Gyermeksziget
Az iskolaérettség feltételei
  Az iskolaérettség feltételei
Fejlesztőjátékok
  Őszi kupak lottó
  Trabi Gabi és Lurkó Ferkó - Mese és fejlesztés
  Kupak-tanács - az újrahasznosított fejlesztőjáték - Fejlesztőjátékok
  Suli nyitogató fejlesztőkártya újragondolva - Fejlesztőjátékok
  Forma lomtalanítás - Fejlesztőjátékok
  Suli-nyitogató fejlesztőkártya
  Tapintókártya - Fejlesztőjátékok
  Mi van a zsákban? - Fejlesztőjátékok
Autizmus
  Asperger szindróma
  Autista óvóda
  Autista a gyerkőc?
  Autista a gyerek vagy nem autista?
  Autizmus vagy helytelen nevelés?
  AUTIZMUS
  autista gyermekek története
  autista gyermek iskolakezdése
Szülõk egymás közt
  Fogyatékkal élõ gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlõdési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsõde
Munka - Állás
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielõtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Óvónõ válaszol
  VIDEÓK
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlõdés
Alkoss velünk!
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Farsangi jelmezek
  Húsvét
  Anyáknapja
  Dekoráció
Mesék
  Kálmán iskolába megy - Kálmán kalandjai
  Vírus Ilus szinre lép - Kálmán kalandjai
  Kálmán és a védőöltözet - Kálmán kalandjai
  Széllel-bélelt szeretet mese - Kálmán kalandjai
  Gyere haza, Krampusz! - Kálmán kalandjai
  Csoki kaland - Kálmán kalandjai
  Foci vita - Kálmán kalandjai
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces
Játékok
Játokok
Kapcsolat
  gyermeksziget@gyermeksziget.hu


Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

Autista a gyerkőc?
Sziasztok!
3 éves kislányomról még Mo-on kiderült,hogy kommunikációzavaros,most 3 éves,nem beszél és nehezen kommunikál,vagy nem is! Azóta külföldre költöztünk,így még kevesebb lehetőségem van hasonló cipőben járó Anyukákkal fölvenni a kapcsolatot. Ez az első honlap,ahol találtam erre lehetőséget,szívesen meghallgatnék más szülőket is,hogy nekik milyen tapasztalatuk van. Kislányom elég nehéz eset,most spec oviba jár,de minden előítélet nélkül mondom,hogy Mo-on jobbnak találom a hozzáértők tudását,vagy csak kíváló szakemberekhez vezetett a sors? A beszédfejlődésére nem fordítanak akkora figyelmet,legalábbis én kevésnek érzem. Az is érdekel,ha vki esetleg integrált oviról tud nekem írni,hogy milyen jellegű,miket csinálnak,hány órát vannak bent... minden érdekel ebben a témában (autizmus)!
Megadom a mail címem: fuenzalida@hotmail.co.uk
Köszönöm mindenki segítségét,
Dina


Kedves Dina!
Integráló óvodában az autista gyerek nem kapja meg azt a fejlesztést, amire szüksége lenne, mert az nem integrálás, hogy beteszik egy 20- 25 fős csoportba, ahol egy átlag gyerekre képzett óvónő van és hetente kétszer fél órára kiviszi egy utazó gyógypedagógus. Szerintem egy autista gyerek jobban jár, ha olyan óvodába íratják, ahol az ő problémájára specializálódott gyógypedagógus foglalkozik vele egész nap. A gyerek sokkal többet fejlődik így. Hiába van leírva a törvényben, az állami integráló óvodákban nincs erre megfelelő létszámú szakember. Ez a fő probléma. Sok óvónő megtesz mindent ami tőle telik, de lássuk be, hogy speciális szükségletű gyermekhez speciális tudású szakemeber szükséges. Egy integráló óvodában dolgozó ővőnő, aki megetszi amit tud, de a szíve fáj, amikor látja, hogy a gyerekek nem kapják meg azt a fejlesztést, ami szükséges lenne.

