Gyermeksziget
Munka - Állás
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielõtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Az iskolaérettség feltételei
  Az iskolaérettség feltételei
Fejlesztőjátékok
  Őszi kupak lottó
  Trabi Gabi és Lurkó Ferkó - Mese és fejlesztés
  Kupak-tanács - az újrahasznosított fejlesztőjáték - Fejlesztőjátékok
  Suli nyitogató fejlesztőkártya újragondolva - Fejlesztőjátékok
  Forma lomtalanítás - Fejlesztőjátékok
  Suli-nyitogató fejlesztőkártya
  Tapintókártya - Fejlesztőjátékok
  Mi van a zsákban? - Fejlesztőjátékok
Óvónõ válaszol
  VIDEÓK
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlõdés
Alkoss velünk!
  Farsangi jelmezek
  Húsvét
  Anyáknapja
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Dekoráció
Mesék
  Kálmán iskolába megy - Kálmán kalandjai
  Vírus Ilus szinre lép - Kálmán kalandjai
  Kálmán és a védőöltözet - Kálmán kalandjai
  Széllel-bélelt szeretet mese - Kálmán kalandjai
  Gyere haza, Krampusz! - Kálmán kalandjai
  Csoki kaland - Kálmán kalandjai
  Foci vita - Kálmán kalandjai
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces
Játékok
Játokok
Kapcsolat
  gyermeksziget@gyermeksziget.hu


Új kérdés

Szülői vélemények zuglói általános iskolákról.... - 2019-08-24 22:37:12

Kedves Fórum Résztvevők!

Zuglóban (XIV. kerületben) lakunk és most érkeztünk el az iskolaválasztáshoz. Mivel sok mindent figyelembe kell vennem az iskolaválasztáshoz 6 éves kisfiam részére - többek között a közlekedést is- az alábbi iskolákról várnák véleményt-tapasztalatot szülőtársaktól: Móra Ferenc általános iskola (Újváros park - Füredi ltp-en), a dr. Mező Ferenc ált. iskola (Ond Vezér park - ugyancsak a Füredin), ill. Álmos Vezér téri ált. iskola/gimnázium.

Kisfiammal voltunk már egyfajta előkészítőn a dr. Mező Ferenc iskolában, de a gyerek valamiért nem szimpatizál a sulival - bár ezt vagy nem tudja vagy nem akarja elmondani - de közölte, hogy ő ide nem szeretne jönni. Nekem így 1-2 alkalom után nincs semmi kivetnivalóm ellene, ismerősök egy viszonylag erős sulinak mondják, ami nem baj. Ami nálunk szóbajöhet az max. heti 1-2 óra nyelvoktatás, bár az lenne a legjobb, ha nem is tanulna még elsőben nyelvet, mivel járunk óvodai logopédushoz és így nem szerencsés nyelvtanulást kezdeni, ha még a magyart sem beszéli tisztán. Viszont szereti a rengeteg mozgást, úgyhogy sport az mindenképpen kellene.

Javaslatokat - véleményeket előre is nagyon köszönök!!! Ha esetleg én tudok vkinek vmiben segíteni, akkor nyugodtam szóljatok.
Üdvözlettel: Csilla

Hozzászólások (181)

Óbudán keresek iskolát - 2017-11-30 21:43:35

Kedves Szülõtársak!

Óbudán szeretnék többet tudni az általános iskolákról. Kinek milyen tapasztalata van az egyes iskolákról?

Köszönöm a válaszokat.

