Gyermeksziget
Óvónõ válaszol
  egészségvédelem
  óvodai napirend
  gyermeknevelés
  gyermeki félelmek
  ábrázoló tevékenység
  óvodán belüli feszültségek
  beszoktatás
  balkezesség
  válás a családban
  óvodai ünnepek
  óvodai tevékenységek
  gyermekirodalom
  szobatisztaság
  testvérek
  óvodai beíratás
  csoportösszetétel
  egyéb
  iskolába lépés
  beszédfejlõdés
Munka - Állás
  Babysitter
  Babysitter külföld
  Babysittert keres
  Babysittert keres külföld
  Pedagógus állást keres
  Pedagógusi állások
  Óvodapedagógusi állások
  Dajka állást keres
  Dajka állások
  Nyelvtanár állást keres
  Nyelvtanári állások
  Óraadó, korrepetáló munkát keres
  Óraadó, korrepetáló munkák
  Egyéb munkát keres
  Egyéb munkák
  Mielõtt babysittert választana...
  Hirdetési etikett
Szülõk egymás közt
  Fogyatékkal élõ gyermekek
  Alternatív pedagógia
  Nevelési kérdések
  Ikrek
  Gyermekirodalom
  Csoportösszetétel
  Fejlõdési rendellenességek
  Egyéb
  Segítségkérés
  Szavazási témák - vitafórum
  Iskolakezdés
  Óvodakezdés
  Külföldön nevelem gyermekem
  Oviinfo
  Betegség
  Szobatisztaság
  Suliinfo
  Autizmus
  Utazás
  Nyaralás
  Tábor
  Bölcsõde
Alkoss velünk!
  Húsvét
  Anyáknapja
  Mikulás
  Karácsonyi ötletek
  Farsangi jelmezek
  Dekoráció
Képeslap küldés
  Szemünk fénye
  Szeretet üzenet
  Bocsánat
  Ünnepek
  Anyák napi képeslap
  Mikulás képeslap
  Karácsonyi képeslap
  Újévi képeslap
  Valentin napi képeslap
  Húsvéti képeslap
  Tavaszi képeslap
  Vicces
Játékok
Játokok
Kapcsolat
  gyermeksziget@gyermeksziget.hu


ábrázoló tevékenység

Kérdezni szeretnék

Mit csináljunk Mikulás napjaiban? (2010-10-02 21:48:10)

Levélírónk kreatív ötleteket szeretne kapni, amivel hasznosan tölthetnék a Mikulást követõ napokat.

Tisztelt Óvónõ!
Mikulás utáni napokban szeretnék vizuális tevékenységet játszani óvodás korú gyermekeimmel, hogy fejlõdjön a kézügyessége. Szeretném kérdezni, hogy milyen tevékenységet javasol, lényeg hogy mikulás utáni napokban pl játék, kézimunka. Köszönettel egy anyuka

Válasz >>>


Kevert dominancia, kézügyesség fejlesztés (2009-12-26 08:50:07)

Levélírónk közel 5 éves unokája kevert dominanciával bír, azaz számtalan tevékenységet jobb kézzel végez, ám a ceruzát csak bal kézbe hajlandó fogni. Ami gondot okoz, hogy rajzolni nem szeret, így ábrázolása szemmel láthatóan alig fejlõdik. Mit lehet tenni?

Kedves óvónõ!
Unokám 4év 9hónapos egyértelmûen ballábas, mindent jobb kézzel csinál, kivéve a ceruzafogást, csak bal kézzel próbál rajzolni, de nagyon bizonytalanul fogja a ceruzát, és nem is szeret rajzolni. Kezdettõl azt hittük egyértelmûen balkezes lesz, de mostanra bármilyen tevékenységét figyeljük mindent egyértelmûen jobb kézzel végez, csak a ceruzát fogja ballal, logopédussal megnézettem, õ bal dominanciát állapított meg, tanácstalan vagyok, hová forduljunk még mert én úgy látom, semmit nem fejlõdik az ábrázolása.

Válasz >>>


Mit barkácsolhatnánk? (2009-07-06 13:48:30)

Levélírónk lelkesen támogatja gyermekét a különbözõ barkács tevékenységekben. Gondja az, hogy a barkács könyvek ötletei sokszor nehezen beszerezhetõ alapanyagokat igényelnek.

