Gyermeksziget
Fejlesztőjátékok
  Forma lomtalanítás - Fejlesztőjátékok
  Suli-nyitogató fejlesztőkártya
  Tapintókártya - Fejlesztőjátékok
  Mi van a zsákban? - Fejlesztőjátékok
Egyéb
  Szárítógép, Mosó-szárítógép
  Új élet válás után?
  Mit tegyünk?
  Ismerkedés
  honnan tudjuk hogy zseni a gyerek már kisded korban kiderül vagy késõbb
  nagymama
  szenzoros diszfázia
  kiemelt családi pótlék
  Gyerekbarát hotel
  Dadogó gyerek az iskolában
Szülõk egymás közt
  Fogyatékkal élõ gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlõdési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsõde
Munka - Állás
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielõtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Óvónõ válaszol
  VIDEÓK
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlõdés
Alkoss velünk!
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Farsangi jelmezek
  Húsvét
  Anyáknapja
  Dekoráció
Mesék
  Kálmán iskolába megy - Kálmán kalandjai
  Vírus Ilus szinre lép - Kálmán kalandjai
  Kálmán és a védőöltözet - Kálmán kalandjai
  Széllel-bélelt szeretet mese - Kálmán kalandjai
  Gyere haza, Krampusz! - Kálmán kalandjai
  Csoki kaland - Kálmán kalandjai
  Foci vita - Kálmán kalandjai
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces
Játékok
Játokok
Kapcsolat
  gyermeksziget@gyermeksziget.hu


Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

honnan tudjuk hogy zseni a gyerek mr kisded korban kiderl vagy ksbb
Egy ves lnyom nagyon okos rti hogy mit mondunk neki s elg sok szt tud nem csodlkozik a vilgra hanem mr rten azokat


Sziasztok!
37 ves vagyok. Zseninek tartottak. Most pszichs problmakkal kuzdok. Sosem rtettem a kortrsaim. Igazbl mit rtem el: semmit. SZERETET, egymsra figyels. Csak ez FONTOS!!!!!!

Kedveseim,

beszlgessnk..

. NE ÈKESKEDJ MÀS TOLLÀVAL!

Beszlgessnk, cserljnk eszmt :)

dv. melonD

Na mg egyszer, htha eljut minden rintetthez:

"s ezzel a vlt vagy vals "sikerrel" prbljk ms, szintn nagyon rtkes emberkk fl helyezni a sajtjukat! Ez pedig minden ms szl szmra lesjt lehet. Ezrt krem jra s jra: ne hangoztassuk a gyerek zsenialitst, inkbb rljnk annak, hogy tehetsges, aranyos, kedves.
MINDEN gyerek rtkes kincs, becsljk meg ket!"

Kedves Szltrsak!
Idetvedtem,s nagyon melepett mindaz,amit olvashattam...!
Ti egymst piszkljtok,s rivalizltok??!
Semmi gyakorlati tlet,vagy bztats,vagy dcsret?
Mit vrtok ezutn szegny gyerekektl?
Az n 8 ves lenykm egy grafikusmvszhez jr,mr djat is nyert a nprajzi mzeumba...
De nem tudom,lesz-e kedvem idetagoldni...
Lehet,nhnyan megsrtdtk,de muszj lerni a vlemnyem!
Zsu

s ezzel a vlt vagy vals "sikerrel" prbljk ms, szintn nagyon rtkes emberkk fl helyezni a sajtjukat! Ez pedig minden ms szl szmra lesjt lehet. Ezrt krem jra s jra: ne hangoztassuk a gyerek zsenialitst, inkbb rljnk annak, hogy tehetsges, aranyos, kedves.
MINDEN gyerek rtkes kincs, becsljk meg ket!

Kedves Timi!
Nagyon igazad van!!!!Mg egyesek azzal vannak elfoglalva,hogy zseni vagy nem zseni,az igazi rtkek elvesznek valahol flton,s mr nem is a gyerek szmt,hanem csak az elrt sikerei.