Hozzászólások (965)

Ismét váltsak vagy maradjunk? - 2017-03-17 04:40:01

Sziasztok!
Abban a nagy kérdésben szeretnék segítséget kapni,váltsak -e iskolát?Fiam autisztikus tüneteket produkál,ezért fejlõdése elmaradottabb a kortársainál,ezt már kiskorában diagnosztizálták.Az óvodában sajnos nem kaphatta meg a megfelelõ fejlesztést pedig papírunk is volt róla hogy szükséges,és az óvodai feltételek is biztosítva voltak mégsem kapott elég fejlesztést a kisfiam.Még annak ellenére sem hogy panaszt tettem a megyei pedagógiai tanácsadóban.Így kénytelen voltam a gyereket egy évre visszatartani az iskolából.Az elsõ osztályt egy falusi iskolában kezdük ahol nagy lendülettel indultunk egy kiváló,de szigorú tanítónénivel.Az elsõ évben meg is voltam elégedve munkájával,csk másodikban jõtt a feketeleves.Kapott az osztály három új tanulót akik olyan problémásak voltak hogy még a legjobb tanulók is nagyon lemaradtak,így a fiam se kapott annyi segítséget,törõdést amit megszokott
úgyhogy mivel helyileg segítségre nem számíthattam,és mivel a gyes is lejárt mivel fiam betöltötte a 10.életévét már csa ápolási díjat kaphattam volna,de akkor megint kezdhettük volna a véget nem érõ vizsgálatok sorozatát.Aminek semmi értelme nem lenne mert ezen az állapoton csk fejlesztéssel tudnak segíteni,orvosilag nincs mit tenni.Ezért nem vagyok hajlandó orvostól orvosig cincálni a gyereket.Ebbõl az okból kifolyólag családilag úgy döntöttünk beköltözünk a városba,és elhelyezkedem.Kisfiam ekkor már túl volt a második osztályon,ami véleményem szerint nem volt valami eredményes,bár a tanítónõ nyugodt szívve tovább engedte.Ezért határoztam úgy hogy a városi iskolában visszarakatom második osztályba,ami így is lett.Kaptunk két kitûnõ tanítónénit akik sikeresen tudták kezelni a gyereket,és még a külön fejlesztések is segítettek.Így év végén meg is voltunk elégedve az iskolával.Na de jött az újabb feketeleves,következõ tanév szeptember 1-én minden elõzetes értesítés nélkül közölték a hírt elment az eggyik tanítónõ,a másik igazgatóhelyettes lesz ezért nem tud osztályt vinni.Így sajnos kaptunk két új tanítónõt.Na de nem ám akármilyet,az eggyik azt mondja nekem ,hogy a gyerek kitalál sérelmeket,a másik lehazugozza az osztály elõtt.A gyerek három hónapig nem dolgozott írásórákon,mert összekeverte a füzeteket,és a tanítónõ azt gondolta nincs írásfüzete a gyereknek,pedig ott volt a padban.Amikor kérdõre vontam miért nem nézte meg õ is azt felelte,hogy õ nem kutat a gyerekek holmilyai között.
Az osztálykirándulásra szülõk nem mehettek,az új gyereket meg elhagyták.A fiamat a társai lelejmolták,és mivel attól félt hogy bántani fogják inkább adott.Amikor ezt szóvátettem szintén nem hittek nekem pedig még a gyerekek is igazolták.Na most mit tegyek???Vigyem a gyereket ismét új helyre pedig neki állandóságra van szüksége,de akkor el kell viselnünk a további megaláztatásokat,és a tanulmányi eredményei is ismét romlásnak indultak.Arról nem is beszélve mivel a társai észrevették hogy a tanítók nem állnak a gyerek mellé most még többet piszkálják.

Hozzászólások (3)

iskola - 2017-03-16 18:32:52

Egy olyan gondom lenne hogy a hugom most kezdi az iskolát Szentlõrincen a Kodolány Utca-i Általános Iskola-Speciális iskolájábaba. A szüleimel sehol se találjuk az iskola kezdést vagy hogy mikor kell menni a könyvekért. Probáltuk felhivni az iskolát és megkérdezni de semmi egyszerü válasz. Azt olvastam a neten hogy a beiratásnál megtudjuk hogy mit kell venni Szeptemberre. De mi azt se tudtuk meg. /És nem tudunk minden héten elmenni és megnézni hogy nincs-e kiirva valahova mert nem oda valósiak vagyunk/ Ha bárki tudna az itt felsoroltakra választ adni az irjon.
Elõre is köszönetel: Barbi

Hozzászólások (1)

Angol két tannyelvû általános iskola 4. vagy 13.kerület - 2015-11-23 05:39:25

Sziasztok!
4. vagy 13. kerületi két tannyelvû (Angol-magyar, esetleg németes) iskolát keresek. Ha valaki tudja melyik iskola az, esetleg gyermeke jár oda, kérem segítsen, és írjon!
Köszönöm!
Zsuzsi

Hozzászólások (2)

Magán iskolát keresek! - 2015-01-06 21:36:06

Kedves szülõk!

