Gyermeksziget
Fejlesztőjátékok
  Forma lomtalanítás - Fejlesztőjátékok
  Suli-nyitogató fejlesztőkártya
  Tapintókártya - Fejlesztőjátékok
  Mi van a zsákban? - Fejlesztőjátékok
Egyéb
  Szárítógép, Mosó-szárítógép
  Új élet válás után?
  Mit tegyünk?
  Ismerkedés
  honnan tudjuk hogy zseni a gyerek már kisded korban kiderül vagy késõbb
  nagymama
  szenzoros diszfázia
  kiemelt családi pótlék
  Gyerekbarát hotel
  Dadogó gyerek az iskolában
Szülõk egymás közt
  Fogyatékkal élõ gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlõdési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsõde
Munka - Állás
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielõtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Óvónõ válaszol
  VIDEÓK
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlõdés
Alkoss velünk!
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Farsangi jelmezek
  Húsvét
  Anyáknapja
  Dekoráció
Mesék
  Kálmán iskolába megy - Kálmán kalandjai
  Vírus Ilus szinre lép - Kálmán kalandjai
  Kálmán és a védőöltözet - Kálmán kalandjai
  Széllel-bélelt szeretet mese - Kálmán kalandjai
  Gyere haza, Krampusz! - Kálmán kalandjai
  Csoki kaland - Kálmán kalandjai
  Foci vita - Kálmán kalandjai
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces
Játékok
Játokok
Kapcsolat
  gyermeksziget@gyermeksziget.hu


Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

szenzoros diszfázia
Kisfiamnál szenzoros diszfáziát diagnosztizáltak a szakértõi bizottságnál. Azt mondták sürgõsen keressek olyan logopédust akinek nagy gyakorlata van ebben a témában. Ebben szeretnék segítséget kérni, valamint minden tanácsot szívesen fogadok. Dél-budán lakunk, ezen a környéken kellene a szakember.


Sziasztok!

Diszfázia esetében ill. beszédproblémákra is javasolt a neurofeedback. Találtok róla infot a dea.hu honlapon.

Üdv. Mindenkinek Erika

Diszfáziával foglalkozó logopédus vagyok , kérem jelentkezzen.06-30-9119511

Országos Beszédvizsgáló: www.beszedvizsgalo.hu
Fõvárosi Beszédjavító Intézet: www.beszedjavito.hu

Nagyon ajánlom én is a Beszédvizsgáló Országos Szakértõi és Rehabilitácios Bizottságot! Nagyon profik és kedvesek. Ha súlyos a beszédfogyatékosság nem elég otthon foglalkozni a gyermekkel, nagy szükség van a speciális feladatokra, fejlesztésre ha lehetséges hetente többször.
Diszfázia: Azok a zavarok tartoznak ide, ahol a nyelv elsajátításának a normál folyamata, az egészen korai életkortól zavart. Az állapot nem közvetlenül ered az idegrendszer vagy a beszéd mechanizmus károsodásából, értelmi elmaradásból vagy környezeti tényezõkbõl illetve az észlelés gyengeségeibõl. Gyakran társulnak hozzá olvasás-írás nehézségek, szociális emocionális zavarok.
Autizmus: egy idegi-fejlõdési rendellenesség, ami csökkent mértékû társadalmi kapcsolatokban, kommunikációs képességekben, abnormális viselkedési és érdeklõdési mintázatokban nyilvánul meg. A tünetek 3 éves kor elõtt megjelennek. Ennek különbözõ változatai vannak súlyosabb és kevésbé súlyosabb formában.


A Lányom 5 éves és magam tanítom beszélni, még óvodába sem jár. Amíg a logopédus kiismeri azalatt sok idõt veszíthet. És készséget is. Ha van elég idõ rá, érdemesebb képzõdni és személyesen tanítani, mivel a "szakértõknek" másokkal is foglalkozniuk kell. (nálunk az eredmények magukért "beszélnek".)

A kisfiam diagnózisa gyermekkori autizmus. Most azonban felmerült a gyanú, hogy talán diszfázia.Most 4,5 éves és nem beszél. Mi a különbség?

Kérdésem lenne ehhez a hozzászólóhoz: 2009-01-15 19:16:03 Hozzászóló: ***.101.21.15

Szeretném megtudni, hogy a Beszédvizsgáló pontos diagnózisa után milyen fejlesztésre jártatok a kislányoddal, hogy 2 év után kitûnõ tanuló lett?

Az én lányomnál 2007-ben állapították meg,hogy szenzomotoros diszfáziája van.A vizsgálat idején õ 10-éves volt Addig csak a hallás problémája miatt jártunk logopédushoz.Mindenkinek nagyon ajánlom a Budapesten lévõ: Beszédvizsgáló Országos Szakértõi és Rehabilitácios Bizottságot!.Most 12-éves és kitûnõ tanuló hála a pontos diagnosztizálásnak.