Kedves Elttem Szlk!

Lehet, hogy nem tekintitek mrvadnak a vlemnyem, ugyanis nincs gyerekem, csak sajt tapasztalatbl tudok beszlni. vods s kisiskols koromban a pedaggusaim egybe hangz vlemnye szerint zseni voltam. Mr blcsds koromban elkpeszt mennyisg informcit s adatot meg tudtam jegyezni (termszetesen mechanikusan - az rtelmkkel nem mindig voltam tisztban), majd az voda kzps csoportjban mr knyveket is olvastam. Szmottev elnyre tettem szert kortrsaimhoz kpest az els osztlyba lpsig (ez ezutn is fennmaradt), de ebbl kifolylag sok ms problmm akadt. Magatartsproblmim voltak, beilleszkedsi zavaraim, szegnyes kortrskapcsolataim. Az, amiben elnym volt a tbbiekkel szemben, a kzssgben inkbb htrnny vlt. Hozzjrult ehhez egy sokat elvr, de kevs szeretetet nyjt szli attitd, ami okozja lehetett a mai napig fennll maximalizmusomnak s alacsony nrtkelsemnek. Azt tancsolnm nektek, mindenkppen tmogasstok, btortstok gyermeketek rdekldst, de ne erltessetek r semmit. Inkbb vigytek sokat kzssgbe, btortstok, hagyjtok, hogy minl tbb tevkenysgi formban kiprblhassa magt s legfkppen: SZERESSTEK. Mindegy hogy zseni vagy nem zseni, a ksbbiekben ezek jobban meghatrozzk majd az lett, mint a szellemi adottsgai.
Ksznm, hogy "meghallgattatok"!
Timi

Mibl gondolod, kedvesem, hogy az enym nem rti vagy rtette??? Milli mdon krdeztem r a trtnetre, ill. annak rszleteire, s hibtlanul vlaszolt. (hangslyozom,msfl ves volt akkor S NEM ZSENI!) Egy 4 ves gyerektl az elmondottak szp teljestmnyt jelentenek, de semmikppen nem zsenialitst.


UI: 15 ve vagyok vn, ez elg rutin a gyermekem fejlettsgnek a megtlshez? :)))

Csk

az enym 4 ves s nem csak elmondja meg is rti ez nagy klnbsg az enym rti s hogy jobb az a rutinos vonk is mondjk

n is trdm a gyerekemmel, sokkal tbbet, mint azok, akik ezt fennhangon bizonygatjk. s nem fogod, elhinni, az n kislnyomra is ragadnak a versek, mesk s minden, amit lt, hall, megtapasztal. Msfl vesen ragyogan elmondta a Sehny ves kislnyt s mg sorolhatnm. De hogy ezrt zseni lenne? Nem hinnm. Prbld relisan, kevesebb elfogultsggal szemlni a gyermeked. Biztosan IS rtelmes, nyitott emberke, MINT ANNYIAN MSOK!

n csa meslek knyvet nznk s beszlgetnk de amit egyszer halla zt elmond..mese nek vers brmi...ennyit meg mindenki megtesz a gyerekvel van akire elsre ragad van akinek tbb id kell...Nem kell msikat eltlni mert trdik a gyerekvel

Most jrja a 6. iskolavlts utn a 10. osztlyt. Ktszer volt mr magntanul is. Mit tesznk? Bkn hagyjuk, szeretjk, helyzetbe hozzuk. Brmikor kpes 1-es osztlyzatbl 5-re feljnni, a humn tantrgyakbl fleg. risi a memrija. eddig kt iskolavltsnl mondta az of, hogy nem tlagos tehetsg, br az gyereke lenne ilyen. Iszony mennyisg knyvet elolvasott ovis kora ta, nem n tantottam olvasni, egyszeren rjtt a dolgokra. Nem is rek r ilyesmire 5 gyerek van. Hatodikban nem hittk el a felvtelin , hogy G.B.Shaw drmkat olvas, s rti is. Ezt sem n adtam a kezbe, knyvtrba jr. Zongorzik gitrozik, zent szerez, dobol, olvas, HVG elfizet, nem tudom mi lesz. Nem vagyok bszke, mert ez nem nevels, inkbb nagy teher s felelssg.
Nem tudom klnben, hogy a szakemberek mit csinltak volna Einsteinnel, de taln jobb gy ahogyan alakult.

