1) Egy gondosan kitisztított, dekoratív külsejû krémes tégelybõl készítjük a mini vázát. A krémes doboz méretéhez igazodva mini papír rózsákat készítünk krepp papírból a következõképpen:
2-3 cm. szélességû, kb. 15 cm. hosszúságú papír csíkokat vágunk a krepp papírból. (Ezt akár színes papírzsebkendõvel is helyettesíthetjük.)
2) A papír csíkok felsõ szélét enyhén megnedvesítjük, majd lekerekített fogpiszkálóra csavarva megformázzuk a széli részt. Miután a fogpiszkálóval "elõformáztuk" a papír széleket, két ujjunk között finoman megsodorjuk azt, így még szebb lesz.
3) Az egyes papírcsíkokat körkörösen feltekerjük úgy, hogy két ujjunk között az alsó részt összefogjuk, miközben a fodrozott rész felfelé néz. Ha feltekertük, cellux-szal rögzítjük. Kész is a rózsa bimbó.
4) Gémkapocsból készítjük el a rózsák szárát. Miután megformáztuk a drótot, körbetekerjük zöld színû szigetelõszalaggal. Vágjunk zöld színû karton papírból levélkéket, majd azokat és a rózsa fejeket szintén zöld színû szigetelõ szalaggal hozzárögzítjük a szárakhoz.
|