Gyermeksziget
Kéztorna léggömbbel - íráselőkészítés
Munka - Állás
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielõtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Az iskolaérettség feltételei
  Az iskolaérettség feltételei
Fejlesztőjátékok
  Őszi kupak lottó
  Trabi Gabi és Lurkó Ferkó - Mese és fejlesztés
  Kupak-tanács - az újrahasznosított fejlesztőjáték - Fejlesztőjátékok
  Suli nyitogató fejlesztőkártya újragondolva - Fejlesztőjátékok
  Forma lomtalanítás - Fejlesztőjátékok
  Suli-nyitogató fejlesztőkártya
  Tapintókártya - Fejlesztőjátékok
  Mi van a zsákban? - Fejlesztőjátékok
Óvónõ válaszol
  VIDEÓK
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlõdés
Alkoss velünk!
  Anyáknapja
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Farsangi jelmezek
  Húsvét
  Dekoráció
Mesék
  Kálmán iskolába megy - Kálmán kalandjai
  Vírus Ilus szinre lép - Kálmán kalandjai
  Kálmán és a védőöltözet - Kálmán kalandjai
  Széllel-bélelt szeretet mese - Kálmán kalandjai
  Gyere haza, Krampusz! - Kálmán kalandjai
  Csoki kaland - Kálmán kalandjai
  Foci vita - Kálmán kalandjai
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces
Játékok
Játokok
Kapcsolat
  gyermeksziget@gyermeksziget.hu


Új kérdés

Hiszti, akaratosság 2 és fél éves korban - 2020-12-08 10:08:06

2és fél éves a kislányom és az utóbbi pár hónapban nagyon nehezen tudom kezelni a hisztirohamait, dühkitőréseit.Sajnos néha a türelmemet is próbára teszi.Az apukájával együtt nagyon sokféle módszert kipróbáltunk már de sokszor úgy érzem hogy nagyon nem jól csinálunk valamit.Egyáltalán túl leszünk ezen a korszakon valaha?Légyszíves adjatok pár ötletet hogyan lehet átvészelni ezt a dacos, akaratos korszakot!
Egyébként imádom a lányom! Előre is köszi!

Hozzászólások (44)

Nehezen kezelhetõ gyermek - 2019-11-08 09:28:00

SEGITSÉGÜKET SZERETNÉK KÉRNI, NAGYON TANÁCSTALANOK VAGYUNK FIUNKKAL KAPCSOLATBAN, EGYSZERÛEN MÁR ELVISELHETETTLEN A MAGATARTÁSA (AGRESSZIV, TANULÁSI PROBLÉMA, VISELKEDÉSI PROBLÉMA). FIUNK MOST 14 ÉVES LESZ DECEMBERBEN.
KORASZÜLÖTT VOLT 1,13 DKG-val született, nagyon eleven gyermek volt, fejlödése hamar rendbe jött, 15-16 éves gyeremeknek felel meg a fejlõdése.
7-8 évesen nevelési tanácsadóba jártunk, ott az eredmény: vigyük el a gyermeket sportolni, erröl sajnos hallani sem akar. 11 évesen az iskolában Drarts vesenyekre jár elég jó eredménnyel. AZ iskolát nagyon nehezen viseli, egyszer bukott negyedikben, azota minden évben pótvizsgázunk.
Nagyon elvagyunk keseredve egyszerüen félünk, hogy egyre rosszabb lesz helyzetünk. És neki is segitségre van szüksége. Meixner korrepetálásra járunk, heti egy alkalommal. (az idén sajnos nem sikerült eljutnunk mert megmakacsolta magát). Megprobáltuk ide beiratni talán könnyebb lesz a tanulás de sajnos elutasitották, idoklás: sok rossz gyermek van az osztályban és a gyermekem nem hiányzik oda.
Nagyon szépen kérem Önöket segitsenek!

Köszönettel:
Tisztelettel:
Végsõné Erika

Hozzászólások (32)

Figyelemzavar - hiperaktivitás - 2018-06-30 23:00:40

Kisfiam 3. osztályos. Az iskolájában 3. osztálytól új tanító néni tanít. Kiderült, hogy figyelemzavarral küzd, ezért hamar elfárad, izeg-mozog az órán, feláll, többször belebeszél, nem tartja be a szabályokat.
A tanító néni jelezte, hogy nagyon nehéz tanítani tőle. Most már dacol is az iskolában. Otthon elfogadja a szabályokat.
Szeretnék tapasztalatot szerezni, hogyan lehet kezelni a helyzetet?
Előre is köszönöm, ha segítséget kapok.Hozzászólások (17)

Óvodai nevelés a mûvészetek eszközeivel - 2016-05-17 06:36:45

A fenti címû alternatív programmal dolgozó óvónõket illetve az ebben a programban résztvevõ gyerekek szüleit kérem arra, hogy osszák meg velem tapasztaltaikat, véleményüket.

