Gyermeksziget
Játékos suliváró könyv rendelés ajándék pattogó óriás léggömbbel!
Kéztorna léggömbbel - íráselőkészítés
JSV kép
Óvónõ válaszol
  VIDEÓK
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlõdés
Munka - Állás
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielõtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Az iskolaérettség feltételei
  Az iskolaérettség feltételei
Fejlesztőjátékok
  Játékos suliváró + ajándék pattogó óriás léggömb
  Őszi kupak lottó
  Trabi Gabi és Lurkó Ferkó - Mese és fejlesztés
  Kupak-tanács - az újrahasznosított fejlesztőjáték - Fejlesztőjátékok
  Suli nyitogató fejlesztőkártya újragondolva - Fejlesztőjátékok
  Forma lomtalanítás - Fejlesztőjátékok
  Suli-nyitogató fejlesztőkártya
  Tapintókártya - Fejlesztőjátékok
  Mi van a zsákban? - Fejlesztőjátékok
Alkoss velünk!
  Anyáknapja
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Farsangi jelmezek
  Húsvét
  Dekoráció
Mesék
  Kálmán iskolába megy - Kálmán kalandjai
  Vírus Ilus szinre lép - Kálmán kalandjai
  Kálmán és a védőöltözet - Kálmán kalandjai
  Széllel-bélelt szeretet mese - Kálmán kalandjai
  Gyere haza, Krampusz! - Kálmán kalandjai
  Csoki kaland - Kálmán kalandjai
  Foci vita - Kálmán kalandjai
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces
Játékok
Játokok
Kapcsolat
  gyermeksziget@gyermeksziget.hu


Óvónő válaszol - Gyermeksziget

Kérdezni szeretnék

Se bili, se vécé (2021-07-08 10:02:22)

Mónika 3,5 éves kisfia elzárkózik a bili-, ill. vécéhasználattól, leginkább a bili mellé ürít, pedig szülei már mindennel próbálkoztak. Hiába azonban a dicséret, példamutatás, magyarázat, sehogy sem járnak sikerrel. Az óvoda ősszel elkezdődik, addig pedig eredményt kellene elérni.

Kedves óvóneni!

Van egy 3,5 éves kisfiam és nem tudom hogyan szoktassam rá a bilire vagy akár a wc re. Szeptembertől ovis lesz de mondta az óvó néni, hogy ezt a problémát nyáron meg kell oldanunk ő nagyfiú és már rég wc re kellene hogy járjon . Most nyár van és nem adok rá semmit otthon hogy könnyebb legyen neki a bilire , de nem akar bele pisilni se kakilni .mindig mellé teszi a produktumot . Mutatjuk neki , magyarázzuk de sehogy se akarja . Meg kérdeztem tőle hogy tudja e hova kell pislini mondta hogy a bilibe és a kakálni is .de nem csinálja .nem tudom miért kezdek aggódni hogy mit tegyek ? Próbáltuk a wc nem akarja fél tőle pedig van létras ülőke és sima fellépő ülés szukitovel , vettem neki piszoart is ahol célba kell lőni de semmi . Apukája is mutatja neki próbálkozunk , egy nap nagyon ügyes szól hogy pisilt , kakilt a bilibe és visszük közösen kionteni, de a következő nap már egy alkalommal se szól és mindig a bili mellé végzi el. Nem értem miért ? Legyen kedves segíteni hogyan tudnák a kisfiaamnk segíteni hogy sikerüljön? Elfelejtettem írni ha sikerült mindig meg dicserjuk látom hogy boldog és büszke magára és jutalmát is kap . De utánna valahogy elfelejti vagy nem érdekli . Németországban élünk .

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel: Mónika

Válasz >>>


Nem szívesen ül a bilire (2021-06-11 12:21:53)

A 3,5 éves, bölcsis kislány idegenkedik a bilitől (ahogy ő mondja, fél tőle) Bár mindig mondja, mikor pisil, kakil, de a bilit mégis elutasítja és csak ritkán ül ra. Ilyenkor eredmény sincs vagy csak alig. Pelus nélkül mindig megbízhatóan száraz marad éjjel-nappal, de a bilit, vécét mégsem használja, inkább tartogatja.

