Gyermeksziget
Az iskolaérettség feltételei
  Az iskolaérettség feltételei
Fejlesztőjátékok
  Trabi Gabi és Lurkó Ferkó - Mese és fejlesztés
  Kupak-tanács - az újrahasznosított fejlesztőjáték - Fejlesztőjátékok
  Suli nyitogató fejlesztőkártya újragondolva - Fejlesztőjátékok
  Forma lomtalanítás - Fejlesztőjátékok
  Suli-nyitogató fejlesztőkártya
  Tapintókártya - Fejlesztőjátékok
  Mi van a zsákban? - Fejlesztőjátékok
Egyéb
  Szárítógép, Mosó-szárítógép
  Új élet válás után?
  Mit tegyünk?
  Ismerkedés
  honnan tudjuk hogy zseni a gyerek már kisded korban kiderül vagy késõbb
  nagymama
  szenzoros diszfázia
  kiemelt családi pótlék
  Gyerekbarát hotel
  Dadogó gyerek az iskolában
Szülõk egymás közt
  Fogyatékkal élõ gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlõdési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsõde
Munka - Állás
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielõtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Óvónõ válaszol
  VIDEÓK
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlõdés
Alkoss velünk!
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Farsangi jelmezek
  Húsvét
  Anyáknapja
  Dekoráció
Mesék
  Kálmán iskolába megy - Kálmán kalandjai
  Vírus Ilus szinre lép - Kálmán kalandjai
  Kálmán és a védőöltözet - Kálmán kalandjai
  Széllel-bélelt szeretet mese - Kálmán kalandjai
  Gyere haza, Krampusz! - Kálmán kalandjai
  Csoki kaland - Kálmán kalandjai
  Foci vita - Kálmán kalandjai
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces
Játékok
Játokok
Kapcsolat
  gyermeksziget@gyermeksziget.hu


Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

Tesók kis korkülönbséggel
Sziasztok!

3 hónap múlva megszületik a második gyermekem, az elsõ akkor lesz 13 hónapos. Már elõre félek, hogy boldogulok két kisgyerkõccel (pld. közlekedés, etetés, ha mindkettõ egyszerre sír). Sokat segítenétek, ha megírnátok tapasztalataitokat!Köszönöm!


helló!Az én öcsém és én 10 honap korkülönbséggel születtünk.Ne félj semmi gondod nem lesz. :D Csak az elején lesz kicsit furcsa,de ha nagyobbak lesznek tok jól ellesznek egymással ...játszanak,ha meg nagyobbak lesznek mehetnek együtt szórakozni,ahogy én meg Gábor...

Kedves Anyukatárs ! Nálunk is pont ez a helyzet . Napra 13 hónap van a kislányom és a kisfiam között . Igaz , hogy õk most már 18 és 17 évesek . Az elsõ év nem volt túl könnyû , de én a " messzí " mútból csak a szépre emlékszem . Szerintem , bár nálunk is a "véletlen" mûve volt , ha újra kezdhetném és kikérnék a véleményemet CSAK UGYAN ÍGY KÉRNÉM :)) a véletlent . Egy rumlival lemegy az eleje , hamar elrepül ( utólag nézve ) sajnos az az idõszak . Szerintem semmivel sem egyszerûbb , ha két év van köztük . Így mindent együtt csinálnak . Ovi , suli , sztán különórák , barátok , programok, sport . Nagyon jó tesók és barátok lesznek.
Szerintem ez a legklasszabb , ami történhet , hogy hamar hugija/öcsije lesz a gyermekednek .
Egy ANYUKA ÚGYIS MINDENT MEGOLD :)) GRATULÁLOK
Zsuzsa

sziasztok- most 13honapos a kisfiam én pedig várom a kistestvérkét oktoberbe fog megszületni és arra lesz a kisfiam 21honapos kicsit vagyis félek mert nem terveztük a másodikat irjatok tapasztalotokrol mire számitsak tudom nem könnyü.köszönöm.betti

Sziasztok!

Nekem két év van a lányom, és a fiam között. A lányom két éves volt amikor megszületett a kicsi. Én is ugyanúgy aggódtam a kis korkülönbség miatt. egy ismerõsömet kérdeztem meg milyen volt az õ gyerekeivel. Õ azt mondta, hogy az elsõ egy év a nehéz, és tényleg igaza volt.a fiam most másfél éves, és már könnyebb hiszen a nagyobb megszokta a helyzetet, és könnyebben alkalmazkodik. A szülés után persze nekünk is voltak gondjaink, bár vissza fejlõdés csak a cumisüvegben mutatkozott meg. De sokszor kellett a nagyot átvinni éjszaka aludni, ha látta hogy a kicsi ott van. Dac, és düh is volt benne, de igyekeztük leküzdeni azzal, hogy vásároltunk neki egy babát amit õ is ugyanúgy pelenkázhatott, és etethetett mint én a testvérét.Kb. félévig tartott amire megszokta az új helyzetet, de ma már nagyon toleráns. Nem tagadom az egy év kimondottan nehéz volt.

