi lesz ott vele.

Sziasztok!
Szeretnék én is kérni infót a konfliktus kezelõ tanfolyamról! Ha tudtok, segítsetek: tekla178@gmail.com
Elõre is köszönöm!

Sziasztok. Az én kisfiam 2 és fél éves. Nagyon tudott õ is hisztizni. Soha nem bántottam, de egyszer eljött az a nap, amikor nagyon felhúzott idegileg. Egy kicsit rávertem a seggére, de nem akartam nagyon megverni. Kb fél dl vízzel nyakon öntöttem, elõször meglepõdött, folytatta a hisztit. Ezt még egyszer eljátszottuk. És harmadszorra, csak a poharat tartottam a kezemben, és abbahagyta a hisztit. Amikor megint elkezdi, csak azt kell kérdeznem, hogy kér-e vizet. Rögtön tudja, hogy mi a rend. Azóta nem hisztizik.

Sziasztok!
Nekem egyetlen dolog vált be a hisztire és akarosságra: figyelem elterelés. 3 éves a kislányom, és elég akaratos kis személyiség. Tud
hisztizni is, de még a normális kereteken belül.
Én rendszeresen a figyelem elterelést használom, és úgy tûnik nálunk bevált. A hideg vizes témát nekem is ajánlották, de én inkább nem próbálom ki.

Erre az üzenetre válaszolnék:
2008-08-31 18:49:34 Hozzászóló: ***.12.62.133

Szerintem neked nincs jogod senkit megítélni, s szerencsére nem vagy abban a helyzetben, hogy eldöntsd ki az anya egyáltalán...

a konstruktív ötletek bármelyik kétségbe esett anyának többet nyújtanak, mintha még jól beledöngölöd õket a földbe... Kicsit disszonáns, hogy úgy adsz tanácsot, hogy nem veszed észre, hogy elkeseredett, megoldást keresõ szülõk írnak a fórumba, csak úgy, mint a frusztrált, kis hisztis pici gyerekek... az ide íróknak is vezetésre, és nem sárba tiprásra van szükségük. Lehet máskor, más témában épp te szorulsz majd támogatásra...

Nehéz idõszak lesz de erõsnek kell lenni!!!! A kislány érezze mindig,hogy szeretik mellette vannak a szülök,családtagok még akkor is ha õ elutasító velük! Nem tudom beszél-e már mert az is rásegíthet a dührohamokra ha nem tudja magát kifejezni.Ezen a problémán nagyon jól segíthet a kommunikációs kártya használata!

Helló!Óvónõ vagyok és 2 éves lánykám bizony egyesével 100 fele tépi az idegsejtjeimet!Sajnos semmi nem hat rá,kitombolja magát és minden megy tovább!2 é koráig álom volt volt,de ami a lejobban elkeserít,hogy ébredés után szinte vigasztalhatatlan tud lenni és nem értem miért!?

es meg annyi hogy a szulo a gyerek tukorkepe!!!!

es meg annyi hogy a szulo a gyerek tukorkepe!!!!

hat en szerintem az eggyaltalan nem megoldas ha megvered es kiabalsz ra mert a veresel nem ersz el semmit csak szegeny gyerek reszketni es felni fog a szulotol es kesob de bisztosan kihat a lelki vilagara es ha kiabalsz o meg jobban fog orditani,hisztizni legyetek turelmesek es ha elkezdi a hisztit ra se hederits hidd el abba hadja. es meg annyi hogy szegyeljek magukat azok az anyukak akik megverik a gyerekuket mert nrt nem ilyen peldat kell mutatni nekik es az ijen anya nem anya!!!!!

 

Következõ 20

A fórumban olvasható információk tartalmáért a Szerkesztõség semminemû felelõsséget nem vállal!

 

Szent László Általános Iskola
(Pest megye)

Fő u. 2., 2115 Vácszentlászló

Intézmény típusa: Állami fenntartású intézmény

- Fejtetvesség az oviban, suliban
(Egészségvédelem)

- Palotás Gábor Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

- Csanádi Imre Általános Iskola
(Fejér megye)

- Fejér Megyei Önkormányzat József Attila Általános Iskolája és Speciális Szakiskolája
(Fejér megye)

 

Lázár Vilmos Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

Lázár u. 20., 1202 Budapest

Intézmény típusa: Állami fenntartású intézmény

- Székely József Református Általános Iskola
(Pest megye)

- Beethoven Általános Iskola
(Fejér megye)

- Tarcali Klapka György Általános Iskola
(Borsod-Abaúj-Zemplén megye)

- Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű, Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
(Borsod-Abaúj-Zemplén megye)
KIEMELT HIRDETÉS
  Kovácsné Éva
(Babysitter)
Budapest, Zugló és környéke
h-p, és hétvége, este-éjszaka
Forum
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  hármas ikrek
  mit tegyek még?
  A mese hatása a gyermekekre
  Franciaorszagban élek
  Aludj jól gyermekem!
  Nehezen kezelhetõ gyermek
  Miért nincs iskolaelõkészítõ osztály?
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  Montessori iskolát keresek!
  Két tannyelvû általános iskola
  Logopédus , Szenzoros integrációs terapeuta - Vác és környéke
  Ikrek együtt vagy külön?
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  Asperger szindróma
  Autista óvóda
  Autista a gyerkőc?
  Ovikeresés
  Figyelemzavar - hiperaktivitás
  külföldi ovik
  Magán vagy állami??
  meleg allergia
  Gyermekpszichológus
  konyvek kulfoldre
  Óbudán keresek iskolát
  Ikrek
  Milyen iskolaba jarjon?
  Fóti Montessori óvoda
  Kamaraerdei Kerekerdő ovi
  Ismét váltsak vagy maradjunk?
Óvónõ válaszol
  Nem akar szerepelni
  Könnyes beszoktatás
  Beszoktatás miatti megrázkódtatás
  Nem akar beszélni és a beszoktatás is nehezen megy
  Melyik kezével írjon?
  Eleven, fegyelmezetlen, a szabályokhoz nehezen alkalmazkodik
  Miért nem mondja, ha tudja?
  Ez így nem fog menni!
  Miért nem szól, ha pisilni kell?
  Nagydolog: nem is olyan nagy dolog
  Iskolaérettségi vizsgálat
  Kistesó érkezik: család vagy óvodakezdés?
  Kisfiam retteg a szakállas bácsitól!
  Diszlexia, diszgráfia: óvodásnál miért nem állapítják meg?
  Nehéz óvodai beszoktatás
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csõstül jönnek
  Traumatizáló repülõs nyaralás
  Még az unokaöccsétõl is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülõk dilemmája az iskolakezdésrõl
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónõé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
  Muszáj beíratnom az iskolába?
  Retteg a zajoktól
  Az ovira nem akar emlékezni
  Kerüli a gyerektársaságot
  Okos, ügyes, de zárkózott