5 éves aspergeres kisfiú dühkezelésével kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Egy hónapja vagyok a nevelõnõje, általában barátságos, szeretetreméltó, nyugodt. A család most nehéz idõszakot él át, mert az anya visszamegy dolgozni. Az elmúlt hónapban három dühkitörést tapasztaltam.Ha otthon vagyunk, akkor kedves, nyugodt hanggal tudom kezelni, rendszerint jobb is lesz a helyzet. Rövidesen egyedül megyek érte az oviba és szeretnék felkészülni a helyzetre. Attól tartok, hogy stresszes állapotban nem fogja meg a kezem és akkor hogyan fogunk közlekedni a forgalmas utcákon? Lehet felkészülni egy ilyen helyzetre? Tapasztalt anyukák tapasztalatait nagyon megköszönöm. Mary

Kedves Dina!
Nyolc éves autista kisfiamnak még 2015-ben a hiperbár oxigénterápiát választottuk. Már ez elsõ kezelések alkalmával szembetûnõ volt a hatás. Megváltozott a magatartása, kommunikációja és az iskolai teljesítménye is kimagasló volt. Két évvel késõbb a megszerzett képességeit nem veszítette el, nem történt visszaesés. A lemaradásait is szépen bepótolta. Minden hasonló helyzetben lévõ gyermeknek és szülõnek szívbõl ajánlom ezt a terápiát.
Üdvözlettel: János

Sziasztok! Énis érintett vagyok az ügyben 3.5 éves kisfiammal. Mikor hivatalosan is kiderült róla, amit addig is sejtettünk, ezután felkutattam az egész internetet. 5 hónapja kezdtük el a gyógyítását, azóta az ATEC (atec.uw.hu, nemzetközileg elfogadott mérõszám) teszten 107 pontról 57-re csökkent a pontszáma (minél kevesebb, annál jobb).

Dióhéjban: Az alapvetõ hiba a gondolkodásmódban van, legalábbis itt Magyarországon. Jelentõs javulást vagy teljes gyógyulást el lehet érni.
Fõbb összetevõk: diéta, méregtelenítés, gyógypedagógia, mozgásterápia.

Ezeket csináljuk mi: GAPS diéta, ABA terápia. Nemsokára kezdjük a CEASE terápiát és táplálék kiegészítõket is fog kapni.

Dühít mikor valaki azt mondja, hogy fogadjuk el úgy, ahogy van. A saját fiam az ellenpélda rá!
5 hónap alatt ekkora eredmény igen jelentõs és ez még csak a kezdet.

Üdv Ákos,
Elérhetõség: wize.dcn@gmail.com
2014.06.22

Sziasztok Mariann vagyok!
Sajnos én csak most találtam ezt az oldalt meg.Az én kisfiamat 2013 szeptemberében diagnosztizálták autizmussal.Mi Somogy megyében élünk és ahova jár az én kisfiam sec.oviba sajnos más fogyatékossággal rendelkezõ gyerek is van.Autisták 5-en vannak.Nekem van még egy kisfia az érintett gyerek ikertestvére, neki semmi baja, és egy 2éves kislányom.Sokszor õk sínylik meg a gyerek rohamait, persze próbálok folyton a nyomában lenni, mert 24órás figyelmet igényel.A segítségeteket kérném, hol tudok Pecs-kártyát beszerezni?Már sokat segítettem neki a felylõdésben, lassan már talán elindul a normál beszéd is, mert amit ez az ovi megfelelõ szakember hiány nélkül egyenlõ a 0-val.Ha én nem álltam volna a sarkamra akkor ez a gyerek még sehol sem lenne.Várom olyan autista szülõk jelentkezését akik még tudnak tanácsokat adni abban, hogy pl:hogyan tudok segíteni a fiamnak, hogy kicsit türelmesebb legyen, és hogy a várakozást segítsem neki.
Email címem:szentes3@freemail.hu
Köszönettel:Mariann

Kedves N.V! Teljesen igazad van mert a mi 4 éves kislányunk is ugyan ezeket csinálja. igaz már viszonylag szoba tiszta és beszél. Rengeteg dühkitörése van minden ok nélkül és napról napra rosszabb mert hisztizik mindenért. Befogja a fülét, ha hangosabb zaj van és sír kiabál. ha lenyugszik akkor aki a közelében van azt provokálja és hiába szólsz rá nem hagyja abba. Nagyon agresszív és sorolhatnám. A barátnõd minél elõbb intézze a kivizsgálást mert csak rosszabb lesz a helyzet sajnos. Mi 2 és fél éve futkosunk és mostanra jutottunk el oda hogy kivizsgálják. Sokszor már agyvérzést tudnék kapni a lányomtól mert nem lehet kezelni õt de azért szeretem és imádom. Ja és nagyon jó nyelvérzéke van. Minden szülõnek aki ebben a helyzetben van sok kitartást kívánok és erõt. A gyerkõcöknek meg gyógyulást ha ez gyógyítható. Melcsi1984. kalanyos84@freemail.hu

Szia!az "Én is tudok beszélni" könyvhöz lehet venni "A megkésett beszédfejlõdés terápiája" címû könyvet,amit direkt a könyvhöz csináltak,minden levan benne írva,az is hogy hogyan mond a képen szereplõ dolgokat,hogy tanítgasd belõle a gyermekedet!Én a Krasznár és Társa Könyvkereskedelmi Bt-nél vettem!interneten megtalálod õket,rendelni is lehet tõlük!Szia!