Tisztelt Óvónő!
Segítséget, tanácsát szeretném kérni.
Kislányom 3,5 éves, bölcsődébe jár lassan már 1 éve és nem igazán sikerül a szobatisztaság.
Mondja mindig mikor, pisil, kakil de valamiért nem akar rá ülni se bilire, azt mondja fél...
Ha nincs rajt pelus, tartja a pisit, kakit, ha sikerül is neki el engedni pár csepp sikerül csak és ennyi.
Bölcsődébe is próbálkoznak vele, mi is otthon, miközben ül a bilin beszélgetünk, mesézünk és nem engedi el valamiért.
De miért?!
Éjszaka se pisil be, akkor sem ha van rajt pelus. Ebéd utáni alvásnál se pisil be, akkor sem ha egész nap pelus nélkül volt...
Tudna nekem takácsot adni?
Várom válaszát.
Üdvözlettel: egy anyuka

Válasz >>>


Szobatiszta lesz tanévkezdésre? (2021-06-11 12:17:47)

Levélírónk 32 hónapos kislánya már hónapok óta nem hord otthonra pelenkát (csak alváshoz), ám gyakran előfordulnak kisebb balesetek. Ilyenkor a pisi első néhány cseppje becsurog a bugyiba, amikor is nem szól és el sem megy pisilni. A gyermek csak akkor jelzi az ingert, ha nincs rajta bugyi. Édesanyja az óvodakezdés miatt aggódik.

Jó napot lányom 32honapos múlt február óta nem hord itthon pelust csak alvaskor és éjszaka a pisivel vannak gondok sokszor becsurog az eleje egy pisifolt kb aztán el se megy pisilni nem tudom mit evo legyek ha leveszem róla a bugyit egy idő után szól és megy a bilire tanácsot szeretnék kérni kakival nincs gond mindig időben szól szeptembertől megy óvodába szeretném ha ez is megoldódna és a nappali alvásnal mikor lehet elhagyni a pelenkát? Sokszor volt száraz már próbáltam anélkül egyszer bepisilt egyszer nem válaszát előre is köszönöm

Válasz >>>


Verekszik, agresszív, rendbontó (2021-02-24 10:54:50)

Levélírónk 5 éves kisfiára folyamatos a panasz az óvodában. Az édesanya úgy véli, a probléma nincs összefüggésben a 2,5 éve átélt traumával, mikor az apától el kellett menekülniük. A pszichológus azt állítja: „Nincs gond a gyerekkel”. Mi hát a megoldás?

Tisztelt Óvónő!
Számomra nagy probléma előtt állok. A fiam januárban töltötte 5-dik életévét.
Az óvónőktől folyamatosan azt hallom ,hogy a fiam verekszik az oviban, nem tartja be a szabályokat ,agresszív.
Jártunk emiatt korábban már pszichológusnál is , és most ismét ehhez fogok folyamodni, mivel ott megállapították ,hogy nincs gond a gyerekkel.
Nehéz körülmények között menekültünk el az apjától amikor 2,5 éves volt.
Igazából már nem gondolom,hogy ez lenne a probléma.
Itthon is előfordul,hogy a kistestvérével ,aki 2 éves (bölcsődés) összevesznek,vagy épp összeverekednek. Ilyenkor mindig szétszedem őket, és békülésre bírom.
Sajnos azt,hogy az óvódában mit csinál, csak az óvónők elmondásai alapján tudom.
Amiket a fiam elmondott, annyi,hogy külön ültetik a többiektől,külön altatják , arra hivatkozva ,hogy "fecereg" nem marad nyugton.
Az óvóda állítása szerint kezelhetetlen a gyerek, nem tudnak vele mit kezdeni. Emellett a pozitívum az,hogy nagyon okos és értelmes, és csoporttársaihoz képest fejlettebb.
Teljesen tanácstalan vagyok,hogy hova forduljak.
Ebben kérném a tanácsát.
Köszönettel: Egy aggódó édesanya

Válasz >>>


Meggondolhatjuk-e magunkat? (2021-01-21 07:59:26)

Levélírónk 6 éves kisfia megkapta a határozatot a plusz egy év óvodai nevelésről, Levélírónk azonban ugrásszerű fejlődést vett észre a gyermeknél. Mehetne mégis iskolába?

Jó napot olyan kérdésem lenne hogy a kis fiam áprilisban töltibe 6-ot megvan a határozat hogy 1 évet maradnia kell az oviban de azóta nagyon sokat fejlődött és azt szeretném tudni hogy lenne e arra lehetöség hogy még is csak mehesen iskolába

Válasz >>>


Teljes szobatisztaság: hogyan? Miként? (2021-01-21 13:17:42)

Nikolett kisfia 3 éves múlt, édesanyja pedig türelmetlenül várja, hogy már ne neki kelljen figyelmeztetnie a bilihasználatra, hanem magától szóljon, ill. hogy bilibe menjen a kaki is. Hogyan lehet mindezeket elérni?