Szia Vanda!

Köszönöm a jókívánságokat!
Nincs viszonyítási alapom, mivel a két gyerek között kicsi a korkülönbség, de ha nincs segítséged, inkább várjatok, ha tehetitek...nagyon nehéz két picivel! Én már 32 éves vagyok, nem akartam késõbb szülni, bár nem tervezett baba volt.
A nagyobb, mivel még nem igazán beszélt, mozgásban fejlõdött vissza, két napig, néha mászott, de csak ennyi. Kezdetben természetes, hogy szokatlan volt számára a pici, de ma már õ az elsõ, aki vígasztalja, ha sír és simogatja, hogy megnyugodjon. Ruházat szempontjából nagyon ideális ez a megoldás (már ha valakinek azonos nemû gyerkõcei születnek):)passzolnak az évszakok és a méretek...egyelõre.
Szerettem terhes lenni, egyáltalán nem okozott problémát, pedig a nagyobb nagyon anyás volt, mintha érezte volna, hogy nem lesz egyedül.
Ami nekem jelentett lelki megpróbáltatást, hogy a kórházi látogatások során szinte nem jött oda hozzám, amiért itthon hagytam.
A kórházban sok anyukával beszéltem. A 2, 3 év korkülönbségnél a nagyobb gyakran már hazamenetelkor nem örült annyira a kistesónak.
De ez persze változó!
Remélem, segítettem, ha van még kérdésed, szívesen válaszolok, írj!
További kellemes estét!

Anett

Szia Anett!

Elõször is gratulálok nektek, a pici születéséhez!Úgy meglepõdtem, hogy ilyen hamar válaszoltál, ez azt hiszem jót jelent:-) Az én kislányom 4 hónapos, és azon tûnõdtünk a férjemmel mikor jöjjön a kistestvére. Gondoltam megnézem mik a tapasztalatok, így keveredtem ide. Kérdeznék pár dolgot, ha nem gond. pl hogy a szervezetedet nem viselte meg nagyon, hogy ilyen gyorsan jött a második baba? Te tapasztaltál olyasmit, hogy a nagyobb visszafejlõdött? Hogy érzed, a nagyobb lelkiválága szempontjából jobb a kis korkülönbség? Vagy ebbõl a szempontból mindegy mikor érkezik a kistestvér? Na jó egyelõre elég lesz ennyi is, látod te kértél segítséget, és most te vagy a kérdezett:-) Bocsi, bocsi. Üdv: vanda

Szia Vanda!

Igen, dec. 20-án megszülettett a második lányom is. Megtanultam beosztani úgy az idõmet, így kicsit könnyebb, de mindig van mit csinálni. Elõfordul, hogy egyszerre éhesek, egy idõben van peluscsere. A nagyobbik nagyon aranyos és türelmes, már egészen megszokta a huga jelenlétét. Vígasztalja, ha sír!:)
Sajnos féltékenység így is van...bármennyire is pici.
Ha valaki hasonló cipõben jár, ne keseredjen el! A velük töltött idõ mindenért kárpótol!
Köszönöm az észrevételeiteket, tanácsaitokat!

Anett

Szia, Vanda vagyok. Kíváncsi lennék megszületett e a pici, és hogy bírod a "gyûrõdést"??? Ha egyáltalán van idõd erre...

Sziasztok,.
Nekem ötéves ikerlányaim vannak.Nekünk is volt kocsi meg segitség.de szerintem gond az mindig van és lesz is velük.Fölleg két picivel én tudom mivel ikreim vannak.Áll egyszerre sirtak,stb.
Sok sikert üdv.Katica

Szia!
Nekem 15 hónap van a lányaim között.Én is aggódtam,de a kisebb nagyon nyugodt természetû lett.Hidd el,hogy kettõvel minden könnyebb!Már rutinosabb vagy és tudod,hogy mikor mit kell csinálni.Az egymás mögött ültethetõ testvérkocsi nagyon jó megoldás,mert keskenyebb,mint a hagyományos,ezért mindenhol elférsz.Amíg csak szopik a pici,addig nincs gond az etetéssel,addig a nagyobbat próbáld lekötni valamilyen játékkal,akár úgy is,hogy te játszol vele vagy könyveket nézegettek.A picúrnak épp elég,ha szopizhat:-)Még ha úgy is tûnik,hogy a "nagy"még kicsi,próbáld bevonni a baba körüli teendõkbe,pl.hozzon neked pelust vagy az öledben segítsen büfiztetni.Ja,és ne aggódj,ha néha megharapja majd vagy meglegyinti a kicsit a "nagy",persze nagyon kell figyelni rájuk,de egy pici féltékenység nem árt,és nem is kell letörni õt,mert akkor rosszabb lesz.Engedd,hogy felszínre kerüljenek az érzései.Pár hét alatt megszokja,hogy ott van a baba és nem lesz gond!Sok sikert és kitartást!Minden percét élvezd az anyaságnak!Akkor is ez jusson eszedbe amikor mindkettõ egyszerre ordít és te is sírnál velük,de ilyenkor is fel a fejjel:-)szuper velük!