Márti vagyok, kislányom panka szenzomotoros diszfáziás 6 éves 3éve járunk fejlesztésre. Sajnos nincs internetem ezért nagyon ritkán tudok igy kapcsolatot találni a többi szülövel.Némi tapasztalatom már van diszfáziás gyermekekkel kapcslotatban. Nagyon szivesen segitek tudásomhoz mérten mindenkinek. Telefonon tudtok elérni ha valakinek segithetek T: 06205386029
Mindenjót mindenkinek .Sziasztok! Márti

olyan szülõk jelnkezését várom akiknek a gyermekük 3 évesen nem beszélt(semmit)és diszfázia diagnózisuk van és nem autizmus.Imike7412@freemail.hu

Azt szeretném megtudni, hogy valóban szenzoros diszfázia esetén a gyermek 10 éves koráig lehet a szülõ GYES-en? Ha igen, ezt hol lehet elindítani?

Kisfiaim az elsõ négy évben kislétszámú fejlesztõ osztályba járnak, negyedik végén fogják õket a nagylétszámú osztályokba szétosztani. Most 13-an vannak egy osztályba.
Dunainé 5 és fél éves korukban kezdett velük foglalkozni.Elõtte Törökbálintra jártak óvodába, de itt kb. 10 perces logopédiai foglalkozások voltak és mozgásfejlesztésre sem volt lehetõség.
Nem fejlõdtek semmit, de szerencsére megismertük Dunainét aki mindenben segített.Heti 3*45 percet foglalkozott velük,itt volt lehetõség mozgásfejlesztésre is.Most folyékonyan olvasnak,sportolnak, rengeteg barátjuk van. Kiegyensúlyozott, vidám gyerekek.

Kisfiaim az elsõ négy évben kislétszámú fejlesztõ osztályba járnak, negyedik végén fogják õket a nagylétszámú osztályokba szétosztani. Most 13-an vannak egy osztályba.
Dunainé 5 és fél éves korukban kezdett velük foglalkozni.Elõtte Törökbálintra jártak óvodába, de itt kb. 10 perces logopédiai foglalkozások voltak és mozgásfejlesztésre sem volt lehetõség.

sziasztok!

Nekem szenzomotoros diszfáziás a fiam, szenzoros túlsúllyal.Igen, bejátszik némi autizmus, szerencsére nem vezetõ tünet.Anno kisegítõ iskolába akarták küldeni, ma 12 osztályos gimibe jár, jeles.
Évekig jártunk beszédindításra, fejlesztésre a Meixner-ambulanciára.Azt hiszem az eredményeink magukért beszélnek.Elõtte is foglalkozgattak vele logopédusok, de a foglalkozgatás és a módszeres fejlesztés egy koncepció mentén, az teljesen más.
egy anyuka( aki mellékesen gyógypedagógus)

4 éves lesz a kisfiam. Diszfáziás, vagyis beszédfogyatékos. Bár felmerült az autizmus is. Még nincs kizárva százasan. 12.29-én írtál a kisfiadról, ha gondolod írj nekem megadom a címemet. pilako13@mail.datanet.hu

Az én kisfiam 4 éves,koraszülött volt.Bár sok helyre elvittem mert nem kezdett idõben beszéni és korai fejlesztõbe is jártunk de eddig csupán megkésett beszédfejlõdést mondtak.Most oviba került és nehezen illeszkedik be,továbbra is nagyon le van maradva a beszéde.Kérdezném azokat a szülõket akiknek megállapították a gyerekrõl a diszfáziát hogy hol állapították ezt meg?És hol szûrik ki hogy esetleg autizmus vagy diszfázia állhat a háttérben?Mert én azt olvastam hogy ez a 2 dolog elég nehezen elkülöníthatõ és nem szeretném tévesen egyikbe sem sorolni a kisfiamat.Olyan helyre szeretném elvinni ahol nem tévednek!!Sajna már hallottam nagy tévedésrõl ahol csak évek múlva jöttek rá téves volt a diagnózis.
Várom a tanácsokat hová érdemes fordulni??És az is érdekelne hogy akiknek diszfáziás a gyerek pontosan hogyan beszél??Vagy milyen fura dolgai vannak?Mert elég keveset tudok errõl olvasni,de nagyon érdekelne!
Köszönöm mindenkinek!!

Az ikres szülõtõl kérdzném, hogy a iskolaválasztás elött ajánlottak-e kisfiainak kislétszámú, vagy un. olvasóosztályt? Oda, vagy "nagylétszámú" osztályba íratta gyemekeit? Hány évesen kezdett a kicsikkel foglalkozni Dunainé?

sztem a bizottságnak ki kellett volna jelölnie a fejlesztés helyét. keressétek meg a kerületileg ill. nev. tanácsadót, õk biztos megmondják, hova kell fordulni. megkereshetitek a fõvárosi beszédjavító intézetet is a deák f. utcában, ott is foglalkoznak ezzel a pr-val.