Tisztelt Óvónő!
Kisfiam 3 éves és 2 hónapos és sajnos sehogy sem tudom elérni nála hogy szóljon ha pisilni kell, vagy kakálnia.Már tavaly nyáron elkezdtem a szoktatást kihasználva a jó időt. Sajnos nem értem el nagy eredményt. Eleinte a bilire sem akart ráülni, de erre rá tudtam venni. Tetszett neki ahogy látta hogy pisil, de ennyi. Én azóta is próbálkozom, naponta többször ültettem a bilire, nem ellenkezik és többször sikerül is neki pisilni, kakálni még egyszer sem. Azóta kapott egy lépcsős wc szűkítő, most azt használja, ülve pisil, állva nem akar(pedig gondoltam hátha úgy jobban tetszene neki). De ugyanaz a helyzet mint a bili el, ha én nem ültettem rá akkor ő nem szól hogy kell neki, bepisil és az sem érdekli hogy pisis a nadrág, játszik tovább. Nagyon sok mindent kipróbáltam már, manós mesét akit neki kellene megtanítania rá, macit pisiltetünk stb. De egyszerűen nem hajlandó szólni. Nem tudom mitévő legyek hiszen már elmúlt 3 éves és már nincs ötletem hogy mit tudnék még kipróbálni. Tényleg nagyon sok minden megprób@ltam már. Talán még mindig nem lenne megérve rá? Ma is mo dhatom hogy szinte félóránként pisilt, pedig nem is ivott sokat. De azt nem hiszem, mert a kakánál többször van hogy ül a WC-n és nem kakál rá 2 percre meg ha ráadom a pelenkát akkor bekakál. Most vettem le róla a bugyipelust. Ez nem azt jelzi, mert nem hiszem hogy 2 perccel azelőtt nem kellett neki.
Ebben kérném a segítségét, mert nagyon tanácstalan vagyok, nem tudom hogyan vehetném rá hogy szóljon. Próbáltam játékosan is rá enni, könyvvel, szerepjátékkal,beígértem a kedvenc csoki át is és még sok mindent de semmi. Hallottam már egyszer tőle hogy nem.fog szólni, de olyan volt mint ha nem tudn@ mire mondja. Kétszer előfordult hogy mondta hogy anya kaka de már kakált is, deazóta semmi.
Köszönettel:Nikolett

Válasz >>>


Nem akar szerepelni (2020-10-19 15:36:12)

Alexandra 4 éves kislánya mereven elzárkózik mindenfajta óvodai szerepléstől. Bár otthon nagyon cserfes, aktív, ám az oviban nem akar körjátékokban, közös játékokban részt venni. Hogyan lehet segíteni?

Tisztelt pedagógus!A kislányom 4 éves és egy éve jár az oviba,itthon nagyon aktív verseket, és énekeket énekel.Nagyon cserfes,viszont az oviban vissza fogja magát míg a többi gyerek készül az előadásra, és próbálnak ő ebből ki húzza magát. Nem hajlandó a pedagógusokkal együtt működni,így az a vége,hogy ki marad az előadásból.Volt már hogy ő is részt vett benne és nagyon ügyes volt,most viszont teljesen ki húzza magát belőle.A gyerekekkel sem akar részt venni a korjatekokban, és más játékokban sem.A barátkozás is nehezen megy.Nagyon aggódom, hogyan tudom ezt a helyzetet meg oldani, és miben tudok neki segíteni mint szülő? Előre is köszönöm szépen a válaszát.Tisztelettel: Alexandra.

Válasz >>>


Könnyes beszoktatás (2020-10-14 09:36:36)

Egy aggódó nagymama kér segítséget óvónőnktől beszoktatós unokájával kapcsolatban, akinek még a nyugtató pokrócát sem engedték bevinni az oviba.