szia nekem három ikrem van edig nem volt különöseb gond velük a kis Noémi sokszor sír.Szerencsére nem gont a közlekedés mert nekünk van kocsi de sok szerencsét

Ugyanekkora korkülönbség van a két nagyfiam között. A közlekedésnél egyik megoldás a testvérkocsi, a másik ha a nagyot esernyõkocsiban a kicsit pedig kenguruban viszed. Az etetés nem volt gond, nem egyszerre ettek - bár azóta van egy ikerpárunk is, így már tudok egyszerre is etetni - , a sírással sem volt gond soha. Persze ha a kicsi sírt volt, hogy rákezdte a nagy is, de az megoldható, hogy egyszerre vigasztalsz.

 

A fórumban olvasható információk tartalmáért a Szerkesztõség semminemû felelõsséget nem vállal!

 

Ady Endre Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

1196. Budapest, Ady Endre út 73-75

Intézmény típusa: Állami fenntartású Általános Iskola

- Római Pagony Családi Napközi
(Budapesti családi napközik)

- Óvodás lesz, de még nem szobatiszta?
(Óvodai mindennapok)

- Művészetek Völgye Általános Iskola
(Veszprém megye)

- Happy Face Magánóvoda
(Budapest III. kerület)

 

Hétvezér Általános Iskola
(Fejér megye)

8000 Székesfehérvár, Hétvezér tér 1.

Intézmény típusa: Állami fenntartású Általános Iskola

- Dabasi Kossuth Lajos Általános Iskola
(Pest megye)

- Móri Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskola
(Fejér megye)

- Kastélydombi Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

- Kamaraerdei Kerekerdõ Óvoda
(Budapest XI. kerület)
KIEMELT HIRDETÉS
  Telki Zöldmanó Óvoda
(Pedagógus állást keres)
Telki
0
pedagógus bértábla+egyéb kiemelt anyagi juttatások
  Telki Zöldmanó Óvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Telki
óvodapedagógus
pedagógus bértábla+egyéb kiemelt anyagi juttatások
  Szőlőszem Óvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Nagykovácsi
Óvodapedagógus
Kjt-n felüli, versenyképes
  Prücsök Otthon
(Dajka állást kínál)
Budapest
dajka
megegyezés alapján
  Osztrák-Magyar Európaiskola
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
Pedagógiai asszisztens
bértáblán felül megegyezés szerint
Forum
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  hármas ikrek
  mit tegyek még?
  A mese hatása a gyermekekre
  Franciaorszagban élek
  Aludj jól gyermekem!
  Nehezen kezelhetõ gyermek
  Miért nincs iskolaelõkészítõ osztály?
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  Montessori iskolát keresek!
  Két tannyelvû általános iskola
  Logopédus , Szenzoros integrációs terapeuta - Vác és környéke
  Ikrek együtt vagy külön?
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  Asperger szindróma
  Autista óvóda
  Autista a gyerkőc?
  Ovikeresés
  Figyelemzavar - hiperaktivitás
  külföldi ovik
  Magán vagy állami??
  meleg allergia
  Gyermekpszichológus
  konyvek kulfoldre
  Óbudán keresek iskolát
  Ikrek
  Milyen iskolaba jarjon?
  Fóti Montessori óvoda
  Kamaraerdei Kerekerdő ovi
  Ismét váltsak vagy maradjunk?
Óvónõ válaszol
  Melyik kezével írjon?
  Eleven, fegyelmezetlen, a szabályokhoz nehezen alkalmazkodik
  Miért nem mondja, ha tudja?
  Ez így nem fog menni!
  Miért nem szól, ha pisilni kell?
  Nagydolog: nem is olyan nagy dolog
  Iskolaérettségi vizsgálat
  Kistesó érkezik: család vagy óvodakezdés?
  Kisfiam retteg a szakállas bácsitól!
  Diszlexia, diszgráfia: óvodásnál miért nem állapítják meg?
  Nehéz óvodai beszoktatás
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csõstül jönnek
  Traumatizáló repülõs nyaralás
  Még az unokaöccsétõl is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülõk dilemmája az iskolakezdésrõl
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónõé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
  Muszáj beíratnom az iskolába?
  Retteg a zajoktól
  Az ovira nem akar emlékezni
  Kerüli a gyerektársaságot
  Okos, ügyes, de zárkózott
  Óvodaköteles vagy sem?
  Anya, ne hagyj itt!
  Elkezdjem a munkát vagy sem?
  Társas magány a vegyes csoportban