Szia!az "Én is tudok beszélni" könyvhöz lehet venni "A megkésett beszédfejlõdés terápiája" címû könyvet,amit direkt a könyvhöz csináltak,minden levan benne írva,az is hogy hogyan mond a képen szereplõ dolgokat,hogy tanítgasd belõle a gyermekedet!Én a Krasznár és Társa Könyvkereskedelmi Bt-nél vettem!interneten megtalálod õket,rendelni is lehet tõlük!Szia!

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hogy hogyan kell használni az Én is tudok beszélni címû könyvet.
Köszi

Tünde

sziasztok,
érdemes több helyre elvinni a gyereket, akinek autisztikus tünetei vannak, mert kiskorban a szenzomotoros diszfázia nagyon hasonló tüneteket produkál.Illetve autizmuson kívül vannak más gyermekkori pszichopátiák, de mivel most náunk legtöbben az autizmust és a pervazív zavart ismerik - ez a divatos - rögtön diagnosztizálják a gyereket már elsõ alkalommal.Egy tünet nem tünet és egy vizsgálat nem vizsgálat.
egy gyógypedagógus anyuka

Kedves D:
2011 02 12.ei írásoddal kapcsolatban szeretnélek megkeresni téged (autistáknak ovi)Én szintén autistákkal foglalkozom,és emiatt szeretném felvenni a kapcsolatot.ha gondolod.
Üdv
Az én email címem:csilla1110@gmail.com

Tudok ajánlani egy nagyon jó terápiát. www.abakozpont.hu

Én pedig találtam egy olyan tábort, ahol a nyáron együtt nyaralhat az egész család....mert egészséges, autista, mozgássérült gyerekeknek egyaránt lesz program, a szülõkkel együtt.
Az egyik csoportjuk iskolaelõkészitõ lesz. Szivesen elküldöm a szervezõ elérhetõségét privátban. Kisagi.judit10@gmail.com

Kedves Szülõk!
Barátnõmmel megálmodtunk s megvalósítottunk egy olyan óvodát,hol autista csoportot is indítottunk!Nem gyerekeket szeretnék toborozni ezért a címünket sem írom meg!Egyszerûen csak tapasztalataimat szeretném megírni autista gyerekeket nevelõ szülõknek.Én személy szerint 11 évet töltöttel el gyermekotthonban fogyatékos gyerekek mellett(autista,down-kóros...középsúlyosan értelmifogyatékos)gyerekekkel.Ott is azt tapasztaltam,hogy nagyon késõn jönnek óvodába a csöpségek,s kimarad az a nagyon meghatározó idõ amikor megalapozhatnánk a fejlõdést.Egy szülõ soha nem tudja ezt megadni...a szülõnek teljesen más a feladata. Szerintem fontos a napi legalább 6h-s óvoda. Persze gyerek függõ de nálunk is külön csoportba vannak ezek a gyerekek 7-en,hogy folyamatosan elkaphassuk náluk azt az idõt amikor befogadóak a fejlesztésre,hogy megfelelõen használni tudják(juk) a PECS kártyát. Erre a 7gyerekre 3felnõtt van,de viccen kívül még sokszor 4-en kellenénk!Itt megis húztuk a létszámhatárt,mert szerintünk megfelelõ fejlõdést csak ilyen feltételekkel lehet elérni.Heti 3egyéni logopédia,3 egyéni zeneterápia(2csoportos is),napi egyéni fejlesztések,napi csoportos fejlesztések(mozgás).Ezek mellett a szülõk még lovagolni,úszni viszik õket,s otthon is persze nyüstölve vannak a feladatokkal.
Ha pénz hiányában nemis tudják magánóvodába járatni vagy külön egyéni terápiára járatni a gyerekeket,akkor is próbáljanak egy kis létszámú csoportot keresni és az interneten található otthon is elkészíthetõ játékokkal fejleszteni õket.Köszönettel:D

Sziasztok!