Kislányom nagyon szeret kézimunkázni.Vettem is neki néhány könyvet melyben ötletek vannak.Igen de olyan dolgokra van az elkészítésükre szükség(pld.ételfesték)amelyeket egy boltban se kapok.Nem nagyon van ötletem amit egyszerübb dolgokból is elkészíthetne,ami volt ár megcsinálta,vagy nem tetszett neki.Vannak olyan oldalak melyen kézimunka ötletek vannak?Látom itt is vannak de a töbséget(ami tetszett)elkészítettük.

Válasz >>>


Fejjel lefelé rajzol (2008-06-21 14:18:03)

Ez a probléma aggasztja Levélírónkat 2,5 éves kislányát illetõen.

Tisztelt Óvónõ!

Kislányom 2,5 éves, januártól indul az óvodába. Rengeteg idõt tölt rajzolással. Bal kezes. (számomra még mindig furcsa mert férjemmel együtt jobb kezesek vagyunk)Rajzaiban leggyakrabban embereket rajzol, ahol a fejébõl rajzol kezeket, lábakat, illetve megrajzolja a szemeket, orrot és szájat. Ami nekem nagyon furcsa az hogy mindent fejjel lefelé rajzol. Ha kész a rajzzal átfordítom a papírt és minden arányos. Ez balkezes sajátosság vagy van valami jelentése, jelentõsége?
Válaszát elõre is köszönöm.

Válasz >>>


Nem akar rajzolni! (2008-06-03 11:13:04)

Levélírónk 4 éves kisfia a gyurmázáson kívül szinte minden ábrázoló tevékenységet elutasít mind otthon, mind az óvodában. Hogyan segíthetünk a problémán?

Kedves Óvónõ!
Kisfiam 4 éves lesz, egy éve jár oviba, de az ábrázolás (lehet rajz, festés, gyurma, szinezés) egyáltalán nem foglalkoztatja. Vagyis velem rengeteget gyurmázik, de mindent velem csináltat meg, de hiába próbálom belecsempászni az õ tevékenységét, két-három sodrás után abbahagyja...rajzolni inkább firkál, de alakzatot nem akar rajzolni, ha fejeket rajzolok, akkor szemet, orrot, szájat, már fülei, nyakat is rajzol rá, de nagyon ritkán, nem érdekli, csak a gyurma, festékkel maszatol, inkább a vizzel való játékot élvezi, de amint egy csigát, karikát, formát próbálok rajzolni vele, már abba is hagyja, vagy odaadja, hogy csináljam én...Óvónénink azt mondta, hogy bent sem akar csinálni semmit, de nem baj, majd megjön a kedve, de aggódom, hogy ennyire nem érdekli, és nem tudom, mivel segíthetnék, miért ennyire elutasító az önálló alkotásban...
Ha lenne valami tanácsa, örömmel fogadnám!Köszönöm!

Válasz >>>


Nem szeret rajzolni (2008-04-21 11:33:11)

Levélírónk 5 éves kisfia minden tekintetben kiemelkedõen fejlett, egyedül rajzolni nem szeret. De mi lesz így az iskolában?

Tisztelt Óvónõ!

A fiam 5 éves, középsõ csoportba jár. Nagyon értelmes kisgyerek, hatalmas szókincse van, választékosan beszél. A rajzkészségével van egy kis problémám. Nem nagyon szeret rajzolni, mint mondja azért mert nem olyan lesz, amilyet õ elképzel. Rengeteget foglalkozunk vele, de a rajzolás nem megy. Azt szeretném megtudni, hogy az iskolába lépéskor lesz-e ennek valamilyen hátránya? Illetve, hogy lehet-e , hogy e miatt ne javasolják az iskolába lépést?
Köszönettel: Egy anyuka

Válasz >>>


Nem szeret rajzolni (2007-04-12 11:46:26)

Levélírónk 5 éves kisfia nem szeret rajzolni, ezért szülei és az óvónõk igyekeznek minél többet "rajzoltatni". A gyermek emiatt egyre kevésbé kedveli ezt a tevékenységet, mit lehet tenni?