Hozzászólások (4)

DVD elsõ osztályban - 2016-05-17 06:25:13

Szükség van-e elsõ osztályban, hogy az osztályteremben legyen tv és dvd? Helyes-e, hogy szabadidejükben a gyerekek dvd-én mesefilmet nézzenek, mikor kint szakad az esõ?

Hozzászólások (5)

Nem beszél - 2016-05-17 04:13:49

2 éves kisfiam nem hajlandó beszélni. Ha kérem, hogy utánozza amit mondok inkább elsírja magát, minthogy egy szót is kimondjon. Mindent ért, megteszi amit kérek, de beszédre nem hajlandó. Ha mondom, hogy olvassa le a számról, akkor is csak néz, és nem akar utánozni. Egyébként meg babanyelven tökéletesen elbeszélget ha olyanja van. Ha valakinek van valamilyen ötlete, hogyan tudnám rávenni, hogy mondja is, ne csak mutogasson, akkor kérem írjon. Elõre is köszönöm

Hozzászólások (8)

pszichológus - 2015-11-25 10:22:31

Nem tudna valaki egy gyermekpszichológust ajánlani? Nagyon megköszönném. Egy aggódó anyuka

Hozzászólások (4)

2 eves3 honapos kislanyom van! - 2015-11-23 08:45:28

masodik hazassagombol,szememfenye a kislanyom,Mercedesz.Sajnos nem vagyok mar mai gyerek de a gyereknevelesben maximalisan meresz elvet vallok:ugyanis azt hogy sohase eleg koran elkezdeni.A gyereklelekivilagat ugy tekintem mint egy rostat,ra kell bizni,hogy o valassza mi tetszik neki es mi nem.Ezert mindent,de mindent amit lehet megmutatok a babamnak es magtanitom hogy kell vele banni.A fogaszati rendeloben,mely itthon van,minden babajanak kifurja a fogat,letrara felmaszik a csuszdahoz,a cirkuszban elkerem a kigyot hogy jatszon vele,nemethjuhasz kutyusa van,teknosbeka,csincsilla,motorbicikli(akus).Tegnap felvittem a levegobe egy kismotoros sportrepulogepen(en jobban feltem mint o)csak azert hogy ezt is megismerje.Persze,a csaladban nagy a vita.Azt mondjak tul extremista vagyok.Pedig csak azt akarom,es eddig nagyon sikerult,hogy egy maximalisan okos es talpra esett babam legyen.Szivesen leveleznek apukaval,aki szinten ezt az elvet valja es igy gondolkozik.Addig is minden hasonlo babanak joegeszseget es elmenydust gyerekkor kivanok.Ocsy

Hozzászólások (10)

Eltérõ nevelési stílusok a családban - 2014-07-17 13:46:47

Kedves Olvasók!

