Gyermeksziget
Az iskolaérettség feltételei
  Az iskolaérettség feltételei
Fejlesztőjátékok
  Őszi kupak lottó
  Trabi Gabi és Lurkó Ferkó - Mese és fejlesztés
  Kupak-tanács - az újrahasznosított fejlesztőjáték - Fejlesztőjátékok
  Suli nyitogató fejlesztőkártya újragondolva - Fejlesztőjátékok
  Forma lomtalanítás - Fejlesztőjátékok
  Suli-nyitogató fejlesztőkártya
  Tapintókártya - Fejlesztőjátékok
  Mi van a zsákban? - Fejlesztőjátékok
Alternatív pedagógia
  Montessori iskolát keresek!
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  Waldorf iskola
  Zsolnai-módszer
  Montessori oktatás
  Montessori tapasztalat
  Hol vagytok Montessori-s szülõk?
  kecskemeti montessori ovit keresek
  Zala megyei alternatív oktatás
  DOMAN Módszer
Szülõk egymás közt
  Fogyatékkal élõ gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlõdési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsõde
Munka - Állás
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielõtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Óvónõ válaszol
  VIDEÓK
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlõdés
Alkoss velünk!
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Farsangi jelmezek
  Húsvét
  Anyáknapja
  Dekoráció
Mesék
  Kálmán iskolába megy - Kálmán kalandjai
  Vírus Ilus szinre lép - Kálmán kalandjai
  Kálmán és a védőöltözet - Kálmán kalandjai
  Széllel-bélelt szeretet mese - Kálmán kalandjai
  Gyere haza, Krampusz! - Kálmán kalandjai
  Csoki kaland - Kálmán kalandjai
  Foci vita - Kálmán kalandjai
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces
Játékok
Játokok
Kapcsolat
  gyermeksziget@gyermeksziget.hu


Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

Montessori iskolát keresek!
Montessori iskolát keresek a gyerekemnek, aki most nagycsoportos. Fóton lakunk, szóba jöhet a 4, 16, 15 ker., és Fót vonzáskörzete. A Veresi iskolát ne ajánljátok, mert sok rosszat hallottam róla.


Zuglóban a Heltai Gáspár Általános Iskola Montessori. Voltunk iskolacsalogatón. Egyáltalán nem tetszik, és örülök, hogy nem oda írattam, mert elég rosszakat hallottam róla. Hoztak is el onnan gyerekeket. Nagyon türelmetlen, kiabálósak a pedagógusok, nem is oktatnak valóban differenciáltan. Igen, sok az SNI-s gyerkőc.

Mit tudok a veresi Montessoriról? Van még?

Sziasztok, most 2019. Szeptemberétől indul Vácon Montessori tanulócsoport, ha esetleg valakit érdekel még :)

Sziasztok, most 2019. Szeptemberétől indul Vácon Montessori tanulócsoport, ha esetleg valakit érdekel még :)

A veresi Montessori megszűnt! Szerintem nem véletlenül!!!!

Láttam sokan kerestek Montessori magániskolát. Én is elkezdtem keresni már most a fiamnak, pedig cak jövõre kezdi. A legtöbb helyen várólista van, ezért gondoltam megosztom, most tudtam meg, hogy még lehet jelentkezni a Csepeli Akácfa utcai Montessori kétnyelvû iskolába. Most szeptembertõl indul, kis létszámú csoporttal, családias hangulatban. Sajnos hamar betelik a létszám mindenhol, mert szuperjó módszer. Ezért érdemes jó hamar jelentkezni a várólistára is.

Sziasztok,

Én érdeklõdni szeretnék, hogy a Montessori iskola kizárólag problémás, SNI, autista vagy down kóros gyerekekkel foglalkozik ????
Mert voltam bemutatójukon, nagyon megtetszett a Veresi Montessori - mostmár Gyermekliget, azt hiszem - iskola, és utána, mikor más szülõkkel beszélgettem, furcsán néztek rám, hogy miért akarom nem problémás gyerekemet Montessoriba iratni a hagyományos általános iskola helyett. Nem egy szülõ mondta ezt, hanem mindenki. Én mondtam, hogy mert úgy tûnt, a gyerekre figyel, a módszert a gyerekhez igazítja, stb, erre mondták, hogy de hát a veresi Gyermekliget Montessoriba - mostmár nemsokára Hangvár iskola - csak papírral rendelkezõ gyerekeket iratnak, Érdekes, de a bemutatón errõl elfelejtett az iskola említést tenni. Utána viszont találkoztam egy anyukával, akik oda járnak, és az õ fia pl autista. Szóval kérdés, hogy ide csak papírral rendelkezõ, valamilyen szempontból problémás gyerekek járnak csak, vagy lehet, hogy az osztály fele legalább "normális".