Kedves Óvónõ!
Kisfiam 5 éves, középsõs. Ha megkérem, hogy rajzoljon valamit, általában csak "firkál" persze õ elmeséli mi van a rajzon. Ha leülünk ketten rajzolni, ami azt jelenti, hogy én rajzolok neki valamit, pl. embert, házat stb. azt szépen lemásolja. Rajzolni, színezni nagyon nem szeret, de gyurmázni, festeni stb.igen. Amúgy könnyen tanul verseket, ügyesen végez "matematikai mûveleteket".
Itthon és az óvodában sokat "rajzoltatjuk", de úgy veszem észre, ezzel még jobban megutáltatjuk vele a rajzolást. Az óvónõktõl szinte minden nap hallom, hogy nagyon el van maradva a rajzolásban, sokat kell rajzonia. Mit tegyek?
Köszönettel: Ani

Válasz >>>


Szörnyû szörnyetegek (2007-03-22 13:27:40)

Zsuzsa 5 éves kisfia keveset és nem túl "szépen" rajzol, akkor is csak szörnyeket. Az anyuka aggódik, mert gyermekét jelenleg ezek az ijesztõ alakok foglalkoztatják leginkább. Baj ez?

Kedves óvónõ!
Kisfiam augusztusban lesz 5 éves, óvodás. Az óviban sokat rajzolnak, bár Õ nem nagyon szeret. Nem is tud "szépen" rajzolni, általában egy nagy össze-visszaság van a lapon, kivehetõ forma alig. Mindíg megkérdezem, hogy mit rajzolt és õ mindíg szépen el is mondja. A gondom az, hogy sokszor, mikor kérdezem mit rajzoltál, azt mondja szörnyet. Nem szokot durva meséket nézni, bár hazudnék ha azt állítanám nem látott már buta mesét, de oda figyelünk erre. A fantáziáját nagyon izgatják a szörnyek. Megbeszéltük, és tudja is, hogy szörnyek nincsenek, de ennek ellenére csak ott kötönk ki. A kérdésem az, hogy hagyam-e míg magától lecseng nála a szörnyek iránti érdeklõdés, vagy nem? Baj-e, hogy nem rajzol szépen ennyi idõs korában?
Egyébként sokat olvasunk mesét ( mici mackó, pán péter a kedvencek ), értelmi fejlõdésével nincs gond, nem zseni, de korának megfelelõ.
Válaszát elõre is köszönöm: Zsuzsa

Válasz >>>


Mit rajzoltál? ... Kukacot! (2007-01-05 11:46:14)

Henriettet aggasztja, hogy 4 éves kisfia egyelõre nem rajzol mást, mint kukacokat.

Kedves Óvónõ!
Kisfiam ebben a hónapban lesz 4 éves. Idõnként eszébe jut,hogy rajzolni szeretne, néha fest is, az óvodában is szoktak rajzolni, festeni.
Rajzai igazából mindig csak "kukacokból" állnak, amit meg is nevez, hogy ez kukac.
Itt elõzõ hozzászólásokban olvastam, hogy már pálcikaemebereket is rajzolnak ennyi idõs korukban a gyerekek. Ezek szerint a fiam ennyire el lenne maradva társaitól, vagy csak én fújom fel a dolgot?

Válaszát elõre is megköszönve: Henriette

Válasz >>>


Kérdés: (2006-09-20 07:11:53)

Kedves ovó néni!
Fiam 6 éves rendkivüli logikai képességgel megáldva. Ábrafelismerés,számolás ezerig stb.nagyon megy neki. Viszont rajzolni szinte pálcika kezü figurákat rajzol és igen picibe ábrázolja. Az egyik óvonénije pozitivan áll hozzá hogy nagyon értelmes és majd változik, a másik szerint viszont igy nem igazán iskolaérett és segitségre lesz szüksége.Lelkileg valami gond van nála. A testvére kisebb nála és nagyon szereti velünk szintén jó a kapcsolata, oviba szeret járni és imád az apukájával barkácsolni. Szinezni szeret és szereti a szineket kombinálni. Tényleg a rajza miatt gondok vannak nála?Köszönettel egy aggodo anyuka.

Válasz >>>


Következõ 10 ábrázoló tevékenység

 

Nagyhalacska Alapítványi Óvoda
(Budapest XVI. kerület)

1165 Budapest, Diósy Lajos u. 12.

Óvodánk bölcsődével is bővült, melynek címe:

1165 Bp Mátra utca 6.

Kapcsolat:

Tel.: 70/3323231
Fax:  1/4072890
e-mail:
timimenyhart@gmail.com

web:  www.nagyhalacskaovoda.hu

- Zöldsziget Körzeti Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola
(Pest megye)

- Losontzi István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium
(Pest megye)

- Dózsakerti Váci Mihály Általános Iskola
(Komárom-Esztergom megye)

- Kálozi Szent István Általános Iskola
(Fejér megye)

 

Bánk - Tó Kalandpark
(Kalandparkok)

   A Tó Szabadidőközpont és Kalandpark 2011 óta, folyamatosan bővülő élménykínálattal várja látogatóit.