Nekem is van egy 3 éves autista kisfiam. 2 hónapja pecs-ezünk nagyon ügyesen fejlõdik vele, már mindent tud kérni kártyával és néha már mond is ezt azt "kérek" "apa" "haza". Szerintem a pecs-nek köszönhetõ. A napirendi kártya pedig valóságos csodát tett, nyugodtabb és végre alszik éjszakánként! Sajnos a fejlesztõ pedagógusokról annyit tudok mondani, hogy nagyon odateszik magukat de sokan nem hajlandóak új dolgokkal képezni magukat (ingyen sem) persze hallottam már az ellenkezõjérõl de sajnos nagyon kevés ez a százalék! Az pedig nem hiszem hogy integrációnak minõsül ha egy autista gyereket beteszünk egy 18 fõs csoportba. A gyerekeknek pedig mindenhová hordaniuk kell a pecs kártyáikat hiszen nekik az a szótáruk felénk ezzel pedig igen sokat fejleszthetik a pedagógusok a gyereket úgy hogy szinte észre sem veszik! nem hiszem hogy nehéz lehet ha egy gyerek a kezébe tesz egy kártyát odaadni neki a kért tárgyat hangosan kimondva annak nevét, mert ugye ennyi az egész! A hölgynek aki egyedül van otthon, ne adja föl! Kérjen segítséget ott ahol a gyermekét diagnosztizálták és ahol a pecs kártyákat elkezdték segíteni fognak. Nálunk például a nasi be sem vállt pont nem érdekelt egy rossz evõ gyereket a kaja na de a buborék fújó meg a thomas annál inkább! azzal lehet tanítani a gyereket amiért hajlandó hisztizni, földhöz csapni magát stb. Nálunk ez jött be remélem írtam hasznosat is :-)

Sziasztok !

A XVI.kerületben van óvoda,ahol fogadnak autista gyereket szakvéleménnyel.Ha érdekel valakit,írjon a hgy1971@citromail.hu címre !
Garanciát nem vállalok arra,hogy fel is veszik,de próba cseresznye .

Gy

Sziasztok!
Én csak a fiamról tudok írni aki autista 5 éves nem beszél, de 2 éve ovis elõtte bölcsis volt. Most már kezdek reményt fûzni a beszédbeinduláshoz, de a gyógypedagógusa próbált meggyõzni az ellenkezõjérõl. (Úgyis a saját fejem után megyek!)Kirakókat szereti, most kezdett el szerepjátékokkal játszani. autó bemegy a garázsba, lovon lovagol az ember stb. Mire suliba megy remélem, hogy beszél, amúgy az óvónõk azt mondják, hogy nagyon aranyos fiúcska, és ez a lényeg. :-)
Üdv.:
M.

Szia Timi!

Nagyon örülök, hogy a pozitív szemléletû, szeretetteljes hozzáállásoddal más szülõk felé is erõt, hitet és kitartást sugárzol!

Jó egészséget és örömöt kívánok az egész családnak!!!!

Klári


Az én kisfiamról is csak most derült ki, hogy autista. 5 éves, és integrált óvodába jár, amit nagyon nehezen szokott meg, és úgy 3 hónap volt mire ott tudtam hagyni órákra. Most napi 3 órát van oviban, és nagyon szereti, bár szorongások még minden reggel vannak amikor bemegy... A beszéd: 4 évesen kezdett el elõször szavakat használni,de csak saját kitalált szavakat... 5 évesen jutottunk el oda, hogy a kitaláltak helyett próbálja a valódi szavakat mondani, de nehezen érthetõen. Inkább a dallam és a hangsúly segít "megfejteni" a beszédet... Most öt és fél évesen van abban a korszakban, hogy : ana mi ez? Pozitívumként elmondhatom, hogy egy hónapja megengedtük, hogy a számítógép mellé üljön. Egy hónap alatt olyan szinten kezeli a gépet, hogy mire felkelek, már ott ül, bekapcsolja, fellép az internetre és megkeresi magának a cartoon network oldalt, ahol online játszik... :D Ezenkíül apjának az összes szerepjátékát játsza a gépen, és nagyon jól! Felnõtteknek való nehézségû játékokról beszélek. Ezen kívül tavaly karácsonyra kapott bionicle figurákat. Ketten az apjával az ábrák alapján fél óra alatt raktuk össze az egyiket. A fiamnak leírás nélkül öt percébe telt és rájött,hogy kell öszerakni... A tanácsom annak aki autista gyereket nevel: a rokonokkal és ismerõsökkel szemben kitartás, és felvilágosítás, ne várjanak el a ti gyerekeitektõl olyan viselkedést mint a többitõl és nézzék nyitott szemmel és meg fogják látni az értékeit a gyereknek! Ugyanis /legalábbis nálunk/ a gyerekek sokkal érzékenyebbek a nonverbális jelekre mint más gyerekek, pontosan azért, mert nem beszélnek, így ez az irány késõbb akár pályaválasztásnál is jól jöhet, ráadásul egész biztos, hogy valamiben egy autista gyerek kiemelkedõbb a társaihoz képest, mert az ami érdekli, napokra, hetekre leköti :) Legyen az akár rajzolás, vagy építés, vagy számítógép kezelés... Ha már tudjuk mi az irány, abban lehet elõre lépni! Én boldog vagyok, hogy ilyen különleges feladatot kaptam az élettõl :D Timi

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólást,megpróbálok beszélni barátnõmmel.Üdvözlet.