Kf6szf6nf6m le1nyok.Hella, ke9pzeld az e9n le1nyomnak annak ideje9n nem varrtam, a fiam ke9k kocke1s zse1kje1t f6rf6kf6lte, amire re1ade1sul sze9p nagaybn re1 volt varrva a monogramja is. Hie1ba, a suszter (le1nya) meg a cipője :)Csipkerf3zsika, kf6szf6nf6m a dedjat.

Sziasztok,

Tudtok ajánlani Lõrincz közelében (18.kerület) montessori általános iskolát?

elõre is köszi minden hozzászólást
G.

Gondolom az a szulo aki a vagabond után irt(2011.03.08) már nem látogatja az oldalt.A felsö vezetök seggnyaloja nem tudom mit ért a problémás gyerekekhez.A saját életét a nagypofája és az eröszakos férjével tette pénzközpontuvá.Senkinek nem fog hiányozni, ha nem lesz.

Tisztelt Szülõk!

Elolvasva a sok véleményt a Montessori tanítással kapcsolatosan, nem is csodálkozom, hogy az érvek és ellenérvek egymást érik. Mivel a szülõ gyerekének minden téren a legjobbat szeretné megadni, érdemes elgondolkodni, azon hogy egy óvoda, iskola vagy módszertan választásánál a gyerek igényeit kell szem elõtt tartani.
Személyesen Budapesten több mind tizenöt iskolával van kapcsolatom Köztük megtalálható Montessori oktatású, általános, sporttagozatos, zene, általános és gimnázium.
Tíz éves tapasztalat után ki merem jelenteni, hogy nem a módszertan sem a fórum nem ad egy reális képet az oktatási intézményekrõl.
Példákkal alátámasztva :
- van egy jó hírû sporttagozatos általános iskolánk, ahol olimpikonokat is neveltek és erre büszkék is, csak hogy a gyerekek magaviselete kritikán aluli a pedagógusokkal szemben is.
- egy másik jó hírû általános iskolában a gyerek meglopja a tanárát
- egy utolsó példaként amikor az iskola igazgatója szerzõdést megszegve , hazudva próbál érvényesülni .
Véleményem szerint sajnos a z oktatási rendszerrel vannak a gondok. Az óvodák vezetõsége és az óvónõk befolyása alatt a szülõ 90% -ban dönt a gyerek beiratkozásán az iskolába. Nagyon kemény és könyörtelen harcok folynak az iskolák között a jövendõbeli kisiskolások létszáma miatt.
Az oktatás a tapasztalat az iskola vagy óvoda hírnevét a szülõk terjesztik akár mint egy jól megszervezett reklám hirdetés.
Budapesten a XIV-ik kerületben a Padlizsán utcai Heltai Gáspár Általános Iskola Montessori rendszerbe oktatja a gyerekeket. Nagyon sok szülõt és gyereket is ismerek az iskolán belül és véleményem szerint csak az óvodák negatív hadjárata járatja le az iskola hírnevét.
Nem tudom ha tudják de ebben az iskolában a sport területén vannak világkupa gyõztes gyerekek, tanulmányi eredményeikkel sem az utolsók a kerületbe.
Tíz év tapasztalat és kapcsolat, tizenöt iskola de ha lehetne akkor a Montessorit választanám újra a gyerekemnek . Igen nagyon sokan megbuknak , igen nagyon sokan magaviseleti problémákkal küszködnek de hol nem?
Köszönöm hogy elolvasták és várom válaszukat, véleményüket !