Mit tesztek a tehetsg gondozs rdekben? Most milyen suliba jr a fiad? Most hol tart? Merre tovbb? rdekelne, rlnk, ha rnl rla.

Szia

UI: Ha Einsteinnl felismertk volna a szakemberek az autizmust, az mirt zrta volna ki, hogy megalkotja a relativits elmlett???

mg valami: ha Einsteint elvittk volna szakemberhez idejekorn, akkor szegnyebbek lennnk a relativits elmlettel? J, hogy nem vittk.:)

Lehet, de az n gyerekem mr 17 ves azta, s nem autista.Igazbl nincs vele problma, csak nem kompatibilis az oktatsi rendszerrel. Tl okos, vagyis inkbb intelligens hozz.ltalban nem az nll problma megoldsra, hanem a tananyag visszabfizsre vannak rllva.

Azrt ha valakinek hasonl problmval kzd a gyermeke, rdemes szakemberhez fordulni, nehogy bizonyos autisztikus tneteket flrertelmezzenek.
Einstein is zseni volt, de kzismerten autista...

Onnan tudod meg, ha zseni, hogy sok baj van vele. Az vodban pszicholgushoz kldik, iskolban magatartsi baj van vele, sehova sem tud beilleszkedni, pedig nagyon okos. Nem rtik a kortrsai, csak a kb. 10-15 vvel idsebbek. Klnc, s elmlylt. tapasztalatbl tudom, nagyon vigyzz r, ha ilyen gyereked van, s ne hallgass az rtetlenkedkre.

Sziasztok!
Megdbbent dolgok trtntek velem mostanban, ennek szeretnk utna jrni, gy kerltem ide is, s szeretnm veletek megosztani az lmnyeimet. Van egy 6 ves lnyom, aki megksett beszdfejldssel indult, aztn beszd hibs lett, egy vig nem beszlt az oviban, s amikor ezek voltak napirenden, azt hittem, taln egy kicsit buta. Mindemellett is kirakzott, legzott rengeteget, a nvrtl ellesett betket, megtanulta lerni a nevt, s a beszlgetseink alatt is sokszor meglepett azzal, hogy milyen logikusan, s szjrssal gondolkodik. Ilyenkor megnyugodtam, hogy mgis csak okos. gy is gy is az n lnyom, teht szeretem. Beszdhibja miatt gy a beiskolzs eltt elkldtek minket ilyen olyan vizsglatokra, aminek a vgre az derlt ki, hogy a gyerek zseni, ellenben gtikus a szjpadlsa, kicsit nagyot hall, s ezek lehetnek a beszdhibja mgtt. Most gy rzem, nagyon nagy felelssg, hogy a lehet legtbbet kihozzuk ebbl a helyzetbl, s ez egy kicsit megijeszt. Amgy most mr azt is tudom, hogy az IQ az a tnyleges kor, s a mentlis kor hnyadosa. gy lehet az, hogy valaki, pl egy kicsi gyerek rtelmi fejldsben egyes terleteken mr sokkal elrbb tart, mint a tnyleges kora. Nem ugrik t fejldsi szakaszokat, csak hamarabb tl jut rajta bizonyos terlteken. A lnyom logikus gondolkodsa 6 vesen egy 10 vesnek felel meg. dv nektek: Mni

Remlem, hogy legalbb te magad rted azt, amit mondasz... Bocsnat, de n ezen a "gondolati" szinten mr inkbb kiszllok.
Tantgasd a gyereked szorgosan, csak ne helyesrsra s szernysgre!