Kitűnően felkészült oktatóink segítségével Te is elsajátíthatod azokat az egyszerű szabályokat, amelynek betartásával biztonságosan küzdheted le a magasban kialakított izgalmas akadályokat. A teljes szellemi és fizikai felfrissülés, kikapcsolás garantált!

 

- Kertvárosi Családi Napközi
(Budapesti családi napközik)

- Csodacsana és Csipetcsana Családi Napközi
(Budapesti családi napközik)

- Ramassetter Vince Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
(Veszprém megye)

- Kádár Katalin Óvoda
(Budapest XXI. kerület)
KIEMELT HIRDETÉS
  Csupa Csoda Tagóvoda Angyalföld
(Dajka állást kínál)
Budapest
mosodai és konyhás dadus
Bértábla szerint+kerületi juttatások
  Busy Bee Óvoda
(Dajka állást kínál)
Telki
dajka
megegyezés szerint
  Hegdűs Piroska
(Pedagógus állást keres)
Bp
42
  Angela
(Babysittert keres külföld )
Parizs kornyéke
h-p
320euro/ho + Parizsi metro kozlekedes
  Diana
(Babysittert keres )
Budapest, 14. kerület
hetente 3 alkalommal 2-3 óra
Forum
  HIRSCHSPRUNG-BETEGSÉG
  mit tegyek még?
  A mese hatása a gyermekekre
  Franciaorszagban élek
  Aludj jól gyermekem!
  Nehezen kezelhetõ gyermek
  Miért nincs iskolaelõkészítõ osztály?
  Szülői vélemények zuglói általános iskolákról....
  Montessori iskolát keresek!
  Két tannyelvû általános iskola
  Logopédus , Szenzoros integrációs terapeuta - Vác és környéke
  Ikrek együtt vagy külön?
  tapasztalatok a Waldorf-pedagógiával
  Asperger szindróma
  Autista óvóda
  Autista a gyerkőc?
  Ovikeresés
  Figyelemzavar - hiperaktivitás
  külföldi ovik
  Magán vagy állami??
  meleg allergia
  Gyermekpszichológus
  konyvek kulfoldre
  Óbudán keresek iskolát
  Ikrek
  Milyen iskolaba jarjon?
  Fóti Montessori óvoda
  Kamaraerdei Kerekerdő ovi
  Ismét váltsak vagy maradjunk?
  vírusos szemölcs
Óvónõ válaszol
  Melyik kezével írjon?
  Eleven, fegyelmezetlen, a szabályokhoz nehezen alkalmazkodik
  Miért nem mondja, ha tudja?
  Ez így nem fog menni!
  Miért nem szól, ha pisilni kell?
  Nagydolog: nem is olyan nagy dolog
  Iskolaérettségi vizsgálat
  Kistesó érkezik: család vagy óvodakezdés?
  Kisfiam retteg a szakállas bácsitól!
  Diszlexia, diszgráfia: óvodásnál miért nem állapítják meg?
  Nehéz óvodai beszoktatás
  Szobatisztasági és beszoktatási nehézség: amikor a bajok csõstül jönnek
  Traumatizáló repülõs nyaralás
  Még az unokaöccsétõl is fél
  A barátaimat szeretem, az óvó nénit nem!
  Beszoktatás: a gyerek nem érett az óvodára?
  Menjen vagy maradjon? A szülõk dilemmája az iskolakezdésrõl
  Szeretem az ovit és szeretem a kistesómat!
  Iskolaérettség: a döntés joga csak az óvónõé?
  Hirtelen fordulat: mégiscsak küldjük suliba?
  Fékevesztett feszültségek
  Muszáj beíratnom az iskolába?
  Retteg a zajoktól
  Az ovira nem akar emlékezni
  Kerüli a gyerektársaságot
  Okos, ügyes, de zárkózott
  Óvodaköteles vagy sem?
  Anya, ne hagyj itt!
  Elkezdjem a munkát vagy sem?
  Társas magány a vegyes csoportban