Olyan általános magán iskolát keresek kisfiamnak ahol az angol-spanyol nyelvet tovább tanulhatja, jelenleg az új suli alapítványi általános iskolába jár. Angol és spanyol nyelvet tanulnak ezért is választottuk ezt az iskolát tavaly, de idén lecserélték a spanyol tanárukat akirõl kisfiam nagyon sokat panaszkodik és menekül a spanyol tanulás elõl amit eddig nagyon szeretett a régi tanárával.Nem szeretném , hogy megutálja a nyelvet, mert eddig nagyon jól ment neki.
Megköszönöm ha tudna valaki segíteni és ajánlani ilyen iskolát.

Hozzászólások (1)

iskolát keresek - 2014-09-17 23:08:00

Kdves Szülők!
Segítségeteket szeretném kérni. Iskolát szeretnék váltani gyermekeimnek és nem tudom melyik lenne megfelelő.Fiaim 12 évesek 6. osztályosok. Sajnos tanulási nehézségekkel küzdünk 1.o.-tól. Most az idén állapították meg náluk hogy diszlexiások. ( a 3-dik NVT-os vizsgálaton, előtte nem jelezték a szakemberek) Sajnos eddig az életünk a tanulásról szól és most már úgy érzem betellt a pohár. A jelenlegi iskolában nem tudnak segíteni (nincs szakemberük) mi önerőből a Mexner intézetbe hordjuk őket foglalkozásokra. Jelenleg itthon vagyok velük és minden du. tanulok velük, de szeretnék nekik egy megfelelő iskolát találni számukra szeptemberre. Ahol tolerálják a tanulási nehézségüket, szakember foglalkozik velük (megfelelő módszerekkel) és a tanulás legalább egy kicsit is örömet okozna nekik. Kérlek benneteket ha valaki hasonló cipőbe jár légyszí írjon mert már nagyon elvagyunk keseredve. lanita29@freemail.hu

Hozzászólások (16)

Iskolát keresek - 2013-12-27 15:02:02

9 éves, harmadikos fiam kivételes képességû(5 évesen olvasott, matek, csillagászat érdekli) egyben figyelemzavaros, öntörvényû.Idõnként elveszítjük mi is, szó nélkül elindul ugyanis más irányba- amit õ célravezetõbbnek tart. "Közönséges" általános iskolába jár, ahol egyre több vele a probléma, legutóbb egy matek verseny után elvesztette a többieket,a verseny több km-re lévõ helyszínérõl egyedül hazagyalogolt, miközben a kísérõtanárok fejvesztve keresték. Ez az eset tovább rontott az iskolai helyzetén, szeretnénk más, alternatív iskolát keresni neki. Nem egyszerû a helyzet, ugyanis 7 gyermek van a családban, csak valami nagyon alacsony tandíjat tudnánk megfizetni,(idén a második "nagy" megy egyetemre, õ már tandífiztõ lesz, gyakorlatilag egy fizetésbõl élünk, fõállású anya vagyok...). Emellett a nagy családban az iskolába hurcolásra sincs sok idõnk. (A többiekre is szeretnék figyelni, mielõtt azokkal is problémák lesznek.)
Érdiek vagyunk, az Aga utcai Rogers iskola nincs túl messze, mit tudtok róla, és az anyagiakról?
Szeretnénk, ha elfogadó környezetbe kerülhetne úgy, hogy azért a képességeit is kibontakoztatnák.