Hány éves a kisfiad? Az én kisfiam 3.5 éves, és neki szenzomotoros diszfáziája van. Mennyit beszél, és mennyit ért? Voltatok kivizsgáláson? Egy jó logopédus tényleg kell, de a legfontosabb a megfelelõ torna. Mi sem tudtuk, csak szülõktõl hallottuk. A torna indította be a beszédet, és akkor a logopédus is tud haladni. Persze még éveket vagyunk lemaradva. Felmerült az autizmus is, de azt is kizárták a szakértõk. Nálatok vannak autisztikus tünetek?

Nekem van két kisfiam ikrek, akiknél szintén diszfáziát állapitottak meg.Mi a XI.kerületben
a Menyecske utcában találtunk egy szuper logopédust Dunai Lászlónét. Rengeteget fejlõdtek a gyerekek és minden nehézség nélkül tanultak meg írni, olvasni. Most harmadikosok és szinte már semmi probléma nincsen velük.

 

A fórumban olvasható információk tartalmáért a Szerkesztõség semminemû felelõsséget nem vállal!

 

MINI KLUB ANGOL-MAGYAR ÓVODA
(Budapest IV. kerület)

1046 Budapest,  Jósika utca 5.

 

Intézmény típusa: Magán, alapítványi, egyházi, illetve egyéb fenntartású óvoda

 

- Budapest IX. Kerületi Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

- Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

- Babysittert keresek!
(Gyermeknevelés)

- Mátyás Király Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

 

Gombóc Artúr Magán Bölcsőde, Óvoda és Családi Napközi
(Budapest XIV. kerület)

1141 Budapest, Gödöllői utca 93.

Intézmény típusa: Családi napközi

- Laschober Mária Német Nemzetiségi Nyelvoktató általános Iskola
(Veszprém megye)

- Budapest VII. Kerületi Baross Gábor Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

- Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskolája és Csipkebokor Óvodája
(Budapesti iskolák)

- Isaszegi Damjanich János Általános Iskola
(Pest megye)
KIEMELT HIRDETÉS
  Csodavilág Gyermekbirodalom
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
Kisgyermekgondozó
Kiemelkedő
  Szőlőszem Óvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Nagykovácsi
Óvodapedagógus
Kjt-n felüli, versenyképes
  Alexandra
(Babysitter)
Budapest
délután, este, hétvégén
1200-1500
  14. kerületi magánóvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
ÓVODAVEZETŐ
Versenyképes
  Apró Talpak Családi Bölcsőde
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
csecsemő-és kisgyermeknevelő
Forum
  hármas ikrek
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  mit tegyek még?
  A mese hatása a gyermekekre
  Franciaorszagban élek
  Aludj jól gyermekem!
  Nehezen kezelhetõ gyermek
  Miért nincs iskolaelõkészítõ osztály?
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  Montessori iskolát keresek!
  Két tannyelvû általános iskola
  Logopédus , Szenzoros integrációs terapeuta - Vác és környéke
  Ikrek együtt vagy külön?
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  Asperger szindróma
  Autista óvóda
  Autista a gyerkőc?
  Ovikeresés
  Figyelemzavar - hiperaktivitás
  külföldi ovik
  Magán vagy állami??
  meleg allergia
  Gyermekpszichológus
  konyvek kulfoldre
  Óbudán keresek iskolát
  Ikrek
  Milyen iskolaba jarjon?
  Fóti Montessori óvoda
  Kamaraerdei Kerekerdő ovi
  Ismét váltsak vagy maradjunk?
Óvónõ válaszol
  Melyik kezével írjon?
  Eleven, fegyelmezetlen, a szabályokhoz nehezen alkalmazkodik
  Miért nem mondja, ha tudja?
  Ez így nem fog menni!
  Miért nem szól, ha pisilni kell?
  Nagydolog: nem is olyan nagy dolog
  Iskolaérettségi vizsgálat
  Kistesó érkezik: család vagy óvodakezdés?
  Kisfiam retteg a szakállas bácsitól!
  Diszlexia, diszgráfia: óvodásnál miért nem állapítják meg?
  Nehéz óvodai beszoktatás
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csõstül jönnek
  Traumatizáló repülõs nyaralás
  Még az unokaöccsétõl is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülõk dilemmája az iskolakezdésrõl
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónõé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
  Muszáj beíratnom az iskolába?
  Retteg a zajoktól
  Az ovira nem akar emlékezni
  Kerüli a gyerektársaságot
  Okos, ügyes, de zárkózott
  Óvodaköteles vagy sem?
  Anya, ne hagyj itt!
  Elkezdjem a munkát vagy sem?
  Társas magány a vegyes csoportban