Kedves óvónő. A kisunokám Mira alig két hete jár óvodába. Reggel viszi az édesanya már sír . Cumizik és van egy pokróca amivel nyugtatja magat. Nem engedik hogy bevigye . Kicsi antiszociális. Minden nap panaszkodnak az óvónők . Nem tudom mit kellene csinálni hogy könnyebb lenne a beszokás. Dajnos az igazatónő erős szavakat használ ha meglátja az anyukát. A gyerek ezt vegig hallgatja és fél tőle. Várom válaszát. Köszönöm

Válasz >>>


Beszoktatás miatti megrázkódtatás (2020-09-30 11:21:43)

Levélírónk kislánya most kezdte a kiscsoportot, a beszoktatás pedig igazán megviseli: sír, hány, reggelente hasmenése van. A gyermeket az oviban nem tudják megvigasztalni, barátkozni pedig egyáltalán nem akar.

Kedves Óvónő!

A kislányom 3 és fél éves, most kezdte az ovit de viszont nagyon sír minden reggel, az oviba érve ordít és hány. Reggelente hasmenése van nem tudják vígasztalni és nem játszik. Hogyan lehet könnyebbé tenni a beszoktatását? Nem is akar oviba menni. Van egy 11 hónapos kistestvére és egy 7 éves bátyja.

Előre is köszönöm válaszát

Válasz >>>


Nem akar beszélni és a beszoktatás is nehezen megy (2020-09-15 14:17:38)

Levélírónk 3,5 éves kisfia alig beszél, szorong és jellemzően félénk az óvodában. Enni alig akar, a többiekkel nem játszik, az udvarról pedig meg akar szökni. Hogyan lehet segíteni?

A fiam 3,5 éves és még alig beszél..1 évet már járt oviba ,de ott annyira rossz hatással volt rá hogy ovit váltottunk ,most elkezdte az új helyen az ovit de szorong,fél mindenkitől,nem mer játszani,ha kimennek az udvarra azt keresi hol mehetne ki hogy hazajöhessen...Alig akar enni és a beszoktatása is nagyon nehéz...Neki főleg mivel ő sem tud a többiekkel kommunikálni ,nem értik mit beszél pedig megérteti magát ,meg érti is amit beszélnek hozzá de valahogy ő nem akar beszélni ,csak azokat mondja amit ő akar..de az is nagyon kevés...Reggelente ordít az oviban mikor ott kell hagynom és a szívem szakad meg hogy mit tehetnék érte hogy kicsit segítsek neki....hogy ne szenvedésnek élje meg az ovit hanem szeresse...Teljesen el vagyok keseredve és tanácsokat pedig sehonnan nem kapok...

Válasz >>>


Következõ 10 Óvónõ válaszol

 

Péczeli József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
(Borsod-Abaúj-Zemplén megye)

Gárdonyi G u. 1., 3630 Putnok

Intézmény típusa: Állami fenntartású Általános Iskola

- Sashalmi Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
(Budapesti iskolák)

- Könnyű neki: tanár néni gyereke
(Iskolába lépés)

- Kölcsey Ferenc Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

- Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola
(Pest megye)

 

Kápolnai Tarnavölgye Általános Iskola
(Heves megye)

Petőfi út 9., 3355 Kápolna

Intézmény típusa: Állami fenntartású Általános Iskola

- Zagyvaszántói Római Katolikus Általános Iskola
(Heves megye)

- Színes gyurma házilag
(Óvodai mindennapok)

- Kincs-Ő Hagyományőrző családi napközi és gyermekház
(Borsod-Abaúj-Zemplén megye)

- Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola
(Pest megye)
KIEMELT HIRDETÉS
Óvónõ válaszol
  Se bili, se vécé
  Nem szívesen ül a bilire
  Szobatiszta lesz tanévkezdésre?
  Verekszik, agresszív, rendbontó
  Teljes szobatisztaság: hogyan? Miként?
  Meggondolhatjuk-e magunkat?
  Nem akar szerepelni
  Könnyes beszoktatás
  Beszoktatás miatti megrázkódtatás
  Nem akar beszélni és a beszoktatás is nehezen megy
  Melyik kezével írjon?
  Eleven, fegyelmezetlen, a szabályokhoz nehezen alkalmazkodik
  Miért nem mondja, ha tudja?
  Ez így nem fog menni!
  Miért nem szól, ha pisilni kell?
  Nagydolog: nem is olyan nagy dolog
  Iskolaérettségi vizsgálat
  Kistesó érkezik: család vagy óvodakezdés?
  Kisfiam retteg a szakállas bácsitól!
  Diszlexia, diszgráfia: óvodásnál miért nem állapítják meg?
  Nehéz óvodai beszoktatás
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csõstül jönnek
  Traumatizáló repülõs nyaralás
  Még az unokaöccsétõl is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülõk dilemmája az iskolakezdésrõl
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónõé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?