Vagabond

Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak a veresi általános iskolával, két gyermekem járt oda eddig, fantasztikus tanítónénik vannak, az alsó tagozat kiváló !
Nagylányom innen jutott be kitûnõ eredményeivel az egyik legjobb budapesti gimnáziumba, kisebb lányom tanítónénije is fantasztikus ember, fantasztikus szakember, érzékeny, megértõ, a kicsik lelki életét is figyelembe vévõ tanítók, akik nagyon jól, és igenis megtanítják õket. Persze mi is úgy állunk a dolgokhoz, és segítjük a munkájukat.
Két gyermek hagyta ott nálunk az általános iskolát, mindkét gyermek gáz családból származott, a szocializációt, a másik ember identitását figyelembe nem vevõ, csak mérgezõ lények voltak, hál isten, egyiket átvitték a Waldorf-ba, azóta sincsenek barátai, a másikat átvitték a Montessoriba, amikor ott voltam bemutató órán, a gyerek sértõdötten ült a pad alatt, és neki gyakorlatilag semmiben nem kell részt vennie, ha nem akar. Kérdezem én, ezek az abszolút szocializálatlan, neveletlen, szülõk által elhanyagolt gyerekek hogyan fognak beilleszkedni a felnõttek világába ? Alkalmazkodni mikor tanulnak meg? 20 évesen már nem lesz rá biológiailag képes, és egész életében küszködni fog.
Nem tudom, ki mond rosszat a veresi általános iskola alsós tagozatára, de aki igen, az nem járt oda. Kiváló tanítók !
Itt jegyezném meg a Montessoriba járó gyermek édesanyjának, hogy ugorjon már be a gyermeke mellé az órára, mert bizony õ is lemaradt valahol az alsós tagozatban a tanulmányaival. Az én másodikos gyermekem ekkora hibákat már nem ejt helyesírás közben. Ez az alap.
Még egy hozzászólás: Munkám során elég magas körökben dolgozom elég jó beosztású, és felelõs vezetõkkel. Felnõttként, a munka világában még egyetlen Montessorit vagy Waldorfot végzõ emberrel nem találkoztam.
üdv, egy átlagos anyuka.

Sziasztok!

Újpesten új Waldorf óvoda nyílt, és még 6 fõnek tudnak helyet biztosítani. Az alábbi címen minden infót megtaláltok.
www.csillagberek.blogspot.com
De hívhatjátok az egyik alapítót is : Jakab Eszter 0670-554-6576
Kérlek, adjátok tovább, ha úgy gondoljátok valamelyik ismerõsötöket érdekelheti!
Köszönettel
Tamás

Az én gyermekem nem gyurcsánypalánta, csalás sem volt a Veresi iskolában. Annyira élvezzük, 10 elsõssel dolgoznak kiválló pedagógusokkal.
A régi iskolába járt a nagyfiam ahol a Traspotting címû filmet vetítették le, drogprevenció címén a 6. osztályosoknak.
Nem kell annyira felháborodni. A veresi montessoriba járo gyerek kiválló oktatásban részesülnek, 4. osztály után 80-100% os felvételi arány van. Mikor mondhatja el a veresi iskola ugyanezt. Kérlek mielõtt véleményt mondanak nézzék meg az iskolát. Menjenek el a nyíltnapokra és kizárólag azon szülõk véleményét kérdezzék, akinek oda jár a gyereke.

Akkor már értem! A szocialista botrányoknak , csalásoknak megfelelõ terep a montessori, ezmiatt kapnak újabb épületet. Emellé had mondjam el, hogy a veresi ligetekben ahol eddig egy csoport volt, 25 gyerekkel, ott most egy épületben 50 gyereket zsúfolnak össze. Az emeleten is lesz egy csoport, meg a földszinten is. De a montessorisok új épületet kapnak. Komolyan mondom, kiakasztó! De mostmár legalább tudom, honann fúj a szél! Kellenek az ilyen sulik, hogy a gyurcsánypalánták is le tudjanak érettségizni.No komment.

Mûködik bizony, egyre nagyobb gyerek létszámmal, akik között egyre több a veresi is, így jövõre kapunk még egy épületet.

Mûxik még a veresi suli? HALLOM, MÁR KÉT IGAZGATÓT IS LECSERÉLTEK! Végre valami jó hír is!

Sziasztok! Az én fiam 6 éves lesz a nyáron, de idén még nem megy iskolába. Mi a XI. kerületben lakunk és idén indult a Keveháza utcai Általános Iskolában az elsõ Montessori osztály. Nagyon sok jót hallottam errõl a módszerrõl, viszont azt olvastam, hogy általában ez fizetõs iskola. De nem mindenhol. Ez mitõl függ? Mert nem mindegy, hogy havi 30-40 ezer forint vagy tandíjmentes. Úgy tudom, a Keveháza utcaiban ingyenes. Tud errõl valaki valamit?
Köszönöm
Miranda

Szia,miért ne lenne nyilvános?!Jelenleg 35 ezer forintot fizetünk havonta.Természetesen lehetséges egyéni elbírálás is.A hivatalos tájékoztatóban is az áll,hogy 20 és 35 ezer között.Sajnos még nem áll az oktatás olyan szinten az országban,hogy a plusz lehetõségekért ne kelljen fizetnünk.De elmondhatom,hogy én sem fizetném,ha nem látnám,hogy mennyire megéri.A gyerekemnek,a gyerekeknek!
Szeretettel várunk!
Mariann

Budapest, XI. kerület, Keveháza utcai általános iskola

 

Következõ 20

A fórumban olvasható információk tartalmáért a Szerkesztõség semminemû felelõsséget nem vállal!