Pp

elitltek minket hogy foglalkozunk a gyerekkel de pont Klri ezen az oldalt javasol fejleszetjtkot..Akkor meg ez minek?ne trdjnk a gyerekkel majd nnek maguktl s fejldnek majd..vagy nem..s lemaradnak

 

Következõ 20

A fórumban olvasható információk tartalmáért a Szerkesztõség semminemû felelõsséget nem vállal!

 

Rákospalotai Meixner Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

1155 Budapest, Tóth István u. 100.

Intézmény típusa: Állami fenntartású Általános Iskola

- Gyurkovics Tibor Óvoda, Általános Iskola és EGYMI
(Budapesti iskolák)

- Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola
(Veszprém megye)

- Budapest XXIII.Kerületi Mikszáth Kálmán Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

- Óvodaérettség
(Közérdekű információk az óvodai beiratkozásról)

 

Fodros Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

1039 Budapest, Fodros u. 38-40.

Intézmény típusa: Állami fenntartású Általános Iskola

- Budapest XX. Kerületi Ady Endre Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

- Sasadi Angol-Magyar Sportovi és Bölcsőde
(Budapest XI. kerület)

- Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

- Susie's Bio Családi Napközi
(Budapesti családi napközik)
KIEMELT HIRDETÉS
  Csodavilág Gyermekbirodalom
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
Kisgyermekgondozó
Kiemelkedő
  Szőlőszem Óvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Nagykovácsi
Óvodapedagógus
Kjt-n felüli, versenyképes
  Alexandra
(Babysitter)
Budapest
délután, este, hétvégén
1200-1500
  14. kerületi magánóvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
ÓVODAVEZETŐ
Versenyképes
  Apró Talpak Családi Bölcsőde
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
csecsemő-és kisgyermeknevelő
Forum
  hármas ikrek
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  mit tegyek még?
  A mese hatása a gyermekekre
  Franciaorszagban élek
  Aludj jól gyermekem!
  Nehezen kezelhetõ gyermek
  Miért nincs iskolaelõkészítõ osztály?
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  Montessori iskolát keresek!
  Két tannyelvû általános iskola
  Logopédus , Szenzoros integrációs terapeuta - Vác és környéke
  Ikrek együtt vagy külön?
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  Asperger szindróma
  Autista óvóda
  Autista a gyerkőc?
  Ovikeresés
  Figyelemzavar - hiperaktivitás
  külföldi ovik
  Magán vagy állami??
  meleg allergia
  Gyermekpszichológus
  konyvek kulfoldre
  Óbudán keresek iskolát
  Ikrek
  Milyen iskolaba jarjon?
  Fóti Montessori óvoda
  Kamaraerdei Kerekerdő ovi
  Ismét váltsak vagy maradjunk?
Óvónõ válaszol
  Melyik kezével írjon?
  Eleven, fegyelmezetlen, a szabályokhoz nehezen alkalmazkodik
  Miért nem mondja, ha tudja?
  Ez így nem fog menni!
  Miért nem szól, ha pisilni kell?
  Nagydolog: nem is olyan nagy dolog
  Iskolaérettségi vizsgálat
  Kistesó érkezik: család vagy óvodakezdés?
  Kisfiam retteg a szakállas bácsitól!
  Diszlexia, diszgráfia: óvodásnál miért nem állapítják meg?
  Nehéz óvodai beszoktatás
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csõstül jönnek
  Traumatizáló repülõs nyaralás
  Még az unokaöccsétõl is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülõk dilemmája az iskolakezdésrõl
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónõé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
  Muszáj beíratnom az iskolába?
  Retteg a zajoktól
  Az ovira nem akar emlékezni
  Kerüli a gyerektársaságot
  Okos, ügyes, de zárkózott
  Óvodaköteles vagy sem?
  Anya, ne hagyj itt!
  Elkezdjem a munkát vagy sem?
  Társas magány a vegyes csoportban