A következõben kérem segítségeteket: kislányom 3.5 éves, családi napközibe jár, falun élünk, nagyszülõk, dédszülõ közvetlen közelében. Ami nagyon jó lenne, csak 1 nagy gond van. Az én nevelési stílusom és a család többi tagjáé jelentõsen eltér. Én szeretnék szabályokat szabni a gyereknek, napirendet tartani, sokat foglalkozom vele, mesélek, játszunk, az étkezését is szeretném rendszeressé, egészségessé tenni, az édességfogyasztást szabályozni, ezek lennének a fõ irányvonalak... természetesen rengeteg szeretettel és a lehetõ legnagyobb türelemmel... De ebben szabotálva vagyok, mert a család többi tagja más- kedvenc tevékenységük a TV nézés, folyamatosan édességeket esznek és ezzel traktálják a kislányomat is... lányomnál már elsõ helyen áll az életében a TV, egész nap nézné, a nagyinál hozzá chipseket, édességeket kap, nincs foglalkozva vele, csak az ajándékokat kapja, egyre-másra az újabb játékokat, amivel aztán nem is foglalkoznak... a nagymama és a dédmama ebben egyforma, a gyerek szeretetéért mindent megtesznek és meg is kapják... a lányom már alig akar hazajönni, nem akar bejönni az ajtón, mert itthon szabályok vannak... a nagyanyákkal nem lehet beszélni, nem értik meg a helyzetet... szerintük én akadékoskodom, "nem etetem rendesen" (amúgy 18 kiló) túl jó húsban is van... "nem hagyom békén" "szekálom" a gyereket, csak azért, mert kikapcsolom egy idõ után a TV-t. A gyerek elõtt hordanak le engem (a páromat is egyébként) hányszor kaptam meg a gyerektõl, hogy "anya, rossz vagy" ha a nagyik nincsenek a közelben, akkor köztünk a lányommal minden rendben, a kisebb dackorszakos hisztiken kívül. Ha vannak nagyik, azonnal oda akar menni "kapcsold be a TV-t, kérek jégkrémet" követeli. Velük követelõzõ, hisztis, nagyon csúnyán viselkedik, mert mindent azonnal megkap és mindent megtehet. Eltiltani nem lehet tõlük, at a közelség miatt lehetetlen és botrány is lenne. Az apa türelmetlen a gyerekkel is, velem is és a nagyszülõkkel is, alkalmatlan arra, hogy rendet tegyen. A lányom viselkedése kívülálló számára egyébként nem zavaró, kissé nagyszájúnak, akaratosnak, cserfesnek mondják, de amúgy dumájával és közvetlenségével mindenkit levesz a lábáról. De én látom, hogy így gond lesz vele, amúgy is nyugtalan az alaptermészete, ez a sok feszültség, cukros étel meg TV-zés biztosan az ártalmára lesz. Mit tehetnék?? Köszönöm!!

Hozzászólások (0)

Gyerekmunka - 2014-05-26 14:25:53

Szerintetek mennyit kell egy 5 éves kislánynak segítenie? Elvárható-e tõle, hogy õ tartsa rendben a szobáját, megterítsen a vacsihoz, pár percet vigyázzon a kistesóra(akkor is, ha nincs kedve),stb .Ilyen és ehhez hasonló apró feladatokra gondolok. Az én Vicuskám mindig kibújik ezek alól!

Hozzászólások (21)

Következõ 10

 

Fehér Kavics Kelenföldi Református Óvoda
(Budapest XI. kerület)

1119 Budapest, Albert u. 1.
Tel.:      1/3711314
Fax:      
refovoda@feherkavics.hu

- Bánhidai Szlovák Általános Művelődési Központ
(Komárom-Esztergom megye)

- Kiskunlacháza-Áporka Általános Iskola és EGYMI
(Pest megye)

- Gorsium Általános Iskola
(Fejér megye)

- Szeged - CSú-Sziki kalandpark
(Kalandparkok)

 

Széchenyi István Általános Iskola
(Budapesti iskolák)

1147 Budapest, Telepes u. 32.

Intézmény típusa: Állami fenntartású Általános Iskola

- Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
(Borsod-Abaúj-Zemplén megye)

- Andreetti Károly Általános és Művészeti Iskola és Könyvtár
(Pest megye)

- Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola
(Heves megye)

- Budapesti Montessori Általános Iskola és Gimnázium
(Budapesti iskolák)
KIEMELT HIRDETÉS
  Laborc Általános Iskola
(Pedagógusi állást kínál)
Budapest
Magyar szakos tanár
Bértábla+megállapidás
  Integrált Játékpedagógiai Alapítvány
(Dajka állást kínál)
Budapest
dajka-takarító
megegyezés szerint
Óvónõ válaszol
  Verekszik, agresszív, rendbontó
  Teljes szobatisztaság: hogyan? Miként?
  Meggondolhatjuk-e magunkat?
  Nem akar szerepelni
  Könnyes beszoktatás
  Beszoktatás miatti megrázkódtatás
  Nem akar beszélni és a beszoktatás is nehezen megy
  Melyik kezével írjon?
  Eleven, fegyelmezetlen, a szabályokhoz nehezen alkalmazkodik
  Miért nem mondja, ha tudja?
  Ez így nem fog menni!
  Miért nem szól, ha pisilni kell?
  Nagydolog: nem is olyan nagy dolog
  Iskolaérettségi vizsgálat
  Kistesó érkezik: család vagy óvodakezdés?
  Kisfiam retteg a szakállas bácsitól!
  Diszlexia, diszgráfia: óvodásnál miért nem állapítják meg?
  Nehéz óvodai beszoktatás
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csõstül jönnek
  Traumatizáló repülõs nyaralás
  Még az unokaöccsétõl is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülõk dilemmája az iskolakezdésrõl
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónõé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
  Muszáj beíratnom az iskolába?
  Retteg a zajoktól