Hozzászólások (2)

Meixner iskola - 2013-10-06 13:55:47

Kedves Szülők!

Elsősorban a Rákospalotán működő Meixner iskoláról szeretnék információt szerezni. Ha valakinek jár oda gyermeke szeretném ha elmondaná tapasztalatait. (lehet privátban is) Milyen gyermekek járnak oda? Kizárólag dyslexiás, discalculiás és egyéb tanulási zavarokkal küzdők, vagy teljesen normál tanulási képességűek? Ez érdekelne a legjobban és az, hogy milyenek az esélyek a továbbtanulásra. Kisfiam nagycsoportos és nagyon érint a téma.Amit olvastam a suliról az tetszik, de félek, hogy hosszútávon lemarad, ha nem vele azonos képességű gyerekekkel jár együtt. Ha más Meixneres suliról tud valaki infóval szolgálni, az is jó lenne.

Hozzászólások (2)

The best "altalanos" 2 nyelv iskola for my children. Can you help me? - 2012-10-03 20:26:44

Hello, my name is Darina and i am looking very good "altalalos ket neyelv iskola for my children. Dunakeszi, Budapest... Can you write me some? and can you write way is the best? you can write in magyar as well, i will translate it for me...Thank you so much for your help....

Hozzászólások (0)

Következõ 10

 

Heltai Gáspár Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

Padlizsán u. 11-13., 1148 Budapest

Intézmény típusa: Állami fenntartású intézmény

- Páneurópa Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

- Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium
(Bács-Kiskun megye)

- Katica Óvoda
(Budapest III. kerület)

- Kőbányai Fekete István Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

 

Fehérlófia Waldorf Általános Iskola,Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
(Veszprém megye)

Kossuth u. 24., 8248 Nemesvámos

Intézmény típusa: Alapítványi, egyházi vagy egyéb fenntartású intézmény

- Tápiószecsői Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
(Pest megye)

- Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola, Szakiskola és Általános Iskola, a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Gyakorlóiskolája
(Veszprém megye)

- Sashegyi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Rendészeti Szakközépiskola
(Pest megye)

- Bolyai János Általános Iskola
(Pest megye)
KIEMELT HIRDETÉS
  Telki Zöldmanó Óvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Telki
óvodapedagógus
Pedagógus bértábla+ Ágazati pótlék + egyéb kiemelt juttatások
  Telki Zöldmanó Óvoda
(Pedagógusi állást kínál)
Telki
óvodapedagógus
Pedagógus bértábla+ Ágazati pótlék + egyéb kiemelt juttatások
  Eszter
(Babysittert keres )
Budapest VI.
h-p
1500
  Szederinda Aprók Háza
(Egyéb munkát kínál)
Budakalász
2021. Február 1.
  Kovácsné Éva
(Babysitter)
Budapest, Zugló és környéke
h-p, és hétvége, este-éjszaka
Óvónõ válaszol
  Teljes szobatisztaság: hogyan? Miként?
  Meggondolhatjuk-e magunkat?
  Nem akar szerepelni
  Könnyes beszoktatás
  Beszoktatás miatti megrázkódtatás
  Nem akar beszélni és a beszoktatás is nehezen megy
  Melyik kezével írjon?
  Eleven, fegyelmezetlen, a szabályokhoz nehezen alkalmazkodik
  Miért nem mondja, ha tudja?
  Ez így nem fog menni!
  Miért nem szól, ha pisilni kell?
  Nagydolog: nem is olyan nagy dolog
  Iskolaérettségi vizsgálat
  Kistesó érkezik: család vagy óvodakezdés?
  Kisfiam retteg a szakállas bácsitól!
  Diszlexia, diszgráfia: óvodásnál miért nem állapítják meg?
  Nehéz óvodai beszoktatás
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csõstül jönnek
  Traumatizáló repülõs nyaralás
  Még az unokaöccsétõl is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülõk dilemmája az iskolakezdésrõl
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónõé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
  Muszáj beíratnom az iskolába?
  Retteg a zajoktól
  Az ovira nem akar emlékezni