 

Herceghalmi Általános Iskola
(Pest megye)

Gesztenyés u. 15., 2053 Herceghalom

Intézmény típusa: Állami fenntartású intézmény

- Müller György Óvoda és Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

- Kőbányai Janikovszky Éva Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

- Brumi ovi
(Pest megye)

- Katicabogár Waldorf Óvoda
(Budapest XI. kerület)

 

Beszoktatás: fontos az érzelmi megalapozás!
(Óvodai mindennapok)

Villámgyorsan eltelik a nyár és ott találhatjuk magunkat az óvodakezdés küszöbén. Korántsem mindegy, hogy kis 3 éves csemeténket szülőként hogyan, milyen módon készítjük fel az óvodai életre. Sok-sok óvodát kezdő kisgyermeknek görbül le a szája, ha az ajtóban el kell köszönnie édesanyjától. Mit tehetünk mi, szülők ennek elkerülése érdekében?

- Piliscsabai Palánta Általános Iskola
(Pest megye)

- Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola
(Pest megye)

- A csöndes gyerek kevesebbet tud?
(Gyermeknevelés)

- Tessedik Sámuel Általános Iskola
(Pest megye)
KIEMELT HIRDETÉS
  Telki Zöldmanó Óvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Telki
óvodapedagógus
pedagógus bértábla+egyéb kiemelt anyagi juttatások
  Telki Zöldmanó Óvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Telki
óvodapedagógus
pedagógus bértábla+egyéb kiemelt anyagi juttatások
  Prücsök Otthon
(Dajka állást kínál)
Budapest
dajka
megegyezés alapján
  Virágos Gyermekkert
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
óvodapedagógus
bértábla feletti
  Jankó Alexandra
(Babysitter)
Budapest
H-P 16-21 , Sz-V egész nap
1500-2500
Forum
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  hármas ikrek
  mit tegyek még?
  A mese hatása a gyermekekre
  Franciaorszagban élek
  Aludj jól gyermekem!
  Nehezen kezelhetõ gyermek
  Miért nincs iskolaelõkészítõ osztály?
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  Montessori iskolát keresek!
  Két tannyelvû általános iskola
  Logopédus , Szenzoros integrációs terapeuta - Vác és környéke
  Ikrek együtt vagy külön?
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  Asperger szindróma
  Autista óvóda
  Autista a gyerkőc?
  Ovikeresés
  Figyelemzavar - hiperaktivitás
  külföldi ovik
  Magán vagy állami??
  meleg allergia
  Gyermekpszichológus
  konyvek kulfoldre
  Óbudán keresek iskolát
  Ikrek
  Milyen iskolaba jarjon?
  Fóti Montessori óvoda
  Kamaraerdei Kerekerdő ovi
  Ismét váltsak vagy maradjunk?
Óvónõ válaszol
  Nem akar szerepelni
  Könnyes beszoktatás
  Beszoktatás miatti megrázkódtatás
  Nem akar beszélni és a beszoktatás is nehezen megy
  Melyik kezével írjon?
  Eleven, fegyelmezetlen, a szabályokhoz nehezen alkalmazkodik
  Miért nem mondja, ha tudja?
  Ez így nem fog menni!
  Miért nem szól, ha pisilni kell?
  Nagydolog: nem is olyan nagy dolog
  Iskolaérettségi vizsgálat
  Kistesó érkezik: család vagy óvodakezdés?
  Kisfiam retteg a szakállas bácsitól!
  Diszlexia, diszgráfia: óvodásnál miért nem állapítják meg?
  Nehéz óvodai beszoktatás
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csõstül jönnek
  Traumatizáló repülõs nyaralás
  Még az unokaöccsétõl is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülõk dilemmája az iskolakezdésrõl
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónõé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
  Muszáj beíratnom az iskolába?
  Retteg a zajoktól
  Az ovira nem akar emlékezni
  Kerüli a gyerektársaságot
  Okos, ügyes, de zárkózott