 

Következõ 20

A fórumban olvasható információk tartalmáért a Szerkesztõség semminemû felelõsséget nem vállal!

 

Kossuth Lajos Általános Iskola
(Fejér megye)

Fő u. 16., 2421 Nagyvenyim

Intézmény típusa: Állami fenntartású intézmény

- Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

- NEFMI Gyermekvédelmi Szolgáltató Központ, Esztergomi Gyermekotthon, Általános Iskola és Szakiskola
(Komárom-Esztergom megye)

- Dr. Mező Ferenc Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

- Mackó Kuckó családi napközi
(Pest megye)

 

Eszterlánc Magyar-Angol Montessori Óvoda
(Budapest XI. kerület)

1112 Budapest, Menyecske u. 14
Tel.:     
Fax:     
eszter@lanclanc.hu

- Váci Radnóti Miklós Általános Iskola
(Pest megye)

- Mi a jó játék?
(Óvodai mindennapok)

- Gyurkovics Tibor Óvoda, Általános Iskola és EGYMI
(Budapesti iskolák)

- József Nádor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (ÖKO Iskola)
(Pest megye)
KIEMELT HIRDETÉS
  Telki Zöldmanó Óvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Telki
óvodapedagógus
pedagógus bértábla+egyéb kiemelt anyagi juttatások
  Telki Zöldmanó Óvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Telki
óvodapedagógus
pedagógus bértábla+egyéb kiemelt anyagi juttatások
  Prücsök Otthon
(Dajka állást kínál)
Budapest
dajka
megegyezés alapján
  Virágos Gyermekkert
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
óvodapedagógus
bértábla feletti
  Jankó Alexandra
(Babysitter)
Budapest
H-P 16-21 , Sz-V egész nap
1500-2500
Forum
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  hármas ikrek
  mit tegyek még?
  A mese hatása a gyermekekre
  Franciaorszagban élek
  Aludj jól gyermekem!
  Nehezen kezelhetõ gyermek
  Miért nincs iskolaelõkészítõ osztály?
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  Montessori iskolát keresek!
  Két tannyelvû általános iskola
  Logopédus , Szenzoros integrációs terapeuta - Vác és környéke
  Ikrek együtt vagy külön?
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  Asperger szindróma
  Autista óvóda
  Autista a gyerkőc?
  Ovikeresés
  Figyelemzavar - hiperaktivitás
  külföldi ovik
  Magán vagy állami??
  meleg allergia
  Gyermekpszichológus
  konyvek kulfoldre
  Óbudán keresek iskolát
  Ikrek
  Milyen iskolaba jarjon?
  Fóti Montessori óvoda
  Kamaraerdei Kerekerdő ovi
  Ismét váltsak vagy maradjunk?
Óvónõ válaszol
  Nem akar szerepelni
  Könnyes beszoktatás
  Beszoktatás miatti megrázkódtatás
  Nem akar beszélni és a beszoktatás is nehezen megy
  Melyik kezével írjon?
  Eleven, fegyelmezetlen, a szabályokhoz nehezen alkalmazkodik
  Miért nem mondja, ha tudja?
  Ez így nem fog menni!
  Miért nem szól, ha pisilni kell?
  Nagydolog: nem is olyan nagy dolog
  Iskolaérettségi vizsgálat
  Kistesó érkezik: család vagy óvodakezdés?
  Kisfiam retteg a szakállas bácsitól!
  Diszlexia, diszgráfia: óvodásnál miért nem állapítják meg?
  Nehéz óvodai beszoktatás
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csõstül jönnek
  Traumatizáló repülõs nyaralás
  Még az unokaöccsétõl is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülõk dilemmája az iskolakezdésrõl
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónõé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
  Muszáj beíratnom az iskolába?
  Retteg a zajoktól
  Az ovira nem akar emlékezni
  Kerüli a gyerektársaságot
  Okos, ügyes, de zárkózott